HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#141 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 08. 18:07

Idézet: zef - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:00

A valóban precíz betűkezelés érdekében megtennéd...

Tényleg Krixkrax... pliz... használj szabványos CE HUN keyboard layout-ot, ne a hekkelt H-sat. :)
RDaneel_hu

#142 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:15

Idézet: zef - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:00

A valóban precíz betűkezelés érdekében megtennéd, hogy valami szabványos közép eu enkódinggal írod továbbiakban a mondandódat? :) Baromi randák a kalapos ő-k, ű helyett kérdőjelek... Gáz.

Üdv,
zef

Jó-jó, de utálom nagyon.

Teszt:
aáeéiíoóüőuúüű

#143 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:15

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:38

De arra lett kitalálva, kis butus. Mondd már el nekem, hogy akkor miért van benne a Mac OS-ben az elsô pillanattól a postscript nyelv támogatása, a precíz bet?kezelés, a WISIWYG (ha mond ez neled valamit), a hálózatkezelés, késôbb a colorsync, meg a többi. A DTP semmi mást nem jelent csak azt, hogy asztali kiadványszerkesztés. A Mac elôtt ez a nyomdák privilégiuma volt, a megjelenés után mindenkié lehetett. Ember, ez sima történelem, ezt már az elemiben is mindenki tudja.

Természetesen sokkal jobb, mint a win, márcsak a fentiek miatt is. De ha nekem nem hiszel, menjél már egy levilgítóstúdióba, vagy egy jobb grafikai stúdióba, netán egy reklámügynökséghez, és nézz meg kérdezz már körül.

OS X óta jobban élvezhetô, én így mondanám. Mármint a géphasználat. Merthogy a DTP szinte ugyanaz azóta is. Vagy te tudsz valamit?

A hárombet?s szóra kíváncsi vagyok?:)

F-el kezdődik, és s-el végződik.

A "postscript nyelvet" nem operációs rendszer támogatja, az egy nyomtatási leíró nyelv, az Adobe-tól, nem összekeverendő az Apple-val.

A "precíz betükezelés", NEM az oprendszer része, hanem pl. az Adobe (nem összekeverendő az Apple-val) type managerm vagy hasonló (suitcase) programok kezelik a fontokat mac os 9 alatt.

A WYSIWYG, nem "WISIWYG (ez mi lehet? What I See Is What You Get? :D" az pedig az amit látsz azt kapod, rövidítése, és Quark volt talán az első ilyen soft, de lehet hogy nem. Vagy talán a Ventura?  :think:
Hálózatkezelést inkább hagyjuk, ami az OS9-ben van az röhely. Az ICC management bármilyen oprendszeren megvalósítható.
A DTP jelentését véletlenül eltaláltad, a többi csak krixkrax :D

Természetesen semmivel sem jobb, mint a win, már csak a fentiek miatt sem.

Levilágító stúdióba nemigen járok már, de pl. Timpben ahol levilágíttatni szoktam, összvisz 1 darab Mac árválkodik, egy helyi operátornak. A levilágításhoz természetesen semmi köze. Egyébként napilapnál dolgozom, elég sokszor körülnézek szegény tördelők rugdossák rendesen az OS9-es gépeket, utálják mint a szart. Viszont a nyomdában már csak egy darab Mac van, az is csak egy iMac g3, és az is csak miért ne alapon. A komoly szoftverek (mass production) nem léteznek Macre, csak Winre.

Szerk: egyébként ezt X-en írom.

Szerkesztette: JonesC 2005. 06. 08. 18:16 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#144 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:19

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:15

Jó-jó, de utálom nagyon.

Teszt:
aáeéiíoóüőuúüű

Pompás! :)

... De miért utálod? Szerintem ha a másik csak azért jobb mert _megszoktad_, de randa - obsolete végeredményt produkál, akkor megérné áttérni erre szerintem.

Más: ezt a hétfői keynote.mov-ot nem lehet offline-ban nézegetni? Ahogy látom az írmagját is kigyomláltatja az apple a csereberélőkön...

z.

#145 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:02

pl erre. http://www.anandtech...aspx?i=2420&p=5

az xboxokrol tuggyuk hogy egy egyszetrusitett NT kernelt tartalmaznak

Ebből nem derül ki, hogy a jövendő konzol mit fog használni. Továbbmegyek. A Microsoft felvásárolta a Connectix-et pár éve. Ugye x86 emuláció ppc hardveren. Csak azért kellett neki, hogy az xbox 360-on futtathassa a régi konzol játékait. Szóval, én nem vagyok biztos, hogy az új konzol is NT kernelt fog futtatni.

#146 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:24

Az intel erősen apple design-al felvértezett concept gépe!

Üdv

#147 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:40

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:15

Levilágító stúdióba nemigen járok már, de pl. Timpben ahol levilágíttatni szoktam, összvisz 1 darab Mac árválkodik, egy helyi operátornak. A levilágításhoz természetesen semmi köze.

A Gyorskocsi utcában? :)

Merthogy ott a szkennereseknek bizony OSX-es G4-eseik vannak. :)
Régen voltam már, talán fél éve, és azóta lehet, hogy G5 is van.
És nem 1, hanem legalább 3. De az csak egy kis szoba, a többiben nem voltam.
A RIP cuccok azért PC-k, mert ott nem engedheti meg magának a tulaj, hogy drága cuccot vegyen.
Az Intruder Kft-ben (régi TIMP)  is főleg Mac-ek vannak, csak a RIP-pet tolják PC-ről.

Elvégre ahhoz nem kell egy "csili-vili" OSX, hogy RIP-peld a PS-eket. :p

Ahol mi világgíttatunk, ott 1 megveszekedett PC sincs, max a titkárnőnek.
Szkenneléssel, levilágítással és DTP-vel foglalkoznak.
Kb. 8-10 Mac, 1 PC.

Amúgy vicc, de egy levilágító stúdióban is pont a legprimitívebb feladat maga a levilágítás. :p

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 06. 08. 18:44 -kor

RDaneel_hu

#148 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:47

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:15

F-el kezdődik, és s-el végződik.

A "postscript nyelvet" nem operációs rendszer támogatja, az egy nyomtatási leíró nyelv, az Adobe-tól, nem összekeverendő az Apple-val.

A "precíz betükezelés", NEM az oprendszer része, hanem pl. az Adobe (nem összekeverendő az Apple-val) type managerm vagy hasonló (suitcase) programok kezelik a fontokat mac os 9 alatt.

A WYSIWYG, nem "WISIWYG (ez mi lehet? What I See Is What You Get? :D" az pedig az amit látsz azt kapod, rövidítése, és Quark volt talán az első ilyen soft, de lehet hogy nem. Vagy talán a Ventura?  :think:
Hálózatkezelést inkább hagyjuk, ami az OS9-ben van az röhely. Az ICC management bármilyen oprendszeren megvalósítható.
A DTP jelentését véletlenül eltaláltad, a többi csak krixkrax :D

Természetesen semmivel sem jobb, mint a win, már csak a fentiek miatt sem.

Levilágító stúdióba nemigen járok már, de pl. Timpben ahol levilágíttatni szoktam, összvisz 1 darab Mac árválkodik, egy helyi operátornak. A levilágításhoz természetesen semmi köze. Egyébként napilapnál dolgozom, elég sokszor körülnézek szegény tördelők rugdossák rendesen az OS9-es gépeket, utálják mint a szart. Viszont a nyomdában már csak egy darab Mac van, az is csak egy iMac g3, és az is csak miért ne alapon. A komoly szoftverek (mass production) nem léteznek Macre, csak Winre.

Szerk: egyébként ezt X-en írom.

Kicsit slendriánul fogalmaztam.  A postscript nyelvet igenis az operációs rendszer támogatja a hozzá megírt drivereken vagy extension-ökön keresztül. Nem keverem az Adobe-val, mert az Adobe a szerzője, és az Apple csak támogatója a ps-nyelvnek.

A precíz betűkezelésről felhomályosítalak. A 1984-es Mac-en nem volt type manager meg suitcase meg ilyenek. A Mac OS alapból kezeli és kezelte mindig is a ps betűket, hiszen ezek kezelése a ps nyelv része. Lásd előző pont. A type manager meg a suitcase csak addícionális lehetőséget jelent, mondjuk plusz szolgáltatást. Nélkülük is elvan az ember, ha kell.

WYSIWYG-et elírtam, mea culpa. És nem a Quark volt az első ilyen soft, hanem az első Macintosh-hoz készített ÖSSZES szoftver (persze értelemszerűen). A Quark csak a nyomdai ágat alapította meg, igaz remekül.

Én is írtam, hogy az OS 9 elavult, de miért a mostani helyzetet veszed alapul a fikázásra. Az Apple mindig is hálózatos gépekben gondolkodott, adott pillanatban a lehető legjobbat kínálta, és kínálja most is.

ICC megvalósítható bármely gépen, de hogy-hogy nem, az Apple-nek jutott eszébe, és megcsinálta operációs rendszer szintjére is. Persze, a hosszú évek alatt mások is ugye koppintgatnak?

És ezek miatt jobb, mint a win.

Végszavaidra meg annyit, hogy 1. valszeg azok a gépek nem a legfrissebb modellek, valszeg szarul is vannak beállítva meg menedszelve. Szóval, ők semmiről sem tehetnek, nem érdemes rugdosni. A továbbiakban nyomdai CTP rendszerekre gondolsz?

#149 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:48

Idézet: zef - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:19

Más: ezt a hétfői keynote.mov-ot nem lehet offline-ban nézegetni? Ahogy látom az írmagját is kigyomláltatja az apple a csereberélőkön...

TorrentKickAss-on fentvan.
165 MB azt hiszem. :)
RDaneel_hu

#150 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:50

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:40

A Gyorskocsi utcában? :)

Merthogy ott a szkennereseknek bizony OSX-es G4-eseik vannak. :)
Régen voltam már, talán fél éve, és azóta lehet, hogy G5 is van.
És nem 1, hanem legalább 3. De az csak egy kis szoba, a többiben nem voltam.
A RIP cuccok azért PC-k, mert ott nem engedheti meg magának a tulaj, hogy drága cuccot vegyen.
Az Intruder Kft-ben (régi TIMP)  is főleg Mac-ek vannak, csak a RIP-pet tolják PC-ről.

Elvégre ahhoz nem kell egy "csili-vili" OSX, hogy RIP-peld a PS-eket. :p

Ahol mi világgíttatunk, ott 1 megveszekedett PC sincs, max a titkárnőnek.
Szkenneléssel, levilágítással és DTP-vel foglalkoznak.
Kb. 8-10 Mac, 1 PC.

Amúgy vicc, de egy levilágító stúdióban is pont a legprimitívebb feladat maga a levilágítás. :p

Timp nincs a Gyorskocsiban. Frangepánban és Vitéz utcában vannak, azért szeretem, mert 0-24-ig van levill.

Biztos hogy a kis studiók televannak Macekkel, és ez már így is marad, és amióta van OSX, azóta én is szeretem a Mackót.

De az hogy a MacOS 9 alkalmasabb a DTP munkára, mint a Win, igazából emiatt példálóztam ezzel. Szerintem egyik felület sem alkalmasabb a másiknál, egyszerűen ki mit preferál, azzal dolgozik (vagy a munkáltatója mit preferál).

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#151 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 08. 18:53

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:48

TorrentKickAss-on fentvan.
165 MB azt hiszem. :)

Majd később újra próbálom, most éppen nem megy a tracker.

#152 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 08. 18:55

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:50

Timp nincs a Gyorskocsiban. Frangepánban és Vitéz utcában vannak, azért szeretem, mert 0-24-ig van levill.

Jajj... szerinted a Gyorskocsi hol van?  :rolleyes: :D
A Vitéz u. sarkán.

ON
RDaneel_hu

#153 Felhasználó inaktív   krixkrax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:01

Biztos hogy a kis studiók televannak Macekkel, és ez már így is marad, és amióta van OSX, azóta én is szeretem a Mackót.

De az hogy a MacOS 9 alkalmasabb a DTP munkára, mint a Win, igazából emiatt példálóztam ezzel. Szerintem egyik felület sem alkalmasabb a másiknál, egyszerűen ki mit preferál, azzal dolgozik (vagy a munkáltatója mit preferál).

Ho-ho-hó, megvan az elveszett gyerek. Egymás mellett elbeszélünk. Te a GUI-ről beszélsz, én meg az általános dolgokról.

A felület vagy GUI első közelítésben nem tűnik fontosnak, de ez nem igaz. Egyszer poénból számold ki, mennyit kattintasz ugyanazon dolog eléréséhez a winfoson meg a mac-en. Ebben pl. az os 9 verhetetlen. Vagy a WYSIWYG, nem mindegy, hányszor világítasz le egy anyagot, mert pontatlant látsz a monitoron. És számtalan hasonló nüansz, apróság, ami a mac os-t sokkal kezelhetőbbé, másképpen jobbá teszi.

És nemcsak a kis stúdiók, hanem a nagyok is tele vannak.

#154 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:02

Sok minden miatt volt alkalmasabb (de Krixkrax már ebből jópárat elmondott)... egyrész sok évig minőségibb betüket lehetett szerezni a MacOS alá mint Win alá.
Mert ugye a MacOS már a 90-es évek elején is támogatta a TYPE1-es betűtípusokat, aminek ugye nem kell ecsetelnem az előnyeit a szar TrueType betükkel szemben?

MacOS Classic alatt csak behúztad a System vagy Fonts folderbe a TYPE1-es betüket, és már működött is.
A Windowsnál mikor is oldották meg azt, hogy tudja kezelni alapban a Type1-eseket? :rolleyes:
A Windows XP-ig kellett várni, hogy alapból tudja kezelni.
Addig nuku.

A betű, mint olyan... pedig akárhogyis nézzük a DTP alapja.
Szóval 2001 (a Win XP előtt) igenis a Mac alkalmasabb volt DTP-s munkákra, bármennyire fáj is. :)
RDaneel_hu

#155 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:09

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:47

Kicsit slendriánul fogalmaztam.  A postscript nyelvet igenis az operációs rendszer támogatja a hozzá megírt drivereken vagy extension-ökön keresztül. Nem keverem az Adobe-val, mert az Adobe a szerzője, és az Apple csak támogatója a ps-nyelvnek.

A precíz betűkezelésről felhomályosítalak. A 1984-es Mac-en nem volt type manager meg suitcase meg ilyenek. A Mac OS alapból kezeli és kezelte mindig is a ps betűket, hiszen ezek kezelése a ps nyelv része. Lásd előző pont. A type manager meg a suitcase csak addícionális lehetőséget jelent, mondjuk plusz szolgáltatást. Nélkülük is elvan az ember, ha kell.

WYSIWYG-et elírtam, mea culpa. És nem a Quark volt az első ilyen soft, hanem az első Macintosh-hoz készített ÖSSZES szoftver (persze értelemszerűen). A Quark csak a nyomdai ágat alapította meg, igaz remekül.

Én is írtam, hogy az OS 9 elavult, de miért a mostani helyzetet veszed alapul a fikázásra. Az Apple mindig is hálózatos gépekben gondolkodott, adott pillanatban a lehető legjobbat kínálta, és kínálja most is.

ICC megvalósítható bármely gépen, de hogy-hogy nem, az Apple-nek jutott eszébe, és megcsinálta operációs rendszer szintjére is. Persze, a hosszú évek alatt mások is ugye koppintgatnak?

És ezek miatt jobb, mint a win.

Végszavaidra meg annyit, hogy 1. valszeg azok a gépek nem a legfrissebb modellek, valszeg szarul is vannak beállítva meg menedszelve. Szóval, ők semmiről sem tehetnek, nem érdemes rugdosni. A továbbiakban nyomdai CTP rendszerekre gondolsz?

Nem az oprendszenek kell támogatni, a megfelelő pinter meghajtó végzi a postscript dokumentum elkészítését.

Minden oprendszer kezel valamilyen szinten fontokat. Ha a PS-fontban a Type 1-re gondolsz, az XP is csont nélkül kezeli. A "precíz" szó tévesztett meg.
Szerinted hogyan lehet még kezelni a fontokat? Ha nem precíz akkor milyen?

Nem az összes szoftver WYSIWYG, természetesen, hanem azok azok amiket olyanra írnak. A Quark "remekségéről" külön topikot lehetne nyitni, csak éppen nem érdemes.

Az appletalk sose volt jó, az X az jó, bár az gondolom a darwinon alapszik, ebben is jó döntés volt.

Az apple a legnagyobb koppintó, úgyhogy ezt tán hagyjuk, bár el kell ismerni profin koppintanak, és sokszor még javítanak is a dolgokon az eredetihez képest.

Valóban nem a legfrissebb modellek, valszeg nincsenek szarabbul beállítva és menedzselve mint ha te csinálnád.

Igen mi ctp rendszerekkel dolgozunk.

Szerkesztette: JonesC 2005. 06. 08. 19:10 -kor

Idézet

#156 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:11

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 20:02

Sok minden miatt volt alkalmasabb (de Krixkrax már ebből jópárat elmondott)... egyrész sok évig minőségibb betüket lehetett szerezni a MacOS alá mint Win alá.
Mert ugye a MacOS már a 90-es évek elején is támogatta a TYPE1-es betűtípusokat, aminek ugye nem kell ecsetelnem az előnyeit a szar TrueType betükkel szemben?

MacOS Classic alatt csak behúztad a System vagy Fonts folderbe a TYPE1-es betüket, és már működött is.
A Windowsnál mikor is oldották meg azt, hogy tudja kezelni alapban a Type1-eseket? :rolleyes:
A Windows XP-ig kellett várni, hogy alapból tudja kezelni.
Addig nuku.

A betű, mint olyan... pedig akárhogyis nézzük a DTP alapja.
Szóval 2001 (a Win XP előtt) igenis a Mac alkalmasabb volt DTP-s munkákra, bármennyire fáj is. :)

98 alatt is volt type manager.

Idézet

#157 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:13

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:55

Jajj... szerinted a Gyorskocsi hol van?  :rolleyes: :D
A Vitéz u. sarkán.

ON

Lehet, sose voltam ott, utálom budát. Frangepánba járok. A Gyorskocsit se tudom hol van :D

Idézet

#158 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 20:11

98 alatt is volt type manager.

Az lehet, hogy volt de max a sok True Type cuccokat tudtad rajta aktiválni, mert a legtöbb betüből bizony csak Mac-es Type1-es létezett.
A TrueType és a DTP két különböző dolog.
Valakinél nem, de az az ő baja. :D

Szerencsére már megoldották az egész hajcihőt az OpenType formátummal.
RDaneel_hu

#159 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:16

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 20:01

Ho-ho-hó, megvan az elveszett gyerek. Egymás mellett elbeszélünk. Te a GUI-ről beszélsz, én meg az általános dolgokról.

A felület vagy GUI első közelítésben nem tűnik fontosnak, de ez nem igaz. Egyszer poénból számold ki, mennyit kattintasz ugyanazon dolog eléréséhez a winfoson meg a mac-en. Ebben pl. az os 9 verhetetlen. Vagy a WYSIWYG, nem mindegy, hányszor világítasz le egy anyagot, mert pontatlant látsz a monitoron. És számtalan hasonló nüansz, apróság, ami a mac os-t sokkal kezelhetőbbé, másképpen jobbá teszi.

És nemcsak a kis stúdiók, hanem a nagyok is tele vannak.

Pont ugyanannyit. Csak az OS9-ben rendszeresen lefagyott a fotosop a save as-közben miközben listázta a helyi könyvtásr fájljait.

Ha mac akkor OSX. Vagy csak szenvedés.

Idézet

#160 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:18

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 20:15

Az lehet, hogy volt de max a sok True Type cuccokat tudtad rajta aktiválni, mert a legtöbb betüből bizony csak Mac-es Type1-es létezett.
A TrueType és a DTP két különböző dolog.
Valakinél nem, de az az ő baja. :D

Szerencsére már megoldották az egész hajcihőt az OpenType formátummal.

Crossfont. Igen régi szoftver.

Idézet

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.