ASUS WL-500g Deluxe wifi router
Elküldve: 2006. 04. 04. 13:25
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel
Elküldve: 2006. 04. 04. 16:06
Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 13:25
Lehet hogy csak nem tudjuk orvovsolni
mi a bajod...
Nálam minden primán megy
szerencsére.
Nézd meg nem e ékezetes a filenév
vagy idegen karakter van azt se szereti
meg a 16 bites UNICODE-val se tudom hogy musikál,
az FTP-nél vannak azért megkötések.
Üdv István
Elküldve: 2006. 04. 04. 20:13
Idézet: elight - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 16:06
mi a bajod...
Nálam minden primán megy
szerencsére.
Nézd meg nem e ékezetes a filenév
vagy idegen karakter van azt se szereti
meg a 16 bites UNICODE-val se tudom hogy musikál,
az FTP-nél vannak azért megkötések.
Üdv István
error.gif
banner2.gif
hand.gif
track.gif
és hasonló filenevek.
na ezek nem mentek fel.
meg style.css
html.htm
mi bajom? az, hogy nem működik, semmi más.
Elküldve: 2006. 04. 06. 22:25
Nézegettem ma router után mert az enyimét sikerült hazavágnom... mondjuk annyira nem is sajnáltam mert egy fagyogatós lófax volt... na mindegy nem is ezzel kapcsolatban akartam íni...
Hanem ezzel ASUS WL-500g Deluxe al kapcsolatban.
Lenne pár kérdésem.
Pl. Mennyire stabil a cucc? Olyanoktól várok választ (ne sértődjön meg senki) aki rendesen kihasználja a hardware-t, mindenfunkcióját, neten folyamatosan terheli, másik gépeket kapcsol fel rá és le, érdekelne hogy ilyen intenzív használat mellett mennyire stabil a cucc.
Másik hogy láttam lehet rajta ftp szervert beállítani, pendrive ról képes megosztani?
Elküldve: 2006. 04. 06. 22:26
Elküldve: 2006. 04. 07. 09:56
Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 22:25
igen, képes rá
pendrive, usb hdd, vagy amit rákötsz.
nyomtatómegosztást is tud.
én nem terhelem nagyon, úgyhogy nyilatkozni nem tudok e témában.
Elküldve: 2006. 04. 07. 09:57
Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 22:35
ez design-ra ugyanaz, de ahogy látom van benne vpn, viszont nem wifi-s.
el kell dönteni mi kell bele. (ha egyáltalán kapható itthon)
Szerkesztette: sbazsi 2006. 04. 07. 09:57 -kor
Elküldve: 2006. 04. 07. 11:28
Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 22:25
Nézegettem ma router után mert az enyimét sikerült hazavágnom... mondjuk annyira nem is sajnáltam mert egy fagyogatós lófax volt... na mindegy nem is ezzel kapcsolatban akartam íni...
Hanem ezzel ASUS WL-500g Deluxe al kapcsolatban.
Lenne pár kérdésem.
Pl. Mennyire stabil a cucc? Olyanoktól várok választ (ne sértődjön meg senki) aki rendesen kihasználja a hardware-t, mindenfunkcióját, neten folyamatosan terheli, másik gépeket kapcsol fel rá és le, érdekelne hogy ilyen intenzív használat mellett mennyire stabil a cucc.
Másik hogy láttam lehet rajta ftp szervert beállítani, pendrive ról képes megosztani?
Én sem írok sokat mivel annyira nincs leterhelve nálam sem de amit eddig tapasztaltam:
(nálam 1 gép lan és néha egy másik WiFin keresztül csatlakozik rajt a netre)
- Műxik a nyomtatómegosztás és jól is használható.
- Műxik a sávszélességkorlátozás ami megint egy nagyon jó dolog egy gond van vele ha beállítod akkor nem nézi hogy a másik gép netezik vagy éppen tőled másol valamit mindent lekorlátoz annyira amire beállítod. Bár ezzel mást nem is nagyon lehetne csinálni szerintem.
- Elég sok moddolt és új fw van hozzá.
- Eddig egyszer sem volt gond vele netezés közben szerencsére pedig minden nap használom aktívan. Amit észrevettem hogy 1-2x amikor be akartam jelentkezni a router setupjába akkor csak nagyon lassan akart bejelentkezni a setupba. Restart után jó volt a net ment ettől függetlenül.
- Az ftp funkciója is nagyon jó dolog veszel egy 512es pendriveot és van egy 500 megás ftpd ahova bármit tölthetsz bárhonnan nagyon jó sebességgel felfele és nem kell félni hogy törlik. És ugye a gépnek sem kell menni hozzá...
- Viszont a webcamerákban válogatós azok közül csak kevéssel működik pedig az még egy jó kis feature.
Várd meg azért olyan ember véleményét is aki jobban leterheli/kihasználja a cuccot és nem csak 1-2 gépet üzemeltet róla de szerintem ár/tudás arányban messze ez a legjobb router ami most a piacon van.
Elküldve: 2006. 04. 07. 12:41
Idézet: BaLee - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:28
(nálam 1 gép lan és néha egy másik WiFin keresztül csatlakozik rajt a netre)
- Műxik a nyomtatómegosztás és jól is használható.
- Műxik a sávszélességkorlátozás ami megint egy nagyon jó dolog egy gond van vele ha beállítod akkor nem nézi hogy a másik gép netezik vagy éppen tőled másol valamit mindent lekorlátoz annyira amire beállítod. Bár ezzel mást nem is nagyon lehetne csinálni szerintem.
- Elég sok moddolt és új fw van hozzá.
- Eddig egyszer sem volt gond vele netezés közben szerencsére pedig minden nap használom aktívan. Amit észrevettem hogy 1-2x amikor be akartam jelentkezni a router setupjába akkor csak nagyon lassan akart bejelentkezni a setupba. Restart után jó volt a net ment ettől függetlenül.
- Az ftp funkciója is nagyon jó dolog veszel egy 512es pendriveot és van egy 500 megás ftpd ahova bármit tölthetsz bárhonnan nagyon jó sebességgel felfele és nem kell félni hogy törlik. És ugye a gépnek sem kell menni hozzá...
- Viszont a webcamerákban válogatós azok közül csak kevéssel működik pedig az még egy jó kis feature.
Várd meg azért olyan ember véleményét is aki jobban leterheli/kihasználja a cuccot és nem csak 1-2 gépet üzemeltet róla de szerintem ár/tudás arányban messze ez a legjobb router ami most a piacon van.
Aham. Köszi
Igen, a leírt pozitívumok miatt tetszett meg nekemis, meg látom hogy eza pendrive os dolog is működik.
Csak nekem a lényeg az hogy minnél stabilabb legyen.
Meg.. ez a linux os "op" rendszerje is jól hangzik, bár szerintem már kicsit túl van bonyolítva az egész szerkezet, azért nem "hiszem" el teljes mértékben hogy annyira stabil működésű cucc lenne.
Szal Várom még a stabilitásról szóló emberek segítőkész válaszait.
Elküldve: 2006. 04. 07. 12:45
Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 9:57
el kell dönteni mi kell bele. (ha egyáltalán kapható itthon)
Mondtam még külföldi tesztet se nagyon láttam róla... egy-kettőt max... szal szerintem tuti hogy nem lehet kapni itthon.
VPN -t csak "nagyon" kb tudom hogy micsoda, mindjárt keresek is valami leírást -))) nem találkoztam még vele különösebben.
Wifi az meg kellene... talán.. mert egyenlőre semmilyen másik wifis eszközöm sincs [laptopomba se -(] lehet majd ha veszek egy ilyent, akkor majd a laptopba veszek egy wifi kártyát is... ne kelljen már kábelezni, na meg ha már ilyen "multifunkciós" cuccot vesz az ember akkor wifi az már csak legyen benne...
Elküldve: 2006. 04. 07. 16:39
Nekem ugyan nem ilyen csak hasonló routerem van
A wireless résszel kapcsolatban lenne kérdésem.
Ezeket mire érdemes beállítani? :
enable afterburner?
enable frame bursting?
enable wmm?
enable wmm no-aknowledment?
Esetleg ha valaki felhomályosítana hogy ezek mit is takarnak.
A wifi rádió erősségét ki mennyire állította, ugye alapból 19 ?
Köszi!
http://www.bulimania.hu
Elküldve: 2006. 04. 07. 17:16
Idézet: JJ - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 17:39
Nekem ugyan nem ilyen csak hasonló routerem van
A wireless résszel kapcsolatban lenne kérdésem.
Ezeket mire érdemes beállítani? :
enable afterburner?
enable frame bursting?
enable wmm?
enable wmm no-aknowledment?
Esetleg ha valaki felhomályosítana hogy ezek mit is takarnak.
A wifi rádió erősségét ki mennyire állította, ugye alapból 19 ?
Köszi!
enable *.*
én mindent enable
és az oleg féle fórumon azt olvasta, hogy nem számít mit írsz be oda, nem csinál semmit, gyakorlatilag be sincs kötve :confused:
Elküldve: 2006. 04. 07. 17:24
Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 18:16
én mindent enable
és az oleg féle fórumon azt olvasta, hogy nem számít mit írsz be oda, nem csinál semmit, gyakorlatilag be sincs kötve :confused:
Köszi!
Azért még meghallgatnám másoknak a véleményét is.
Elküldve: 2006. 04. 08. 09:24
szerintem ha nem ilyen kártya van a túloldalon, akkor feleslege.
Elküldve: 2006. 04. 08. 09:36
Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 10:24
szerintem ha nem ilyen kártya van a túloldalon, akkor feleslege.
Úgy van. ha nincs ilyen kliens a hálózaton be se kapcsolódik, hiába kapcsolod be itt.
A WMM az a multimédia tartalmak átvitelét elősegítő technológia, pontosabbat nem tudok róla, de valami olyasmi, hogy a streamelő videók-hangok prioritást élveznek, gondolom, érdemes bekapcsolni.
Idézet
A Frame Bursting pedig szintén az átvitel hatásfokát növelő technológia:
Idézet
This increase the speed of the 802.11g based wireless networks. Frame bursting is sometimes also called “packet bursting”. airHaul Nexus PRO TOTAL Frequently Asked Questions
Elküldve: 2006. 04. 08. 18:11
Akkor az afterburner kivételével a többit bekapcsolom.
A rádió erősségének a beállításáról nem nagyon nyilatkozott senki.
Alapból 19-re van állítva én most ezt feltettem 50-re.
Álltalában ti mennyire állítjátok?
Elküldve: 2006. 04. 08. 19:46
Idézet: JJ - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 19:11
Alapból 19-re van állítva én most ezt feltettem 50-re.
Álltalában ti mennyire állítjátok?
Arra írtam, hogy a firmware buherátorok szerint nem is állít valójában semmit.
Most tökre nem találom, hol is írták ezt pontosan. Ez a menüpont nem is volt mindig benne az adminban, későbbi firmwarrel került csak bele, és utána tárgyalták, hogy mintha nem is csinálna semmit.
Pár thread erről:
Low-level control of radio behaviour
boost your transmission power from 19mW to 84mW
Szóval én konkrétan nem állítottam el, nézegettem, és nem láttam markáns különbséget, de nem is nagyon használom mostanáéban a wifi részét.
Elküldve: 2006. 04. 09. 10:38
Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 20:46
Most tökre nem találom, hol is írták ezt pontosan. Ez a menüpont nem is volt mindig benne az adminban, későbbi firmwarrel került csak bele, és utána tárgyalták, hogy mintha nem is csinálna semmit.
Pár thread erről:
Low-level control of radio behaviour
boost your transmission power from 19mW to 84mW
Szóval én konkrétan nem állítottam el, nézegettem, és nem láttam markáns különbséget, de nem is nagyon használom mostanáéban a wifi részét.
Hát nem tudom.
Nekem erősebbnek tűnik így mint a gyári alapértéken.

Súgó
A téma zárva.