HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Medvesajt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 25. 18:43

Visa Electron-nal tudok így fizetni...?  :confused:

#182 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 25. 19:05

Idézet: Medvesajt - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 19:43

Visa Electron-nal tudok így fizetni...?  :confused:

Nem.
Amúgy nagyon könnyű, csak dombornyomott kártyával lehet. Ha a kártyádon nem domborodik ki a kártyaszám, csak bele van marva a felületbe, akkor nem lehet. Visa Electronnal biztos, hogy nem lehet, én pont azért cseréltem le az electron kártyámat dombornyott Mastercared-ra, hogy tudjak neten is fizetni.
A dombornyomott azért dombornyomott, hogy olyan helyen is le tudják "húzni", ahol nincs POS terminál. Ott egy papírt, csekket csinálnak valahogy és a kártyáról átsatírozzák a számot, ezért kell domborodnia. Manapság ezt a funkcióját soha nem használják, mert midnenhol van rendes POS terminál.

#183 Felhasználó inaktív   Punisher80 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 25. 19:36

Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 15:44

Hiszen már írtam fake-t. 1111 1111 1111 1114

Rém népszerű lett a felajánlásom, jó. Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy a közleménybe írja bele, hogy VB usernév jelszó, mert ha ezt lehagyja, akkor én nem fogom nyomozni, hogy kitől jött....

PÜ ment!

#184 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 20:37

Tuti hogy nem kell fizetni? amúgy nekem csak 1 perc 1msp bír
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#185 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 21:56

Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:03

Eddig két embernek (saját magam plusz valaki innen) töltöttem fel CIB Internetkártyáról. Az OTP-ról nem tudok semmit, aki tud számolni, az sikítva menekül onnan, iszonyú drága.

Nekem valahogy nem akar összejönni a feltöltés CIB internetkártyáról...  :(

#186 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:31

Aki használja kerio personal firewal -al, az help kicsit pls, hogy kell beállítani, mert ha a tűzfal aktív, akkor nem tud a szerverhez kapcsolódni, csak ha kilövöm a keriot, de biztos be lehet állítani, hogy menjen azzal is.

#187 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:49

Nekem ezt írja ki, amikor elnidítom a programot:
"Registering at the server..."

Majd egy idő után: "Server error". "Click here to re-login"

Neketek megy a szolgáltatás?
k s

#188 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:56

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 12:49

Nekem ezt írja ki, amikor elnidítom a programot:
"Registering at the server..."

Majd egy idő után: "Server error". "Click here to re-login"

Neketek megy a szolgáltatás?

lehet hogy neked is a tűzfalad nem engedi. Próbáldd ki, ha kikapcsolod azt, akkor megy-e.
Tűzfallal most még nekem is ezt csinálja , anélkül 1 másodperc alatt csatlakozik. Be kell állítani, csak várom, hogy valaki majd segit hogyan.

Szerkesztette: agabe 2005. 06. 26. 12:58 -kor

#189 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:58

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. Jun. 25., Saturday - 19:05

Nem.
Amúgy nagyon könnyű, csak dombornyomott kártyával lehet. Ha a kártyádon nem domborodik ki a kártyaszám, csak bele van marva a felületbe, akkor nem lehet. Visa Electronnal biztos, hogy nem lehet, én pont azért cseréltem le az electron kártyámat dombornyott Mastercared-ra, hogy tudjak neten is fizetni.
A dombornyomott azért dombornyomott, hogy olyan helyen is le tudják "húzni", ahol nincs POS terminál. Ott egy papírt, csekket csinálnak valahogy és a kártyáról átsatírozzák a számot, ezért kell domborodnia. Manapság ezt a funkcióját soha nem használják, mert midnenhol van rendes POS terminál.

És mit tud az a dombornyomott ,hogy  lehet vele fizetni neten is?

link is jöhet

:respect:

Meg mi a különbség a Visa, maestro, mastercard között?

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 26. 13:43 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#190 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 13:10

Idézet: agabe - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 13:56

lehet hogy neked is a tűzfalad nem engedi. Próbáldd ki, ha kikapcsolod azt, akkor megy-e.
Tűzfallal most még nekem is ezt csinálja , anélkül 1 másodperc alatt csatlakozik. Be kell állítani, csak várom, hogy valaki majd segit hogyan.

ha kilövöm a tűzfalat , akkor is csinálja..
k s

#191 Felhasználó inaktív   pitju 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:05

hello
a Citibank engem is hívott, hogy egy finnországi szálloda próbából beterhelte a kártyámat, miután regeltem a VB-re. Kicsit gáz szerintem, mint ahogyan az is, hogy eltárolják az adataid, tehát ha belépsz a feltöltés menübe, akkor kártyaszám megadása nélkül, "emlékezetből" rátölti a kívánt összeget...

más.
egy ismerősömnél a hardveres tűzfal miatt nem működik (server error) erre van valami megoldás?

#192 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:33

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 13:58

És mit tud az a dombornyomott ,hogy  lehet vele fizetni neten is?

link is jöhet

:respect:

Meg mi a különbség a Visa, maestro, mastercard között?

Pl amit írtam, hogy POS terminál nélkül is tudsz vele fizetni, de ez manapság már nem lényeges. Neten is tudsz vele fizetni, illetve ha arra kerül a sor, akkor telefonon is tudsz vele fizetni a kárytaszám magdásával.

Idézet

Mi a különbség a dombornyomott és az elektronikus bankkártya között?

Az elektronikus bankkártyák esetében minden egyes tranzakció azonnal a bankhoz kerül engedélyezésre, melynek során megvizsgálják, hogy a kártya érvényes-e, nincs-e letiltva és hogy van-e megfelelő fedezet az összeg kifizetésére. Az eljárás miatt a kártya maximálisan biztonságos, hiszen ha letiltja, azonnal használhatatlanná válik, sem fizetni, se készpénzt felvenni nem lehet vele.
A dombornyomott kártyák elfogadása szélesebb körű, mert olyan kereskedői elfogadóhelyen is használhatóak, ahol nincs POS terminál. Az elektronikus tranzakciós ellenőrzési folyamata megegyezik az előzőekkel, míg a nem elektronikusak némi késleltetéssel érkeznek a bankhoz.

---

Hova érdemes Visa és hova EC/MC bankkártyával utazni?

Mielőtt külföldre indul érdemes érdeklődni, hogy az adott országban milyen bankkártyákat fogadnak el. Az OTP HelpDesk munkatársai (06 1/3 666 000, 06 40/366 000) várják ezzel kapcsolatos hívásaikat is.

A Nyugat-európai országokba, Amerikába vagy Ausztráliába nyugodtan elindulhat bankkártyájával, csupán az úton felmerülő kisebb kiadásokra érdemes készpénzt magával vinnie. Bár mind a Visa mind az EC/MC kártyákat elfogadják ezekben az országokban, Amerikában a Visa, Európában inkább az EC/MC kártyák rendelkeznek nagyobb elfogadói hálózattal.

---

Cirrus: készpénzfelvétel ATM-ből, bankfiókban és beváltóhelyen.

Maestro: készpénzfelvétel ATM-ből, bankfiókban és beváltóhelyen, vásárlás személyesen.

MasterCard: készpénzfelvétel ATM-ben, bankfiókban és beváltóhelyen, vásárlás személyesen, telefonos, postai vagy internetes úton.

-

PLUS: készpénzfelvétel ATM-ben.

VISA Electron: készpénzfelvétel ATM-ben, bankfiókban és beváltóhelyen, vásárlás személyesen.

VISA: készpénzfelvétel ATM-ben, bankfiókban és beváltóhelyen, vásárlás szemlyesen, telefonos, postai vagy internetes úton.

-

Off-line (MasterCard és VISA Classic) kártyák esetében a letiltást nem lehet feloldani, ezért ha Ön fenti dombornyomott bankkártyáját egyszer letiltatja, azt a későbbiekben visszaszolgáltatni nem áll módunkban.

On-line (Cirrus/Maestro, VISA Electron, VISA Electron Junior, OTP Vámkártya vagy OTP BankPont Kereskedelmi kártya) bankkártyák esetében a letiltás feloldható, de csak akkor, ha a letiltást követően még nem igényelt pótkártyát. A feloldás után Ön visszakaphatja bankkártyáját.

forrás

VISA
Szerintem ez eredetileg amerikai kártya, dollár alapon megy.

Mastercard
Valamilyen európai kártya (bár lehet, hogy nem), euró alapon működik, ezért a banokban ezt szokták inkább ajánlani.

Maestro, Visa electron és hasonlóak ezeknek a kártyáknak a butább változatai. Boltban tudsz simán fizetni vele bárhol a világon, de neten már nem, és telefonon bediktálva se fogadják az ilyen kártyákat.

Szerkesztette: Lipton 2005. 06. 26. 16:52 -kor

#193 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:46

Lekötelezel :respect:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#194 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:56

Idézet: pitju - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:05

...egy finnországi szálloda próbából beterhelte a kártyámat, miután regeltem a VB-re.

Ez mit jelent? Egy rémregény kezdete?
Hogyan tudja bárki megterhelni bárkinek a kártyáját?

Nyugtass meg, hogy valamit félreértettem.

#195 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 17:01

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:56

Ez mit jelent? Egy rémregény kezdete?
Hogyan tudja bárki megterhelni bárkinek a kártyáját?

Nyugtass meg, hogy valamit félreértettem.

Ez nekem is furcsa egy kicsit. A bank nem tudja, hogy Te éppen hol vagy, mit csinálsz, és mire használod a kártyádat. Az meg nem túl életszerű, hogy minden külföldi megterhelésnél felhívják a tulajdonost. Hetente fizetek Svédországban a kártyámmal és még soha nem hívott senki. :)

#196 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 17:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:01

Ez nekem is furcsa egy kicsit. A bank nem tudja, hogy Te éppen hol vagy, mit csinálsz, és mire használod a kártyádat. Az meg nem túl életszerű, hogy minden külföldi megterhelésnél felhívják a tulajdonost. Hetente fizetek Svédországban a kártyámmal és még soha nem hívott senki. :)

szoftver figyeli a bankban a tranzakciókat ,és ha úgy dönt ,hogy vásárlási szokásaidtól jelentősen eltérő ügylet volt ,akkor riaszt
valszeg itt is ez lehetett
HP Pavilion DV-5 1160eh

#197 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 17:58

bakker... azé ez jó lesz ha próbálkoznak. Nekem viszont nem működik ez a ccmaker, ami kártyaszámot generál, mert mint mondtam a régit megpróbáltam feltölteni, csak nem sikerült. Konkrétan írjon már valaki egy hamis kártyaszámot, meg lejárati évet, és kódot is amit elfogad a rendszer, mert az a 1111 1111 1111 1114 -es szám bizony nem műxik (legalábbis önmagában)

#198 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 18:01

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 18:49

szoftver figyeli a bankban a tranzakciókat ,és ha úgy dönt ,hogy vásárlási szokásaidtól jelentősen eltérő ügylet volt ,akkor riaszt

De mi az, hogy "próbából beterhelte"?
Egy finnországi szállodának a VB-re való regeléshez mi köze van?

Bocs, hogy értetlenkedek, de még mindig homályos, mondhatnám, teljesen sötét.

#199 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 18:13

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 18:49

Ez érdekes dolog, kíváncsi vagyok mi alapján ítélnek valamit  jelentős eltérésnek. Voltak olyan vásárlásaim amiket ha az előző évekhez hasonlítok, akkor nyugodtan mondhatom, hogy jelentős eltérés, mégsem hívtak fel még soha. Nem is örülnék ha hívnának mert az nekem sokba kerülne. :)

Erre a Finnes dologra kíváncsi lennék én is.

#200 Felhasználó inaktív   Katalin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 18:30

Nálatok működik a hívás? Nekem órák óta azt írja, hogy server error és nem enged telefonálni.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.