HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#641 Felhasználó inaktív   Calidus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 21. 11:40

Sziasztok!

Kérdésem lenne.
Most szeretnék egy vágórendszerbe beruházni.
Mennyire javasoljátok a powerbook G4-et Final cut pro5-el?
Van olyan köztetek aki ezt a konfigurációt használja esetleg, vagy  a  Final Cut pro5  -öt?

#642 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 11:45

Krinyo szerintem tudna irni arrol, hogy mi a kulonbseg a pearpc, es egy Mac kozott, o probalta mindkettot.

#643 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 11:46

Idézet: zef - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 10:49

Ezt konkrétan milyen konfigurációkon tesztelted? ... Szerintem ne terjesszük a hülyeséget konkrétumok nélkül :(

Speciel tok mindegy, az XP minden platformon ilyen..
(Ez egy 3500+-os Athlon64-es konfig 4 giga rammal)

Tolts be a photoshopba egy 600 DPI-s A3-as anyagot 15-20 layerrel, meg az Indesign-ba egy A3-as 24 oldalas cuccot.. Indits el egy masolast a halora..
Aztan dolj hatra, mert 4-5 percig nem reagal erdemben semmire, legkevesbe egy taszkvaltasra :) ..

Ugyanennel a felallasnal Mac-en meg siman akadas nelkul jatsza az MP3-at, megy a Safari, a Mail, Adium chat program es barmire azonnal reagal a gep, semmire nem kell varnom, legkevesbe arra, hogy ha atlepek egy programra, akkor pixelsoronkent epitse fel a kepet..

Szerkesztette: Naranek 2005. 06. 21. 11:50 -kor

#644 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 11:50

Idézet: Calidus - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 10:40

Sziasztok!

Kérdésem lenne.
Most szeretnék egy vágórendszerbe beruházni.
Mennyire javasoljátok a powerbook G4-et Final cut pro5-el?
Van olyan köztetek aki ezt a konfigurációt használja esetleg, vagy  a  Final Cut pro5  -öt?

Hat egy laptop sosem videovagasra van kitalalva. Kulso firewire 800 winyo mindenkepp kellene hozza, szerintem gondolkozz Dual 2 GHz G5 ben, az sokkal inkabb erre van kitalalva (olcsobb is). Kb 3-10 szeres sebesseg kulonbseg van a ket gep kozt.

Ha nagyon akarod, felteszek neked a Powerbookra egy Final Cut 5 ost, es ki tudod probalni, mindket gepen.

Mindez persze arra vonatkozik, ha komolyabban szeretnel videoval foglalkozni, bar az FCP5 bol itelve, nem csak jatszadozni szeretnel vele.

Otthoni szulinapi home videok vagdalasara iMovie es Mac mini is tokeletesen megfelelo.

#645 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 12:35

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 9:41

Az OSX alatt nem azert kreativabbak az emberek, mert a rendszer ezt sugalja, hanem azert, mert csak az alkotassal kell foglalkozniuk, nem kotik le oket a rendszer butasagai.

Nem akarok belefolyni itt a hitvitákba, de ez már megint milyen hülyeség? Mi az hogy a macen nem kell mással foglalkozni és ettől kreatívabb leszel? Meséld már el, hogy egy PC-n mivel mással kell foglakozni, és mi zavarja az én kreativitásomat, mikor éppen a fotosoppal (ugyanazzal, amivel Te macen) dolgozok?

Idézet

XP alatt ha dolgozol Photoshoppal es Indesignal, akkor a ket program kozotti atkapcsolas neha akar percekig eltarthat, ha nagyobb allomanyok vannak betoltve. Mac-en ez gordulekenyen azonnal megtortenik, es ez csak egy aprosag.

Jaja, már csak az a kérdés, hogy _milyen_ macet hasonlítgatsz itt és milyen PC-hez. Egy kellően erős PC- pont ugyanolyan gördülékeny a munka, mint egy erős macen, egy gyengébb macen meg pont olyan nehézkes a nagy állományok kezelése, mint egy gyenge PC-n. Csodák nincsenek, ha nincs elég ram sokszáz megás fájlokat mozgatni, akkor a mac is tetű lassú, ha meg van 1-2-4GB ram egy PC-ben, akkor ott is simán megy a programok közötti kapcsolgatás.
-ZsOlTi-

#646 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 12:37

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 12:45

Krinyo szerintem tudna irni arrol, hogy mi a kulonbseg a pearpc, es egy Mac kozott, o probalta mindkettot.

Eg es fold. :D

Viccet felreteve, PearPC max arra jo, hogy megismerd a feluletet, megnezd a lehetosegeket... de hogy mikeppen viselkedik egy rendes Mac-en az OS X, azt nem tapasztalhatod meg vele.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#647 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 12:39

Idézet

Indits el egy masolast a halora..

Itt kezdodik a problema, a tobbi nem gond az XP-nek. :D A halozatos masolas viszont valamiert erthetetlen modon megzabalja az eroforrasokat...
Biztosan lehetne a Mac OS-en is hasonlo fogast talalni...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#648 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 13:30

milyen csond lett a developer transition kitekkel kapcsolatban :)

#649 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 14:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 13:39

Biztosan lehetne a Mac OS-en is hasonlo fogast talalni...

Hajjaj :) Sambával könnyű kétvállra fektetni, nem is kell hozzá semmiféle unfinished file, van amiktől egyszerűen hegyeset köp. Mondok mást: van egy gép a hálózatomban, amit nem szeretett a minim. Tökéletes a forgalom oda-vissza win, linux, bármi. Minivel teljesen jól ment a receive, a transmit viszont tizedelt sebességgel. Soha nem jöttem rá az okára.
Ez a soronként felépülő ablak ez a tipikus hd cache esete, és ne szépítsük a dolgot: ez platformfüggetlenül megakaszt bármilyen gépet. Az engem konkrétan a sírba tett, amikor panter alatt elkezdtem volna keresni finderben, de még be sem fejeztem/elütöttem, de már kerregett a hdd, aztán olyankor sem keyboard, semmi. Spotlight már gyorsabb, viszont ahogy hízott az állományszám az is előadta, 2.5-ös hdd-k csodára nem képesek. Nem kell sajnálni a ramot, márpedig azt szereti az OSX is (mondjuk az ilyen keresős eseteken az sem sokat segít term.). De hogy konkretizáljam a dolgot (A643000+): épp fordul a cuccom VC alatt, direkt ezért elindítottam egy hálózati másolást, és közben tolom ide a postot, és isten-bizony mondom nem fáj :) (az egy kis mellékzönge, hogy a minin csak ez az utóbbi művelet 70%+ cpu-val járt, hogy ne csak dicsérjem mindig:) )

#650 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 14:45

"Meséld már el, hogy egy PC-n mivel mással kell foglakozni, és mi zavarja az én kreativitásomat, mikor éppen a fotosoppal (ugyanazzal, amivel Te macen) dolgozok?"

En elsosorban (munkahelyen) PC-vel dolgozom napi legalabb 8 orat, ugyhogy nem kell a magyarazat, hogy az ugyanolyan. Messze nem ugyanolyan.
Az otthonra vett 1.8-as PowerMac-el rohogve meg tudok csinalni olyan muveleteket, aminel a PC-n perceket kell varnom, es ha kozben mast is szeretnek tenni, akkor at kell ulnom egy masik gephez, mert annyira lelassul, hogy hasznalhatatlanna valik..

"Egy kellően erős PC- pont ugyanolyan gördülékeny a munka, mint egy erős macen, egy gyengébb macen meg pont olyan nehézkes a nagy állományok kezelése, mint egy gyenge PC-n. "

A PC egy Athlon 64 3500+ (939-es), 4 GB RAM, 2x160 GB SATA vinyo raid-ben, 160 GB SATA vinyo egyedul, 9600-as 128 megas videokartyaval.

A Mac egy single procis 1.8-as PowerMac, 768 MB RAM-al, 160 GB SATA vinyo, 9600-as 64 megas videoval..

Photoshop atlagos (kisfelbontasu kepek) teszteknel fej-fej mellett vegeznek, nagy meretu fileok eseten a Mac akar 20-30%-al elhuz a PC-tol. Ha kozben mas taszk fut a hatterben (mp3 lejatszas, tomorites, masolas) akkor a Mac elonye akar percekben is merheto..
Ezek tenyek..

---

"A halozatos masolas viszont valamiert erthetetlen modon megzabalja az eroforrasokat..."

PC-n eleg egy masik vinyora masolnom gepen belul, hogy lealljon az elet (persze nem 100-200 kilokat, hanem 2-3 gigakat). Probalj Photoshopban dolgozni ugy, hogy a hatterben masolsz egy szep nagy, vagy tobb apro, de osszesegeben gigas meretu cuccot, par masodperc mulva a PS-nak igencsak lelassul a reakcioideje (neha meg a kepfrissitesre is varni kell). Mac-en fel sem tunik, ha ilyesmi fut a hatterben..

#651 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 15:00

Szerintem is sokkal jobb a multitask kezeles Mac-en, meg a 2 proci kihasznalasa is sokkal jobban erezheto. Emlekszem Elinditottam egy Photoshopot, es amig az be nem toltodott nem nagyon lehetett mast csinalni a gepen. Vagy CD meg winyomuveletek is belassitottak mindent kemenyen.

Engem mondjuk mar azzal is ki lehet kergetni a vilagbol, ha Win alatt huzok egy ablakot es szetesik darabokra, vagy nehany darabka ott marad az ablakbol a desktopon.. ilyenkor lehanynam a kijelzot legszivesebben :)

Mas:
Teszteljuk a 10.4.2-ot, eleg jonak tunik. Vegre lehet a Dashboardrol is torolni a widgeteket, nem kell a libraryban matatni. Meg van test drive funkcio is a letoltott widget-ekre, a regebben emlitett biztonsagi dolgok miatt.

Csatolt fájl:

#652 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 15:05

Meg egy erdekes hirecske:

HW védelem gátolná az OSX instalálását nem Apple x86 gépeken.

HW szintü védelemmel lennének ellátva jövöben az x86 alapú Mac-ek. Gátolva az OSX más gyártók gépein való futtatását. (PearPC-böl igy platform emulátor lesz?)
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2137787/...-block-non-macs

#653 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 15:16

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 13:35

Nem akarok belefolyni itt a hitvitákba, de ez már megint milyen hülyeség? Mi az hogy a macen nem kell mással foglalkozni és ettől kreatívabb leszel? Meséld már el, hogy egy PC-n mivel mással kell foglakozni, és mi zavarja az én kreativitásomat, mikor éppen a fotosoppal (ugyanazzal, amivel Te macen) dolgozok?

Nem.

Szerintem arra gondol, hogy a környezet amiben dolgozol hat a munkádra.
És ez biza nagyon igaz.
RDaneel_hu

#654 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 15:22

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 16:00

Szerintem is sokkal jobb a multitask kezeles Mac-en, meg a 2 proci kihasznalasa is sokkal jobban erezheto. Emlekszem Elinditottam egy Photoshopot, es amig az be nem toltodott nem nagyon lehetett mast csinalni a gepen. Vagy CD meg winyomuveletek is belassitottak mindent kemenyen.

Időnként tényleg kényelmes, időnként nem. Jártam pl úgy, hogy eltakarodtam alvadni olyanformán, hogy az enkódolás ment a háttérben, viszont épp a hwsw maradt aktív a flashekkel, reggelre term. szar sem volt kész. Amikor tényleges babrálod a gépet akkor jó.

Idézet

vagy nehany darabka ott marad az ablakbol a desktopon.. ilyenkor lehanynam a kijelzot legszivesebben :)

Juhé, athittem csak nekem van ilyen betegségem (akarsz róla beszélni? :D). Dührohamot kapok amikor a bubble végérvényesen betöröl a systraybe, vagy amikor a desktopon ottmarad a mocsok. Ellenben ilyen előfordul(t) osx-en is: többször volt olyan, hogy az exposé aktiv ablakneve egyszerűen ottragadt, vagy pl. a tigerrel a tooltip jellegű dologk (jellemzően pl. a BM, ahol a pointer betekint a az első postba) összevesznek  a dashboardal, olyankor úgy néznek ki a layerek, hogy desktop, dashboard, tooltip :)

Szerkesztette: Moby 2005. 06. 21. 15:24 -kor

#655 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 15:35

Hahh sikerult reprodukalnom ezt a dashboard tooltip dolgot. Vicces :) Mondjuk en az ilyen forum tooltip dolgokat is utalom, ezert nem tunt meg fel, mert sose hagyom ott a kurzort.

Erdemes lenne egy feedbacket nyomni errol Apple-nek.

Az expose+tooltip bugot nem sikerult reprodukalnom. Windows szeruen szethullo ablakokat dev toolsal mar sikerult csinalnom, igaz csak 2 fele esett szet az ablak :)

#656 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 15:36

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 16:05

Meg egy erdekes hirecske:
HW védelem gátolná az OSX instalálását nem Apple x86 gépeken.

A BeszeljukMac.com-on megy a vita róla.
Sokan azt állítják, hogy amint kijön az Inteles OSX, megtörik 1 hónapon belül a cuccot. :)

Persze nem örülnék neki, ha TCPA szintű védelmet használna az Apple.
RDaneel_hu

#657 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 15:38

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 15:45

PC-n eleg egy masik vinyora masolnom gepen belul, hogy lealljon az elet (persze nem 100-200 kilokat, hanem 2-3 gigakat). Probalj Photoshopban dolgozni ugy, hogy a hatterben masolsz egy szep nagy, vagy tobb apro, de osszesegeben gigas meretu cuccot, par masodperc mulva a PS-nak igencsak lelassul a reakcioideje (neha meg a kepfrissitesre is varni kell). Mac-en fel sem tunik, ha ilyesmi fut a hatterben..

aztmondod?

furcsa, számomra izmos baromságnak tünik.

pont pár napja mozgattam át 40-50 giga anyagot egyik vincsiről a másikra, közben a PS alatt dolgoztam, és a háttérben virtual dvd-ről futott az egyik kedvenc filmem csak a hangja miatt.

egyik sem akadt meg, a ps remekül futott, a másolás 40 mega/sec körül mozgott, a film pedig ment riccenés nélkül.

a gépem pedig nem egy csodaizom vas, az adataimnál megtudjátok nézni.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#658 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 15:43

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 10:15

Egyébként jó az osx, csak mindíg azt olvassa az ember, hogy "megvettem a macemet, a pcmet meg kidobtam az ablakon, mert az annyira szar, és mostmár kreatívan tudok dolgozni, stb, stb"
Tehát én ezáltal többet vártam, de rájöttem, hogy ez is csak egy oprendszer. Persze, majd lehet veszek macet, de nem azért, hogy kreatív legyek, hanem mert lehet, hogy egy picivel nekem jobban megfelel, mint az xp.

Igen, ez is csak egy oprendszer, a múlt 7en például sikerült az iMovie-nak csontra fagyasztania :)

De épp a 7végén csináltam meg az első home-video-mat, és mindenki csak ámul és bámul! Nem mintha egy vágó fenomén lennék, az anyagot ráadásul nem is én vettem fel, de nullla driver matatással, és tökéletes lámaság mellett simán elkészítettem a videómat iMovie-ban, majd át iDVD-be, és csak annyinak kellett utánnanéznem, hogy mégis hogy csinálok disc-image filet a dvd-ből, mert ugye az iBookomban nincs SD.
Tehát ad az apple egy eszközt, amit igen igen jól lehet használni erre. Is.  :respect:
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#659 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 17:32

Idézet: kAy - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 14:38

aztmondod?

furcsa, számomra izmos baromságnak tünik.

pont pár napja mozgattam át 40-50 giga anyagot egyik vincsiről a másikra, közben a PS alatt dolgoztam, és a háttérben virtual dvd-ről futott az egyik kedvenc filmem csak a hangja miatt.

egyik sem akadt meg, a ps remekül futott, a másolás 40 mega/sec körül mozgott, a film pedig ment riccenés nélkül.

a gépem pedig nem egy csodaizom vas, az adataimnál megtudjátok nézni.

Akkor veled biztosan csoda tortent, en meg hulye vagyok, es hazugsagokat terjesztek, biztos nem is volt soha semmi problemam a PC-mel, es a windows is egy tokeletes minden igenyt kielegito hibatlan operacios rendszer :respect:

Csomoszor ugy erzem, mikor igy leugatnak, hogy aki azt irja neki tokeletesen megy windowson a multitask, az meg valoszinuleg nem dolgozott mondjuk OS X alatt, es neki ezert az a tokeletes amit megszokott Windowson. Persze lehet ez is hulyeseg, es nekem nem volt szerencsem a gepemmel, mikor Photoshop inditasa kozben iszonyat belassult a gep. :)

#660 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:00

kezdődik........ :o
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.