HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#121 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:03

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:59

Ezt támasztja alá a 900 dollárért csak KÖLCSÖNBE KAPOTT x86 fejlesztôgép. Amit úgy adnak át, hogy nem szabad kinyitni, nem szabad bele több RAM-t vagy wincsit tenni, egyáltalán, semmit sem szabad vele csinálni, csak kódolni. Ez a gép még nem másolásvédett!!!!

Honnan tudod, hogy nem "masolasvedett"? :)

#122 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:03

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:46

Skacok, minden ismert elérhetô statisztika ezt mutatja. Ti vajon mirôl beszéltek?

Szeretnenk latni azokat a statisztikakat. :)

#123 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:07

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:56

Az OS X-zel (!nem X, hanem tíz, neked, mint fanatikusnak tudnod kellene :)) es iLife-fal ketsegtelenul jobb, bovebb (de nem tobb!) szoftvereket kap a kezdo felhasznalo, de ennek koze sincs ugye a penzkereseshez. :D A tobbi meg eleg szubjektiv, azt hiszem, lenne (sot van) olyan is, akit megorjit az OS X felulete es ringyoz alatt erezne magat jobban. :D

Krinyo

hogy-hogy nem több? Mármint számszer?en? Vagy dollárértékben? Vagy hogy gondolod?

A pénzkeresetet meg azért írta, mert a pontosabb, kreatívabb munka több pénzt eredményez. CC 30%-kal, tehát nem valami észvesztô nagyságrendben, ha esetleg így képzeltétek.

Van, akit megôrjit a felület, mert windows-hoz szokott, esetleg. De amúgy tényleg lehet. Nem sok.

#124 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 08. 17:08

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:48

H.Andrásra hallgassatok szépen. Nem azért, mert jó fej (kevés hajjal), hanem azért mert ô egy SWITCHER, aki megtapasztalta a számítástechnikai valóságot ebben a kérdésben.

Ha András egy SWITCHER akkor én mi vagyok?
Visszaeső? :p :D
RDaneel_hu

#125 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:13

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:56

Az OS X-zel (!nem X, hanem tíz, neked, mint fanatikusnak tudnod kellene :)) es iLife-fal ketsegtelenul jobb, bovebb (de nem tobb!) szoftvereket kap a kezdo felhasznalo, de ennek koze sincs ugye a penzkereseshez. :D A tobbi meg eleg szubjektiv, azt hiszem, lenne (sot van) olyan is, akit megorjit az OS X felulete es ringyoz alatt erezne magat jobban. :D

Krinyo

Hol írtam én ezt, nem találom. Az írtam direkt, hogy az Mac OS-szel. Mert már a 9-es rendszerre is igaz volt ez, nemhogy a 10-esre. De amúgy lehet, hogy valahol tényleg így írtam, biztos az agyfélteke-dominancia teszi (feladom a magas labdát, tessék). Amúgy tudom, hogy tízes.

#126 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:16

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:13

Hol írtam én ezt, nem találom. Az írtam direkt, hogy az Mac OS-szel. Mert már a 9-es rendszerre is igaz volt ez, nemhogy a 10-esre. De amúgy lehet, hogy valahol tényleg így írtam, biztos az agyfélteke-dominancia teszi (feladom a magas labdát, tessék). Amúgy tudom, hogy tízes.

Hát nem tudom... nekem kifejezetten felüdülés volt a Classic OS után váltani XP-re.
Kb. annyira mint XP után OSX-re váltani. :)
RDaneel_hu

#127 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:17

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:03

Honnan tudod, hogy nem "masolasvedett"? :)

Nem tudom, csak tippelek. Különben minek kérné vissza. Ugyanis ezekre a gépekre is meg fogja kapni minden developer az összes köztes release-t. És ugye, ahogy haladunk a végleges kód felé, egyre nagyobb a kiszivirgásra az igény. Az biztos csak, hogy a végleges gépeken egyszerre lesz szoftveres és hardveres másolásvédelem. Ezeken a gépeken meg szerintem (bár nem tudom biztosan) még nem tudták a fentiek miatt tutira megoldani.

#128 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:20

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:59

Ha annyira tartana, miert keszitene office-t mekkre?

Ezt tényleg ne... ez nem érv. :)
Az MS már legalább 12 éve tolja az OFFICE-t Mac platformra is.
De lehet, hogy még régebben...
RDaneel_hu

#129 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:20

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:16

Hát nem tudom... nekem kifejezetten felüdülés volt a Classic OS után váltani XP-re.
Kb. annyira mint XP után OSX-re váltani. :)

Ne feledd, a 8-as, 9-es idejében még csak Win98 volt. Aztán persze, a 9-es felett is eljárt az idô. De egyébként pl dtp-re még mindig jobb a 9-es, szemben akár az XP-vel, mert egész egyszer?en arra lett kitalálva.

#130 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:24

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:20

Az Excell csillagocska az elsôk között jelent meg a Macintoshra (1984). Bill-ék láták, hogy a VisiCalc jó, és ?  szokásos Microfos stratégiával hajrá.
Elôtte a Mac II-re ôk írták a BASIC-et.

Apple nélkül nem lenne Microsoft sem. ballmer maradt volna közgazdász (vagy bróker, vagy biztosítási ügynök), Bill meg mondjuk ügyvéd.

Szóval, R-Daneel, tényleg sokkal régebb óta tolják.

Asimovot én is imádom.

#131 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:25

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:20

Mert regebben sem tartott az Apple-tol ;)

#132 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:25

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:20

Ne feledd, a 8-as, 9-es idejében még csak Win98 volt. Aztán persze, a 9-es felett is eljárt az idô. De egyébként pl dtp-re még mindig jobb a 9-es, szemben akár az XP-vel, mert egész egyszer?en arra lett kitalálva.

Nem arra lett kitalálva, és semmivel sem jobb dtp-re mint a win. A mac az OSX óta használható úgy, hogy az ember élvezi is amit csinál, nem csak dolgozik. Ennyi. Három betűben össze tudnám foglalni a véleményem az X-et megelőző Mac OS-ekről.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#133 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:26

De egyébként pl dtp-re még mindig jobb a 9-es, szemben akár az XP-vel, mert egész egyszer?en arra lett kitalálva.

:lol:

#134 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:36

Ne feledd, a 8-as, 9-es idejében még csak Win98 volt. Aztán persze, a 9-es felett is eljárt az idő. De egyébként pl dtp-re még mindig jobb a 9-es, szemben akár az XP-vel, mert egész egyszerűen arra lett kitalálva.

Hát azért a 8-as és 9-es jóval rosszabb mint egy XP.
A munka mellet egyéb dolgokkal is szokott a felhasználó foglakozni.
Pl. levelezés, zenehallgatás, CD-írás, hogy csak a legáltalánosabbakat említsem.

Nálam van egy G3-300as iBook, amelyen OS 9.2.2 IE English van, és azért ennél a rendszernél lényegesen fejlettebb az XP. Még azt merem mondani, hogy a GUI-ja is szebb az MS terméknek.
Az OSX már megint más tészta. :)

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 06. 08. 17:36 -kor

RDaneel_hu

#135 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:38

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:25

Nem arra lett kitalálva, és semmivel sem jobb dtp-re mint a win. A mac az OSX óta használható úgy, hogy az ember élvezi is amit csinál, nem csak dolgozik. Ennyi. Három betűben össze tudnám foglalni a véleményem az X-et megelőző Mac OS-ekről.

De arra lett kitalálva, kis butus. Mondd már el nekem, hogy akkor miért van benne a Mac OS-ben az elsô pillanattól a postscript nyelv támogatása, a precíz bet?kezelés, a WISIWYG (ha mond ez neled valamit), a hálózatkezelés, késôbb a colorsync, meg a többi. A DTP semmi mást nem jelent csak azt, hogy asztali kiadványszerkesztés. A Mac elôtt ez a nyomdák privilégiuma volt, a megjelenés után mindenkié lehetett. Ember, ez sima történelem, ezt már az elemiben is mindenki tudja.

Természetesen sokkal jobb, mint a win, márcsak a fentiek miatt is. De ha nekem nem hiszel, menjél már egy levilgítóstúdióba, vagy egy jobb grafikai stúdióba, netán egy reklámügynökséghez, és nézz meg kérdezz már körül.

OS X óta jobban élvezhetô, én így mondanám. Mármint a géphasználat. Merthogy a DTP szinte ugyanaz azóta is. Vagy te tudsz valamit?

A hárombet?s szóra kíváncsi vagyok?:)

Szerkesztette: krixkrax 2005. 06. 08. 17:52 -kor

#136 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:47

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:02

Én megnéztem hogy a VNC az 5900-as portot használja.
Ha ezt beállítom az nem jó?

A screen number az mi a rák?

indithacc 1xerre tobb vnc szervert, igy tobb ember kozott +oszthato 1 gep. a screen number a vnc szerver sorszama
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#137 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:52

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:44

Vicces lenne, ha kiderűlne, hogy a microsoftnak meg van Windows XP for Mac oprendszere, mert ők ezzel szórakoznak a háttérben 5 éve.:D

szerinted mifele NT kernelen futottak a fixbox3 demok az E3-on PMG5-okon, hm? :)

#138 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:52

szerinted mifele NT kernelen futottak a fixbox3 demok az E3-on PMG5-okon, hm? :)

SFIJ, te mire gondolsz? Vagy mire tippelsz? Vagy mit tudsz?

#139 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 08. 18:00

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:38

De arra lett kitalálva, kis butus. Mondd már el nekem, hogy akkor miért van benne a Mac OS-ben az elsô pillanattól a postscript nyelv támogatása, a precíz bet?kezelés, a WISIWYG (ha mond ez neled valamit), a hálózatkezelés, késôbb a colorsync, meg a többi. A DTP semmi mást nem jelent csak azt, hogy asztali kiadványszerkesztés. A Mac elôtt ez a nyomdák privilégiuma volt, a megjelenés után mindenkié lehetett. Ember, ez sima történelem, ezt már az elemiben is mindenki tudja.

Természetesen sokkal jobb, mint a win, márcsak a fentiek miatt is. De ha nekem nem hiszel, menjél már egy levilgítóstúdióba, vagy egy jobb grafikai stúdióba, netán egy reklámügynökséghez, és nézz meg kérdezz már körül.

OS X óta jobban élvezhetô, én így mondanám. Mármint a géphasználat. Merthogy a DTP szinte ugyanaz azóta is. Vagy te tudsz valamit?

A hárombet?s szóra kíváncsi vagyok?:)

A valóban precíz betűkezelés érdekében megtennéd, hogy valami szabványos közép eu enkódinggal írod továbbiakban a mondandódat? :) Baromi randák a kalapos ő-k, ű helyett kérdőjelek... Gáz.

Üdv,
zef

#140 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:02

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:57

SFIJ, te mire gondolsz? Vagy mire tippelsz? Vagy mit tudsz?

pl erre. http://www.anandtech...aspx?i=2420&p=5

az xboxokrol tuggyuk hogy egy egyszetrusitett NT kernelt tartalmaznak

Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 08. 18:06 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7