HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#481 Felhasználó inaktív   Baliszoft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 02. 10:11

Idézet: Algo - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 16:36

Sziasztok !

vettem egy wl-500gP-t de és feltettem rá az openwrt fw-t. viszont nem megy a net rajta.....

elvileg csináltam wan_hwaddr beállitást a hálókari mac cimere de semmi...

valaki tud tanácsot adni merre hova hányméter ? chellom van...

köszi !

Algo

Nem tudom, hogy mennyire hasonlo a tunet, nekem miutan feltettem egy ujabb gyari firmware-t nem tudtam ftp-re kapcsolodni. A firmware downgrade utan (egyeb mas problemak is) megszuntek. Masik lehetoseg a szukseges portok nincsenek alapbol "forwarding"-olva?

Ha esetleg downgrade-elsz arra ugyelj, hogy feltoltes utan total resetelni kell a routert (torolni az elozo fw beallitasait), kulonben erdekes dolgokat tapasztalhatsz.

#482 Felhasználó inaktív   Abdul 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 02. 10:17

Egy oleg fw után tökéletesen megy a sávszélesség korlát. viszont találtam egy kiskaput. Ha Total Commanderrel töltök akkor full sával megy a le és feltöltés.
Milyen portot kell més szabályozni?
2 Hétig offline leszek,

#483 Felhasználó inaktív   gyattesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 14:57

Idézet: Pelican - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 2:21

Engem az érdekelne, hogy hogyan lehet a webservert a 80-as portra tenni.
Meg az, hogy a www könyvtár (itt van a router webes configja) tartalmát hogyan tudom megváltoztatni.
Most azt mondja, hogy read only filesystem...
Ja és ftp sincs még. Melyiket használjam?
A ctorrent az ipkg része?

A 80-as porton a beépített webszerver megy, szerintem azt nem nagyon érdemes buherálni, mert azért a webes konfig kell pl a wifi állítgatáshoz. Vagy úgy gondoltad, hogy azt átteszed másik portra, és a sajátot meg a 80-asra?
Szerintem a webes konfig-ot nem tudod módosítani, pontosan azért mert read-only.

Igen a ctorrentet ipkg-val tudod feltenni. És nekem ezzel együtt fel is tett egy webservert is,
aminek a /opt/share/www alá lehet a cuccait tenni. És mivel ez az USB, ezért nem read only.
Ftp-t még nem próbáltam, szerintem az oleg-ben benne lévőnek jónak kell lennie.

#484 Felhasználó inaktív   gyattesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 15:03

Idézet: fzo - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 15:12

Az olyan nagyon linux-analfabétáknak, mint amilyen én is vagyok,
segíthetnél egy hasonló leírással
( Pl. torrent, rrd-tool, stb.)

Hálás köszönettel

fzo

Én innen szedtem minden infót, igaz ez angol:
Most sajna nincs sok időm részletezni, de ígérem sort kerítek rá, és összerakok egy tutorialt.

Most viszont egy elég nagy gondom lenne:

ELső két nap volt rajta a gyári fw, de azzal a rádiót ki sem próbáltam.
Viszont most kellene, és meglepetésemre nagyon gyenge a jel. Igazából egy szobát
bír. Az advancednél a Radio Power max beállítható értéke 84, de igazából majdnem mindegy mire
állítom, nincs különbség. Ez oleg fw hiba lehet?
Másnál jó a rádió az oleg fw-vel?

#485 Felhasználó inaktív   Abdul 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 19:32

Nekem rendesen megy az oleg FW-vel.
A Radio Power max -ot hol kell állítani és mire szolgál?
2 Hétig offline leszek,

#486 Felhasználó inaktív   Sir Geoffrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:49

Nálam is rendesen megy Oleg FW-rel. A radio power 19-en van.
WL-500G deluxe + Oleg 1.9.2.7-7f

Szerkesztette: Sir Geoffrey 2007. 03. 08. 13:51 -kor

#487 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 15:28

DD-WRT-vel használom kliens módban, immár egy hete megy 250 mW-on. Eddig semmi probléma. Napról napra jobbak a pingjeim :)

#488 Felhasználó inaktív   GeNeZiS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 21:30

Sziasztok

Böngészgettem itt a topikokat, de nem nagyon találtam megoldást a problémámra.(a kövezést elkerülendő :)), úgyhogy remélem nem siklottam át felette...
szóval a kisebbik gondom, hogy megy a nyomtató megosztás (500g premium), de a gépeken azt írja ki, hogy nem sikerült a nyomtatás. Holott már rég kinyomta a papírt.

A másik: (bár ez már inkább ált. hálózati beállítás kérdés lesz). Szóval van négy gép, ebből egy lanon a többi wifin keresztülk csatlakozik. Dhcp-t kilőttem, mindenki kapott fix ip-t, mac szűrés be. Egészen addig működik a dolog, amíg újra nem indítom az egyik gépet, mert akkor átbillen automatikus ip-re, és ezzel a mac szűrőn megakad, és nincs net (azt írja ki, hogy limited connectivity).
Ha bekapcsolom a dhcp-t, automatikura állítom az ip-t, akkor meg olyat cisnált, hogy néha nem csatlakozott a hálózatra. Látta, de nem tudott csatlakozni (nem egyezik a biztonsági beállítás, holott ugyanazzal a beállítással pár méterre megy minden rendesen). Ezt abszolút össze-vissza csinálta, időtől, géptől függetlenül... (hálókártya: wlg-138 g, win xp)
A fix ip-sre szeretném megcsinálni a port forwarding miatt...
Előre is köszi

#489 Felhasználó inaktív   qwerty1981 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 03:23

Én is vettem egy Asus Wl-500g Premium routert és a "download master"-rel az lenne a kérdésem, hogy valahogy megoldható-e, hogy egy adott oldalról, csak 1 dolgot töltsön egyszerre, mert igy ahogy most van, állandóan letiltanak az oldalak, mert több file-t próbál egyszerre leszedni.

Az is jó, ha bárhonnan és bármikor csak 1 dolgot tölt egyszerre.

A gyári fw van rajta, más fajta csak nagyon indokolt esetben szeretnék felrakni, mert a fórumok alapján rengeteg munka lenne vele, vagy legalább is korrekt leírás nélkül nem szivesen kezdenék bele.

Akkor várnék választ és ha korábban már ez szerepelt ezer bocs, de kb. pár oldal után besokaltam:)

#490 Felhasználó inaktív   Kesua 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 10. 13:10

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Asus WL500GPremium routert.  gyári 1.9.6.7 fw van rajta. USB-n rányomtam egy 400GB-os winyot ext2-ben 1db egybefüggő particióra formázva.

A leírás szerint usb2-est tud ami tudtommal 480 Mbps, viszont ha total commanderrel másolok rá bármit (vagy onnan vissza), csak kb. 1-2,5 Mbps-mal végzi....szerintem ez így nem ok. Van rá megoldás, vagy ez így normális? esetleg valamit rosszulk csinálok??

Üdv, Kesua.

Szerkesztette: Kesua 2007. 03. 10. 13:13 -kor

#491 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 13:01

Üdv!
Chellos netet szeretnék megosztani, még pedig úgy, hogy a sávszélességszabályozást tudjak IP,Mac vagy valami alapján.
Úgy tudom, hogy az ASUS WL-500g Deluxe az tudja a sávszélmenedzsmentet.
ha valakinek van ilyenje, az megírhatná, hogy valóban működik-e ez ezzel a routerrel. Illetve tudja a dinamikus sávszélkezelést is?
Köszi!

#492 Felhasználó inaktív   coolermaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 13:16

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 13:01

Üdv!
Chellos netet szeretnék megosztani, még pedig úgy, hogy a sávszélességszabályozást tudjak IP,Mac vagy valami alapján.
Úgy tudom, hogy az ASUS WL-500g Deluxe az tudja a sávszélmenedzsmentet.
ha valakinek van ilyenje, az megírhatná, hogy valóban működik-e ez ezzel a routerrel. Illetve tudja a dinamikus sávszélkezelést is?
Köszi!

Tudja mind a ketőtt, nekem WL-500Gp van, igaz módosított fw-vel.

Szerkesztette: coolermaster 2007. 03. 16. 13:16 -kor

#493 Felhasználó inaktív   Kesua 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 16. 21:31

coolermaster!
Ne haragudj, látom, neked is olyan routered van mint nekem. Meg tudnád nézni légyszíves, hogy a másolási sebesség nálad is ilyen vagy vigyem vissza?? Köszi.

Kesua

Szerkesztette: Kesua 2007. 03. 16. 21:32 -kor

#494 Felhasználó inaktív   coolermaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 08:40

Idézet: Kesua - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 21:31

coolermaster!
Ne haragudj, látom, neked is olyan routered van mint nekem. Meg tudnád nézni légyszíves, hogy a másolási sebesség nálad is ilyen vagy vigyem vissza?? Köszi.

Kesua

Szia!

Szívesen segítek.
Megnéztem, nekem normálisan működik. Igaz, nekem nincs rákötve USB rack-en vinyó, hanem egy 1 GB-os pen drivot raktam rá, azt is felismeri meghajtónak. Nálam olyan 10 - 12 Mb-al másol pen drivera.

Amúgy Pen drive-ra is lehet tölteni? Vagy csak vinyóra? Vagy meg kell formázni EXT fájlrendszerbe mert az usb kulcs FAT-on van. De be tudok rá ftp-n menni és tudom írni és olvasni is.

Érdekes módon nálam az FTP csak anonym módban megy... felhasználót miért nem enged be?
Esetleg valami tipp.

#495 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 08:45

Idézet: Kesua - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 21:31

coolermaster!

Kesua

két dolgot próbálj meg..

először is, valahogy nekem az a gyanum, hogy usb1-en megy a vinyód... (próbáld meg másik usb kábellel)

másodszor is: esetleg próbáld át átállítani a géped hálókártyáját 100MBS/Half Duplex-re..  (ez ilyen hátha, de nekem egyszer ez volt a bajom)
Per Aspera Ad Astra

#496 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 14:58

Hali!
ASUS WL-500g Deluxe hálozatban nyomtatást tudja?

Köszi!

#497 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 15:08

Hi!

Mos ahogy keresgettem a routerről dolgokat, látom, hogy a most kapható ebből a sorozatból már WL550gE néven fut.Az Asus honlaján is ez van.
A gyári frimewareben is benne van a sávszélmenedzsment meg pár új dolog.Nagyobb lefedettséget tud állítólag 300%-al:-)
Azt hiszem ezt fogom venni, ha lesz valamelyik nagykerben, mert ebben a pillanatban nincs.

#498 Felhasználó inaktív   VTZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 21. 13:54

Hali

WL-500g ruteren hogyan kell beállítani, hogy a DC programban láthassam a  kűlső IP címemet? Tehát aktív modban lehessen használni a DC-t.
Köszi

#499 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 06:30

Sziasztok. Valakinek működik normálisan a Bandwith Management a 1.9.7.2-es gyári fw-vel? Mert én akármit állítok, a chello extreme letöltési sebességét úgy tizedjére csökkenti FTP-zés közben. Más fórumon olvastam, hogy ilyet a Bandwidth Management okozhat. Hiába kerestem sehol nem tudom kikapcsolni.

Más: Ha netán felrakom az Oleg féle fw-t, utána mennyire problémás visszarakni a gyári fw-t? Ha netán valamiért garanciális cserét kell végrehajtani.

Előre is köszönöm a válaszokat.  :respect:

#500 Felhasználó inaktív   Kesua 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 23. 12:45

Hello!

Coolmaster:

Kipróbáltam pendrive-val is és ugyan az az eredmény (1-2 Mbps)
hálózaton keresztül másolás egyik gépről a másik gépre a routeren keresztül olyan 8-10 Mbps.

FTP nálam egyáltalán nem megy:" FTP MAPPAHIBA A Windows nem tud hozzáférni ehhez a mappához. Ellenőrizze, hogy a fájlnév helíyes-e, és hogy van-e engedélye a mappa eléréséhez. Részletek: nem hozható létre kapcsolat a kiszolgálóval." - hibaüzenetet írja ki. Pedig mindent a leírás szerint állítottam be.

Sumi:

A kábel biztos jó, mert ha a gép usb portján kereszül másolok, akkor 13-15 Mbps a sebesség.
A Half Duplex sem hozott eredményt.

Az Oleg féle fw segítene a problémán? igaz, valszeg fel kell tegyem, mert torrentezni szeretnék és ha jól értettem az előző hozzásólásokból, akkor igazán azzal lehet jól véghezvinni.

Üdv, Kesua.

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.