HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#1041 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:41

Idézet: carr - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 3:04

sem "kék" sem "led" szavakra rákeresve nem találtam semmit... mind a 35 oldalon. :(

pedig láttam róla videt ;) de Te nem torrentet akarsz ráheggeszteni ? :D

-C0pp3rM!n3-

#1042 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 15:03

De, azt is. :Đ
De mindenem a tuning, tudod...
(Proci 2.0G@3.6, RAM 1G@1.6G, Monitor 17"@19.2", Vinyó 80Gb@107Gb, stb.. :) )

#1043 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 10:44

Idézet: carr - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 16:03

De, azt is. :Đ
De mindenem a tuning, tudod...
(Proci 2.0G@3.6, RAM 1G@1.6G, Monitor 17"@19.2", Vinyó 80Gb@107Gb, stb.. :) )

azt _is_ ? még mit ? végén a routerből mikrosütő lesz :D

-C0pp3rM!n3-

#1044 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 12:38

hehehe... ;)
Még mindig semmi. Pénteken megyek haza, akkor szétkapom, s megnézem milyen ledek vannak benne. Vhogy az a narancsszín a fehérrel nekem sehogynagyon... :)

#1045 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 13:54

Idézet: carr - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 13:38

hehehe... ;)
Még mindig semmi. Pénteken megyek haza, akkor szétkapom, s megnézem milyen ledek vannak benne. Vhogy az a narancsszín a fehérrel nekem sehogynagyon... :)

tudom értékelni a problémáidat :D

-C0pp3rM!n3-

#1046 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 22:57

Idézet: McLaca - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 11:59

Nekem anno a hálózatbeállító varázsló után hülyült meg a hálózat... :)
Egyszerű fájlmegosztással próbáltad?

Üdv!

Rota69, McLaca!
Sikerült már előrelépést tenni?
Ugyanezzel harcolok, annyi különbséggel, hogy nálam a helyi hálózat beállítása után a wired gép még magát sem látja...  :omg:  :Đ
(bár még restart nem volt, és a vga is új....)

#1047 Felhasználó inaktív   makemusic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 24. 12:06

Sziasztok!
Régóta küszködök egy wl50gp-vel (néha még a torrent is működött), de aztán feladtam a harcot - azóta mezei routerként működik, azt viszont sziklaszilárdan műveli.
Most viszont, mivel a gyerekek nőnek, és egyre több a házban a notebook, a wireless routert a ház közepébe kellett helyeznem AP módra kapcsolva, elé meg raktam egy régi zyxel routert. Így csak egy meglévő kábelt kell használnom, és nem kell szétbarmolni a házat. Minden működik is szépen, kivéve, hogy az asus nem kap rendszeridőt, és így a wireless advanced mód használhatatlan. Eddig ezen szabályoztam a gyerekek internet-elérését (időkorlátok).
Minden variációt végigjátszottam, de úgy tűnik, a router csak gateway módban kap a wlan portról rendszeridőt. Van valakinek ötlete?
Fix IP címeket használok, és tudtommal az ADSL IP-je is fix.

#1048 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 16:02

Idézet: makemusic - Dátum: 2009. ápr. 24., péntek - 13:06

Sziasztok!
Régóta küszködök egy wl50gp-vel (néha még a torrent is működött), de aztán feladtam a harcot - azóta mezei routerként működik, azt viszont sziklaszilárdan műveli.
Most viszont, mivel a gyerekek nőnek, és egyre több a házban a notebook, a wireless routert a ház közepébe kellett helyeznem AP módra kapcsolva, elé meg raktam egy régi zyxel routert. Így csak egy meglévő kábelt kell használnom, és nem kell szétbarmolni a házat. Minden működik is szépen, kivéve, hogy az asus nem kap rendszeridőt, és így a wireless advanced mód használhatatlan. Eddig ezen szabályoztam a gyerekek internet-elérését (időkorlátok).
Minden variációt végigjátszottam, de úgy tűnik, a router csak gateway módban kap a wlan portról rendszeridőt. Van valakinek ötlete?
Fix IP címeket használok, és tudtommal az ADSL IP-je is fix.

Szia!

Egyszerűbb a megoldás, mint gondolnád. csak be kell állítani az asus-on defauld gw-t és a dsn szervert.
(ip config\lan

def gw :  a fő routered belső ip címe.
dns srv:  ugyanaz.

Nálam több asus-sal, wds-ben (wpa-psk-val) működik.

Üdv,
György

#1049 Felhasználó inaktív   makemusic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 21:27

Idézet: KGy - Dátum: 2009. ápr. 24., péntek - 16:02

Szia!

Egyszerűbb a megoldás, mint gondolnád. csak be kell állítani az asus-on defauld gw-t és a dsn szervert.
(ip config\lan

def gw :     a fő routered belső ip címe.
dns srv:     ugyanaz.

Nálam több asus-sal, wds-ben (wpa-psk-val) működik.

Üdv,
György

Köszi, de túl egyszerű lenne.
DNS serverre rá sem kérdez. :-(
Vagy csak késő van. Még próbálkozom.

#1050 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 19:01

Idézet: makemusic - Dátum: 2009. ápr. 24., péntek - 22:27

Köszi, de túl egyszerű lenne.
DNS serverre rá sem kérdez. :-(
Vagy csak késő van. Még próbálkozom.

Szia!

Oleg fw-vel próbáld, ne gyárival (1.9.2.7-10). Esetleg koppellel. Nekem megy 4 asussal :)

Üdv,
György

#1051 Felhasználó inaktív   makemusic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 19:44

Igazad van, meg nem is.
Ha mindent szépen kézzel beállítok a gyári menüben, a rendszer müxik, csak éppen időt nem szinkronizál. Ha viszont a varázslóban adom meg ugyanezt, egyből ketyeg az idő is.  :think: Linuxban nagyon nem vagyok otthon, így Oleg elvtárssal nem próbálkozom, pedig biztosan jobb lenne. A nagy tavaszi kertészkedés közepette nincs időm ismerkedni ilyesmivel.
Azért kösz a biztatást!

#1052 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 04:30

Idézet: makemusic - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 20:44

Igazad van, meg nem is.
Ha mindent szépen kézzel beállítok a gyári menüben, a rendszer müxik, csak éppen időt nem szinkronizál. Ha viszont a varázslóban adom meg ugyanezt, egyből ketyeg az idő is.  :think: Linuxban nagyon nem vagyok otthon, így Oleg elvtárssal nem próbálkozom, pedig biztosan jobb lenne. A nagy tavaszi kertészkedés közepette nincs időm ismerkedni ilyesmivel.
Azért kösz a biztatást!

Szia!

Oleg/kfurge/kamikaze/koppel fw-vel csak lehetőséget kapsz extra beállításokhoz, programok/scriptek telepítéséhez, másodlagos(backup) net kapcsolat (, ha az elsődleges nem menne :p), ha nem használod ki, szinte olyan, mint a gyári, csak egy kicsit több beállítási lehetőség van a webes felületen...

Üdv,
György

#1053 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 21:54

Egy ilyen oleg-féle FW felrakása ugyanúgy történik, mint a gyári FW-ek, vagy igényel valami különleges varázslatot?
Ill. csak plusz szolgáltatásokat ad, vagy a meglévőkön is csiszolt a készítője?
Egy WL-500g Deluxe-ra gondolkodok oleg FW-t tenni, mert a gyáriból a legutolsó késleltet LAN-on időnként pár mp-et, ami abban nyilvánul meg, hogy 10-15mp, míg elindul bármilyen weboldal betöltődése. Random produkálja a hibát, így az eggyel korábbi gyári FW van most fent, ott ilyen gond nincs. Kérdés, mit nyújthat egy oleg FW?

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1054 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 17:27

Idézet: McLaca - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 22:54

Egy ilyen oleg-féle FW felrakása ugyanúgy történik, mint a gyári FW-ek, vagy igényel valami különleges varázslatot?
Ill. csak plusz szolgáltatásokat ad, vagy a meglévőkön is csiszolt a készítője?
Egy WL-500g Deluxe-ra gondolkodok oleg FW-t tenni, mert a gyáriból a legutolsó késleltet LAN-on időnként pár mp-et, ami abban nyilvánul meg, hogy 10-15mp, míg elindul bármilyen weboldal betöltődése. Random produkálja a hibát, így az eggyel korábbi gyári FW van most fent, ott ilyen gond nincs. Kérdés, mit nyújthat egy oleg FW?

Üdv!

Szia!
Nekem immár 3 éve bevált az olegfw.
A flash-elés ugyanúgy történi, mint a gyárinál, ugyanott kell, ugyanúgy.
A szolgáltatási kétféleképpen érhetőek el:
1) egyes szolgáltatások eltűnnek/megjelennek a webes konfig felületén (pl. letöltésmanager (-), telnet (+)), egyesek nem változnak (samba/nyomtatás).
2) más szolgáltatások igényelnek némi informatikai tudást: a telneten át be lehet lépni (putty-tyal win alatt vagy más unix/linux/osx terminalról), majd némi "bűvészkedés" árán jelentősen lehet növelni a rendszer képességeit. Ez szvsz nem okozhat gondot, ha az ember már írt pl. .bat vagy .cmd file-t (win alatt, vagy unix/linux/osx alatt shell scriptet :))
Ilyen extra lehet egy wines hp nyomtató be illesztése a rendszerbe (mert az alap szolgáltatásokkal csak azok mennek, amik hp jetdirekt-tel vannak szerelve, ez elég ritka a 20ezres laserjetek között), pedig ehhez "csak" 2 szövefile-t és egy fw-t kell létrehopzni/letölteni, majd a nyomtató csatlakoztatását "érzékelve" (merthogy ilyenkor auto lefut a plugandplay script :), abban csak rá kell tölteni a nyomtatóra a hp által kiadott segéd fw-t - ez kb 3 sor, ha fullosan akarom csinálni - mert miért ne -, akkor ténylegesen csak a nyomtató csatlakoztatásakor töltöm fel a hp fw-t a nyomtatóra (így 6 sor a script)).
A samba (windows workgroup-os háló) is jobb, ha nem a webes felületről fut, ekkor szinte bármi beállítható (user szintű file/nyomtató elérés, stb.).
A "download mester" helyett is lehet jobbat találni, nekem az oleg fórum egyik guruja (al37919) által elkezdett, majd általam némileg móddolt letöltésmanagere vígan rátgatja a biteket a rapidról, a data.hu-ról (bár ez most lett fizetős, így már nem, de kb fél óra alatt át lehetne írni, hogy kezelje...), ill. egyéb ftp/sftp/html/shtml alapú oldalakról... De lehet akár használni az ADOS-t is, ami már többfelhasználót is kezel...
A torrent is megy pl. az oleo féle transmission az egyik legjobb, amit ismerek.
Mindegyikhez van/megoldható webes felület, egyet én is összedobtam az al37919 féle wgetd-hez,
akár weboldalakról is tud "linket lopni" a letöltéshez...
Bár ilyen jellegű használathoz már kell valami külső (usb-s) háttértár, de ha nem sajnálod rá az időt, 1/2-1 óra múlva már működhet is az egész.
A koppel.cz féle fw (1.71) hsdpa-s netet is tud megosztani (az oleggel is összedobható, de sok kézimunka kell hozzá). Ja, és backup netet is tud, nekem most ilyen van tesztként: enternetes (fatáv területű) adsl  + pannongsm (1GB csomag). Csak annyi bajom van vele, hogy a backup net esetén nem logol be a dyndns-hez, valamint a weseb konfig statusz lapon nem látni a hsdpa-s ip-t, átjárót.

Remélem, nem tántorítottalak el, elég sok leírást lehet találni a beüzemeléshez (magyarul is, ha az angol/német/francia/orosz/holland/cseh gond...)
Üdv,
György

#1055 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 19:55

Nem tántorítottál el, csak megállapítottam, hogy sok időt kéne ráfordítani. :)
Nekem az a lényeg, hogy az egyébként is elérhető funkciói működjenek rendesen és megbízhatóan, vagy ha lehet, még jobban ki legyenek csiszolva, mint a gyári FW-ben.
A wl-500g dx-ben viszont nincs gyárilag letöltésmanager, de az érdekelne, hogy meg lehet-e csinálni egy modolt FW-vel, hogy ne csak FTP szerverként, hanem hálózati meghajtóként is használható legyen egy külső vinyó? (A gyári csak FTP-t tud, régi router ez már... :D) Mert FTP szerverként mindig a teljes fájlt le akarja tölteni megnyitás előtt, ami filmeknél kissé problémás.

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2009. 05. 04. 20:15 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1056 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 23:27

SAMBA van az OLEG-ben is, de véleményem szerint NAS-ként nem igazán használható a lassú USB diszk kezlés miatt (max 2-3MB/sec ha jól emlékszem). De ha nem fontos a sebesség, akkor végülis megoldható.
Bár a legtöbb film RAR-okban érkezik (nem is tudom miért), és amúgy is ki kell csomagolni, tehát előbb át a gépre, majd vissza. Ez egy DVD image-nél már nem túl szórakoztató. HD filem lejátszani róla meg megintcsak szűkös lehet a keresztmetszet, főleg ha mást is csinál közben a router.
Egyszóval amig nekem ilyenem volt, akkor csak a letöltéshez használtam egy közepes diszkkel, és a gépen tároltam a kész anyagokat.
VODKA
-Connecting People-

#1057 Felhasználó inaktív   tibcsiworld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 08:48

Hali! Én kizárólag torrentezésre venném. A kérdésem, hogy:
- hogy is tudok vele torizni? (a gépen egyértelmű, hogy klienssel)
- van beépített kliense? azt hogyan érem el?
- van jobb router torizásra ebben az árkategóriában?

Előre is köszi a választ!
Tibi

#1058 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 09:47

Idézet: tibcsiworld - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 9:48

Hali! Én kizárólag torrentezésre venném. A kérdésem, hogy:
- hogy is tudok vele torizni? (a gépen egyértelmű, hogy klienssel)
- van beépített kliense? azt hogyan érem el?
- van jobb router torizásra ebben az árkategóriában?

Előre is köszi a választ!
Tibi

van beépített gyári kliens, illetve custom firmware-ekre lehet torrentet rátenni (linux alap).
gyárit nem próbáltam, moddolt-hoz viszont van csomó magyar manual neten. :up:

-C0pp3rM!n3-

#1059 Felhasználó inaktív   tibcsiworld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 16:02

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 9:47

van beépített gyári kliens, illetve custom firmware-ekre lehet torrentet rátenni (linux alap).
gyárit nem próbáltam, moddolt-hoz viszont van csomó magyar manual neten. :up:

-C0pp3rM!n3-

köszi a gyors választ.
- a klienseket webesen érem el?
- van ebben az árkategóriában más jobb router torrentezésre?

Tibi

#1060 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 17:05

Idézet: tibcsiworld - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 17:02

köszi a gyors választ.
- a klienseket webesen érem el?
- van ebben az árkategóriában más jobb router torrentezésre?

Tibi

a klienst szerintem eléred, mivel rtorren/ktorrent -nek van GUI-je (kettő közül most nemtom melyiknek pontosan).

ebben a kategóriában ami custom firmware-elhető szerintem ez a legolcsóbb. :up:

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »