HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 15:44

Smelo: én egy ilyenre nem adok ki 12000,- et ha szerinted annyiba kerül, ez azért az én szememben még bizonytalanabb, mint a Finarea amit csinál...

holnap meg esetleg a magyar mobilok 0.35USD és szevasz.

a mobilhíváson kívül nem éri meg egyetlen irányba sem használni - véleményem szerint.

#2042 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 15:50

most döbbentem rá mekkora üzlet ez  :omg:

.gyakorlatilag veszel 12000,- ért egy softphone-t, amit nem kell beállítgatnod kézzel.

semmi extra, usb-ről elindul a szoftver - interneten a szerverre bejelentkezik és kész, semmi extra.

Dokiék ennél csak jobbat csinálhatnak.

#2043 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 16:07

Idézet: smelo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 16:18

Hat, pedig azota beszeltem olyannal, aki MEGELEGEDETTSEGGEL hasznalja is.
Igazabol azon lennek, hogy mi lenne, ha megprobalnam megszerezni vhogy a kliens programot, es nem kellene 12E Ft-ert egy 128-as pendrive-ot megvennem. A feltoltokartya ara mar korrekt. (2E)
Persze a forgalmazo szerint a program nem "viheto at" mas eszkozre, de hatha :juggle:

Szia!
Az elöbb felhívtam a Partis.com szegedi céget és nem valami meggyőző dumát adott elő a fiú.
12 e.Ft a 128-as USB pen drive + 2000 Ft a feltöltő kártya, amihez van egy szoftver, amit telepíteni kell + kell egy hesdset is kell, hogy működjön.
A hang minőségre azt mondta, hogy jó, de úgy éreztem, hogy nem próbálta, ill. nincs teljesen képben a srác amiről kérdeztem.
Egyenlőre részemről ennyi a hazai phone drive-ról.
Hol lehet a phone drive-ot beszerezni mennyiért és egyáltalán próbálta-e már valaki (minőség, mobil Ft/perc, stb)?
Neked(tek) mi az információtok róla?
Üdv.LM
UI.: A voipstunt nálam már 325 perce üzemel az eredeti user/pwd-el megszakítás nélkül.(igaz kora délután volt egy kis üzemszünet, de már ismét  jó)

#2044 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 17:51

[quote name='blackbile' date='2006. jan. 4., szerda - 9:47']kipróbáltad???

ÉN NEM HISZEM EL.

Ez csak elírás lehet, pl. Ausztria mobil 0.345 USD...[/quote]
Nem próbáltam, a PH!-n érdeklődtek tapasztalatokról.
Beírtam ide, mert szerintem itt kiterjedtebb VOIP felhasználói kör, hátha ismeri valaki.
Este átfutottam a díjakat, tényleg kirívóan olcsó a 0,05 dolcsival a Magyar mobil hívás, csak a Kínait láttam hasonló árszinten 0,04 dollár.

[quote name='blackbile']
most döbbentem rá mekkora üzlet ez  :omg:

.gyakorlatilag veszel 12000,- ért egy softphone-t, amit nem kell beállítgatnod kézzel.

semmi extra, usb-ről elindul a szoftver - interneten a szerverre bejelentkezik és kész, semmi extra.

Dokiék ennél csak jobbat csinálhatnak.
[/quote]
Utazgat az ember a világban viszi magával akár egy internet kávézóba megnézi a leveleit és fel is hívja aki írt neki.
Lehetne kombinálni egy MP3 lejátszóval és sztereó fülessel (már ha a mostani mono).
Az ember szeret birtokolni tárgyakat, és itt még a kommunikáció bárhol érzése is társul.

[quote name='smelo' date='2006. jan. 4., szerda - 16:18']Hat, pedig azota beszeltem olyannal, aki MEGELEGEDETTSEGGEL hasznalja is.
Igazabol azon lennek, hogy mi lenne, ha megprobalnam megszerezni vhogy a kliens programot, es nem kellene 12E Ft-ert egy 128-as pendrive-ot megvennem. A feltoltokartya ara mar korrekt. (2E)
Persze a forgalmazo szerint a program nem "viheto at" mas eszkozre, de hatha :juggle:[/quote]

Jó lenne külön kliens, és az még jobb lenne ha szabványos SIP, IAX-on menne akkor legalább linux-al is tudnám használni, ill. ATA-val stb. hw-ekkel is.
Megkérdezted tényleg ennyi a mobil percdíj?
Megkezdet perc v. másodper alapú az elszámolás? Hangminőség?

Vajon mióta él ez a szolgáltatás, mióta van ilyen percdíj?
(Mondjuk ez elvileg nem beta teszt, de attól még mozgathatják a percdíjakat.)

Nincs olyan pendrive amit HW sorszámmal gyártanak, vagy csak egy konfig állományban lenne a login/jelszó?
Vajon a gyártó a HW eladásból akar megélni, és szövetkezett egy voip céggel, vagy eleve a voip cég mozdult el ebbe az irányba a versenytássak előtt.

Szerkesztette: Merlin 2006. 01. 04. 17:59 -kor

És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#2045 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 18:25

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 16:07

Az elöbb felhívtam a Partis.com szegedi céget és nem valami meggyőző dumát adott elő a fiú.

Szia csak nem Te is szegedi vagy?
Nos igazan nem lehet sokmindenben biztos az ember. De ugye itt hangzott el a multkor a korrektseg kerdese kapcsan, hogy amig valaki ezen hezital, mas hasznalja az elonyos szolgaltatast.
Mi is ez:
egy 128 Mb pendrive ara kb 3000 Ft?
Akkor itt 9000 Ft plus koltseg.
Percdijak 12 Ft mobilra. Egyszeruseg kedveert ez vagy 20 Ft-al kedvezobb percenkent, mint mondjuk a jelenlegi mobil dijam.
450 perc es megterult a befektetes.
(Tovabba, mi lenne, ha osszedobnank egy szoftverre valot, es egymas kozt megosztanank?  :eek: )

#2046 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 19:25

Idézet: smelo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 19:25

Szia csak nem Te is szegedi vagy?
Nos igazan nem lehet sokmindenben biztos az ember. De ugye itt hangzott el a multkor a korrektseg kerdese kapcsan, hogy amig valaki ezen hezital, mas hasznalja az elonyos szolgaltatast.
Mi is ez:
egy 128 Mb pendrive ara kb 3000 Ft?
Akkor itt 9000 Ft plus koltseg.
Percdijak 12 Ft mobilra. Egyszeruseg kedveert ez vagy 20 Ft-al kedvezobb percenkent, mint mondjuk a jelenlegi mobil dijam.
450 perc es megterult a befektetes.
(Tovabba, mi lenne, ha osszedobnank egy szoftverre valot, es egymas kozt megosztanank?  :eek: )

Szia Smelo
Nem szegedi, pécsi vagyok, csak a gogliból kerestem rá a forgalmazókra és ott találtam rá többek között a  Partis.com-ra.
Azt tudom, hogy egy 128-as pendrive-t 3-4000 ft-ért lehet kapni. Ezek szerint a szoftverér kb. 8-9 eFt-ot kérnek.
Engem az érdekelt volna igazán hol és mennyiért lehet phonedrivet kapni és mi a tapasztalat vele kapcsolatban. Ettől az oldaltól sem lettem okosabb. http://www.1voxnet.com/01.html
A hazai mobil percdíj (jelenleg) kedvezőnek tűnik, de összességében a megfelelő info (tapasztalat) hiánya miatt  nem látom még annyira vonzónak, hogy így az elején ebbe is beruházzak.
Megvárom, amíg a Doki megcsinálja ATA-ra ugyanezt és majd teszteljük neki  :)

#2047 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 19:44

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 19:25

Megvárom, amíg a Doki megcsinálja ATA-ra ugyanezt és majd teszteljük neki  :)

Ha lehet en is jelentkezek majd beta tesztre...
Szoval meg annyit, hogy a hazai disztributor (nem emlekszem a nevere, bennt a cegnel ment napkozben a levelezesem, telefonom veluk), tevedesbol megadtak egy masik szegedi ceg elerhetoseget is, mint forgalmazot. Ok ugyan ezen ceg termekeit forgalmazzak, de a phonedrive-ot nem, ugyan nekik sajat hasznalatra van egy. Nos, ok mondtak, hogy megelegedettseggel hasznaljak. (ez korrektnek tunt, ugyanis semmi hasznuk, hogy "etessenek".
:think:

#2048 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:04

rájöttem, hogy magamnak mondok ellent - múltkor megítéltem azt, aki a VS-on hezitált, most meg itt f..om a szót erről a phonedrive-ról...  :D

közben rájöttem még valamire, helyesebben van egy gondolatom: Miért is ennyire olcsó a magyar mobil???

Talán azért, mert gyakorlatilag fél Európában ők - Plant Pharama - a disztribútorok. Ezért már kaphatnak a szingapúriaktól valami szerver percdíj kedvezményt...  :think:

#2049 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:15

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 22:04

Talán azért, mert gyakorlatilag fél Európában ők - Plant Pharama - a disztribútorok. Ezért már kaphatnak a szingapúriaktól valami szerver percdíj kedvezményt...  :think:

:D
Valami ilyenrol beszelt nekem is egy no toluk, amikor az arak miertjet firtattam. Sot, terveznek allitolag Magyarorszagra is valamilyen VOIP servert telepiteni.

#2050 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:25

Idézet: smelo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 23:15

:D
Valami ilyenrol beszelt nekem is egy no toluk, amikor az arak miertjet firtattam. Sot, terveznek allitolag Magyarorszagra is valamilyen VOIP servert telepiteni.

akkor udvariasan elkérhetnéd a szoftvert is, minek az a pendrive...  :D

#2051 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:32

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 22:25

akkor udvariasan elkérhetnéd a szoftvert is, minek az a pendrive...  :D

Nana, hogy probaltam.
A valasz is udvarias volt:
NEM viheto at.
Nem firtattam, hogy miert nem...
De csak ugy megy elore az ember, ha kiprobal ezt-azt, valszeg holnap egy gyengebb pillanatomban veszek egy ilyen kutyut. addig ugysem nyugszok ugysem. :think:

#2052 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:36

Idézet: smelo - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 23:32

valszeg holnap egy gyengebb pillanatomban veszek egy ilyen kutyut. addig ugysem nyugszok ugysem. :think:

ez a mondat mosolyt csalt az arcomra  ;)

nekem is szoktak 10-20 ezres gyengébb pillanataim lenni  :D

#2053 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 08:04

USa már nem free... VB esetén !

#2054 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:28

Elkészült a Skype-telefon!

#2055 Felhasználó inaktív   Gomby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 02:53

Idézet: Csapszi - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 20:28

Ha erre gomdolsz Internetes telefonálás hagyományos telefonokkal
Ilyen már van egy pár de mindegyiknek az a hátránya hogy nem független a számítógéptő hanem USB-n keresztül a SKYPE program vezérli.

Majd ha a Hardwerbe beleintegrálják a SKYPE programját és nem kell hozzá gép akkor már beszélhetünk SKYPE telefonról.

#2056 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 07:54

Idézet: Gomby - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 2:53

Majd ha a Hardwerbe beleintegrálják a SKYPE programját és nem kell hozzá gép akkor már beszélhetünk SKYPE telefonról.

Szia!
Szerintem ez mar nem USB-s telo, hanem gepfuggetlen... :cool:

#2057 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:07

Idézet: Gomby - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 3:53

Ha erre gomdolsz Internetes telefonálás hagyományos telefonokkal
Ilyen már van egy pár de mindegyiknek az a hátránya hogy nem független a számítógéptő hanem USB-n keresztül a SKYPE program vezérli.

Én úgy értelmeztem, hogy ha a mondjuk a router WIFI ,akkor arra tud felcsatlakozni, a progi meg benne van a telóban.

#2058 Felhasználó inaktív   Gomby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 11:41

Idézet: smelo - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 7:54

Szia!
Szerintem ez mar nem USB-s telo, hanem gepfuggetlen... :cool:

A D-Link Skype USB telefon-adapter kompatibilis a számítógéppel, két RJ-11-es valamint egy USB portot tartalmaz a telefonvonal, a telefon és a számítógép csatlakoztatásához. Mivel az adapter az USB kábelen keresztül a számítógéptől kapja áramellátását, nem szükséges külön áramforrás. A mellékelt szoftver percek alatt végez a telepítéssel, valamint egyszerűen és teljes körűen menedzselhetővé teszi a Skype címlistát és a hívásfunkciókat

Ebből pedig én azt gondolom hogy csak akkor működik ha be van kapcsolva a gép.

Nagyon reklám szagú ez a cikk ez az adapter csak egy a sokk közül, amihez most a SKYPE is adta a nevét.

#2059 Felhasználó inaktív   Gomby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 11:44

Idézet: Csapszi - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 10:07

Én úgy értelmeztem, hogy ha a mondjuk a router WIFI ,akkor arra tud felcsatlakozni, a progi meg benne van a telóban.

A leírás szerint ez egy ATA amire sima telefont köthetsz rá ha egy DECT-et kötsz akkor hordozható is. A cikkben szerintem erről beszélnek.

Az igazi az lenne amit te is írsz, szerintem nemsokára ilyen is lesz.

Végülis most is létezik egy csomó LINUX-ot futtató Router arra pedig egy SKYPE klienst már fel tudnának rakni valahogy.

Persze azért nem ilyen egyszerű a dolog  :)

#2060 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 12:04

Idézet: Gomby - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 12:44

A leírás szerint ez egy ATA amire sima telefont köthetsz rá ha egy
Persze azért nem ilyen egyszerű a dolog  :)

szuper jókat írsz...

csak csapszi nem erről beszél, hanem a Netgear skype telefonjáról...

"Számítógép nélkül működő wifis Skype-telefont mutatott be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show kiállításon a hálózati eszközöket gyártó Netgear."

Szerkesztette: blackbile 2006. 01. 06. 12:05 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.