Hi!
Próbált már valaki wds-t beállítani két/több asus wl500g(p|pV2) között?
Több helyen is olvastam, hogy csak kódolatlanul sikerülthet (no wep, s főleg nem wpa-psk), amiben nem igazán hittem, ezért tettem egy próbát (oleg fw-vel).
Egy 3 éves wl500g-s az alap, ami elosztja nálam a netet, ezért vettem egy wl500gp, amiből elsőre csak egy v2-est sikerült találni. Mindkét router wpa-ra (wpa-psk), azonos wpa pre shared keyyel, azonos csatornára állítva, az 500g home-gateway, a 500gpv2 ap módra állítva, a wireless bridge-nél egymás mac addresse megadna, anonymous no, nem igazán működik. A v2-esen csak pár apróságot használok: nyomtató (hplj1020), mt-daapd, samba valamint egy próbálkozás a meadiatombbal, ami félig-meddig belőve, de nem igazán tetszik. Webcam-mal nincs szerencsém, abszolut nem megy, a v2-n gázos a webcam valamint több usb-s eszköz sem az igazi, a wl500g.info-n olvasni pár problémát wlan vonalon is, így feladtam.
Mivel a régi 500g-m teljesen belassul a webcamtól, így próbáltam szerezni egy korábbi, 500gp(=v1) modellt. Az utolsók között még sikerült. Mivel nem nagyon akartam már küzdeni, ugyanazok a wlan beállítások, mint a többi routeren, mac address a wlan bridge listára felvesz (mindhárom router mindegyikkel), újraindít (ekkor még kábelen). Nagy adatforgalom, komoly villogás a ledek szerint, net elhal, router konfigok nem jönnek be. Gondoltam, utp kábel ki a v1-ből, villogás megszűnt. A nyitott böngészőablakokon F5 (frissítés), majd némi ledöbbenés, amikor a v1 ipcímén megjelent konfig oldal úgy, hogy csak a táp van bedugva. Ezek szerint működik a wpa-s wds, bár a fő gond így is a v2 hibás wlan progijával lehet, mert bár az is megy wds-es keresztül, de nagyon lassan. Egyenlőre siker, mert minden routerre dugott eszköz megy, még az imac-em miatt tartott wep-es ap-m is, bár az utp kábellel van a v2-höz kötve. Terminalról a "wl autho_sta_list" szépen hozza a wds módban csatlakoztatott eszközöket, azaz a egyik/két másik routert. Az 500g 1 eszközt (500gpv1), az 500gpv2 1 eszközt (500gpv1), míg az 500gpv1 2 eszközt lát wds kapcsolatban (500g és 500gpv2), ami azt jelenti, hogy a v2 valóban nem túl jól sikerült darab wlan szempontból. Szerencsére, amire én használom, arra még pont megfelel

A lényeg azonban az, hogy az 500g(pv1) képes a legújabb oleg fw-vel wds-t létrehozni, wpa-psk alapon is

(az 500g-n 1.9.2.7-9, a v1 és v2 1.9.2.7-10, optware rendszerrel). Mivel a szomszéddal közösködünk a neten, 802-11b módban üzemelnek a routerek, a közös eszközeink (pda,smc usb-s wlan stick) által támogatott max kódolással (ez sajna a wpa-psk

).
Számomra érdekes jelenség, hogy a v1 utp-n összekötve összeakad, ha a wds is csatlakoztatva van, a v2 nem. A v2 kábel nélkül nálam nagyon lassú, kb. tizede a v1 sebességének, utp kábellel a sebesség gond megoldódik, a wl parancs szerint a wds kapcsolat megmarad, működik.
Esetleg valakinek van tapasztlata?
Üdv,
György