HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#1061 Felhasználó inaktív   tibcsiworld 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 10. 21:02

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 17:05

a klienst szerintem eléred, mivel rtorren/ktorrent -nek van GUI-je (kettő közül most nemtom melyiknek pontosan).

ebben a kategóriában ami custom firmware-elhető szerintem ez a legolcsóbb. :up:

-C0pp3rM!n3-

Köszi a gyors választ, de nem értem. Mindegy, mert állítólag az én netem nem megy ezzel a routerrel. Kipróbálni meg nem akarom, mert az 20 kilómba lenne. Tehát ennyi.

#1062 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 10. 21:47

Idézet: tibcsiworld - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 22:02

Köszi a gyors választ, de nem értem. Mindegy, mert állítólag az én netem nem megy ezzel a routerrel. Kipróbálni meg nem akarom, mert az 20 kilómba lenne. Tehát ennyi.

hogy érted hogy nem megy ?  :think:

-C0pp3rM!n3-

#1063 Felhasználó inaktív   vargalex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 09:14

Hali!

Tudom, nem teljesen ide tartozik, de azért megpróbálkozom. Nekem egy ASUS WL-550ge router-em van, jelenleg DD-WRT firmware-val. Milyen alternatív firmware jó még erre a routerre? (Esetleg tomato?)
Illetve melyik ajánlott?

Alex

#1064 Felhasználó inaktív   tibcsiworld 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 23. 21:20

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 21:47

hogy érted hogy nem megy ?  :think:

-C0pp3rM!n3-

nekem fiber netem van. Azt mondták egy üzletben, hogy ezek amit adnak routert (dlink 524), az jó hozzá, és nincs nagy esélyem, hogy ez a kiválasztott is menne. De ezt a könyvelőjük mondta. Kicsit elszomorított, így nem jártam utána, de majd írok emailt a szervizesüknek. Bár nem tudom.
A fiber (orange a szolgáltató) egyébként üvegszállal köt alapból. Jah, Felvidéki vagyok.
Előre is köszi a segítséget!
Tibi

#1065 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 22:26

Idézet: tibcsiworld - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 22:20

nekem fiber netem van. Azt mondták egy üzletben, hogy ezek amit adnak routert (dlink 524), az jó hozzá, és nincs nagy esélyem, hogy ez a kiválasztott is menne. De ezt a könyvelőjük mondta. Kicsit elszomorított, így nem jártam utána, de majd írok emailt a szervizesüknek. Bár nem tudom.
A fiber (orange a szolgáltató) egyébként üvegszállal köt alapból. Jah, Felvidéki vagyok.
Előre is köszi a segítséget!
Tibi

nem értem, miért ne működne. mind2 router szabványos, szolgáltatások terén vannak csak eltérések - szerintem mennie kell az asus-nak is simán.

-C0pp3rM!n3-

#1066 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 28. 20:21

Ha jol remlik ugy olvastam, hogy a radugott es megosztott USB vinyot csak LAN-rol erheto el a gyari firmware-vel, WLAN-on nem.
OLEG vagy mas firmware-vel megoldva a samba-t el lehet erni WLAN-on is a file-okat?
Koszi.

szerk. Asus WL-500GP a kinezett joszag :)

Szerkesztette: Gab3c 2009. 05. 28. 20:25 -kor

Sony VAIO Type G

#1067 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 10:59

Idézet: Gab3c - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 21:21

Ha jol remlik ugy olvastam, hogy a radugott es megosztott USB vinyot csak LAN-rol erheto el a gyari firmware-vel, WLAN-on nem.
OLEG vagy mas firmware-vel megoldva a samba-t el lehet erni WLAN-on is a file-okat?
Koszi.

szerk. Asus WL-500GP a kinezett joszag :)

Szia!

Oleggel és KoppelCZ-vel wlan-ról is elérhetőek mind az usb-s hdd sambával, mind a lan-ra dugott gépek smb/samba megosztásai (nálam legalábbis megy: wpa-tkip-vel pda-ról (wl500gp(v1)), orig asus fw-s wl530g-v2-vel (ap módban, a kikapcsolt tűzfal a lényeg) egy g3-as imac [wep128+airport card, a két router lan-on csatlakoztatva])
A gp(v1) elvileg jobb, mint a v2-es. Nekem a v2-vel gyengébben ment a wds, s a hubos port többszörözés sem az igazi vele :( (1 hdd, 1 kártyaolvasó, 1 nyomtato, 1 hsdpa). Hub nélkül, 1 hdd és 1 nyomtató (hp lj 1020), már egész jó... A v1-et kb fél éve vettem (L_RD comp), esetleg még lehet pár helyen kapni.

Üdv,
György

#1068 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 29. 13:19

Idézet: KGy - Dátum: 2009. May. 29., Friday - 10:59

Szia!

Oleggel és KoppelCZ-vel wlan-ról is elérhetőek mind az usb-s hdd sambával, mind a lan-ra dugott gépek smb/samba megosztásai (nálam legalábbis megy: wpa-tkip-vel pda-ról (wl500gp(v1)), orig asus fw-s wl530g-v2-vel (ap módban, a kikapcsolt tűzfal a lényeg) egy g3-as imac [wep128+airport card, a két router lan-on csatlakoztatva])
A gp(v1) elvileg jobb, mint a v2-es. Nekem a v2-vel gyengébben ment a wds, s a hubos port többszörözés sem az igazi vele :( (1 hdd, 1 kártyaolvasó, 1 nyomtato, 1 hsdpa). Hub nélkül, 1 hdd és 1 nyomtató (hp lj 1020), már egész jó... A v1-et kb fél éve vettem (L_RD comp), esetleg még lehet pár helyen kapni.

Üdv,
György

Koszonom a gyors es kimerito valaszt :respect:
Sony VAIO Type G

#1069 Felhasználó inaktív   umisu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:26

Sziasztok, van egy kis gondom egy wl500gp v1 -es el....

Nagyon gyenge a wifi része, csak aban a szobában használható ahol van már egy ajtót is csak nagyon nehezen visz át :(

Már a kezdetektől gond volt vele, de eddig nem érdekelt, mert nem használtam, de most vettem egy nagy antennát, de nemhogy javult volna a jel erősség hanem roszabb lett :(

Hogyan kell szétszedni ? Meg kellene nézzem az antennacsatlakozást mert az a gyanum, hogy megszakadt valahol.

Vagy más ötlet, hogy miért van ez?

Oleg féle fw van rajta, kb a 4. verzió a sorban, mert folyamatosan frissítettem, de ez sosem befolyásolta a wifit...

Köszönöm, előre is az ötleteket...

#1070 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 13:55

Idézet: tibcsiworld - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 22:20

... De ezt a könyvelőjük mondta. ...

Marketing-szöveg. A di-524 talán még régebbi fejlesztés, mint az 500g...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1071 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 18:31

Idézet: umisu - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 9:26

Sziasztok, van egy kis gondom egy wl500gp v1 -es el....

Nagyon gyenge a wifi része, csak aban a szobában használható ahol van már egy ajtót is csak nagyon nehezen visz át :(

Már a kezdetektől gond volt vele, de eddig nem érdekelt, mert nem használtam, de most vettem egy nagy antennát, de nemhogy javult volna a jel erősség hanem roszabb lett :(

Hogyan kell szétszedni ? Meg kellene nézzem az antennacsatlakozást mert az a gyanum, hogy megszakadt valahol.

Vagy más ötlet, hogy miért van ez?

Oleg féle fw van rajta, kb a 4. verzió a sorban, mert folyamatosan frissítettem, de ez sosem befolyásolta a wifit...

Köszönöm, előre is az ötleteket...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

bal alsó részen van az antenna csatlakozója, esetleg az csúszhatott ki, vagy meglazult. ezen látszik, hogy a fém burkot leszedték, ami amúgy a zöld színű nyák-ot takarja alapesetben.

-C0pp3rM!n3-

#1072 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 16:25

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 19:31

Kép

bal alsó részen van az antenna csatlakozója, esetleg az csúszhatott ki, vagy meglazult. ezen látszik, hogy a fém burkot leszedték, ami amúgy a zöld színű nyák-ot takarja alapesetben.

-C0pp3rM!n3-

403 Forbidden :(

György

#1073 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 01:57

Idézet: KGy - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 17:25

403 Forbidden :(

György

Kép
a bal alsó részén van az antenna csatlakozója rápattintva az érintkezéshez.

-C0pp3rM!n3-

#1074 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 18:15

Sziasztok, a következőben kérnék segítséget:

Hálózati nyomtatót szeretnék beüzemelni. Az internetet (és hálózatot) otthon egy "főrouter" osztja szét, wifin. A nyomtató elég messze kerülne ettől a főroutertől, így szeretném wifin elvinni a jelet a főroutertől azWl-500g Deluxe-ig, ahonnan vezetékesen menne a hálózat bele a nyomtatóba. A főrouter adott, nem lehet megcserélni az ASUS-al, mindenképpen azt kéne tehát megoldani, hogy a főegységtől származó Wifit (amire egyébként az összes gép csatlakozik) befogja az ASUS, és így a rákötött hálózati nyomtatót elérheti mindenki. Tehát, az ASUS ne szórja az adást, hanem vegye azt a főroutertől.
(Az most lényegtelen, hogy van benne printerserver, régen használtam, most már nincs szükség rá). Kábelesen ezt sikerült megoldanom, Access Point módban. De hogyan lehet vezeték nélkül?

Köszi!

Jaigen: Gyári 1.8.2.1-es firmware.

Szerkesztette: manguszta 2009. 06. 19. 18:19 -kor

#1075 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 16:56

Idézet: manguszta - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 19:15

Sziasztok, a következőben kérnék segítséget:

Hálózati nyomtatót szeretnék beüzemelni. Az internetet (és hálózatot) otthon egy "főrouter" osztja szét, wifin. A nyomtató elég messze kerülne ettől a főroutertől, így szeretném wifin elvinni a jelet a főroutertől azWl-500g Deluxe-ig, ahonnan vezetékesen menne a hálózat bele a nyomtatóba. A főrouter adott, nem lehet megcserélni az ASUS-al, mindenképpen azt kéne tehát megoldani, hogy a főegységtől származó Wifit (amire egyébként az összes gép csatlakozik) befogja az ASUS, és így a rákötött hálózati nyomtatót elérheti mindenki. Tehát, az ASUS ne szórja az adást, hanem vegye azt a főroutertől.
(Az most lényegtelen, hogy van benne printerserver, régen használtam, most már nincs szükség rá). Kábelesen ezt sikerült megoldanom, Access Point módban. De hogyan lehet vezeték nélkül?

Köszi!

Jaigen: Gyári 1.8.2.1-es firmware.

Szia!

Wifi-n csak WDS-sel. Nálam megy, de oleg fw-vel, jelenleg két asus routerrel. Azonosra kell a két wifi-t belőni, a wds-nél hybrid módot választani (esetleg a 2. routeren elég a csak wds is, ha arra nem csatlakoztatsz klienset. Ha ide is csatlakozik kliens, az egy kicsit lassabb lesz, mintha a fő routerre kapcsolódna.) A fő routert "router" módba (alapból ebben van), míg a másod/harmad/X-edlegest AP módba kell tenni. Mindkettőn azonos csatornát kell használni, "connect to AP in remote bridge list" = yes, a listára fel venni mindegyik router wlan részének MAC címét, valamint a "allow anonymous" = yes, "extend mode" = "AP or WDS". A wlan MAC addr általában megtalálható a routerek alján, csak le kell olvasni. Persze mazohisták ki is olvashatják, mert elég egyszerű (ifconfig, a wds0.x sorokban van, persze nem gyári fw-vel)...
Ugyan sokan írták itt-ott, hogy max wep128-cal megy, de simán kapcsolódik wpa-tkip-vel is, csak minden wlan kulcsot/módot/csatornát azonosra kellett hozzá állítani. Wpa2-t nem próbáltam, mert egyes klienseim (pl. pda) nem támogatják, sajna a radius-t sem :(.
Nem írtad az asus típusát: nálam három is ment wds-sel, egy wl500g (fő, de elég lassú volt, jelenleg koppel.cz-vel egy pannonos hsdpa-s netet oszt el, backup netként), egy wl500gP (V1) valamint egy wl500gP-V2.
A V2-es egy kicsit gyengécske volt, csak wlannal összekötve nagyon lassú volt, s elég gyakran kapcsolódtak rá kliensek, a gyengébbre állított teljesítmény ellenére is. Sokat javult a sebessége, ha kábellel is össze volt kötve a fő routerrel.
A V1 alapból wlanon keresztül is jó volt, kábellel összedugva viszont hatalmas, támadás jellegű forgalmat generált, szinte semmi sem működött, így a kábelt meg kellett szüntetni.
Még egy kis infó: a V2 gyári, 3.x-es fw-je PIN-es azonosítást tudott, ilyen csak akkor javasolt használni, ha az összes router/ap tudja. Egyébként szerintem elég a MAC address-es azonosítás+azonos protokol és kódolás.

Üdv,
György

#1076 Felhasználó inaktív   nyunya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 21:56

Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Van egy wl500g-p routerem már kb 2 éve. Ma azt vettem észre, hogy a ledek egyszerre pulzálnak rajta, és nincsen net. Újra indítottam, de semmi változás, nem értem el a böngészővel sem. Nyomtam hátul egy resetet, és azóta folyamatosan világít a 4 lan és az 1 wan led. Más semmi, nem villog csak világít. Van ötletetek, hogy mi történhetett? Kár lenne érte, mert jó kis cucc volt, ja és oleg fw volt rajta, de már vagy 1 éve.
előre is köszi
üdv
nyunya

#1077 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 22:38

Idézet: nyunya - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 22:56

Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Van egy wl500g-p routerem már kb 2 éve. Ma azt vettem észre, hogy a ledek egyszerre pulzálnak rajta, és nincsen net. Újra indítottam, de semmi változás, nem értem el a böngészővel sem. Nyomtam hátul egy resetet, és azóta folyamatosan világít a 4 lan és az 1 wan led. Más semmi, nem villog csak világít. Van ötletetek, hogy mi történhetett? Kár lenne érte, mert jó kis cucc volt, ja és oleg fw volt rajta, de már vagy 1 éve.
előre is köszi
üdv
nyunya

Szia!

Próbáld meg helyreállító módba tenni (power off, reset folyamatosan nyom, power on , reset nyom kb 30 mp-ig, amíg power led villogni/világítani nem kezd (már elég régen csináltam, bocsi). Ekkor fw helyreállító módba kerül a router, a címe, ha jól emlékszem, 192.168.1.1, a gépet is ebbe a tartományba kéne tenned, majd az asus util-ból a device discovererrel próbáld megkeresni, ha nem találja, tegyél egy próbát az fw restorerrel, de ez esetben a router flashfs-ben lévő file-ok el fognak szállni (pl. /usr/local/sbin/* valamint az /usr/local/.files -be felvett file-ok, remélem, volt róla mentésed :))
A telepített progik (általában) nem szállnak el így (már ha ép a /opt filerendszere), kivéve a flash-ben, nvram-ban lévő adatok, helyreállításhoz elég csak az /usr/local/sbin file-jait újra belőni, flash-elni, majd reboot után a /opt mountolása végén lefutnak a telepített progik. Persze, az nvram elvesztése esetén pár dolgot (net kapcsolat, wifi, service-ek, admin jelszó, stb.) újra be kell állítani.

Üdv,
György

#1078 Felhasználó inaktív   nyunya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 09:04

Este kipróbálom, de nyomtam én ezt a restgombot úgy ahogy írtad, lehet nem elég hosszan

#1079 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 13:29

@KGy

Köszi, a bridge módszer működik (Wl-500g Deluxe) gyári firmware-el, mindössze annyi furcsasággal, hogy nem érem el a routert az IP-jén. De ez nem is baj, működik - köszönöm!

#1080 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 16:30

Idézet: manguszta - Dátum: 2009. jún. 23., kedd - 14:29

@KGy

Köszi, a bridge módszer működik (Wl-500g Deluxe) gyári firmware-el, mindössze annyi furcsasággal, hogy nem érem el a routert az IP-jén. De ez nem is baj, működik - köszönöm!

Szia!

Én már elég régen használtam a gyárival, de úgy rémlik, több helyen is lehetett tűzfalat állítani (engedély/tilt), ami csak a win-eseknek nagy szám, hisz mindegyik az iptables -t paraméterezi fel :).
Ha bridge módban használod a másodlagos router-t, akkor azt a wan-os ip címen csak akkor éred el, ha engedélyezed a wan oldali elérést (az elsődleges routerre kapcsolódó eszközökről), AP módban simán el lehet érni mind a lan-os csatlakozások, mind a wan, mind a wlan-os kliensekről. Az a gyanúm, hogy Nálad valahol "bennragadt" egy kis tűzfal engedélyezés...
Az oleg féle egyébként a gyári fw kernelére és file-rendszerére épül, "csak" egy kicsit meg van bütykölve (kiegészítve) a webes felületete, elindíthatóak olyan szolgáltatások, amik a gyáriban ugyan benn vannak, de nem aktiválhatók. Ilyen pl. a telnet vagy a dropbear ssh konzol (putty klienshez). Ha nem használod ki ezeket az extrákat, az oleg féle fw is ugyanazt tudja, mint a gyári, csak egy kicsit több a beállítható lehetőség. Valamint könnyebb bővíteni usb-s tárolókkal, jobb a samba-ja (komolyabban konfigolható, akár domain szerverként is), jelentősen jobbak a hálózatos nyomtató lehetőségei. Pl. a hp laserjet 1020-asom soha nem működhetne a gyári fw-vel, mert a printer csatlakoztatása (=bekapcsolása) után le kéne tudni tölteni egy kis, a hp által írt progit a nyomtatóra, hogy működhessen.
Szóval nem kell félni tőle, csak nyerni lehet a "buhera" fw-kkel. Nekem pl. a saját letöltés managerem  simán lekap bármit a netről (igaz, a rapidhoz/hasonlókhoz előfizu kell, de ez kb annyi, mint amit egy bekapcsolt pc fogyasztana), ráadásul webes felületről megy...

Üdv,
György

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »