Voipbuster
Elküldve: 2005. 06. 25. 19:05
Idézet: Medvesajt - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 19:43
Nem.
Amúgy nagyon könnyű, csak dombornyomott kártyával lehet. Ha a kártyádon nem domborodik ki a kártyaszám, csak bele van marva a felületbe, akkor nem lehet. Visa Electronnal biztos, hogy nem lehet, én pont azért cseréltem le az electron kártyámat dombornyott Mastercared-ra, hogy tudjak neten is fizetni.
A dombornyomott azért dombornyomott, hogy olyan helyen is le tudják "húzni", ahol nincs POS terminál. Ott egy papírt, csekket csinálnak valahogy és a kártyáról átsatírozzák a számot, ezért kell domborodnia. Manapság ezt a funkcióját soha nem használják, mert midnenhol van rendes POS terminál.
Elküldve: 2005. 06. 25. 19:36
Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 15:44
Rém népszerű lett a felajánlásom, jó. Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy a közleménybe írja bele, hogy VB usernév jelszó, mert ha ezt lehagyja, akkor én nem fogom nyomozni, hogy kitől jött....
PÜ ment!
Elküldve: 2005. 06. 25. 20:37
Elküldve: 2005. 06. 25. 21:56
Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:03
Nekem valahogy nem akar összejönni a feltöltés CIB internetkártyáról...
Elküldve: 2005. 06. 26. 12:31
Elküldve: 2005. 06. 26. 12:56
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 12:49
"Registering at the server..."
Majd egy idő után: "Server error". "Click here to re-login"
Neketek megy a szolgáltatás?
lehet hogy neked is a tűzfalad nem engedi. Próbáldd ki, ha kikapcsolod azt, akkor megy-e.
Tűzfallal most még nekem is ezt csinálja , anélkül 1 másodperc alatt csatlakozik. Be kell állítani, csak várom, hogy valaki majd segit hogyan.
Szerkesztette: agabe 2005. 06. 26. 12:58 -kor
Elküldve: 2005. 06. 26. 12:58
Idézet: Lipton - Dátum: 2005. Jun. 25., Saturday - 19:05
Amúgy nagyon könnyű, csak dombornyomott kártyával lehet. Ha a kártyádon nem domborodik ki a kártyaszám, csak bele van marva a felületbe, akkor nem lehet. Visa Electronnal biztos, hogy nem lehet, én pont azért cseréltem le az electron kártyámat dombornyott Mastercared-ra, hogy tudjak neten is fizetni.
A dombornyomott azért dombornyomott, hogy olyan helyen is le tudják "húzni", ahol nincs POS terminál. Ott egy papírt, csekket csinálnak valahogy és a kártyáról átsatírozzák a számot, ezért kell domborodnia. Manapság ezt a funkcióját soha nem használják, mert midnenhol van rendes POS terminál.
És mit tud az a dombornyomott ,hogy lehet vele fizetni neten is?
link is jöhet
Meg mi a különbség a Visa, maestro, mastercard között?
Szerkesztette: Asker 2005. 06. 26. 13:43 -kor
Elküldve: 2005. 06. 26. 13:10
Idézet: agabe - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 13:56
Tűzfallal most még nekem is ezt csinálja , anélkül 1 másodperc alatt csatlakozik. Be kell állítani, csak várom, hogy valaki majd segit hogyan.
ha kilövöm a tűzfalat , akkor is csinálja..
Elküldve: 2005. 06. 26. 16:05
a Citibank engem is hívott, hogy egy finnországi szálloda próbából beterhelte a kártyámat, miután regeltem a VB-re. Kicsit gáz szerintem, mint ahogyan az is, hogy eltárolják az adataid, tehát ha belépsz a feltöltés menübe, akkor kártyaszám megadása nélkül, "emlékezetből" rátölti a kívánt összeget...
más.
egy ismerősömnél a hardveres tűzfal miatt nem működik (server error) erre van valami megoldás?
Elküldve: 2005. 06. 26. 16:33
Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 13:58
link is jöhet
Meg mi a különbség a Visa, maestro, mastercard között?
Pl amit írtam, hogy POS terminál nélkül is tudsz vele fizetni, de ez manapság már nem lényeges. Neten is tudsz vele fizetni, illetve ha arra kerül a sor, akkor telefonon is tudsz vele fizetni a kárytaszám magdásával.
Idézet
Az elektronikus bankkártyák esetében minden egyes tranzakció azonnal a bankhoz kerül engedélyezésre, melynek során megvizsgálják, hogy a kártya érvényes-e, nincs-e letiltva és hogy van-e megfelelő fedezet az összeg kifizetésére. Az eljárás miatt a kártya maximálisan biztonságos, hiszen ha letiltja, azonnal használhatatlanná válik, sem fizetni, se készpénzt felvenni nem lehet vele.
A dombornyomott kártyák elfogadása szélesebb körű, mert olyan kereskedői elfogadóhelyen is használhatóak, ahol nincs POS terminál. Az elektronikus tranzakciós ellenőrzési folyamata megegyezik az előzőekkel, míg a nem elektronikusak némi késleltetéssel érkeznek a bankhoz.
---
Hova érdemes Visa és hova EC/MC bankkártyával utazni?
Mielőtt külföldre indul érdemes érdeklődni, hogy az adott országban milyen bankkártyákat fogadnak el. Az OTP HelpDesk munkatársai (06 1/3 666 000, 06 40/366 000) várják ezzel kapcsolatos hívásaikat is.
A Nyugat-európai országokba, Amerikába vagy Ausztráliába nyugodtan elindulhat bankkártyájával, csupán az úton felmerülő kisebb kiadásokra érdemes készpénzt magával vinnie. Bár mind a Visa mind az EC/MC kártyákat elfogadják ezekben az országokban, Amerikában a Visa, Európában inkább az EC/MC kártyák rendelkeznek nagyobb elfogadói hálózattal.
---
Cirrus: készpénzfelvétel ATM-ből, bankfiókban és beváltóhelyen.
Maestro: készpénzfelvétel ATM-ből, bankfiókban és beváltóhelyen, vásárlás személyesen.
MasterCard: készpénzfelvétel ATM-ben, bankfiókban és beváltóhelyen, vásárlás személyesen, telefonos, postai vagy internetes úton.
-
PLUS: készpénzfelvétel ATM-ben.
VISA Electron: készpénzfelvétel ATM-ben, bankfiókban és beváltóhelyen, vásárlás személyesen.
VISA: készpénzfelvétel ATM-ben, bankfiókban és beváltóhelyen, vásárlás szemlyesen, telefonos, postai vagy internetes úton.
-
Off-line (MasterCard és VISA Classic) kártyák esetében a letiltást nem lehet feloldani, ezért ha Ön fenti dombornyomott bankkártyáját egyszer letiltatja, azt a későbbiekben visszaszolgáltatni nem áll módunkban.
On-line (Cirrus/Maestro, VISA Electron, VISA Electron Junior, OTP Vámkártya vagy OTP BankPont Kereskedelmi kártya) bankkártyák esetében a letiltás feloldható, de csak akkor, ha a letiltást követően még nem igényelt pótkártyát. A feloldás után Ön visszakaphatja bankkártyáját.
forrás
VISA
Szerintem ez eredetileg amerikai kártya, dollár alapon megy.
Mastercard
Valamilyen európai kártya (bár lehet, hogy nem), euró alapon működik, ezért a banokban ezt szokták inkább ajánlani.
Maestro, Visa electron és hasonlóak ezeknek a kártyáknak a butább változatai. Boltban tudsz simán fizetni vele bárhol a világon, de neten már nem, és telefonon bediktálva se fogadják az ilyen kártyákat.
Szerkesztette: Lipton 2005. 06. 26. 16:52 -kor
Elküldve: 2005. 06. 26. 16:46
Elküldve: 2005. 06. 26. 16:56
Idézet: pitju - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:05
Ez mit jelent? Egy rémregény kezdete?
Hogyan tudja bárki megterhelni bárkinek a kártyáját?
Nyugtass meg, hogy valamit félreértettem.
Elküldve: 2005. 06. 26. 17:01
Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:56
Hogyan tudja bárki megterhelni bárkinek a kártyáját?
Nyugtass meg, hogy valamit félreértettem.
Ez nekem is furcsa egy kicsit. A bank nem tudja, hogy Te éppen hol vagy, mit csinálsz, és mire használod a kártyádat. Az meg nem túl életszerű, hogy minden külföldi megterhelésnél felhívják a tulajdonost. Hetente fizetek Svédországban a kártyámmal és még soha nem hívott senki.
Elküldve: 2005. 06. 26. 17:49
Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:01
szoftver figyeli a bankban a tranzakciókat ,és ha úgy dönt ,hogy vásárlási szokásaidtól jelentősen eltérő ügylet volt ,akkor riaszt
valszeg itt is ez lehetett
Elküldve: 2005. 06. 26. 17:58
Elküldve: 2005. 06. 26. 18:01
Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 18:49
De mi az, hogy "próbából beterhelte"?
Egy finnországi szállodának a VB-re való regeléshez mi köze van?
Bocs, hogy értetlenkedek, de még mindig homályos, mondhatnám, teljesen sötét.
Elküldve: 2005. 06. 26. 18:13
Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 18:49
Ez érdekes dolog, kíváncsi vagyok mi alapján ítélnek valamit jelentős eltérésnek. Voltak olyan vásárlásaim amiket ha az előző évekhez hasonlítok, akkor nyugodtan mondhatom, hogy jelentős eltérés, mégsem hívtak fel még soha. Nem is örülnék ha hívnának mert az nekem sokba kerülne.
Erre a Finnes dologra kíváncsi lennék én is.
Elküldve: 2005. 06. 26. 18:30

Súgó
A téma zárva.