HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#661 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:09

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 18:32

Csomoszor ugy erzem, mikor igy leugatnak

Nem is neked válaszolt.

Csak nem a másik nicken is te irogatsz?
Vagy ebben a topikban tilos tényeket felhozni, csak az emóciók számítanak?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#662 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:19

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:09

Nem is neked válaszolt.

Csak nem a másik nicken is te irogatsz?
Vagy ebben a topikban tilos tényeket felhozni, csak az emóciók számítanak?

Nekem valaszolt, de HAndras hamarabb leirta azt, amit en akartam, igy en mar szo nelkul hagytam..

Nem, nem vagyunk azonosak, bar konfigot cserelhetnenk :)

Szo nem volt tenyekrol..

#663 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:51

Idézet

Szo nem volt tenyekrol..

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 15:45

PC-n eleg egy masik vinyora masolnom gepen belul, hogy lealljon az elet (persze nem 100-200 kilokat, hanem 2-3 gigakat). Probalj Photoshopban dolgozni ugy, hogy a hatterben masolsz egy szep nagy, vagy tobb apro, de osszesegeben gigas meretu cuccot, par masodperc mulva a PS-nak igencsak lelassul a reakcioideje (neha meg a kepfrissitesre is varni kell). Mac-en fel sem tunik, ha ilyesmi fut a hatterben..

Mélyen magamba szállva kérem elnézésedet, hogy fel mertem tételezni rólad, hogy a valóságot írod le.
Ha az idézett szövegednek semmi köze a tényekhez, akkor már tudom, miért zárják ki a fórumból az értelmet.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#664 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:53

Par hozzaszolassal feljebb ugyanazt irtam le mint Naranek, ezert mertem reagalni, ezenkivul regebbi dolgokra celoztam :)

#665 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:01

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 18:32

Akkor veled biztosan csoda tortent, en meg hulye vagyok, es hazugsagokat terjesztek, biztos nem is volt soha semmi problemam a PC-mel, es a windows is egy tokeletes minden igenyt kielegito hibatlan operacios rendszer :respect:

Csomoszor ugy erzem, mikor igy leugatnak, hogy aki azt irja neki tokeletesen megy windowson a multitask, az meg valoszinuleg nem dolgozott mondjuk OS X alatt, es neki ezert az a tokeletes amit megszokott Windowson. Persze lehet ez is hulyeseg, es nekem nem volt szerencsem a gepemmel, mikor Photoshop inditasa kozben iszonyat belassult a gep. :)

nemlettél leugatva, a windows alatt nem tökéletes a multitask, nem terjesztesz hazugságokat, és nekem is voltak már (bőven) gondjaim a pécémmel.

de konkrétan kijelenteni, hogy egy pécét megfog 2-3 gigányi adat átmásolása, hogy mindez képes leölni még egy sima mp3 lejátszást is, olyan nagyfokú hülyeség és szüklátókörűség, hogy nemtudtam szó nélkül elmenni mellette.

és mindez noflame, én nem tartom szarnak a meket, főleg mivel szinte nulla tapasztalatom van vele - de ezt a "földi kánaán" dolgot kicsit sántának érzem, mint ahogy ezt már máskor is jeleztem.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#666 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:24

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:51

Mélyen magamba szállva kérem elnézésedet, hogy fel mertem tételezni rólad, hogy a valóságot írod le.
Ha az idézett szövegednek semmi köze a tényekhez, akkor már tudom, miért zárják ki a fórumból az értelmet.

Argghhh.. :)

Termeszetesen a nekem irt valaszra gondoltam, nem a sajat iromanyomra..
Tudod arra, amire HAndras is reagalt... Ennyire keso lenne??? :)

#667 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:32

"de konkrétan kijelenteni, hogy egy pécét megfog 2-3 gigányi adat átmásolása, hogy mindez képes leölni még egy sima mp3 lejátszást is, olyan nagyfokú hülyeség és szüklátókörűség, hogy nemtudtam szó nélkül elmenni mellette."

Csak a poen kedveert fogam a Documents mappamat (kozel 80 giga es tobb tizezer file) es elinditottam egy masolast egy masik particiora.
Nem futott SEMMI csak a TotalCommander, ezutan elkezdtem a Start Menu-ben tallozni, illetve kezdtem volna, mert a reakcioido mar 1-2 masodpercre lassult, elinditottam a Photoshopot, majd visszavaltottam a TotalCommanderre..
Innentol 4 percig semmi, mert a Commander ablaka felett ott vigyorgott a Photoshop splash screenjenek korvonala es semmi nem reagalt addig, amig be nem jot..

Tenyleg annyira szuklatokuru vagyok, meg hulye, hogy kepes volnek egyszerre tobb dolgot is csinalni.........

Annyi igazsag van az elozo hozzaszolasban, hogy valoban kepes lejatszani egy DVD-t akadas mentesen, mp3-at lejatszani akadasmentes mikozben masolsz, DE mihelyt megprobalsz taszkot valtani meghal az egesz, percekig szenved, amig egy nyavajas kepernyokepet kirajzol..

#668 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:02

Na ha már a multitask miatt kezdődik itt lassan az anyázás, akkor azért tegyük mááán hozzá az igazság kedvéért, hogy az OSX-ig a multitask a macen is csak egy szép álom volt. Nem tudom használt-e valaki közületek MAC OS 9-et, vagy korábbit. Na ott aztán zero multitask volt. Azaz faszántosan megállt az egyik applikáció, ha esetleg "multitaskban" egy másikat elindítottál. Na az hányás volt, annál még a win95 multitaskja is jobb volt.
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#669 Felhasználó inaktív   FKornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:14

Sziasztok!
Tudom nem ide kellene irnom, de azert megis megprobalom, mert ez a kedvenc topikom.
Szeretnek beruhazni egy apple gepre. Meg sosem volt semmilyen apple-m. Mostani gepem, egy ibm thinkpad 2.8as P4, 512 ram ...
Amit kineztem magamnak:
iBook G4 (Power PC G4), 800 Mhz, 640 MB RAM, 40 GB HD,CD-DVD
200e Ft-ba kerul. Megeri egyaltalan ezt az arat? Nekem a 800 MHz nagyon kevesnek tunik, legyen az mas architekture akkor is :(
Az OS X (tiger) ezen a gepen elvezhetoen fog futni? Irodai munka, programozas, netezesre kellene csak.
A szoftverek megfeleloen fognak futni rajta?
Remelem nem nagyon hurrogtok le, hogy ide irtam, es megegyszer bocsi erte.

#670 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:28

FKornel: 200ezer irreálisan sok ezért a gépért. 270-ért kapsz zsír újat, ami 1,2GHZ-es és van benne minden (na jó DVD író nincs, de az ebben sincs)

Tiger egyébként elfut rajta, sőőőt. Ha 160ezerért odaadja, akitől vennéd, akkor talán megéri megvenni.

Programozás... Mit akarsz rajta programozni? Microsoft specifikus (Visual Studio) nem fog menni rajta, de ezt gondolom tudod. Java-t lehet rajta minden további nélkül. XCode - a saját fejlesztői környezete az Apple-nek. Az tuti megy :D

Irodai munkára, meg internetezésre is tökéletes - de én inkább egy új iBookban gondolkodnék, mert ahhoz kapsz mindenféle szoftvereket, amik valószínüleg neked kellenek - már azok alapján, amiket itt leírtál
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#671 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:33

Idézet: FKornel - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:14

Sziasztok!
Tudom nem ide kellene irnom, de azert megis megprobalom, mert ez a kedvenc topikom.
Szeretnek beruhazni egy apple gepre. Meg sosem volt semmilyen apple-m. Mostani gepem, egy ibm thinkpad 2.8as P4, 512 ram ...
Amit kineztem magamnak:
200e Ft-ba kerul. Megeri egyaltalan ezt az arat? Nekem a 800 MHz nagyon kevesnek tunik, legyen az mas architekture akkor is :(
Az OS X (tiger) ezen a gepen elvezhetoen fog futni? Irodai munka, programozas, netezesre kellene csak.

szvsz a 800 as nem er ennyit amikor a zsir uj 1.25 GHz kerul 269 bruttoba garanciaval supportal wifivel legalis Tigerrel. Ram meg occso bele.

Ha szimpla erot nezed a P4 biztosan gyorsabb sok mindenben. Ha elkezded hasznalni, tobbek kozt a fenti vitaban leirtaknak koszonhetoen gyorsabbnak fogod erezni. Ezen kivul egy csomo ficsor gyorsabba tudja tenni a munkat. Irodai melora egyebkent tuti boven eleg.

Ugyebar az uj geppel az a baj, hogy mar ki kellett volna hozzak az ujakat, szoval ha nem surgos, erdemes varni...

#672 Felhasználó inaktív   FKornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:36

Idézet: ventata - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:28

FKornel: 200ezer irreálisan sok ezért a gépért. 270-ért kapsz zsír újat, ami 1,2GHZ-es és van benne minden (na jó DVD író nincs, de az ebben sincs)

Tiger egyébként elfut rajta, sőőőt. Ha 160ezerért odaadja, akitől vennéd, akkor talán megéri megvenni.

Programozás... Mit akarsz rajta programozni? Microsoft specifikus (Visual Studio) nem fog menni rajta, de ezt gondolom tudod. Java-t lehet rajta minden további nélkül. XCode - a saját fejlesztői környezete az Apple-nek. Az tuti megy :D

Irodai munkára, meg internetezésre is tökéletes - de én inkább egy új iBookban gondolkodnék, mert ahhoz kapsz mindenféle szoftvereket, amik valószínüleg neked kellenek - már azok alapján, amiket itt leírtál

Huhh, koszi a valaszt. Akkor nem veszem meg olyan sok penzer...
Esetleg nem tudtok vmi helyet, ahol erdemes ibookot vagy powerbookot keresgetni hasznaltat? en csak a beszeljukmac.com -ot neztem.

#673 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:43

owerbook G4 1.33Mhz 12"
60Gb Merevlemez
Superdrive
512Mb RAM
minden gyari tartozek (pl. Mac OS X 10.3 dvd-k)
kivalo akku
osszessegeben tokeletes allapot!!!
opcionalisan: Mac OS X 10.4 Tiger, illetve 3db jotanacs
Irányár: 315eFt

Ez jobban megeri, bar szerintem nem sokaig lesz meg. BM en van a hirdetes.

En meg tudok 420e- ert majdnem zsir uj 15 os Powerbookot, 1,5 GHz DVD iro kivetelevel fullextras. Egyik ismerosome, csak 2 hete hasznalja.

#674 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 22:00

Idézet: FKornel - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 22:14

Sziasztok!
Amit kineztem magamnak:

260+25 és van egy vadonat új 12"-os 1.2-es 768ram-al megáldott ibookod.
Mellesleg várjál még egy kicsit lassan jönnek az ujabbak és ott talán még többet kapsz a pénzedért. ( A várakozás alatt max 2-3 hónapot értek addig a különbözet is összejön)

Üdv

#675 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 22:05

Kezdő mac userként lenne pár kérdésem:
A gép, amit vettem egy Powermac G3-300 -as, 512 rammal. Tudom, hogy nem egy csúcsmasina, de csak ismerkedni akarok a rendszerrel, kicsit belekóstolni a Mac világába, erre meg jó. Naszóval a benne lévő 6Gb-os vinyót első héten kicseréltem egy  40Gb-osra, telepítettem is rá frissen Tiger-t. Viszont azt vettem észre, hogy ezzel a vinyóval lassabban indulnak a programok. pl. opera8 a 6Gb-os vinyoval 4-5mp alatt, míg ezzel a vinyóval 12-15mp alatt indul el. de más programokkal is ilyen a helyzet. Létezik erre valamilyen megoldás?

2.Ki lehet valahogy deríteni egy dmg-ből hogy az bootolható e vagy nem? ugyanis akartam egy másik partícióra OS9-et telepíteni, de nem hajlandó a gép a cd-ről bootolni, hiába nyomom a C-t. Vagyis volt egy amelyikről bootolt, fel is települt, de utána nem volt hajlandó arról a partícióról bootolni, hiába választottam ki. Lehet probléma hogy a 3. partícióra akartam felrakni?

3.Ikonok kinézetét hogyan tudom megváltoztatni? nem igazán találok erre alkalmas állítási lehetősége

egyelőre ennyi  :respect:  a válaszokat köszi előre is

#676 Felhasználó inaktív   FKornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 22:08

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 21:00

260+25 és van egy vadonat új 12"-os 1.2-es 768ram-al megáldott ibookod.
Mellesleg várjál még egy kicsit lassan jönnek az ujabbak és ott talán még többet kapsz a pénzedért. ( A várakozás alatt max 2-3 hónapot értek addig a különbözet is összejön)

Üdv

Hello, koszi a tanacsokat megegyszer. Ugy dontottem varok meg 2-3 honapot es a nyari munka alatt jol osszeszedek annyi penzt, hogy legalabb egy uj 12 vagy talan 15"ost megvegyek. Addig is olvasgatom a topicot es nezegetem az os x-es screenshotokat :). Na meg a nyaron szenvedek mondjuk par napot a pearpc-vel :) csak kicsi bemelegiteskent...

#677 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 22:11

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 21:32

Csak a poen kedveert fogam a Documents mappamat (kozel 80 giga es tobb tizezer file) es elinditottam egy masolast egy masik particiora.
Nem futott SEMMI csak a TotalCommander, ezutan elkezdtem a Start Menu-ben tallozni, illetve kezdtem volna, mert a reakcioido mar 1-2 masodpercre lassult, elinditottam a Photoshopot, majd visszavaltottam a TotalCommanderre..
Innentol 4 percig semmi, mert a Commander ablaka felett ott vigyorgott a Photoshop splash screenjenek korvonala es semmi nem reagalt addig, amig be nem jot..

Reprodukáltam amit írsz, annyi különbséggel, hogy nyitva van 6 exp. ablak, 2 IM, 1 VS project, tc indit szedett-vedett fileokkal egyik particióról a másikra pár gigával, majd PS indit. Mondom mi történik: startmenü néha valóban lassabban reagál (nem mindig), ps még indul, ráváltok az ablakára, splash screen, át a tc-re, át VS-re, át egy exp-re, meggörgetem a vicc kedvéért, vissza ps-re, elindul a ps....1-2 seces pauzát ott tapasztalok ahol vinyó művelet is van. Az érdekes az ebben, hogy abszolute binárisban tolom: 1 darabb hdd, 0 darab tömb, 1 darab gigabyte ram (:) ).
A baj nem is evvel van, ott a gond, hogy ezt 10 mekkből 10 jól fogja csinálni (ilyenek még a mini is jól nyom), pc-n viszont teljesen változatos eredményeket kapunk, lap, lap és IDE vezérlő, vezérlő és hdd, vezérlő és driver összefüggésekben, és ehhez nekem sem kell mást tennem, csak átülni másikra (de nem fogom megtenni még a teszt kedvéért sem, útálom mint a szart...). Evvan.

#678 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 23:44

En is reprodukaltam, amit Naranek irt, pedig eleg nevetseges konfigom van szinten, de nem tapasztaltam semmi furcsat. Az ATA interface eleve nem baratja a multitaskingnak, ugyhogy nem hinnem, hogy mekken jobb lenne... Ha valakinek ez gondot jelent, akkor ott a SCSI... egyebkent nem ertem, hogy az uj mekkekbe miert ATA vinyot raknak :confused:
Amugy meg, ha a fotosop shortcutjaba beirod, hogy /prefetch:1 vagy prefetch:3 (+boot) akkor szepen elokesziti a terepet a cuccoknak, es a fotosop kb 4 masodperc alatt elindul, ha kozben masolok egyik particiorol a masikra... :rolleyes:
Az viszont tokmind1, hogy a hatterben hany videot jatszok le meg hany mp3 megy, mert azok nem nagyon fogjak meg a vinyot, inkabb procit (ha valami regi szar).

Szerkesztette: ion 2005. 06. 21. 23:48 -kor

#679 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 07:58

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 0:44

Az viszont tokmind1, hogy a hatterben hany videot jatszok le meg hany mp3 megy, mert azok nem nagyon fogjak meg a vinyot, inkabb procit (ha valami regi szar).

olyan szempontból nemmindegy, hogy
1; ő azt dobta fel, hogy még egy mp3 is leáll a vinyómüveletek miatt, annyira szar az egész
2; ellenpéldaképp hoztam fel, hogy nálam még egy dvd lejátszás sem áll le (pedig ugye kb 20x sávszélt igényel, mégha éppoly kevés is)

egyetlen ésszerü "magyarázata" van, hogy a csodamekken miért megy olyan gördülékenyen minden: olyan az egész mint egy konzol, fix a vas, amire ennyi idő után bőven tudtak kiforrott, inkompatibilitástól mentes eszközvezérlőket irni.

viszont továbbra is fenntartom hogy pécén se olyan durva a helyzet mint ahogy leirja, sőt, semmivel sem rosszabb néhány kirivó esettől eltekintve.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#680 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 08:14

Idézet

viszont továbbra is fenntartom hogy pécén se olyan durva a helyzet mint ahogy leirja, sőt, semmivel sem rosszabb néhány kirivó esettől eltekintve.

:up:
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »