HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:26

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:12

ez ugyan nem dicsőség, de én sem értem  :D

:think:

(írnál magánban nekem erről egy hosszab tájékoztatót? persze csak ha van időd rá

Szia!
email ment!  :rolleyes:

#2202 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:55

smelo: megy nálad a neophonex???

voipstuntot kihasznál? nálunk a befelé jövő (amit én hallok) recseg eszméletlenül, de minket tökéletesen hallanak. server probléma szerintetek is?

#2203 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:58

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:55

smelo: megy nálad a neophonex???

voipstuntot kihasznál? nálunk a befelé jövő (amit én hallok) recseg eszméletlenül, de minket tökéletesen hallanak. server probléma szerintetek is?

NEO: neha van gond. Ma este 2:2 arany megy:nem megy
Voipstunt: eleg szar a minoseg nalam, de lehet hogy a neteleresem miatt van ez. Ugyanis szaggat, nem recseg.

#2204 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:06

sziasztok!
Az uj FINAREA, a http://www.sparvoip.de/ tudni, hohy SIP-et hasznal? Milyen cimen van a proxy-ja, sip.sparvoip.de ?

#2205 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:59

Idézet: smelo - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:06

sziasztok!
Az uj FINAREA, a http://www.sparvoip.de/ tudni, hohy SIP-et hasznal? Milyen cimen van a proxy-ja, sip.sparvoip.de ?

smelo-smelo,

nézzél vissza egy párat a Fritz-es nagyképre (ráadásul 20:09-kor elküldtem magánba is)  :D

ott a kérdésedre a válasz

#2206 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 23:14

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:59

smelo-smelo,

nézzél vissza egy párat a Fritz-es nagyképre (ráadásul 20:09-kor elküldtem magánba is)  :D

ott a kérdésedre a válasz

:respect:  Bocsanat, igazad van, de ezer fele all a fejem!  :omg:
Lehet hogy inkabb megyek megiszok egy sort es lefekszem aludni...

Szerkesztette: smelo 2006. 02. 05. 23:16 -kor

#2207 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 16:05

Ha a frizbox-ra rádobok egy hagyományos telefont akkor simán tudom használni a voipbustert a mezei telefonról?
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#2208 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 16:28

ja. ez az ATA-k lenyege. ;) :D

(jo zavaro az ordibalo alairasod.. de a lapon a kep szep. majdnem profi! ha Te csinaltad, gratulalok.)

Szerkesztette: bogdan 2006. 02. 06. 16:31 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2209 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 16:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 17:28

ja. ez az ATA-k lenyege. ;) :D

(jo zavaro az ordibalo alairasod.. de a lapon a kep szep. majdnem profi! ha Te csinaltad, gratulalok.)

Köszi! Én csináltam.
Weblapkészítéssel is foglalkozom :)
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:

#2210 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 23:47

kicsit eljátszottam a lehetőségekkel:

mivel nem fix IP-s adsl-em van, ezért a www.dyndns.org oldalon reggeltem magamnak egy ingyenes "fix" IP címet (automatikus frissítéssű). Namost a Fritz le tudja kezelni ezt a lehetőséget, azaz van benne olyan opció, hogy beírom a "fix" IP cím szolgáltatónál lévő accountomat és ő a többit megoldja... azaz kívülről pl. a loginname.dyndns.org lesz a "fix" IP címem.

Ezek után - mivel be van állítva több VoIP account a Fritzbe - az első acc. login nevével elérhetővé váltam VoIP szempontból - LETOJVA MINDEN voip SZOLGÁLTATÓT - a neten.

Magyarul:

voip szolgáltató használata nélkül is fel tudtok hívni direkt IP hívással (ezt kipróbáltam XPro-val és valóban működik) a következő címen, ami az előző bekezdésekben leírtak átültetése a gyakorlatba:

username@username2.dyndns.org

A username jelen esetben a VoipStunt-os loginom, mivel ez a default a Fritzben, a username2 pedig a dyndns regisztrációnál megadott név (persze a nevek csak illusztrációk ...  :D ).

XPro-ban létre kell hozni egy új proxyt, ld. csatolt kép:

Mint látjátok semmi értelmes nincs megadva, csak beírtam néhány helyre, hogy DIP (lehet bármi), viszont egy fontos dolog még van! Mivel a Fritz maga használja az 5060-as portot a voiphoz, ezért az XPro "Network" "Listen SIP Port:" -hoz 5065-öt kellett írni.

************************************************************************************

Mi az egész értelme? kérdezhetitek. Hát ezt már nektek kell megfogalmazni magatoknak, remélem valakinek jól jön ...
;)

Csatolt fájl:

#2211 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 23:57

a második játék is tetszeni fog nektek  :D

szóval van egy www.e164.org nevű oldal, ahol ingyenesen lehet a pstn számokhoz hozzárendelni egy SIP számot.
"it is the mapping of a telephone number from the PSTN to Internet services--telephone number in, URL out."
- körülbelül ezt hívják ENUM-nak.

Nekem be van reggelve a vezetékes számunk, amihez hozzárendeltem az előző hozzászólásom szerinti dyndns-es voip számot.

Ennek eredménye az, hogyha valaki úgy tud neten telefonálni, hogy a készüléke csinál egy ún. ENUM Lookup-ot, azaz rákeres az ENUM mezőben a vezetékes számomra (természetesen a Fritz tudja ezt - ez itt a REKLÁM helye), akkor ugyan a vezetékes számomat tárcsázta, de mégis a végeredmény egy INGYENES hívás lesz, mert voip-ra átkerült a hívás!

(Bocsi, ha untattalak Titeket ezekkel)

#2212 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 00:08

Ja, és van egy harmadik is  :D

Sajnos hardver voip készülékkel nem lehet ugye egy ilyen célt felhívni: user@user2.dyndns.org
Softphone-nal igen...

Természetesen van erre a problémára is megoldás: www.sipbroker.com
Összefoglaló leírás: http://faq.sipbroker.../tiki-index.php

Ezen az oldalon (min. 3x kell elolvasni, hogy félszer megértsd mire is jó) létre lehet hozni egy csillagból és számjegyekből álló elérhetőségi számot pl. az enyém *011-3663

Ezt pedig már be lehet billentyűzni a kézibeszélőbe, ami csatlakoztatva van az ATA-hoz!

Ennek a szolgáltatásnak az igénybe vételéhez azonban csak a Linksys/Sipura készülékek jók, mivel az ő dial-plan-jükben be lehet állítani, hogy a kifelé menő hívás a sipbroker.com proxy-n keresztül menjen és ne a beállított voip szolgáltatón keresztül...

(ezt sajnos nem tudom kipróbálni, hacsak pl. smelo be nem állítod magadnál!)

Szerkesztette: blackbile 2006. 02. 07. 00:11 -kor

#2213 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 22:09

Voipbuster admin:

This is because of the *new* sip servers... we have to replace the old ones because it wasn't manageable anymore (heavy load) and the new serverfarm is expandeable almost endlessly Smile

Indeed, the new sip servers do not have a voice tarrif notification yet, but that feature will be there again later.

#2214 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 10:08

marhára elvagyok itt magamban  :D  :D  :D

:offtopic:
kiderült, hogy azért nem tudok telefonálni a Neox-szel, mert a feltöltés érvényessége 6 hónap - és ezután zárólják a számlát.
Ha Neo kártyával lett feltöltve, akkor 6 hónap letelte után ugrik a rajta maradt összeg, viszont, ha OTP-n keresztül töltöttem, akkor megmarad és "elméletileg" hozzáadódik az új feltöltés összegéhez a maradvány.

#2215 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:02

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 10:08

marhára elvagyok itt magamban  :D  :D  :D

kiderült, hogy azért nem tudok telefonálni a Neox-szel, mert a feltöltés érvényessége 6 hónap - és ezután zárólják a számlát.

Szia!
Ha OTP-n kersztul toltottem akkor is zaroljak, csak nem vesz el a zarolt osszeg egy ujabb toltesnel, ha jol ertem? :think:
Az ENUM-os dolgokrol erdekeset irtal, meg a sipbroker szolgaltatasarol, de egy dolgot arulj el legyszives egy laikusnak: mire is lenne ez jo pl nekem?  :confused:

#2216 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 19:25

Idézet: smelo - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 16:02

Ha OTP-n kersztul toltottem akkor is zaroljak, csak nem vesz el a zarolt osszeg egy ujabb toltesnel, ha jol ertem? :think:

Az ENUM-os dolgokrol erdekeset irtal, meg a sipbroker szolgaltatasarol, de egy dolgot arulj el legyszives egy laikusnak: mire is lenne ez jo pl nekem?  :confused:

Igen jól értetted.

2. Arra jó, hogy ingyen beszélhetsz azokkal, akiknek ez a lehetőség (enum) megadatott.
Most van sok Finarea cég, de ha nem lesz (pl. Mo-i ingyen vezetékes hívások sem), akkor ENUM lookup-pal hívlak mondjuk Téged a vezetékes számodat tárcsázva a hardver ATA-n és ingyen érlek el, mert a vezetékes számodat regisztráltad az e164.org-on.

Pl. most ugyan ingyen felhívhattam volna egy német srácot voipstunttal v. akármivel, de hívtam a vezetékesét és mivel enum regisztrált ő is ezért a vezetékesét hívva nem arra csörgött ki, hanem voip számán csörgött, ami ugye ingyenes.

Fő probléma: hardver ATA-ról NEM TUDSZ usernevet hívni!!! csak számot tudsz beütni a sipurádba.
Ezért csak a vezetékesedet tudom beütni az ATA-ba és mégis ingyen érlek el.
Ezt a problémát - ATA csak számot tud hívni - a sipbroker.com megoldja, DE CSAK sipura és linksys userek tudják igénybe venni.

Szerkesztette: blackbile 2006. 02. 08. 19:27 -kor

#2217 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 10:25

4. lehetőség az ingyenes elérésre:

www.ipkall.com - itt kell reggelni egy accountot és kapsz egy ingyenes washingtoni telefonszámot, amelyhez hozzárendelhetsz egy SIP URI címet (nálam a username@username2.dyndns.org), így amíg amerikát ingyen lehet voipon elérni, addig a washingtoni számon is ingyen elérhető vagyok.

#2218 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 16:29

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 11:25

4. lehetőség az ingyenes elérésre:

www.ipkall.com - itt kell reggelni egy accountot és kapsz egy ingyenes washingtoni telefonszámot, amelyhez hozzárendelhetsz egy SIP URI címet (nálam a username@username2.dyndns.org), így amíg amerikát ingyen lehet voipon elérni, addig a washingtoni számon is ingyen elérhető vagyok.

Nem semmi vagy, lassan már kövtni sem tudom. Asszem el kell olvasnom az egészet mégegyszer :D.

#2219 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 20:03

:offtopic:  Aki rendelt már a www.voip-shop.hu-tól valamit, annak mennyi idő alatt érkezett meg?

#2220 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 21:06

Idézet: 007 - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 20:03

:offtopic:  Aki rendelt már a www.voip-shop.hu-tól valamit, annak mennyi idő alatt érkezett meg?

Kb 7-10 nap. En csak ajnlani tudom oket. Nekem meg a garancias problema rendezeseben is jo partnernek bizonyultak.  :cool:

UI: egyebkent meg a fonline csapata van mogotte...

Szerkesztette: smelo 2006. 02. 10. 21:06 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.