HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#381 Felhasználó inaktív   puffi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 16. 09:03

Idézet: Pancser - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 0:58

Akkor tötsünk bele valami hekkeltet.
De mellik legyen az ?

Amennyiben tudod mit csinálsz, akkor javaslom ezt az oldalt, bár lehet, hogy ismered.
Az Oleg féle legújabb firm-t javalom, de valaki a WRT-DD re esküszik.

Link: WL500.info

#382 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 16. 15:46

Na megint én vagyok :cool: Szóval a probléma az lenne még mindig, h az asus wl520-g routert csatlakoztatva az adatforgalom 20 sec-enként egy pillanatra megszűnik, majd visszatér.
Kép
valahogy így. Ezt hogy lehetne elkerülni?
thx

Szerkesztette: -=Kumite=- 2006. 12. 16. 15:47 -kor

ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#383 Felhasználó inaktív   horitomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 17:01

Ajánlásokat kérek: Melyiket vennétek?
Asus WL-550ge vagy Asus Wl-500gp ?
(Ezzel a 550-essel is tudok letölteni kikapcsolt gépnél? Ezen is van usb port?)
Köszönöm!

Szerkesztette: horitomy 2006. 12. 20. 17:04 -kor

#384 Felhasználó inaktív   GyauR 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 22. 10:32

Sziasztok!

Va egy kis problémám a WL500gD-s routeremmel. Két gépet akartam wireless összekötni vele:
az egyikbe Asus WL-138g-s hálókártya (nehézségek árán összejött)
a másikban egy Gigabyte WL hálókártya (nem látja - mintha nem is sugározna jelet)

Mi lehet a hiba?

Köszönettel: GyauR

#385 Felhasználó inaktív   Sir Geoffrey 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 22. 19:33

GyauR:

Nem lehet az a probléma hogy a router a 12-es vagy 13-as csatornán sugároz ?
Mert egyes wlan kártyák csak amerikai szabvány szerint hajlandóak működni, és akkor csak a 1-11-es csatornákat hallják.

#386 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:28

Valaki tud valamilyen megoldást arra, hogyha nem sikerült a FirmWare frissítés, és azóta csak villpg a Power LED?

#387 Felhasználó inaktív   Garfi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 28. 10:43

Hali!

Az ASUS WL-500gP routerrel, van egy "csopp" gondom :(

DHCP-re van allitva az IP kiosztas, es van ugy, hogy (bar latja a routert) de nem ad IPt, neha perceken keresztul (10-15p). Majd megszakad a kapcsolat.
A Firmware tuti regi, mert mikor megjelent akkor vettem.

Ugy gondolom egy Firmware frissites nem artana, csak epp nem tudom hogy kell!
Egyszer WiFi-n keresztul megprobaltam, de amint (van egy menupont) kijeloltem hogy honnan toltse fel a filet, egybol megszakadt a kapcsolat :(

Hogy kell Firmware frissiteni?! Csak LAN keresztul lehet? Vagy En vagyok nagyon LAMA  :confused:

Segitsegeteket elore is koszonom!

Udv.
Laci

#388 Felhasználó inaktív   Zoroax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:59

Idézet: Garfi - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 10:43

Hali!

Az ASUS WL-500gP routerrel, van egy "csopp" gondom :(

DHCP-re van allitva az IP kiosztas, es van ugy, hogy (bar latja a routert) de nem ad IPt, neha perceken keresztul (10-15p). Majd megszakad a kapcsolat.
A Firmware tuti regi, mert mikor megjelent akkor vettem.

Ugy gondolom egy Firmware frissites nem artana, csak epp nem tudom hogy kell!
Egyszer WiFi-n keresztul megprobaltam, de amint (van egy menupont) kijeloltem hogy honnan toltse fel a filet, egybol megszakadt a kapcsolat :(

Hogy kell Firmware frissiteni?! Csak LAN keresztul lehet? Vagy En vagyok nagyon LAMA  :confused:

Segitsegeteket elore is koszonom!

Udv.
Laci

Szia!

Én már frissítettem firmware-t wifi-n keresztül, tehát működik, persze biztonságosabb LAN-on keresztül. A firmware frissités egyszerű, biztos jól próbáltad, de próbáld meg LAN-on is, mert a stabilitási problémákat megoldhatja. Ha nem jön össze próbáld meg nem DHCP-vel, minden gépnek saját ip-vel.

Másnak is volt ilyen gondja? Gondolkozom egy ilyen router vételén, de elbizonytalanodtam mennyire is stabil ez a cucc. A legújabb firmware-rel már stabil, jól működik? (tudom hogy a torrentezés nem működik hibátlanul, de már az nem is nagyon érdekelne, töltök inkább a géppel, de legalább legyen stabil.)
Egyébként ebben a kategóriában tudtok más alternatívát? Az ftp szervert és a DDNS szolgáltatást is kihasználom, nem tudom melyik router lenne még alkalmas a feladatra. Kár hogy nem lehet még kapni a WL-500W -t, az király lenne, meg persze a WL-700gE is jó, de az ára is. Kösz a válaszokat.

Üdv,
Zoroax

#389 Felhasználó inaktív   Baliszoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 18:27

Haho!

ASUS WL500G-m van, egy het hijjan 1 eve. Kb 1 honapja furcsa dolgok kezdtek tortenni. Bekapcsolom a szunetmentest (ezen keresztul van mindenem ellatva), beindul az ADSL modem, beindul a Router es persze inditom a szamitogepet. Ha nem varok kb 10-20 masodpercet a szamitogep bekapcsolasaval, a router nem kepes felcsatlakozni a netre, radasul el is felejt mindent (felhasznalonev, jelszo, port forwarding, szoval total mindent - lehet ujra konfiguralni). Mivel minden este aramtalanitok es minden reggel ujrainditok eddig ezzel meg sohasem volt gond. Raadasul (nem tudom, hogy ezzel egyidoben kezdodott-e), nalam is jelentkezik a letoltesek soran par masodpercnyi abszolut "szunet". Elromlott? Meg van ra egy het gari. (Legujabb firmware van fent)

Anno azert vettem ezt mert nem akartam a legolcsobb gagyit, de egyre jobban tele a hocipom vele az utobbi idokben - ritualis bezuzasan gondolodom :).

#390 Felhasználó inaktív   Baliszoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 20:49

Kiserletezgettem meg a routerrel - erdekes modon wireless-en nem volt semmi problema az adatforgalommal (nem jottek a szunetek) csak LAN-on. Viszont ugy tunik, hogy egy firmware downgrade (asus 1.9.5.0-ra) megoldotta ezt a problemat, es igy LAN-on is szunetmentes a forgalom (ismet)! Azota csinalta ezt amiota feltoltottem a 1.9.6.0-t - azt a firmware-t nem ajanlom! Azt, hogy mitol felejtette el vagy 3x a beallitasokat meg nem tudom.

#391 Felhasználó inaktív   G.Laci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 23:55

Az 1.9.6.0 annak idején nálam is csak pár napot ért meg, és ment vissza az 1.9.5.0. (legfőképp az elrontott usb-vinyó kezelése miatt)
Viszont az utóbbi 2-3 hónapban ez is 2x visszaállt factory defaultra (előtte soha) bekapcsoláskor. Mondjuk nem olyan nagy gáz, mert a lementett configból 2 perc alatt vissza lehet rakni... de azért érdekes...

#392 Felhasználó inaktív   GyauR 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:45

Szevasztok!

Megoldódott a gondom!

Látja egymást a két gép, teljesen jó a hálózat!
A gond a Gigabytos kártyával volt: csak b-n sugárzott, nem pedig b/g mixen. Meg nyomtam egy resetet a Routeren. 5 perc elteltével működött minden.

#393 Felhasználó inaktív   apcsa65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 14:20

Szkennert lehet csatlakoztatni az Asus 500g premiumhoz ?

#394 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:13

Idézet: apcsa65 - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 14:20

Szkennert lehet csatlakoztatni az Asus 500g premiumhoz ?

Scannert nem lehet távolról használni, csak valami spéci programmal sajnos. Pedig nekem is szükségem lenne scanner megosztásra.

#395 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:59

Idézet: szucsati - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 11:13

Scannert nem lehet távolról használni, csak valami spéci programmal sajnos. Pedig nekem is szükségem lenne scanner megosztásra.

Ajánlom figyelmedbe: http://laryon.hu/

#396 Felhasználó inaktív   LightningWorld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 13:57

Sziasztok!

Pár napja vettem egy Asus WL-500g Premium routert és hozzá 80GB winyót rackben mivel elég nagy torrentes vagyok...  Sőt mi több, főként a torrent funkciója miatt vettem meg. Erre most olvastam, hogy nem egy torrent imádó ez a router...
A kérdésem a következő: A router beállítása látszólag stimmelnek, a szoftverek felvannak telepítve. Azonban ha betöltöm a torrent fájlt a Download Master-be és elindítom akkor az állapota "Sorban áll" lesz és az istenért nem hajlandó beindúlni... 50-ből párszor véletlen elindúl...
Van valami megoldás erre?
Előre is köszönöm. :respect:

#397 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 15:02

Nekem is ez a hibajelenség merült fel. Ha meg véletlen rábírtam, hogy töltse le a torrentet, utána meg seedelni nem akarta :Đ Én inkább eladtam a fenébe és vettem 15-ért egy Linksys wrt54gl meg 10-ért összeraktam egy kis gépet torrentezésre és kész. Nem idegeskedem többet emiatt :rolleyes:  :Đ

Szerkesztette: Tiga 2007. 01. 15. 15:03 -kor

#398 Felhasználó inaktív   LightningWorld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 12:02

De én nem szeretnék elveszteni egy csomó pénzt emiatt... Esetleg egy másmilyen/újabb  firmware segítene? :confused:

#399 Felhasználó inaktív   puffi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 15:16

Idézet: LightningWorld - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 13:02

De én nem szeretnék elveszteni egy csomó pénzt emiatt... Esetleg egy másmilyen/újabb  firmware segítene? :confused:

Szia kicsit olvass vissza!

Mindenkinek szar a torrent gyári firm-el. Csak a buheráltakkal lehet megoldani rendesen, csak ha ahhoz nem értessz, akkor jobb ha elfelejted, mert csak szenvedni fogsz vele. Igen egy kicsit kiábrándító, hogy egy rakat pénz és ilyen szar... De ha időközben valaki megoldást talált normális torrentezésre gyári firm-el, az légyszi írja meg.

köszi

puffi

#400 Felhasználó inaktív   gyugyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 01:09

Én is egy ilyen óriásdoboz büszke tulaja lehettem ma. Pontosabban egy wl-500g premium-é.
Az volna a kérdésem, hogy pendrive-ot rá lehet csatlakoztatni, külső vinyó helyett? Illettve mintha valami olyasmit olvastam volna hogy valami swap fájlt v mit hoz létre a router amikor rádugja az ember a külső vinyót? Ha igen, akkor ez mekkora méretű?

Gondolkoztam rajta, hogy veszek egy 4 gigás pendrive-ot, nekem az pont elég lenne, meg amúgyis kéne 1 pendrive. Külső vinyót azért nem akarok, mert tudom, hogy azt nem használnám ki, meg annyi pénzt nem akarok rákölteni.

Konkrétan egy ilyen vásárlását tervezem: SanDisk Cruzer Micro 4GB

Szerkesztette: gyugyus 2007. 01. 17. 01:10 -kor

Kép

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22