HWSW Informatikai Kerekasztal: Macintosh, OS X, váltás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Macintosh, OS X, váltás

Szavazás: Miért nem váltasz Mac-re? (99 felhasználó adott le szavazatot)

Miért nem váltasz Mac-re?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#121 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 12. 11:34

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 0:28

Mert nem maradt penzuk csajokra :)

Nekem időm nem maradt, amikor Windows-zal dolgoztam.
Akkoriban: no sport, no csajok. :)
RDaneel_hu

#122 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 11:36

Olyan jo volt a Windows, nem birtal kiszallni? :D

#123 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 19:25

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 20:45

Es az nem lehet, hogy ez a sok gondod csak a G3 miatt volt?

Bekuldtem a linkjeidet a http://pcversusmac.com/ forumara ;)

Amik szerintem javultak:

* Szerintem is a G3 miatt volt lassú, de akkor az volt az "Isten" proci, az folyt mindenhonnan, hogy az milyen jó. A G4 akkor az ára miatt elérhetetlen volt számomra, de amikor kipróbáltam a PowerBook-okat, azok sem voltak olyanok, mint vártam. Kipróbáltam azóta a G5-öt, annak a sebessége teljesen jó volt.

* Lehet, hogy a hardver minősége is azóta drasztikusan javult, ehhez nem tudok hozzászólni. Nekem most a Toshiba Portégé 2000-em a saját szabványom. Megvettem, két éven át nyúztam reggeltől estig. Minden nap bekapcsoltam és ment, amikor eladtam, akkor is ugyanúgy, mint első nap. Aztán változott az életvitelem, nem kellett már laptop, keveset használtam, és kellett a pénz, úgyhogy megváltam tőle. De annyira bejött, hogy ha veszek új laptopot, akkor Toshiba Tecra vagy Portégé lesz, amit elsőnek megnézek megint.

* A fagyásokról használat közben tudnék nyilatkozni, az OS X azóta sok új dolgot kapott,  így kivülről úgy gondolom, hogy kb. annyi bug jött be az új dolgokkal, mint amennyit kijavítottak. Ez nem biztos, hogy így van, csak a többi szoftveremmel így szokott lenni.

A többi gondom úgy tudom, nem változott.

* Office-ként azóta is OpenOffice és MS Office for X-van, amik kb. 95%-ban kompatibilisek. Az 5% inkompatibilitás sajnos elég nekem önmagában elég, hogy akadályozzon a mindennapi munkában. Arra lenne szükségem, hogy gyakorlatilag ugyanaz a Word/Excel/Access fusson. Ha Intel proci lesz, akkor emulátorral ez biztos megoldható lesz, a PowePC alatt az emulátoros megoldás lassú volt.
A hálózatban szerintem ugyanúgy fog viselkedni, mint akkor, mivel a munkahelyen ugyanaz a nyomtató, szerver, és asztali gépek vannak, nem változott.
Az itthoni nyomtatóm és szkennerem szintén ugyanaz (HP LaserJet 5L, HP Scanjet 6350C). Lehet újat venni mindkettőből, de akkor minimum plusz 100.000 Ft-tal indul a dolog.

* A nekem fontos programok úgy tudom azóta sem elérhetőek a Macra. Emulátorral sok minden megoldható, de akkor, ha a programjaim 20-30%-a emulátor alatt megy, akkor minek erőltetni a dolgot.

* Kütyükből azóta más a helyzet. A Psionról a Mac miatt áttértem Palmra. Nem rossz a Palm, de több évi cucc átkonvertálása új platformra... rengeteg dolog elveszett, 1 év volt, mire belövődött a Palm ugyanolyan szintre, és sajnos a Palm-ot nem tudtam belőni olyan szintre, mint a Psion volt a címjegyzék és határidő napló szintjén. A Siemens S45 telefonom azóta is megvan, a Timex Datalink azóta is megvan, bár a PC-vel éves szinten ezeket csak 1-2 szer kötöm össze (de akkor működnie kell).

* A magyar nyelv 'nem bírása' azóta sem változott, ugyanúgy a HungarianPro van, az Apple részéről azóta sincs normális magyar billentyűzet az operációs rendszerben, a font helyzet ugyanaz. Nyelvileg továbbra is az van, hogy a Macet US angol környezetben tesztelik, hogy működjön, a UK angol, francia, német, spanyol dologra még odafigyelnek, mert viszonylag sok felhasználó van és sok pénzük van, a többiek a futottak még kategória. Leveleztem kínai, lengyel, orosz, stb. emberekkel, nagyon hasonló náluk is a helyzet. Amit ők felhasználók megcsinálnak szabadidőben, az van.
Azon csodálkozom, hogy magyar billentyűzet volt, mert a Toshiba azóta sem csinált 100%-osan magyar kiosztású billentyűzetet (a hosszú í még mindig az Enter mellett van).

Ami rosszabb lett:

* Az Apple marketingje számomra teljesen komolytalan, hitelét vesztette.
- Akkor még 10 oldalas cikk volt a MacAddictben, hogy mennyivel jobb a PowerPC a Pentiumhoz képest, és hogy győzzük meg a PC-seket, hogy miért jobb. Most meg mondja pont az ellenkezőjét, hogy mégsicsak az Intel technológia a jobb.
- Már akkor a G5-re vártam laptopban, ami még mindig nincs, közben eltelt 2 év.
- Akkor azt mondták, hogy kvázi lehetetlen az OSX Intel procira való portolása, ugyhogy ilyenre álmainkban se gondoljunk. Most kiderül, hogy eleve készen volt nekik Intelre, és különben sem olyan nehéz dolog.

Amit tanultam belőle:

* Ha valami nem megy, akkor ott sokat lehet tanulni, mire beüzemeli az ember. Rengeteg tapasztalatot, ismerőst szereztem a 6 hónap alatt.
* Csak maga az, hogy az ember vált, rengeteg időbe, pénzbe és energiába kerül, még akkor is, ha utána elvi szinten zökkenőmentesen megy minden. Emiatt most, ha nincs valami külső körülmény, ami a váltásra kényszerítene, még a PC-n sem váltogatok a használt programok között, és sokkal több időt fordítok a párhuzamos tesztelésre, mielőtt lecserélek valami másra.
* A technika világában a kompatibilitás kulcskérdés. Ha valami nem kompatibilis az előzővel, a többiekkel, akkor az nagyon megnehezíti a dolgom. Ma a szememben a Windows legnagyobb értéke, hogy az asztali gépek 99%-án ugyanaz fut, ráadásul egyre inkább Windows XP fut a gépeken.

Ha valamiből jobb a helyzet, lehet írni, hogy mi javult, én örülök neki, a Mac akkor is és most is tetszett, jó dolognak tartom.

Szerkesztette: olee 2005. 06. 12. 19:26 -kor

#124 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 18:56

Úgy tudom, hogy semmivel se jobb, ezért nem érdekel - re szavaztam
amugy:
- nem tetszik a dizájn nekem se
- kevés játék van Mo-n, szerintem
- 1szer dolgoztam apple-en fél évet. az uj dolgokat hamar meg tudom szokni, de azt.... :(  :(  :(  :(
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#125 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 12:31

de azt....? mit?

#126 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 15:40

Sziasztok!

Ha lenne elég pénzem rá, biztos vennék egyet.

Szerintem a hardware design az kegyetlen jó. Letisztult, egyszerű és elegáns. Amikor utoljára házat vettem megnéztem egy rakás házat, de egyikre se tudtam azt mondani, hogy húúú ez igen. De a Mac-es design az nagyon tetszik.

'Ndrew

#127 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 15:41

csak a design miatt vennél Mac-et?
JóSebesség

#128 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 15:55

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 16:41

csak a design miatt vennél Mac-et?

Szia!

Nem, egyáltalán nem.

Egyszerűen csak tetszik a design. De nem ezért vennék Mac-et.
Nem is valószínű, hogy a közeljövőben lesz pénzem egyre.

#129 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 20:04

--> Még nincs rá elég pénzem, de minden vágyam egy Mac

Igaz, hogy nem minden vagyam, de ha lesz ra $-m, lesz Mac-em is.

Okok ? Nalam Windows napkozben, de otthon eleg regota [i.e. soksok eve] hasznaltam linuxot is, es lassan egy eve mar csak linuxot, ergo a Windows nem vonz es nem szempont. De ez meg termeszetesen nem ok egy Mac-re, csak amolyan felvezetes :) A tenyleges okok eleg szegenyes fantaziajuak, dehat este van :P  a). OSX b). design (utobbi a kevesbe fontos).

Ja, es lehet hogy tenyleg geek vagyok, de nekem szimpatikus az, ha egy OS a frissulo verziokkal egyre jobb, stabilabb es gyorsabb (Windows-orult ellenervek kimeljenek, folosleges).

Amugy, ha eleg jol sikerul a kde4 es az OSX is tenylegesen beall a "yet another x86 OS" sorba, akkor lehet, hogy mar nem fog annyira erdekelni a tema.
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#130 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 16:33

Kiszivárgott a Mac OS X Intel PC-ken futó változata

Érdekelne a dolog.
Valaki esetleg már találkozott vele?

'Ndrew

#131 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 17:20

Nem váltok mac-re, mert nincs rajta Foobar ;)
firefox+foobar+mplayerc

#132 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 17:44

Megvárom az új generációt, akkor talán...
Egy dologért szeretem a PC-t... imádom buherálni. Szerelgetni, színte minden alkatrésznek megvan a saját története  :)
Az XP stabilitásával nincs bajom, sacc fél évente azért rendbe kell rakni. Arról nincs információm, hogy ezt egy mac milyen időközönként igényli. Az információk amik eljutnak hozzám, azok rettenetesen elfogultnak tünnek. Mert ugyebár semmi sem tökéletes.

Szerkesztette: phsihodad 2005. 08. 13. 17:45 -kor

"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#133 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 21:21

Idézet: phsihodad - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 18:44

Megvárom az új generációt, akkor talán...
Egy dologért szeretem a PC-t... imádom buherálni. Szerelgetni, színte minden alkatrésznek megvan a saját története  :)
Az XP stabilitásával nincs bajom, sacc fél évente azért rendbe kell rakni. Arról nincs információm, hogy ezt egy mac milyen időközönként igényli. Az információk amik eljutnak hozzám, azok rettenetesen elfogultnak tünnek. Mert ugyebár semmi sem tökéletes.

olyan, mint a bakelit lemez :D
firefox+foobar+mplayerc

#134 Felhasználó inaktív   dontloader 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 14. 23:31

Idézet: -=Ninja=- - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:36

Winfosal tele lett a hócipőm , okok: 1 hét uptime alatt minima 1 kék halál magától vagy egy resset, vírus hegyek, túl bonyolított kezelési felület
Mielött belekötnétek nem szar a pc amit használok (szerencsére egyre kevesebbet)
Konfig: Asus p4c800-deluxe-e.3.2 P4, 2 gb kingston ram, Asu X800 Xt,WD hdd stb
szóval nem a hw miatt fagy magától a kedves xp  Jah és virus irtó van hw tűzfal is van..
Jah és talán 2 év PC szervizes gyakorlat után egy winfost fel tudok rakni rendesen a gépre:)
Most Mini -vel nettezgetek amíg a dual G5 re nem lesz meg a love és az osx  aktiv használata mellet egyre jobban idegesítenek az xp dolgai, bele fáradtam a 2 havonta oprendszar installba

Hát nem tudom.Nekem nincs ilyen vasam mint neked aztán mégiscsak megyeget:
windows futási idő:   886h 19m 43s jelenleg
Hogy on is legyek. Szeretnék én mac -et csak kicsit drágállom.Meg nem volt alkalmam még istenigazából kipróbálni.Ha tudtok helyet ahol nem csak üvegablak mögül lehet megnézni mondjuk egy g5 -öt azt szívesen venném.

Szerkesztette: dontloader 2005. 08. 14. 23:35 -kor

#135 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 08:34

xms.hu applecorner.hu

#136 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 19:46

Egyéb:
Úgy tudom, hogy drága, ezért nem érdekel
Úgy tudom, hogy semmivel se jobb, ezért nem érdekel

Ez a 2 opció. Középiskolában szerencsém volt 2 évig Mac-en dolgoznom, igaz akkor még nem igazán értettem a számítástechnika lelkivilágát, de különbséget nem láttam/látok a mai PC-k hez képest softveres felhasználás szintjén (ez nem jelenti azt hogy nincs... csak én nem tudok róla).
Viszont drágák(anno azok voltak)...és gondolom megbízhatóak...gondolom...

Üdv Lewis
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó