HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#1001 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 29. 20:15

Idézet: wferry - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 15:47

hy all

jo gondolat a ram bovites....... de mezd meg a fenykepet..... hat szerintem nagyon ugyesnek kell lenni hozza , hogy sikeruljon
( ha , megnoveled a ram mennyiseget , kezelni is fogja az osszes ramot a router ? )

http://www.wl500g.in...read.php?t=5550

....milyen terveid vannak , ha sikerul a rambovites ?

Részletes RAM bővítős cikket találtam az OLEG honlapján, és azt is hogy lehet használni. Csakhát igen régen foktam pákát a kezemben ilyen céllal. Ráadásul amikor forrasztottam is, akkor sem SMD-t :-)
A bővítést egyébként nem feltétlenül én használnám ki, hanem egy ismerősöm.
Ő egy rakat alkalmazást telepített már most is a routerére :-)
Csak gondolom/gondoltuk gyorsabb lenne a masina egy kis RAM bővítés után (az OLEG leírása szerint legalábbis ez így van)

#1002 Felhasználó inaktív   Jimie5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 08. 19:17

Sziasztok!

Vettem egy címben szereplő routert, de eddig a hálózatok világa teljesen kimaradt az életemből, pedig amúgy az átlag usernél jobban értek a számítógépekhez. Azonban a routerekhez lövésem sincs.
Ennek ellenére az alap beállításokkal pikk-pakk beállítottam, minden szuperül működik - ami az internetet illeti.
Amit nem tudok - és ne nevessetek ki érte - meg lehet-e valósítani, hogy pl. a patch kábellel csatlakozó asztali számítógépem, és a wifi-n csatlakozó laptop "lássák egymást". Értem ez alatt, hogy pl. a laptopról tudok-e file-okat elérni az asztali gépen - és vice versa. Vagy csak arra van lehetőség, hogy a routerbe csatlakoztatott USB-s eszköz tartalmát látható legyen?
Gondolom erre az utóbbira biztosan van valami módszer, de nem ismerem  :think:

Légyszíves segítsetek!!!

Üdv.
Jimie

#1003 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 02:33

Látják egymást a gépek, ha egy munkacsoportban vannak. Másolni viszont akkor tudsz egyikről a másikra, ha közöttük mappákat megosztasz. Egyszerű fájlmegosztásnál jogosultságok nélkül oszthatsz meg mappákat, de ha kikapcsolod az egyszerű fájlmegosztást, akkor azt is meghatározhatod, hogy ki mennyire és mihez férjen hozzá.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1004 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 17:26

Hi All!

Valaki próbálta már WL-500g sorozattal a 3G kapcsolatot ezzel az Oleg alapú firmware-val?

http://koppel.cz/cdmawifi/english/

#1005 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 17:50

Hi All!

Valaki csinálz már WL-500gP és Oleg firmware kombinációval különböző port-based VLAN-okat létrehozni a LAN portokra?

#1006 Felhasználó inaktív   Rota69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 21:25

Idézet: McLaca - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 3:33

Látják egymást a gépek, ha egy munkacsoportban vannak. Másolni viszont akkor tudsz egyikről a másikra, ha közöttük mappákat megosztasz.

Hello!

Ugyanaz a problémám mint Jimie5-nek! A kábelen csatlakozó asztali PC-ken és a Wifi-n csatlakozó laptopon is prímán megy az internet. Minden gép azonos munkacsoportban van, fixen beállított local IP-kkel (192.168.2.xx). Engedélyezve van a fájlmegosztás, a diszkekre be van állítva a hálózati megosztás. Lefuttattam a hálózatbeállító varázslót is.
Ennek ellenére a wifis laptop és a többi kábeles gép között nem működik a file-másolás, nem jelennek meg a megosztott mappák. A wifis laptop csak saját magát látja a hálózaton, a többi gépet nem. Ugyanígy a többi gép is csak egymást látja a helyi hálón, a wifis laptopot nem.
Pingelni viszont tudják egymás local IP címét, a wifis meg a kábelesek.....

Mi lehet a probléma, valami beállítás az ASUS routerben??

#1007 Felhasználó inaktív   Sir Geoffrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 10:27

Idézet: zwodka - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 16:26

Hi All!

Valaki próbálta már WL-500g sorozattal a 3G kapcsolatot ezzel az Oleg alapú firmware-val?

http://koppel.cz/cdmawifi/english/

Hi !

Igen, próbáltam. Több ismerősöm is használja jelenleg.
Próbáltuk WL-500g-n, Deluxe-n és Premium V1-en is,
Huawei E169, E220 és E272 modemekkel.
A tapasztalatok a következők:
1.69 és az alatti firmware-ek nem mindíg csatlakoznak fel a netre az elő boot-olás során.
Kell nekik egy reboot a webfelületen.
1.71-es fw már jó, az mindíg csatlakozik.
Ha éles helyre kell, akkor tesztelj előtte mert nálunk van egy hely (E220 és E272),
ahol állandóan megszakad a 3G kapcsolat, és nem indul újra.
A saját routeremen (1.71 + Deluxe + E169) több napig is ment minden gond nélkül.

Ennél olcsóbban nem lehet 3G wifis routerhez jutni.

Mindent összevetve nekem tetszik.

#1008 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 20:56

Idézet: Sir Geoffrey - Dátum: 2009. jan. 19., hétfő - 11:27

Hi !

Igen, próbáltam. Több ismerősöm is használja jelenleg.
Próbáltuk WL-500g-n, Deluxe-n és Premium V1-en is,
Huawei E169, E220 és E272 modemekkel.
A tapasztalatok a következők:
1.69 és az alatti firmware-ek nem mindíg csatlakoznak fel a netre az elő boot-olás során.
Kell nekik egy reboot a webfelületen.
1.71-es fw már jó, az mindíg csatlakozik.
Ha éles helyre kell, akkor tesztelj előtte mert nálunk van egy hely (E220 és E272),
ahol állandóan megszakad a 3G kapcsolat, és nem indul újra.
A saját routeremen (1.71 + Deluxe + E169) több napig is ment minden gond nélkül.

Ennél olcsóbban nem lehet 3G wifis routerhez jutni.

Mindent összevetve nekem tetszik.

Köszi a választ
Rajta vagyok egy Huawei E220/E272 beszerzésén

#1009 Felhasználó inaktív   Rota69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 10:17

Idézet: Rota69 - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 22:25

... a wifis laptop és a többi kábeles gép között nem működik a file-másolás, nem jelennek meg a megosztott mappák. A wifis laptop csak saját magát látja a hálózaton, a többi gépet nem. Ugyanígy a többi gép is csak egymást látja a helyi hálón, a wifis laptopot nem.

Sziasztok!

Senkinek sincs ötlete a dec. 28.-án földobott problémámra?  :think:

#1010 Felhasználó inaktív   samtex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 10:32

"net use" segítségével, IP cím szerint fel tudod mountolni szerintem. A szintaktikáját pontosan nem tudom fejből, a neten biztosan megtalálod.
Esetleg a gépneveket a "hosts" fájlba érdemes beírni, hátha segít.
Találkoztam már én is ilyen hibával, abban az esetben a különböző windows-ok voltak a ludasak.

#1011 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 20. 11:31

Idézet: Rota69 - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 10:17

Sziasztok!

Senkinek sincs ötlete a dec. 28.-án földobott problémámra?  :think:

Én sem értek valami nagyon hozzá, de...
Nekem is be kellett állítanom, mert ha jól emlékszem alapból, biztonsági okokból a gyári fw-en nincs engedélyezve, hogy a wifin keresztül a routert használók láthassák a fixen kábelen csatlakozott felhasználókat.
Ha gyári fw-t használsz, akkor nézd meg, hogy a "Wireless" menü alatt az "Advenced" menüben a "Set AP Isolated? "-nél a "NO" van-e beállítva!
Remélem tudtam segíteni!
Üdv.

#1012 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 19:59

Hi!

Próbált már valaki wds-t beállítani két/több asus wl500g(p|pV2) között?
Több helyen is olvastam, hogy csak kódolatlanul sikerülthet (no wep, s főleg nem wpa-psk), amiben nem igazán hittem, ezért tettem egy próbát (oleg fw-vel).
Egy 3 éves wl500g-s az alap, ami elosztja nálam a netet, ezért vettem egy wl500gp, amiből elsőre csak egy v2-est sikerült találni. Mindkét router wpa-ra (wpa-psk), azonos wpa pre shared keyyel, azonos csatornára állítva, az 500g home-gateway, a 500gpv2 ap módra állítva, a wireless bridge-nél egymás mac addresse megadna, anonymous no, nem igazán működik. A v2-esen csak pár apróságot használok: nyomtató (hplj1020), mt-daapd, samba valamint egy próbálkozás a meadiatombbal, ami félig-meddig belőve, de nem igazán tetszik. Webcam-mal nincs szerencsém, abszolut nem megy, a v2-n gázos a webcam valamint több usb-s eszköz sem az igazi, a wl500g.info-n olvasni pár problémát wlan vonalon is, így feladtam.
Mivel a régi 500g-m teljesen belassul a webcamtól, így próbáltam szerezni egy korábbi, 500gp(=v1) modellt. Az utolsók között még sikerült. Mivel nem nagyon akartam már küzdeni, ugyanazok a wlan beállítások, mint a többi routeren, mac address a wlan bridge listára felvesz (mindhárom router mindegyikkel), újraindít (ekkor még kábelen). Nagy adatforgalom, komoly villogás a ledek szerint, net elhal, router konfigok nem jönnek be. Gondoltam, utp kábel ki a v1-ből, villogás megszűnt. A nyitott böngészőablakokon F5 (frissítés), majd némi ledöbbenés, amikor a v1 ipcímén megjelent konfig oldal úgy, hogy csak a táp van bedugva. Ezek szerint működik a wpa-s wds, bár a fő gond így is a v2 hibás wlan progijával lehet, mert bár az is megy wds-es keresztül, de nagyon lassan. Egyenlőre siker, mert minden routerre dugott eszköz megy, még az imac-em miatt tartott wep-es ap-m is, bár az utp kábellel van a v2-höz kötve. Terminalról a "wl autho_sta_list" szépen hozza a wds módban csatlakoztatott eszközöket, azaz a egyik/két másik routert. Az 500g 1 eszközt (500gpv1), az 500gpv2 1 eszközt (500gpv1), míg az 500gpv1 2 eszközt lát wds kapcsolatban (500g és 500gpv2), ami azt jelenti, hogy a v2 valóban nem túl jól sikerült darab wlan szempontból. Szerencsére, amire én használom, arra még pont megfelel :)
A lényeg azonban az, hogy az 500g(pv1) képes a legújabb oleg fw-vel wds-t létrehozni, wpa-psk alapon is :) (az 500g-n 1.9.2.7-9, a v1 és v2 1.9.2.7-10, optware rendszerrel). Mivel a szomszéddal közösködünk a neten, 802-11b módban üzemelnek a routerek, a közös eszközeink (pda,smc usb-s wlan stick) által támogatott max kódolással (ez sajna a wpa-psk :)).
Számomra érdekes jelenség, hogy a v1 utp-n összekötve összeakad, ha a wds is csatlakoztatva van, a v2 nem. A v2 kábel nélkül nálam nagyon lassú, kb. tizede a v1 sebességének, utp kábellel a sebesség gond megoldódik, a wl parancs szerint a wds kapcsolat megmarad, működik.
Esetleg valakinek van tapasztlata?

Üdv,
György

#1013 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 11:59

Idézet: Rota69 - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 21:25

Hello!

Ugyanaz a problémám mint Jimie5-nek! A kábelen csatlakozó asztali PC-ken és a Wifi-n csatlakozó laptopon is prímán megy az internet. Minden gép azonos munkacsoportban van, fixen beállított local IP-kkel (192.168.2.xx). Engedélyezve van a fájlmegosztás, a diszkekre be van állítva a hálózati megosztás. Lefuttattam a hálózatbeállító varázslót is.
Ennek ellenére a wifis laptop és a többi kábeles gép között nem működik a file-másolás, nem jelennek meg a megosztott mappák. A wifis laptop csak saját magát látja a hálózaton, a többi gépet nem. Ugyanígy a többi gép is csak egymást látja a helyi hálón, a wifis laptopot nem.

Mi lehet a probléma, valami beállítás az ASUS routerben??

Nekem anno a hálózatbeállító varázsló után hülyült meg a hálózat... :)
Egyszerű fájlmegosztással próbáltad?

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1014 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 18:28

most került hozzám egy asus wl-500gp router. a bibi az adapterével van, ugyanis meghalt szegényke.
Elvileg gyárilag 5V 2A adapter van hozzá. Beszereztem egy hasonló kaliberűt, de sajnos a csatlakozó differenciája miatt valószínű nem érintkezik rendesen a táp, így nem kapcsol be (pillanatra felvillan, és ennyi).
Ámde az egyik D-Link router tápjával működik, ami picit több, mint az Asus tápja, történetesen 5V 2,5A.
Kérdés, hogy az a 0,5A differencia (pl egy diódánál akár végzetes is lehet ;) ) mennyire helyes illetve helytelen ez esetben ? :think: merjem így működtetni, vagy inkább mindenképp a gyári 5V-2A típusú adaptert szerezzem be.

-C0pp3rM!n3-

#1015 Felhasználó inaktív   samtex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 19:07

Véleményem szerint ne foglalkozz az amper értékekkel, az nem meghatározó ebben az esetben, az csak egy teljesítmény érték. Ha jól emlékszem fizika óráimról, az inkább az áramfelvétel szempontjából fontos. De már elmúltam 40, lehet hogy szenilis is lettem, várd meg, míg az ifjúság is leteszi a voksát :-)
A legfontossabb, szerintem, hogy a feszültség érték ne legyen magasabb az előírtnál (5V). Szerintem, ha az áramerősség értéke magasabb, az nem baj, sőt...A cucc akkor is annyi ampert vesz fel ( teljesítmény= volt * amper) amennyi kell neki. Szerintem, az első táp, amit írtál, azért nem megy, mert csak "papíron" adja le , ami rá van írva...De mondom, egy nálam okosabb véleményét várd meg, biztos, ami biztos :-)

#1016 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 20:47

én is ezen agyaltam ,hogy felvenni nem fog többet a tápról. mindenesetre nem melegszik, de azért kivárok egy 2-3 nap 0-24h menetet. :up:

-C0pp3rM!n3-

#1017 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 27. 22:16

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 18:28

merjem így működtetni, vagy inkább mindenképp a gyári 5V-2A típusú adaptert szerezzem be.

Ez azt jelenti, hogy max. 2.5 ampert tud leadni, ha kell. Az nem fogja érdekelni, hogy a cuccnak ennél kevesebb kell, akkor majd kevesebbet ad le.
Make love not Wor.

#1018 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 02:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 23:16

Ez azt jelenti, hogy max. 2.5 ampert tud leadni, ha kell. Az nem fogja érdekelni, hogy a cuccnak ennél kevesebb kell, akkor majd kevesebbet ad le.

az korrekt. köszi ;)

-C0pp3rM!n3-

#1019 Felhasználó inaktív   Mr.Tom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 17:10

Üdv!

WL-500g-m van, és el tudná nekem valaki mondani, hogy tudom lekorlátozni a wirellesen a sávszélességet? Normális az, hogy sokszor elmegy a net a router miatt, és olyankor mindig ujra kell indítani? Főleg, ha valamelyik gép tölt valamit...          help

Köszi!

#1020 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 31. 17:30

Hi All!

Wl-500gP -re felraktam az Oleg alapú, Koppel féle 1.9.2.7-10-USB-1.71 firmware-t.
A helyzet az, hogy az FTP részét csak LAN-on keresztül tudom elérni, WAN-on nem.
Valamikor régebben, már próbálkoztam az Oleg féle 1.9.2.7-10 firmware-el, de azzal is így jártam, ezért inkább használtam a gyárit.
TotalCommander-el próbálkoztam eddig.

Előre is köszi a segítséget

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »