HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#161 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 13. 09:03

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 22:40

Föl rakjam madj rá egyből a legújabb firmware-t? 1.9.5.0?

Gyári firmware - passz.
Elég régóta customot használok.
(Oleg féléből a legfrissebbet.)

De amúgy érdemes a legfrissebbeket használni szerintem.

#162 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 13. 09:31

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 21:40

És. Elvileg már holnap meglesz...

Gyakorlatilag ma van az a tegnapi holnap.  :D
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#163 Felhasználó inaktív   deluck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 10:47

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 21:40

És. Elvileg már holnap meglesz...
Föl rakjam madj rá egyből a legújabb firmware-t? 1.9.5.0?
Vagy ne? 1.9.5.0 ról hallottam olyasmiket hogy hibás....

Nálam a gyári 1.9.5.0 van fenn, én még nem tapasztaltam, hogy hibás lenne.
Mondjuk egyelőre nincs semmi az usb-ken. (Nem tudom, hogy milyen webcamerákkal működne)
Te melyik részéről hallottad, hogy hibás?
a jelenlegi leggyorsabb processzoron már csak 4 másodpercig fut egy végtelen ciklus

#164 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 11:27

Idézet: deluck - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 10:47

Nálam a gyári 1.9.5.0 van fenn, én még nem tapasztaltam, hogy hibás lenne.
Mondjuk egyelőre nincs semmi az usb-ken. (Nem tudom, hogy milyen webcamerákkal működne)
Te melyik részéről hallottad, hogy hibás?

Van fent a külföldi asus fórumon egy külön topic a kompatibilis webcamerákról. Chipset alapján műkdöik a kompatibilitás és az elterjedt webcamerák jelentős részét nem támogatja. De a fórumba le vannak írva mik kompatibilisek.

#165 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 11:33

Idézet: BaLee - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 11:27

az elterjedt webcamerák jelentős részét nem támogatja

az enyémet sem.  :reklamacio:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó

#166 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 16:28

Na hály all!

Megvan a cucc!
Fölfrisítettem minden... beállítottam... két gép gyönyörűen szalad kábelsen, mondjuk egyelőre wifis cuccom nincs is hozzá.
DC is megy aktívba, traffic sharpen vagyhogy írják is működik szerintem, mert gyorsabb a net mint volt cfosspeed el eddig.

Kérdésem... a nyomtatót hogyan lehet bekonfigolni? Mert nem értem az egészet... telepíthetem is... föl se ismer semmit... stb stb...

#167 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 19:54

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 16:28

Na hály all!

Megvan a cucc!
Fölfrisítettem minden... beállítottam... két gép gyönyörűen szalad kábelsen, mondjuk egyelőre wifis cuccom nincs is hozzá.
DC is megy aktívba, traffic sharpen vagyhogy írják is működik szerintem, mert gyorsabb a net mint volt cfosspeed el eddig.

Kérdésem... a nyomtatót hogyan lehet bekonfigolni? Mert nem értem az egészet... telepíthetem is... föl se ismer semmit... stb stb...

A kézikönyvben elég részletesen le van írva képekkel az egész.
Ha úgy csinálod működnie kell, nekem legalábbis működött.
Ráadásul működik wifin keresztül is egy olyan gépen amin előtte fent sem volt a nyomtató drivere.

#168 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 13:29

Idézet: BaLee - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:54

A kézikönyvben elég részletesen le van írva képekkel az egész.
Ha úgy csinálod működnie kell, nekem legalábbis működött.
Ráadásul működik wifin keresztül is egy olyan gépen amin előtte fent sem volt a nyomtató drivere.

Már 56 ezer féle módon megpróbáltam, megcsináltam azt az tcp ip-s 196.168.1.1 es cuccot is ami le volt írva, aztán ami volt variáció a beállítások közt szerintem mindet kipróbáltam  :smoker:
És semmi... ha a routerbe van dugva, meg se nyikkanik...
Poén hogy  használatiába amik vannak képek a beállító ablakokról, ott ugyan ez a 3420 as nyomtató szerepel. -))

#169 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 10:05

Idézet: lenbazso - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:21

Nekem is ilyen routerom van. Stabilitással nincs gond, csak a nyomtató megosztással szívok. 3 gép van rajta, ebből egy wifi-s. Az én gépemnél kezdtem a beállítást, működik is nagyszerűen, de a többinél csak a feltelepítés után, gép kikapcsolása és bekapcsolása után már nem, telepítés újra. Nem tudom hol a gond. Ftp-t hogy lehet elérni kintről? Nálunk kábelnet van, helyi hálózat, kifelé mindenkinek ugynaz, az ip címe.

ugyanúgy, ugyanazzal a soft-tal telepítetted mind3 gépre a nyomtatót?

ftp: portforward.
adsz fix ip címet a gépnek amin van az ftp szerver, majd az ftp portot (21) átirányítod arra az ip-re.

#170 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 08:53

Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 11:05

ugyanúgy, ugyanazzal a soft-tal telepítetted mind3 gépre a nyomtatót?

ftp: portforward.
adsz fix ip címet a gépnek amin van az ftp szerver, majd az ftp portot (21) átirányítod arra az ip-re.

nem a beépített ftp serverre gondolt lenbazso?

#171 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 09:57

Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 8:53

nem a beépített ftp serverre gondolt lenbazso?

Tőlem kérdezed?  :think:

Nem vagyok gondolatolvasó. :)

#172 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 11:51

Most szereztem be ezt routert, nagyon tetszik, Print Serverét használom is. Eddig azonban ZoneAlarmot használtam, és ott az egyszerű tűzfal konfiguráláshoz szoktam hozzá (pipák meg ikszek  :D ). A router óta viszont már nincs szükség a ZA-ra, mert a router gépről kijövő, meg a netről bejövő adatfolyamot is szűri (ugye? a kivülről jövőt biztosan, de a gépről jövőt is?). A ZoneAlarmban viszont volt pár program ami ikszet kapott, hogy ne mehessen ki a netre. A routerben hogy tudom ezeket a progikat letiltani?

#173 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 15:56

Idézet: manguszta - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 11:51

Most szereztem be ezt routert, nagyon tetszik, Print Serverét használom is. Eddig azonban ZoneAlarmot használtam, és ott az egyszerű tűzfal konfiguráláshoz szoktam hozzá (pipák meg ikszek  :D ). A router óta viszont már nincs szükség a ZA-ra, mert a router gépről kijövő, meg a netről bejövő adatfolyamot is szűri (ugye? a kivülről jövőt biztosan, de a gépről jövőt is?). A ZoneAlarmban viszont volt pár program ami ikszet kapott, hogy ne mehessen ki a netre. A routerben hogy tudom ezeket a progikat letiltani?

Tudtommal kifelé ezek a routeres tűzfalak nem is védnek semmit.
Mondjuk kifelé nincs is értelme... csak szivatod vele magadat hogy külön külön engedgetsd ki a dolgokat... egyedül arra van értelme a nem kiengedésnek amit én találtam... -)) hogy ha valami vírusos spyware-os dolog települne, akkor az ne tudjon kifelé kommunikálni valamivel-kivel.
Nyomtatót letudnád írni hogyan konfigoltad be? Mert nekem már a *ököm tele van vele... végigcsináltam úgy ahogy le volt írva... meg a lehetőségek tárházát amit találtam mindent... de nekem meg se nyikkanik...

#174 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 16:25

Hát először is azt csekkold, hogy támogatott-e a nyomtatód. Nekem igen (hp LaserJet 1010). Persze, úgy gondoltam, hogy mindent engedjen ki, csak azt nem, amit külön én konfigurálok. De azt hogy kell?

#175 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:22

Idézet: manguszta - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 16:25

Hát először is azt csekkold, hogy támogatott-e a nyomtatód. Nekem igen (hp LaserJet 1010). Persze, úgy gondoltam, hogy mindent engedjen ki, csak azt nem, amit külön én konfigurálok. De azt hogy kell?

LAN to WAN Filter Table? Ez nem az? Vagy mittomén... ilyennel én még meg se próbáltam foglalkozni -))
3420 as HP, kezelési útmutatóba a képeken ezt véltem felfedezni... amúgy meg meg se néztem hogy támogatja-e.

#176 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 00:22

Egy ilyen router vásárlásán gondolkodom. A házban többen is az ez által megosztott internetkapcsolatot használnánk, és tööben is szeretnénk dc-zni, ill. torrentezni, a port forwardolás, hogy oldjam meg?

#177 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 01:58

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 0:22

Egy ilyen router vásárlásán gondolkodom. A házban többen is az ez által megosztott internetkapcsolatot használnánk, és tööben is szeretnénk dc-zni, ill. torrentezni, a port forwardolás, hogy oldjam meg?

Fix ip-ket kell a gépeknek kiosztani, aztán az ip-k szerint szépen kiosztani a portokat.
Na most dc pl nemhiszem hogy kajálni fogja azt ha egy ip ről több gépet kap, mármint a szerverek stb... szal ott lehet csak egy gépen kéne használni egy időbe vagy passzívan.

#178 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:24

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 1:58

Fix ip-ket kell a gépeknek kiosztani, aztán az ip-k szerint szépen kiosztani a portokat.
Na most dc pl nemhiszem hogy kajálni fogja azt ha egy ip ről több gépet kap, mármint a szerverek stb... szal ott lehet csak egy gépen kéne használni egy időbe vagy passzívan.

különböző portokkal sem?  :think:

#179 Felhasználó inaktív   Zoroax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 09:11

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 0:22

Hali!

Miután kiosztottál a gépeknek ip címeket, a Virtual servers menüpontban pl. ezt állitod be:

Port                    Local IP                Protocol              Desc.
1412:1412        1.gép ip cime        TCP                dc
1413:1413        2.gép ip cime        TCP                dc2

ugyanezt UDP-re.

A Torrent tök ugyanez, csak más porton :)

Nekem stabilitási gondjaim nem voltak, két gép van rákötve, egy pedig szinte folyamatosan wifi-n, amit a szomszédom használ. Illetve egy problémám volt, de az néha az ftp eléréssel. Pendrive -ot használok, és dyndns.org -ot hogy fix ip-m legyen. Nem tudom hogy miért, de néha nem tudtam bejelentkezni, valamiért a régi ip cimem oldotta fel a dyndns, pedig már uj volt az ip-m. Nem tudom hogy a router(1.9.5.0 -s firmware-rel) volt a ludas vagy a dyndns. Persze már egy hónapja nem volt ilyen problémám, szóval nem értem.
Ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem, amit már korábban feltettem, persze lehet hülye kérdés :confused: . Szóval okozhat-e problémát az, hogy ha be van üzemelve az ftp szolgáltatás, akkor állandóan nyitva van a 21-es port? Ha valaki tudna erre érdemlegeset válaszolni azt megköszönném. :)

#180 Felhasználó inaktív   manguszta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 09:31

Idézet: manguszta - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 12:51

Zoroax, látom értesz a hálózati beállításokhoz. A kérdésemre tudsz válaszolni?

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.