HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#961 Felhasználó inaktív   apuci 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 12. 20:55

Sziasztok,

hajamat tépem. Tegnapelőtt este azzal fogad a család, hogy nincs net. Nézem a routert (Wl 500gP), azt írja connected. Sebaj, restart, modemet is, helyzet nem javul, router nélkül megy a net. Ma kicsit próbálkoztam, a következőkre jutottam: a router gond nélkül csatlakozik, kap ip-t, dns-t meg ami kell. Pingelni tudok mindenféle külső címet, nevet, pl időt tudok szinkronizálni, és bizonyos oldalak, pl whatismyip.com, google.com bejönnek, google keresési listát is ad, de tovább nem jutok. Víruskereső, levelező progi sem tud kapcsolódni. Próbáltam többször is resetelni, gyári beállításokat visszatenni, mindenféle filtert ki-be kapcsolgattam, hiába. Frissítettem firmware-t, most gyári 1.9.7.7 van fent. Segítség, mit tanácsoltok? Vagyek újat?

#962 Felhasználó inaktív   apuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 20:24

Hááát, vadászkutyában sebváltó legyek, ha értem... Kerítettem másik routert (hogy hű maradjak a topichiz, az is WL-500g, csak v2), a jelenség ugyanaz! Megsyerveztem egy kölcsön modemet, de gondoltam, kipróbálom még előtte, és leesett az állam: működik  :eek:  De akkor mit csinált több mint egy hétig ?!

#963 Felhasználó inaktív   samtex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 25. 11:17

Sziasztok!
a DCTCS -sel akadtak problémáim. ctorrent fent van, feltettem a dctcs_0.7.0-1-wr_mipsel.ipk -t, a conf-ot beállítottam rendesen, be is jön az oldala, azonban a megadott user/pass kombinációval nem enged be. Olvastam, volt már ilyen gond, de reinstallal megoldódott. Nálam ezzel sem... Próbaképpen kipróbáltam a dctcs_0.6.3-1-wr_mipsel.ipk-t, az eredmény ugyanaz...
-v paraméterrel futtatva log nem ír semmi különöset:
Jul 25 12:15:00 srouter kern.debug dctcs: stat file read
Jul 25 12:15:00 srouter kern.debug dctcs: setting alarm to check torrent-directory after: 0 sec

Előre is köszi a tippeket :-)

#964 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 21:43

a dctcs.conf -ba mi van megadva username/pass-nak? ugyanazzal próbálkozol? mert a gyári az a "me" és az "1" azthiszem.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#965 Felhasználó inaktív   samtex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 07:58

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 21:43

a dctcs.conf -ba mi van megadva username/pass-nak? ugyanazzal próbálkozol? mert a gyári az a "me" és az "1" azthiszem.

Kísérletképpen már több user/pass-t kipróbáltam, egyikkel sem megy.  a HDD letöltés könyvtár is OK.

#sample config file with compiled in default values

#change these according to your system
torrent-directory=/mnt/disc0_1/
download-directory=/mnt/disc0_1/

#change user name and password
user=bejla
password=bejla

exit-hours=168
exit-ratio=5.6
cache-size=1
restart-torrents=0

download-limit=0
upload-limit=0

#check-interval=0

#port=18000

#arbitrary arguments to ctorrent
#ctorrent-args=-a
#url to prepend in the details box
#detail-url=ftp://192.168.1.1/mnt/disc0_1/

#write-stats=1
#ctorrent=/usr/bin/ctorrent
#client-host=localhost:15000
#htmlroot-directory=/usr/share/dctcs/www/darkside.ctcs.gui/

#966 Felhasználó inaktív   samtex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 08:45

Addig buzeráltam, amíg már minden indításnál segmentation fault-ot ír ki a dctcs ... :-(

#967 Felhasználó inaktív   samtex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 10:27

az előző sztornó, véletlenül a kamikaze -hoz valót toltam fel..De nem enged be, az a jelenség maradt :-(

#968 Felhasználó inaktív   samtex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 13:22

lehet, hogy a böngészőkkel van a baj? Linuxot használok, (opera, firefox), és pl. a CIB bank bizonyos nem elérhető java inkompantibilitás miatt ezekke a linuxos verziókkal, ott is az authentikációval van baj  ...

#969 Felhasználó inaktív   samtex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 14:14

Na, közben kijött a hiba, nagy nehezen rájöttem, azt hiszem. Az auth egy ....JS script segítségével valósul meg, ami pl. fedora alatt nem működik, mivel a java az "icedtea" (openjdk), asszem segítségével megy. Mint java, eléggé kompatibilis ahhoz, hogy az oldalakon lévő alkalmazások fussanak, azonban valami másképp van megoldva az authentikációs részeknél. Pontosan ezt tapasztaltam a CIB bank  java alapú jelszó/pass kezelésnél, ugyanis az sem működik :-( Ezt úgy vettem észre, hogy qemu segítségével feltettem egy  window$ -t, azzal szépen működik a program, be tusdok jelentkezni a webes felületről..
Ennek egyrészt örülök, másrész kicsit bosszant, mert mind a munkahelyemen, mind itthon, nincs M$ alapú szoftver. És amit végképp nem értek, hogy a platform függetlennek kikiáltott java az miért is platform függő....És minden tiszteletem az úré, aki ezt a DCTCS progit megcsinálta, mert iszonyatosan jó , és még ráadásul büszke is vagyok, hogy az orosz programozók után felzárkózik a magyar fejlesztő gárda is :-)

#970 Felhasználó inaktív   samtex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 10:12

Nem, mégsem a java a ludas. Az "squid" proxy szerveren keresztülk való csatlakozáskor jön elő az authentikációs probléma. A cégemnél azt használunk, azon keresztül nem működik. Itthon felhúztam az squid-ot, azon keresztül ugyanúgy nem megy a login, azonban közvetlen kapcsolat esetén minden böngészővel működik...

#971 Felhasználó inaktív   maarcell 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 17. 20:05

Sziasztok!

Vettem egy WL500W routert és nem tudom összehozni az USB-s cuccokkal. HP LaserJet 1010 az egyetlen eszköz, amivel megfelelően működik. USB vinyót is próbáltam rádugni, de csak úgy működik (2.5-ös notebook vinyó kis külső házban), ha mindkét USB csatlakozó rá van dugva a router-re. Asztali gépre kötve természetesen elég neki az egy kábel is. Így viszont nem tudom egyszerre rákötni a vinyót, és a nyomtatót... Másik problémám a webcamera, amit szintén nem bírok működésbe hozni.

Szóval ha van valakinek ezirányú tapasztalata, akkor nagyon hálás lennék a segítségért!

1. router nem ad le annyi energiát hogy elmenjen egy kábellel a kis vinyó, vagy csak az enyém vesz föl túl sokat? (2.5 Samsung 160GB SATA, noname külső ház)
2. Logitech QuickCam Messenger webcam egy darab USB kábelen keresztül rádugva router-re és meg sem nyikkan. Szerintem kipróbáltam az összes beállítási lehetőséget, de nem reagál semmire. Sikerült már valakinek működésre bírnia ilyet (vagy másik kamerát, a lényeg hogy van-e valamilyen trükk?)?

Előre is köszönöm a segítséget!

#972 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 21:47

Idézet: maarcell - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 21:05

Sziasztok!

Vettem egy WL500W routert és nem tudom összehozni az USB-s cuccokkal. HP LaserJet 1010 az egyetlen eszköz, amivel megfelelően működik. USB vinyót is próbáltam rádugni, de csak úgy működik (2.5-ös notebook vinyó kis külső házban), ha mindkét USB csatlakozó rá van dugva a router-re. Asztali gépre kötve természetesen elég neki az egy kábel is. Így viszont nem tudom egyszerre rákötni a vinyót, és a nyomtatót... Másik problémám a webcamera, amit szintén nem bírok működésbe hozni.

Szóval ha van valakinek ezirányú tapasztalata, akkor nagyon hálás lennék a segítségért!

1. router nem ad le annyi energiát hogy elmenjen egy kábellel a kis vinyó, vagy csak az enyém vesz föl túl sokat? (2.5 Samsung 160GB SATA, noname külső ház)
2. Logitech QuickCam Messenger webcam egy darab USB kábelen keresztül rádugva router-re és meg sem nyikkan. Szerintem kipróbáltam az összes beállítási lehetőséget, de nem reagál semmire. Sikerült már valakinek működésre bírnia ilyet (vagy másik kamerát, a lényeg hogy van-e valamilyen trükk?)?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szia!

1) Próbáld meg a hdd-t egy tápos usb hubbal. Nekem bevált. Egyes HDD-k többet esznek, mint 0.5A. Ezt egy PC-s kártya (vagy alaplapi usb) ma már ki tudja hajtani (az ide-s samsungok pl. 0.6..0.7A-t esznek 5V-ról), míg a router nem. Nekem pillanatnyilag két hdd van a routeren, egy 60GB-os WD (ide,spire házban) és egy 160GB samsung (sata, msi ház). A sata-snak elég 1 usb is, de nálam mindkettő egy tápos 4 portos usb hubról megy.
2) Egy darabig küzdöttem én is egy ilyen kamerával, nem igazán jött össze. Aztán beruháztam, s vettem a vateran egy philips-et (eredetileg is támogatott). Működik is, bár elég gyengus a képe, elsősorban jó megvilágítás mellett ok. Mivel nekem wl500g-m van, azt a webcam eléggé lefogja (usb1.1, kicsi teljesítményű proci, kevés ram, stb), alig használható. A Logitech-es Sphere lenne az igazi hozzá, mert lehet (elméletileg) a pwc-s keresztül állítgatni, de sajna a ma kapható Sphere MP-ket ugyanúgy kezeli, mint a  QC Messengert :(

Üdv,
György

#973 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 23:39

pár napja van ez a routerem és mióta megvan a torrent kliensem az alábbi üzeneteket írkálja bizonyos időközönként:
"UPnP: Elvesztettem a kapcsolatot 'WANIPConnection' szolgáltatással a '192.168.2.1' UPnP eszközön"
amúgy minden működik, csak érdekelne h ez mi.

#974 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 07:55

Idézet: rol33 - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 22:39

pár napja van ez a routerem és mióta megvan a torrent kliensem az alábbi üzeneteket írkálja bizonyos időközönként:
"UPnP: Elvesztettem a kapcsolatot 'WANIPConnection' szolgáltatással a '192.168.2.1' UPnP eszközön"
amúgy minden működik, csak érdekelne h ez mi.

Használj utorrentet, és adj neki egy szabad portot!
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#975 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 11:25

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 8:55

Használj utorrentet, és adj neki egy szabad portot!

és ha nem szeretnék utorrentet használni? máshogy nem megoldható?

#976 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 18:51

Idézet: rol33 - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 10:25

és ha nem szeretnék utorrentet használni? máshogy nem megoldható?

Azért ajánlottam, mert azzal tökéletesen működik.
Mivel mást nem nagyon lehet/kell ki/bekapcsolni a routerben, így ezért gondolom, hogy a kliensel lehet probléma.

#977 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 20:17

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 19:51

Azért ajánlottam, mert azzal tökéletesen működik.
Mivel mást nem nagyon lehet/kell ki/bekapcsolni a routerben, így ezért gondolom, hogy a kliensel lehet probléma.

igazából én nem használom a routeren keresztüli letöltést, hanem csak simán win alól torrentezek. próbálgattam már állítgatni mindent de nem sikerült megoldani a problémát.

#978 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 10:48

Idézet: rol33 - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 19:17

igazából én nem használom a routeren keresztüli letöltést, hanem csak simán win alól torrentezek. próbálgattam már állítgatni mindent de nem sikerült megoldani a problémát.

Én nem a routeres torrentezésről beszélek, hanem a sima wines..
Ha átirányítottad a portot, amit a kliens használ, és nem fogja meg semmilyen szoftveres tűzfal, akkor mennie kell.

#979 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 16:25

Sziasztok, a következő a problémám:

Wl-500g Deluxe-ról van szó és át szeretném állítani Access Point módba. Azonban a Save and Restart után a router elérhetetlen lesz (IP címén nem jön be, ping-re nem válaszol). A netet viszont továbbosztja, de nekem mindenképpen szükségem lenne arra, hogy a felületét elérjem.

Több gyári driverrel is próbálkoztam, hiába. Custom firmware-t meg nem szeretnék.

#980 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 18:13

Na, rájöttem. Még a Save and Restart előtt át kellett állítanom a Default Gatewayt a "fő" router IP-címére.

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.