HWSW F1 bajnokság, 2005-ös bajnoki szezon II.
Elküldve: 2005. 06. 01. 11:51
A régi téma ( https://forum.hwsw.h...c=80657&st=2950 ) itt folytatódik.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m
Elküldve: 2005. 06. 01. 11:57
Első
Szabályzat:
Szabályzat:
Idézet: Szabályzat
- A HWSW F1 bajnokságot az Electronic Arts F1-2002 nevű játékával játsszuk. A következő szezontól (2005) a szintén Elecrtonic Arts által készitett F1 Challenge progival, amely alá telepiten kell az RH2004 modot, valamint a 2004-es trackpackot, melyben Kína és Bahrein is szerepel.
- Mivel ez egy offline bajnokság, nincs szükség szélessávú internet hozzáférésre, sőt, maga az internet is csupán a konzultációkhoz és az eredmények leadásához / megtekintéséhez kell. Szükség van azonban egy free (vagy nem free ) tárhelyre, ahová az eredményeket fel kell tölteni.
- A bajnokság során követjük a valós versenynaptárt, kivéve azokat a pályákat, amelyek a modban nem szerepelnek.
- Mivel általában 2 hetente vannak a valós futamok, ezért a HWSW bajnoki "futamok" szintén 2 hetente vannak, csak épp mindíg azon a hétvégén, amikor nincs valós verseny.
- Mindenki olyan autóval megy, amilyennel akar, de amilyen autóval csatlakozik a bajnoksághoz, olyannal kell az egész szezonban versenyeznie, tehát szezon közben autóváltás nem lehet.
- Valamint szabály, hogy a kipörgésgátló, a blokkolásgátló, az automata váltó és az automata kuplung kivételével minden assistance-t (segítséget) ki kell kapcsolni, de igény szerint ez utóbbiak is kikapcsolhatóak, ha valaki nagyon spiller.
Továbbá a Károk felerősítése opciót mindenkinek 100 %-on kell használnia.
- Minden versenyzőnek tesztköröket kell futnia (amennyit jól esik ). A legjobb idejéről screenshotot és telemetria file-t kell készítenie, amelyeket elérhetővé kell tennie online.
- A shoton és a telemetria adatokon mindenképp a versenyző saját, a HWSW fórumon is használatos nicknevének kell látszania. Ez alól egyedül BraveF1 kolléga kivétel, aki mindenhol máshol simán Brave néven szerepel. Ő egyedül leadhatja Brave névvel az adatokat. Aki más néven ad le eredményt, mint a HWSW nickje, azt nem veszük figyelembe.
- Hibátlan telemetria adatok érvényesek screenshot nélkül, viszont screenshot telemetria adatok nélkül érvénytelen, ez esetben a versenyző idejét nem tudjuk figyelembe venni.
- A screenshotokat és telemetria adatokat közzé kell tenni itt a topicban a megadott időpontig.
- A beérkezett adatokon szereplő idők szerint áll össze a helyezés, ami alapján pontokat lehet szerezni.
- Egyéni pontozás: A szerzett pont mindíg attól függ, hogy hány induló volt. Ha 10, akkor az 1. kap 10 pontot, a 2. 9-et.....a 10. 1 pontot. Ha 6 induló van, akkor az 1. kap 6 pontot, a 2. 5-ot.....a 6. 1-et. Erre azért van szükség, mert nem biztos, hogy fix létszám lesz az egész szezonban.
- Csapat pontozás (konstruktőri bajnokság): A csapaton belüli két legjobb eredmény átlaga. Kivétel, ha az adott csapat színeiben 1 versenyző indul. Ilyenkor az ő egyéni pontja lesz a csapat pontja is.
- Ha valaki a megadott időpontig nem teszi közzé az idejét, akkor 1 pontot levonunk a helyezése által neki járó pontból, ha az azt követő 24 órában sem, akkor nem kap pontot, hanem "NC" (Not Classified) lesz.
- A leadási határidők mindíg pontosan meg lesznek jelölve a HWSW F1 bajnokság topicjában, valamint a sorozat hivatalos weboldalán is, melyet BraveF1 versenyzőtársunk készített és tart karban. Ezen weboldalon egyébként számos adat, tudnivaló, hasznos linkek és letöltési helyek is megtalálhatóak, valamint a bajnokság aktuális állása is megtekinthető.
- A HWSW F1 bajnoki sorozat hivatalos weboldala elérhető itt: http://fha.hwsw.hu
- Mivel ez egy offline bajnokság, nincs szükség szélessávú internet hozzáférésre, sőt, maga az internet is csupán a konzultációkhoz és az eredmények leadásához / megtekintéséhez kell. Szükség van azonban egy free (vagy nem free ) tárhelyre, ahová az eredményeket fel kell tölteni.
- A bajnokság során követjük a valós versenynaptárt, kivéve azokat a pályákat, amelyek a modban nem szerepelnek.
- Mivel általában 2 hetente vannak a valós futamok, ezért a HWSW bajnoki "futamok" szintén 2 hetente vannak, csak épp mindíg azon a hétvégén, amikor nincs valós verseny.
- Mindenki olyan autóval megy, amilyennel akar, de amilyen autóval csatlakozik a bajnoksághoz, olyannal kell az egész szezonban versenyeznie, tehát szezon közben autóváltás nem lehet.
- Valamint szabály, hogy a kipörgésgátló, a blokkolásgátló, az automata váltó és az automata kuplung kivételével minden assistance-t (segítséget) ki kell kapcsolni, de igény szerint ez utóbbiak is kikapcsolhatóak, ha valaki nagyon spiller.
Továbbá a Károk felerősítése opciót mindenkinek 100 %-on kell használnia.
- Minden versenyzőnek tesztköröket kell futnia (amennyit jól esik ). A legjobb idejéről screenshotot és telemetria file-t kell készítenie, amelyeket elérhetővé kell tennie online.
- A shoton és a telemetria adatokon mindenképp a versenyző saját, a HWSW fórumon is használatos nicknevének kell látszania. Ez alól egyedül BraveF1 kolléga kivétel, aki mindenhol máshol simán Brave néven szerepel. Ő egyedül leadhatja Brave névvel az adatokat. Aki más néven ad le eredményt, mint a HWSW nickje, azt nem veszük figyelembe.
- Hibátlan telemetria adatok érvényesek screenshot nélkül, viszont screenshot telemetria adatok nélkül érvénytelen, ez esetben a versenyző idejét nem tudjuk figyelembe venni.
- A screenshotokat és telemetria adatokat közzé kell tenni itt a topicban a megadott időpontig.
- A beérkezett adatokon szereplő idők szerint áll össze a helyezés, ami alapján pontokat lehet szerezni.
- Egyéni pontozás: A szerzett pont mindíg attól függ, hogy hány induló volt. Ha 10, akkor az 1. kap 10 pontot, a 2. 9-et.....a 10. 1 pontot. Ha 6 induló van, akkor az 1. kap 6 pontot, a 2. 5-ot.....a 6. 1-et. Erre azért van szükség, mert nem biztos, hogy fix létszám lesz az egész szezonban.
- Csapat pontozás (konstruktőri bajnokság): A csapaton belüli két legjobb eredmény átlaga. Kivétel, ha az adott csapat színeiben 1 versenyző indul. Ilyenkor az ő egyéni pontja lesz a csapat pontja is.
- Ha valaki a megadott időpontig nem teszi közzé az idejét, akkor 1 pontot levonunk a helyezése által neki járó pontból, ha az azt követő 24 órában sem, akkor nem kap pontot, hanem "NC" (Not Classified) lesz.
- A leadási határidők mindíg pontosan meg lesznek jelölve a HWSW F1 bajnokság topicjában, valamint a sorozat hivatalos weboldalán is, melyet BraveF1 versenyzőtársunk készített és tart karban. Ezen weboldalon egyébként számos adat, tudnivaló, hasznos linkek és letöltési helyek is megtalálhatóak, valamint a bajnokság aktuális állása is megtekinthető.
- A HWSW F1 bajnoki sorozat hivatalos weboldala elérhető itt: http://fha.hwsw.hu
Szerkesztette: Dispose 2005. 06. 01. 12:03 -kor
"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."
Elküldve: 2005. 06. 01. 12:06
Idézet: Atti
Nekem egyébként nincs ilyen sárga hátteres oldalam a játékban, az baj?
Majd jól bevezetjük azt is, hogy csak sárga háttér legyen

Elküldve: 2005. 06. 01. 20:32
Áhhhhh...csalódott lettem, azt hittem valami nagy übermostmindenkihozzánkfogigazodnimertmikitaláltukatutitnektekhogykönnyebblegyenversenyezni szabálymódosítást agyaltatok ki erre meg egy olyan dolog lett kimondva amit már a kezdetektől így használok. Ahhhhhh...
Na ezért kár volt izgulnom
Egyébként ki, hogy áll az időkkel? Mert én még egy kör sok, de annyit sem mentem eddig
Ráadásul a "hülye" ALFA mánia miatt igen csak elszoktam a 300-as tempótól

Egyébként ki, hogy áll az időkkel? Mert én még egy kör sok, de annyit sem mentem eddig

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:06
Idézet: Bibu - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 21:32
Áhhhhh...csalódott lettem, azt hittem valami nagy übermostmindenkihozzánkfogigazodnimertmikitaláltukatutitnektekhogykönnyebblegyenversenyezni szabálymódosítást agyaltatok ki erre meg egy olyan dolog lett kimondva amit már a kezdetektől így használok. Ahhhhhh...

én most mendegélek
így az első 10 kör után 1.31
már pályán maradok végig

töltötem egy 1.26-os telemetriát. hááát az első kanyarban kapok 1.5 secet

örülök, ha ott átcsúszkál a járgány, nem tudom hogy lehet így bevenni. pedig az ívek pixelre egymáson vannak
a gond az, hogy hétvége megint kiesik, így a mai tizenpár kör után csak a holnap este és a hétfő lesz rá
szerk:ja és ráadásul k* hosszú pálya még ez a rövidített is. sok idő végigmenni és még körből is sok kellene, mert a hosszú pályán csak úgy röpködnek el a másodpercek...
mindenesetre élvezem a pályát. még a szúszkáló autóval is kifejezetten élvezetes végigmenni
ps: új fejlemény setup ügyben: FTL-ről leszedtem a McLarenes Conrad nevű forma setupját. betöltöm és elszáll a progi. pedig ránzésre hasonló a file mint a többi. bár nem néztem végig minden bejegyzést...
Szerkesztette: vipisrac 2005. 06. 01. 21:08 -kor
Elküldve: 2005. 06. 01. 21:19
Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:06
örülök, ha ott átcsúszkál a járgány, nem tudom hogy lehet így bevenni. pedig az ívek pixelre egymáson vannak

Aha, szóval olyan 1:24-25 körüli időt kellene menni :confused:
Idézet
ps: új fejlemény setup ügyben: FTL-ről leszedtem a McLarenes Conrad nevű forma setupját. betöltöm és elszáll a progi. pedig ránzésre hasonló a file mint a többi. bár nem néztem végig minden bejegyzést...
Nekem sem mindegyik megy amit letöltök, de én nem is nagyon szoktam használni őket, mert eddig még egy sem volt olyan ami igazán bejött volna

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:27
Idézet: Bibu - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:19
Aha, szóval olyan 1:24-25 körüli időt kellene menni :confused:
nem kéne!

Elküldve: 2005. 06. 02. 05:39
Idézet: Bibu - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 21:32

Esetleg Alfa 147 MOD? Jó? Érdemes leszedni?
Én a WGTS MOD-dal nyomom...nagyon király

Elküldve: 2005. 06. 02. 06:28
Idézet: pitius - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 6:39
Esetleg Alfa 147 MOD? Jó? Érdemes leszedni?

Ja nem, azt még nem próbáltam, de a képek alapján az se lehet rossz.
A SCAR-al nyomom, van benne vagy 10-15 féle Alfa+még vagy 10 egyéb versenygép.
Elküldve: 2005. 06. 02. 06:57
Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:06

A célegyenes utáni jobbosra gondolsz?
Ott állandóan megpördülök, akkor is ha szűken veszem, akkor is ha a külső szélén megyek tempósabban

WoT nick: Atti77
Elküldve: 2005. 06. 02. 07:09
jó nektek, én még egy kört sem mentem

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:42
Én sem. És ma sem lesz időm, meg holnap sem és szombaton sem. Marad a vasárnap és a hétfő.

Elküldve: 2005. 06. 02. 11:20
Nekem az 1. (jobbos), és a 3. (balos) kanyarral vannak gondjaim...
Egyszerüen nem találok megfelelő ívet, vagy megpördülök, vagy 15 el döcögök át. A többi kanyar már megvan nagyjából, azokhoz már csak bátorság kell
Egyszerüen nem találok megfelelő ívet, vagy megpördülök, vagy 15 el döcögök át. A többi kanyar már megvan nagyjából, azokhoz már csak bátorság kell

Elküldve: 2005. 06. 02. 15:03
Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 12:20
Nekem az 1. (jobbos), és a 3. (balos) kanyarral vannak gondjaim...

én most nem kezdem el sorolni, hogy mivel van bajom...

az egész mercedes aréna - vagy minek hívják - gáz. bár mostanában sikerül már randomra egy-egy kanyart jól bevenni. a 3. kanyarkombinációt, a bal-jobbost pl mikor sikerült beleváltás és így csúszás nélkül bevenni egyből -1.3sec lett az első szektor.
az autáni gyors balost követő jobbos gáz még. ott túlkormányzott szegény, ha meg finoman fordulok, akkor mindig megakad kigyorsítás előtt.
a többi jó. a visszafordító utáni bal-jobb kifejezetten élvezetes. az utána következő is.
a sikánon is elég frankón - bár a telemetria tanulsága szerint lassan

azért írhatnának a menők is, hogy hol tartanak...
ps: nem lesz vmi leadási határidő hosszabbítás?
Elküldve: 2005. 06. 02. 15:19
Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 16:03
nem
Elküldve: 2005. 06. 02. 15:19
Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 16:03
....
nem
Elküldve: 2005. 06. 02. 15:50
Idézet: BraveF1 - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 16:19
nem
húúú de határozottak vagyunk!

jó, akkor nem lesz. csak egy ártatlan kérdés volt.
bár ezt a nagy határozottságot nem teljesen értem...
:confused:
Szerkesztette: vipisrac 2005. 06. 02. 15:52 -kor
Elküldve: 2005. 06. 02. 15:56
Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 16:50

Nem baj...

Elküldve: 2005. 06. 02. 15:56
Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 16:50

Nem baj...