Macintosh, OS X, váltás
Elküldve: 2005. 06. 03. 20:00
Ahol egyébként dolgozom rendszergazdaként, ott a belső kapcsolat win alapú, egyébként egy dosos gyűjtőprogrammal dolgoznak.
Nagy grafikai teljesítményre nincs szükség.
Amióta itthon vagyok, a páromnak segítek gépösszeállításban, szoftvertelepítésben.
Ezek általában kisirodai gépek, illetve kifejezetten játékra kellenek.
Nincs miért foglalkozni Maccel.
Elküldve: 2005. 06. 03. 20:04
Egyebkent mar egy ideje a legfanatikusabb mekkesek is azt mondjak, hogy oket mar nem erdekli, hogy milyen proci fut a gepbe, csak gyors legyen
Ez regen elkepzelhetetlen volt, mert az apple csak power-t hasznalhat, mert ugy van egyben az egesz, ugy jo ahogy van.
Magyaran nekik is hianyzik mar egy pentium m-hez hasonlo cucc a powerbook-okba.
Elküldve: 2005. 06. 03. 20:05
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:48
Igen, ez a fajta tudatos hazugságyártás az Apple marketingosztályáról nekem is szemetszúrt, elég vicces benne 1-2 állítás, indoklás: http://www.apple.hu/...itch/whyswitch/
Amikor ilyen stílusú térítő szöveget olvasok, mindig Philip jut eszembe 2002-ből, élőben a Kossuth térről: "már 2 millióan vagyunk"
zef
Elküldve: 2005. 06. 03. 20:06
Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 21:00
Hat igen, igy kell elni.
Elküldve: 2005. 06. 03. 20:07
Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 20:51
1.2-es. Persze, nade februárban vettem, akkoriban még a dothanosok jóval fölötte jártak. Emléxem, nem találtam anno abban az árban hasonló pc-s notit, mert vagy nehezebb volt, vagy kevesebbet ment (4-5 óra bekapcsolt wifivel), vagy drágább volt. Mostanában, ahogy nézem, már azért lenne versenytárs, dehát 4 hónap az sok...és nem bántam meg.
Elküldve: 2005. 06. 03. 20:17
Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 21:06
Kiragadtad az utolsó mondatot a környezetéből.
A Macnek igenis van létjogosultsága, grafikai stúdiókban, nyomdai előkészítőkben cseppet sem véletlen az alkalmazása.
Viszont az ár/teljesítmény mutató a PC felé billen átlagos használat esetén.
Sokan tudják azt, hogy egy Betamax videokazetta sokkal jobb minőséget ad, mint egy VHS.
De amíg egy óra Beta szalag 2000 Ft felett van talán, addíg 2000 ft-ből akár 8 órányi VHS-ed is lehet.
Egy átlagos VHS magnót megkapsz 40-50 eft körül, egy Betát 5-10szeres áron.
Jó tíz éve kell foglalkoznom ócska könyvelőprogikkal, idióta userekkel, de még nem jutottam oda, hogy abba kéne hagyni.
Elküldve: 2005. 06. 03. 20:40
egyelőre nagyon bejön, de még nem mondanám életem legjobb döntésének
Elküldve: 2005. 06. 03. 20:49
Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:17
A Macnek igenis van létjogosultsága, grafikai stúdiókban, nyomdai előkészítőkben cseppet sem véletlen az alkalmazása.
Miért nem véletlen amúgy? Miért lesz jobb egy Mac-es Distillerrel elkészített PS állomány szemben a Win-es megoldással?
És ha már Beta - VHS hasonlattal éltél, akkor mennyivel "Broadcast Quality"-bb a Mac a VHS PC-hez képest?
Üdv,
zef
Szerkesztette: zef 2005. 06. 03. 20:51 -kor
Elküldve: 2005. 06. 03. 21:04
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:11
Ha real itthoni switcherekre vagytok kivancsiak:
http://beszeljukmac.com/switch.php
Elküldve: 2005. 06. 03. 21:09
Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:25
Ne haragudj, ezekből melyik nem igaz?
Windowst nem próbáltál felrakni?
Az utóbbi időben több, szinte majdnem ugyanilyen konfigú gép került ki a kezem alól, általában kevesebb rammal, és kisebb procival, mert az ügyfél pénztárcája domináns tényező.
Egyetlenegy gép került vissza, igaz, az többször is.
A T. felhasználónak van egy nagykamasz fia.
"Az ellen nem véd..."
A 2 éves szervizes gyakorlat az rengeteg tapasztalatot sejtet.
Gondolom, sokszor találkoztál már master/slave cserés ide-kábellel, mert úgy ér el a vinyótól a cd-ig, miközben a vinyó masterre, az optikai meghajtó slavere van jumperelve.
Mert a fakezű gépösszerakó "megspórolta" a cd-rom kábelét.
Rengeteg "érthetetlen" hiba meggyógyul a helyes kábelezéstől.
Hiszel amit akarsz, a kebelezesrol ne meselj ismerem a szitut , mint fentebb irtam 80 szazalekban user error miatt all fejre a winfos . Lehet neked technikailag tokeletes geped ha bizonyos szerver progikat futatsz rajta meg eszi a windozt sajna. Az osx nel nincsenek hasonlo gondjaim. Amugy nem ertem meirt kel szemlyeskedni amikor azt hiszem senkivel se kotekedtem , csak a sajat tapasztalataimat irtam le. Ha nem hiszed el ,hogy fel tudok rakn irendesen egy winfost es hasznalni is tudom az te dolgod en tszteltben tartom a velemenyed:-)
Tovabbi jo es nyugodt estet mindenkinek.
Elküldve: 2005. 06. 03. 21:32
1.Én inkább megvárom hogy legyen pc-re Mac os X.
2.Nemtudok Mac-en Cs-vel jáccani(steam)-ben mert nem lehet valamiért.
3.Nagyon drága.Ezzel a pc-vel elvagyok rendesen(kb:kapnék érte(monitorral,minden szor-szarral) kemény 200.000-et és ezt feldughatom a seggembe mert a mac 350.000 vagy mennyi...
and on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storageOperating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2
Elküldve: 2005. 06. 03. 21:40
Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 22:32
1.Én inkább megvárom hogy legyen pc-re Mac os X.
2.Nemtudok Mac-en Cs-vel jáccani(steam)-ben mert nem lehet valamiért.
3.Nagyon drága.Ezzel a pc-vel elvagyok rendesen(kb:kapnék érte(monitorral,minden szor-szarral) kemény 200.000-et és ezt feldughatom a seggembe mert a mac 350.000 vagy mennyi...
3. soha nem kapnál érte annyit...
Elküldve: 2005. 06. 03. 22:22
Idézet: zef - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 21:49
És ha már Beta - VHS hasonlattal éltél, akkor mennyivel "Broadcast Quality"-bb a Mac a VHS PC-hez képest?
Üdv,
zef
A Beta-VHS hasonlat, az elterjedtségre, általános használatra vonatkozik.
Ebben a PC győzött, és amíg egy Mac nem lesz drasztikusan olcsóbb, nem lesz rá akkora kereslet.
Még 486-os, P1-es volt a menő a PC-ből, amikor találkoztam Mac géppel, magyar nyelvű oprendszerrel. Irodai alkalmazásokra használták.
Azóta csak újságszerkesztőségekben, és egyéb, nagy méretű képeket feldolgozó helyen láttam egyet-kettőt, míg a többi gép "hagyományos" Win alapú PC, mert elérhető áron van a vas, és az átlagfelhasználó ahhoz (sem) ért.
Itthonra minek?
Persze, jól mutatna, hogy nincs a lábamnál egy PC-ház, a gyerek sem nyitogatná cd-ajtót, a Macen is csak egy grafikus oprendszer van, nem ördöngösség használni.
Éppen csak a munkámhoz alkalmatlan.
Mellesleg az ötgombos, görgős programozható egeremet lecserélni egyetlen gombra?
Tizennégy év PC használat után?
Elküldve: 2005. 06. 03. 22:27
Idézet: -=Ninja=- - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 22:09
Azért okulásképp átnézhetnél ebbe a topicba:
Megbízható az MS operációs rendszer?, Hogy érzed?
Elküldve: 2005. 06. 03. 22:30
Az osx-et azért szeretem, mert a linuxot is szeretem, csak arra nincs fotosop. Kicsit bővebben: az hogy bsd alapú már önmagában egy nagy plusz pirospont számomra. Ha kell előveszem a konzolt, használhatok unixos utilokat, parancsokat, nem egy elcseszett sérülékeny adatbázisban van tárolva az összes beállításom, hanem rendes konfig fájlokban, nincsenek meghajtó betűjelek, van /etc meg home
Mindemellett megbízhatóságra a windowsal sincs bajom, jelenleg egy 3 éves windows installom (xp sp1-2 nélkül) van. Igen, 3 éve nem lett újratelepítve, és pont olyan jó mint újkorában, sosem volt vírusom, gyors, nincs semmi gond, működik ez is ahogy kell, csak a másik jobban tetszik. Ennyi.
(Az egészhez hozzáteszem, hogy még linuxot is szívsebben használnék, mint windowst, szerintem egy gnome desktop már most szebb és "user friendlibb", egységesebb kiézetű, mint a windows XP, és még fejlődik.., csak pont nincsenek rá azok a programok, ami nekem kellenek, de mikor "hobbiból" elindítom az ubuntut, már jobban érzem magam.)
Elküldve: 2005. 06. 03. 22:58
Elküldve: 2005. 06. 03. 23:00
Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 23:58
Jó tudni, köszi. Akkor mehetek venni a gombhoz kabátot.
Elküldve: 2005. 06. 03. 23:20
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet

Súgó
A téma zárva.