HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#2651 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:06

Sumi: egy fejlesztoi verziot szidni, ami csak hekkelve es csak warez altal futhat a gepeden, botor dolog. Mondhatni idiotasag. :D
:omg:

Brianm74: mazohista hajlamaid vannak? Minek raktad fel az XP-t az iTunes-hoz? Van mekkeleked, vagy nincs?

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2652 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:07

Hát, srácok, van most nálam egy iBook egy hétre, ami jó meg szép, meg a G3-350-es iMacem után hihetetlenül jól megy, de van pár problémám vele, ami miatt biztosan nem vennék ilyet. És sajos pont az a gondom, ami általában az Apple erőssége, az ergonómia...Sajnos pont az a 3 dolog amit kifogásolok a gépen, ami számomra a legfontosabb: a kijelző, a billentyűzet, meg a tapipad. Az utolsóval kezdem, mert az csak személyes probléma, de én pöcök hívő vagyok, a notimban (IBM) az van és nagyon megszerettem. Ki lehet gel használni a csuklótámaszt, nem úgy mit a touchpaddal. De mint mondtam, ez csak az én nyűgöm. A másik kettő sokkal bántóbb: nagyon szűk a képernyő látószöge, gyakorlatilag csak teljesen szemből ad szép képet. Egyfolytában állítgatnom kellett, mert nem igazán tetszett. A másik, ami még kellemetlenebb az a billentyűzet, mert az enter méretén annyit spóroltak, hogy gyakorlatilag mindig ütöttem egy ű-t is az enterrel együtt :( Amúgy sem szimpatikus a bill. mert egyátalán nem lóg ki egyik gomb sem a fedőlap síkjából és nem kényelmes gépelni rajta... És akkor még a kurzor gombokról nem is beszéltünk...
Félreértés ne essék, én nem az Apple-t akarom fikázni, mert magam is nagy "rajongójuk" vagyok, de csalódtam az ibookban. Pedig azt hiszem a billentyűzet kicserélése nem lenne akkora nagy összeg... Ismétlem, a gép kellemesen gyors, jó hosszú az akuidő, kedvenc oprendszerem fut rajta és mégsem jött be. Ja a 14"-os modell lakik most nálam.

#2653 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:09

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 13:58

bocs, nem tudtam, hogy a Prestonia Xeon olyan rohadt kulonleges hardware (mint mondtam a p4 es laptopomon elfut)... es igen is, ez az os hibaja, nem a hardware
es koszonom a belem fektett bizalmat.. vagy a tudasom, vagy nem tudasom lefikazasat. gondoltam azert az a neve, hogy x86 OS X, mert x86 komp. procikon elfut. mint pl a xeon.

en direkt nem a tudasodat fikaztam, mivel nem ismerlek, hanem a tema koruljarasat. A HW nem a processzornal kezdodik es er veget, es nem az OS hibaja ha nem megy azon, amin nem akarjak hogy menjen, hanem direkt igy lett irva. Ez meg nem egy beta, hanem egy fejlesztoi valtozat, ami a fejlesztoi gepeken hivatott futni...

Egyaltalan azert szoltam hozza ezugyben, mert anno amikor arrol beszeltunk, hogy szar lenne ha kiadnak az OSX-et pc-re, volt olyan otlet is, hogy csak egy adott gyarto adott konfiggal futtathatna (nem Apple), es akkor milyen jo lenne: de ott meg ugye az a para, hogy rogton lenyulnak es az OS vesztene a presztizsebol, ha nem kompatibilis HW-en akarnak futtatni. Erre mondta valaki, hogy a dehogy, mert tudnak, hogy nem az OS hibaja, hanem a HW-e. Erre tessek, jossz te, mindenkit megelozve, es mar most, egy meg elsem keszult, kisem adott OS-t, es keszitoit fikazod, mert nem megy a gepeden. Ezert volt kar ez az egesz x86 atallas fassag.

Mellesleg egy Dual XEON nem ket filler, es ha nem szereted a Win-t/Linuxot, akkor (komolyan kerdezem) hh nem Mac-et vettel?

(Csak kerdes szinten, mert tenyleg nem tudom, de nem a XEON az egyik legmasabb (P4-hez kepest) felepitesu x86 proci?)
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2654 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:18

Idézet: Macc - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 14:09

en direkt nem a tudasodat fikaztam, mivel nem ismerlek, hanem a tema koruljarasat. A HW nem a processzornal kezdodik es er veget, es nem az OS hibaja ha nem megy azon, amin nem akarjak hogy menjen, hanem direkt igy lett irva. Ez meg nem egy beta, hanem egy fejlesztoi valtozat, ami a fejlesztoi gepeken hivatott futni...

Egyaltalan azert szoltam hozza ezugyben, mert anno amikor arrol beszeltunk, hogy szar lenne ha kiadnak az OSX-et pc-re, volt olyan otlet is, hogy csak egy adott gyarto adott konfiggal futtathatna (nem Apple), es akkor milyen jo lenne: de ott meg ugye az a para, hogy rogton lenyulnak es az OS vesztene a presztizsebol, ha nem kompatibilis HW-en akarnak futtatni. Erre mondta valaki, hogy a dehogy, mert tudnak, hogy nem az OS hibaja, hanem a HW-e. Erre tessek, jossz te, mindenkit megelozve, es mar most, egy meg elsem keszult, kisem adott OS-t, es keszitoit fikazod, mert nem megy a gepeden. Ezert volt kar ez az egesz x86 atallas fassag.

Mellesleg egy Dual XEON nem ket filler, es ha nem szereted a Win-t/Linuxot, akkor (komolyan kerdezem) hh nem Mac-et vettel?

(Csak kerdes szinten, mert tenyleg nem tudom, de nem a XEON az egyik legmasabb (P4-hez kepest) felepitesu x86 proci?)

Igazad van. hirtelen felindulasbol irtam amiket irtam:) valoban Krinyo, neked is igazad van. (ma mindenkinek):) nem tudtam, hogy direkt ugy irtak meg, hogy ne fusson xeonon.

szerk: x86:=pc

Azert x86, es nem mac-em van, mert hiaba nem szeretem az xpt, sajnos a programok, melyeket hasznalok erre vannak megirva. egyreszt. masreszt a mac-et egy kicsit presztizs szamitogepnek tartom, nem latom, hogy akar az x86, akar a mac kimagasloan tobbet nyujtana a masikhoz kepest. velemenyem szerint mindkettonek megvannak a maga szepsegei, es a maga hatranyai.
lecserelni meg azert sem lenne olyan egyszeru, mert mig az en gepem most jelenleg fingom nincs mennyit er, de biztos, hogy amennyit er, azert egy negyed ilyen teljesitmenyu mac-et tudnek venni, es itt van az az erzesem, hogy felesleges a fentebb leirtak miatt.

az alap problemara visszaterve: megertem, hogy fejlesztoi valtozat, csak szerettem volna kiprobalni. ennyi. semmi tobb. nem volt szandekomban holnaptol ezt hasznalni, egyszeruen csak kivancsi voltam ra. mert pearpc-ben, vagy hogyhijjak az emulatort, dual xeon ide vagy oda, eleg lassu.

szerk2: osx86project.org-on aztirjak, hogy csak a prestonian nem megy, minden mas xeonon igen.. vegkepp confused vagyok

Szerkesztette: Sumi 2005. 09. 08. 13:33 -kor

Per Aspera Ad Astra

#2655 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:29

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 14:06

Sumi: egy fejlesztoi verziot szidni, ami csak hekkelve es csak warez altal futhat a gepeden, botor dolog. Mondhatni idiotasag. :D
:omg:

Brianm74: mazohista hajlamaid vannak? Minek raktad fel az XP-t az iTunes-hoz? Van mekkeleked, vagy nincs?

Krinyo

Írtam volna ilyet valamikor, hogy van Mac-em?  :think: Nálam semmi sem kizárt, de erre nem emlékszem.

Szal Macem nincs. Nem is tudom miért gyilkolnám magam win+iTunes-al.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2656 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:41

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 14:18

az alap problemara visszaterve: megertem, hogy fejlesztoi valtozat, csak szerettem volna kiprobalni. ennyi. semmi tobb. nem volt szandekomban holnaptol ezt hasznalni, egyszeruen csak kivancsi voltam ra. mert pearpc-ben, vagy hogyhijjak az emulatort, dual xeon ide vagy oda, eleg lassu.

szerk2: osx86project.org-on aztirjak, hogy csak a prestonian nem megy, minden mas xeonon igen.. vegkepp confused vagyok

A probalas jogos, a prestonian-t megszivtad:) (marha ez szivas, hogy nem tudod kiprobalni rajta)
Sztem egy Dual Xeon-n gep arabol lazan veszel egy Dual 2GHz-es G5-ot, de ezt csak mint infot irom, hiszen nem alternativa neked.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2657 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 14:40

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 11:38

gratulalok az apple-nek, hogy sikerult egy olyan oprendszert irniuk (betat, vagy alphat, vagy tokom tudja mit), ami egyszeruen nem fut a gepemen.. telepito elindul, es egybol ki is fagy, fel oldalas hibauzenettel.. koszonom, hogy a prestonia xeon-ra nem sikerult megirni. (ami majdnem u.a. mint egy rendes p4)
ezek utan kivancsian varom, hogy milyen lesz a vegleges..

esetleg ha valaki tudna erre valami megoldast.. akkor pls szoljon.

bazdmeg

#2658 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:54

:nevet2:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2659 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:39

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 15:40

bazdmeg

Ez szép volt és nőies  :D

#2660 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:53

:lol:

H.Andras ritkan mond ilyen szepeket :D

#2661 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:01

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 12:38

gratulalok az apple-nek, hogy sikerult egy olyan oprendszert irniuk (betat, vagy alphat, vagy tokom tudja mit), ami egyszeruen nem fut a gepemen.. telepito elindul, es egybol ki is fagy, fel oldalas hibauzenettel.. koszonom, hogy a prestonia xeon-ra nem sikerult megirni. (ami majdnem u.a. mint egy rendes p4)
ezek utan kivancsian varom, hogy milyen lesz a vegleges..

esetleg ha valaki tudna erre valami megoldast.. akkor pls szoljon.

Sumi kiccsillag leszedted a warez-t, ugye? ha negvetted volna az apple devkitet, akkor nem lenne gondod. Amugymeg ha a kurva NFO-t elolvastad volna, kicsit utanajartal volna a dolgoknak akkor tudnad, hogy seamless install csak i915 chipsetu lapokon van 775 labu prescottal, olyannal ami tud SSE3-at. Lehet meg probalkozni AMD venice-szel, azi tud sese3-at, de ott lesz kis izzadas a chipsettel. az apple SOHA NEM IGERTE HOGy A TE PCDEn FUTNI FOG. AZT IGERTE, HOGY AZ ALTALA GYARTOTT PCKEN FOG FUTNI...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2662 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:07

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 14:40

bazdmeg

:nevet2:

#2663 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 18:01

az apple SOHA NEM IGERTE HOGy A TE PCDEn FUTNI FOG. AZT IGERTE, HOGY AZ ALTALA GYARTOTT PCKEN FOG FUTNI...

Az Apple ne igergessen, hanem csinyaljon egy hasznalhato mekk os-t pc-re vagy vesszen.

#2664 Felhasználó inaktív   zalatnaicsongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:44

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 17:08

Az Apple ne igergessen, hanem csinyaljon egy hasznalhato mekk os-t pc-re vagy vesszen.

:banghead:  :D
www.xjx.hu

#2665 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:36

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 17:08

Miert csinaljon? Torveny kotelezi ra?

#2666 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:46

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 18:08

Csinált is, tök jól megy a devkiten. ;) Az meg csak nem baj, hogy a Tescóban vásárolt gépen (amit később a Misztrálban vett videókártyával meg a kamionrólleesett féláfás procival bővített otthon a szomszéd Karcsika) nem megy a dolog oly könnyen :)

#2667 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 19:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 19:36

Miert csinaljon? Torveny kotelezi ra?

Think different!
Sztem gyokerseg, amit az Apple csinal.
Nyugodtan lehetne OSX kulon is, attol meg a mekk hardverrel egyutt eladott OSX tamogathatja csak azt a par szutyok hardvert, es akkor nem lesz "instabil" - bar ez nagy baromsag, a Windows sem instabil, ha nem hibas a vas. Fikazzak a Windowst, de igazi alternativat nem nyujtanak. Meg szerencse, hogy lassan talan mar nem is lesz ra szukseg.

Szerkesztette: ion 2005. 09. 08. 19:08 -kor

#2668 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 19:26

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 18:00

Think different!
Sztem gyokerseg, amit az Apple csinal.
Nyugodtan lehetne OSX kulon is, attol meg a mekk hardverrel egyutt eladott OSX tamogathatja csak azt a par szutyok hardvert, es akkor nem lesz "instabil" - bar ez nagy baromsag, a Windows sem instabil, ha nem hibas a vas. Fikazzak a Windowst, de igazi alternativat nem nyujtanak. Meg szerencse, hogy lassan talan mar nem is lesz ra szukseg.

Bilibe log a kezed. Hal istennek nem igaz amit irsz, mert pont a szar windows miatt valtanak az emberek Macre, pedig a 80% a vilagon nem is hallott arrol, hogy letezik OS X. Thanks to iPod ez vegre lassan megvaltozik.

A Vista se lesz megvaltas, arrol is switchelni fognak az emberek, Leopardra.

Ma beszelgettem Apple belsos emberekkel par orat. Egyaltalan nem aggodnak, az x86 osx miatt. Konkluzio az volt, hogy nem is lesz szugseg, hogy megtorjek, mert 20-30 %-al olcsobbak lesznek az Inteles Mac konfigok.

Az en velemenyem meg az, hogy 5-6 even belul hatalmasat fog szivni a Microsoft. Egyetlen eselyuk van a hosszutavu eletben maradasra, ha sajat Hardwert gyartanak, es arra csinalnak totalisan ujrairt oprendszert. Unix alaput, vagy valami total ujat.

Ja es nem (csak) az Apple miatt fogjak megszivni, leginkabb a Google fogja kiszivni a szelet a vitorlajukbol.

Vegezetul kedves screenshot a reszvenyekrol:

Csatolt fájl:

#2669 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 19:30

Ide kapcsolodo hir:

"Negyedik helyen az Apple az USA-ban

Az IDC és Gartner előzetes hírei szerint az idei második félévben a számítógép aladásoknak kb. 12%-os növekedést és csökkenő vásárlóerőt kellett volna mutatniuk. Ennek ellenére a számítógép-gyártók összesen 46,6 millió db. számítógépet szállítottak ki, az előző év 39,9 darabjához képest (az IDC szerint). Bár az USA eladásai javultak, a legnagyobb fejlődést mégis Európa, a Közel-Kelet és Afrika jelentették.

A piaci elemzők szerint az Egyesült Államokban az Apple felkúszott a negyedik helyre (Dell 19,3%, HP 15,6% és Lenovo-IBM 7,6% mögött Apple 4,5%). A gyártók között az Apple eladásának növekedése volt a legjelentősebb, amely az előző évhez képest 37%-kal javult.

Bővebben: MacWorld cikke"

#2670 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 19:49

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 20:26

Hal istennek nem igaz amit irsz, mert pont a szar windows miatt valtanak az emberek Macre, pedig a 80% a vilagon nem is hallott arrol, hogy letezik OS X.

Majd mutasd meg hol irtam en olyat, hogy nem a szar windows miatt valtanak az emberek mekkre. Bar az igaz, hogy ezzel nem ertek egyet. Sztem azok valtanak, akik nem tudjak mire kolteni a penzuket.

Idézet

A Vista se lesz megvaltas, arrol is switchelni fognak az emberek, Leopardra.

Hat igen, a Leopard nagyobb esellyel fogja futtatni a bejaratott alkalmazasaikat, mint a Vista :D

Idézet

Ma beszelgettem Apple belsos emberekkel par orat. Egyaltalan nem aggodnak, az x86 osx miatt. Konkluzio az volt, hogy nem is lesz szugseg, hogy megtorjek, mert 20-30 %-al olcsobbak lesznek az Inteles Mac konfigok.

:D Fogadunk, hogy hiaba lesz olcsobb, ha az embertol elvarjak, hogy uj gepet vegyen egy hulye OS miatt?

Idézet

Az en velemenyem meg az, hogy 5-6 even belul hatalmasat fog szivni a Microsoft. Egyetlen eselyuk van a hosszutavu eletben maradasra, ha sajat Hardwert gyartanak, es arra csinalnak totalisan ujrairt oprendszert. Unix alaput, vagy valami total ujat.

Ez csak a velemenyed vagy ejszaka keletkeztek eme vizioid, miutan ragasztoztal? Ne haragudj, de sztem te egyaltalan nem latsz ra a dolgokra, ha ilyeneket leirsz. Raadasul fafejuseg azt gondolni, hogy ujra kell irni egy operacios rendszert, ha azt akarjuk, hogy modern legyen. Minden rendszer regi alapokra epul, kulonben nem lehetne ilyen robusztus, grandiozus megoldasokat szallitani, amiket a mai oprendszerekben hasznalunk. Ami a hardvert illeti: tulkepp a Microsoft iranyitja az osszes hardverceget, szinte diktalja az utemet. Ja, es gyart egeret, billt. Az is hardver :)

Idézet

Ja es nem (csak) az Apple miatt fogjak megszivni, leginkabb a Google fogja kiszivni a szelet a vitorlajukbol.

Az Apple miatt nem fog szivni, keresztbe lenyelne, ha ugy tartana kedve. A Google valoban ellenfel, de ha olvasol ujsagot, akkor tudod, hogy a MS felkeszul arra a versenyre.

Szerkesztette: ion 2005. 09. 08. 19:53 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.