HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#781 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:17

Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 10:16

Kezdek bekattanni!  :confused:
Cserélgettem a fw-ket, de semmi.
SŐT!! nv ram ürítés, stb után a szokásos módon visszatettem a gyári fw-t. A WAN Interface-en szépen ki is írja az IP címet, amit a  router kapott (Gateway-el, DNS serverrel mindennel együtt), kiírja szépen, hogy "connected". DE A BÖNGÉSZŐVEL MÉG SINCS NETEM!!!! Erre varjon valaki gombot!
Próbáltam visszatenni az "sima" openwrt-t is (amivel megintcsak működött előtte), de avval is ugyanez volt, hogy kapott IP-t, de nálam a router mögül mégsem volt net. Pedig ugye a routert láttam. Nem értem!?
Lassan már csak az érdekel, hogy működjön úgy a router, mint egy 2e Ft-os masina. Pedig nem csak erre vettem!!

Az ipket visszaállítottad dhcp-ra?
Mert ugye fw frissítéskor 192.168.1.10re kell állítani a kliens gépet.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#782 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 12:55

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 18:17

Az ipket visszaállítottad dhcp-ra?
Mert ugye fw frissítéskor 192.168.1.10re kell állítani a kliens gépet.

Na, azért még sincs akkora nagy gond!
Már korábban is csinált hasonlót, de nem tudatosult, hogy ez lehet a probléma.

Az IPt természetesen visszaállítottam, különben a routert sem biztos, hogy elérem.

Korábban is csinált hasonlót, mármint, hogy újratelepítés után nem volt rögtön net, a wirelessen meg csak sokkal később. A végén most is megjött a net, csak nem tudom mikorra, mert addigra kikapcsoltam a gépet. ~1/2 órát biztos vártam, de akkor még nem volt net. A routernek volt kintről már IP címe, én láttam a routert (kaptam IP-t), de mégsem jutott el hozzám a net?! De, ha eleget vártam volna, akkor előbb-utóbb összejött volna. A wireless meg még tovább tart. Emlékszem annak idején azt hittem, hogy én állítottam valamit rosszul be, mivel ott több a beállítani való és így a hibalehetőség.
Most van netem a gyári fw-el, de a routeren keresztül nem tudok a HDD-n könyvtárat létrehozni, viszont tudok akár nagy méretű file-okat is írni rá. Ezt viszont végképp nem értem, hogy egyik megy, a másik meg miért nem?!
Azért nem jelentkeztem, hogy mire jutottam, mert nem igen volt időm most foglalkozni vele, és ma is csak este felé érek rá, de csak megpróbálkozom megint az x-wrt-vel. Ismét gyűjtöttem hozzá egy kis erőt!  :cool:

#783 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 17:14

EMBEREK! CSODA TÖRTÉNT! Minden úgy működik, ahogy annak működnie kellene. Tulajdonképpen miért is örülök én ennek annyira...?
Lényeg a lényeg: Fennt volt a gyári fw _> nv ram törlés nélül feltettem az openwrt-t (működött, bár ez már korábban is ment) -> ismét csak nv ram törlés nélkül feltettem az x.wrt-t.
És van netem (igaz még ai IP-m 10-es, de még nagyon friss a dolog. Most jön majd az állítgatás, telepítgetés stb. És a végén talán eljutok oda, hogy minden működni fog rajta úgy, ahogy azt az ASUS-éknál kitalálták! ;)
Ami még tanulság. A gyári fw-n voltak ugye nem alapbeállítások (főleg a wireless miatt). Ezeket a beállításokat megőrizte szépen az fw cserélgetések alatt. Mindent átvett úgy nézem.
Ja, és már tud magyarul is!  :D
Innentől viszont majd szeretnék segítséget kérni!
Az eddigi segítségekért pedig sok-sok ezerköszönet!!!  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#784 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 19:17

Na, siker!
Nálam tuti nem az idő volt  gond, volt, hogy itthagytam egész napra, és estére sem kapott ip-t.
Első körben puttyal belépsz, és telepítsd az fdisket.

ipkg install http://downloads.openwrt.org/backports/rc5/fdisk_2.12r-1_mipsel.ipk

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#785 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 21:33

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 19:17

Na, siker!
Nálam tuti nem az idő volt  gond, volt, hogy itthagytam egész napra, és estére sem kapott ip-t.
Első körben puttyal belépsz, és telepítsd az fdisket.

ipkg install http://downloads.openwrt.org/backports/rc5/fdisk_2.12r-1_mipsel.ipk

fdisk telepítve. Semmi változást nem vettem észre, azon kívül, hogy a package-k között megtalálom. Most jön a "LINUXos parancssori mahinálás"?  :D
Most még lelkes vagyok és boldog!  :cool:

#786 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 08:46

Azóta telepítve (a webes felületről):

-Qos
-WLAN-NAS package
-miniUPnPdaemon
-NTP-Client
-MatrixTunel
És persze az fdisk

De azért van egy furcsaság.
Mint minden este, tegnap is a routert kikapcsoltam (áramtalanítottam). Ma reggel bekapcsolom, a szgéppel eggyütt. Az elején látom, hogy frissít a netről a vírusírtó, bejelntkezik szépen a skype-ba, de aztán semmi!? Nincs netem, de a routert elérem. Nem igazán értettem, de nézem a routeren, hogy a CPU Usage tartósan 100%! Nem ingadozik, hanem stabilan nem ér rá velem foglalkozni! Teljesen elhanyagol, csak magával törődik!  :rolleyes:
Reboot után minden rendben, de akkor sem értem.  Szeretem a stabil rendszereket, mert például, ha nem én használom, akkor nem igazán tudnak mit kezdeni vele.
Na mindegy, csak gondoltam ideírom a tapasztalataim, ha már egyszer ez itt egy ilyen router forum.

#787 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 09:02

Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 7:46

Azóta telepítve (a webes felületről):

-Qos
-WLAN-NAS package
-miniUPnPdaemon
-NTP-Client
-MatrixTunel
És persze az fdisk

De azért van egy furcsaság.
Mint minden este, tegnap is a routert kikapcsoltam (áramtalanítottam). Ma reggel bekapcsolom, a szgéppel eggyütt. Az elején látom, hogy frissít a netről a vírusírtó, bejelntkezik szépen a skype-ba, de aztán semmi!? Nincs netem, de a routert elérem. Nem igazán értettem, de nézem a routeren, hogy a CPU Usage tartósan 100%! Nem ingadozik, hanem stabilan nem ér rá velem foglalkozni! Teljesen elhanyagol, csak magával törődik!  :rolleyes:
Reboot után minden rendben, de akkor sem értem.  Szeretem a stabil rendszereket, mert például, ha nem én használom, akkor nem igazán tudnak mit kezdeni vele.
Na mindegy, csak gondoltam ideírom a tapasztalataim, ha már egyszer ez itt egy ilyen router forum.

Miért áramtalanítod? Nem hiszem, hogy nagyon szereti, lassan bootol.
A HDD-nek sem tesz jót, ha ki-be kapcsolgatod. Gondolom a 100% cpu usage azért van, mert töltögeti be a packegeket. Minél több dolog lesz rá telepítve, annál lassabban fog bootolni.

Ha fdsik megvan, akkor :
fdisk -l

-l = kis L
:D
Itt kilistázza, hogyha lát vmit. Ha nem, akkor fel kell rakni pár packaget még:

ipkg install kmod-usb-core
ipkg install kmod-usb2
ipkg install kmod-usb-storage
ipkg install kmod-usb-uhci 

Install után az etc/modeulesbe ezeket másold be:

usbcore
ehci-hcd
uhci
scsi_mod
sd_mod
sg
usb-storage

Fontos, hogyha változtatsz vmit, akkor save changes, és apply changes!
De jobb, ha mentés után, most csinálsz egy rebootot.
Ha minden jól megy, már fogja látni a hdd(ket). Persze csak akkor, ha ext2 ra van formázva.
Érdemes csinálni a hdd-n egy 256-512mbos partíciót, amit linux swapra formázol, fog kellenei, ha torrentezni is akar.

Swaphoz a következők fognak kelleni:
Csomagoknál telepítsd fel a swap-utils_2.12r-1_mipsel-t.
Reboot.
Majd fdisk -l után megnézed melyik partíció a swapé, annak elérési utjának megadásával a következő:
mkswap /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 vagy part2 vagy amelyik a swap!
swapon /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/ugyanaz

Ha ez megvan, akkor a startupba ezt a sort másold be:

nano /etc/init.d/S12swap

Szerkesztette: havri1 2008. 02. 09. 09:12 -kor

#788 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 10:58

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 9:02

Miért áramtalanítod? Nem hiszem, hogy nagyon szereti, lassan bootol.
A HDD-nek sem tesz jót, ha ki-be kapcsolgatod. Gondolom a 100% cpu usage azért van, mert töltögeti be a packegeket. Minél több dolog lesz rá telepítve, annál lassabban fog bootolni.

Ha fdsik megvan, akkor :
fdisk -l

-l = kis L
:D
Itt kilistázza, hogyha lát vmit. Ha nem, akkor fel kell rakni pár packaget még:

ipkg install kmod-usb-core
ipkg install kmod-usb2
ipkg install kmod-usb-storage
ipkg install kmod-usb-uhci 

Install után az etc/modeulesbe ezeket másold be:

usbcore
ehci-hcd
uhci
scsi_mod
sd_mod
sg
usb-storage

Fontos, hogyha változtatsz vmit, akkor save changes, és apply changes!
De jobb, ha mentés után, most csinálsz egy rebootot.
Ha minden jól megy, már fogja látni a hdd(ket). Persze csak akkor, ha ext2 ra van formázva.
Érdemes csinálni a hdd-n egy 256-512mbos partíciót, amit linux swapra formázol, fog kellenei, ha torrentezni is akar.

Swaphoz a következők fognak kelleni:
Csomagoknál telepítsd fel a swap-utils_2.12r-1_mipsel-t.
Reboot.
Majd fdisk -l után megnézed melyik partíció a swapé, annak elérési utjának megadásával a következő:
mkswap /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 vagy part2 vagy amelyik a swap!
swapon /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/ugyanaz

Ha ez megvan, akkor a startupba ezt a sort másold be:

nano /etc/init.d/S12swap

Nagyon szépen köszönöm a türelmes szájbarágós magyarázatot! Elég egyértelműen írtál mindent. Köszönöm mégegyszer.  :respect:

Áramtalanítva egész egyszerűen azért van, mert a router (és HDD, stb.) mellett alszunk a párommal és elég zavaró a HDD morgása és a ledek fénye (főleg a páromat zavarja).

A 100% CPU leterheltség nem a bootolás miatt volt. Előszőr megvártam, miíg befejezi a bootolást, a szgépet csak utána kapcsoltam be. A frissítések alatt még volt net (gondolom nem volt úgy leterhelve a CPU). A CPU terheltség észrevétele után ~20 perc múlva volt csak a reboot. Gondolom valami más lehetett.

A partícionálást már régebben is úgy csináltam, hogy legyen külön swap. Igaz ezt akkor egy kicsit nagyra állítottam (~3GB  :eek: ). A HDD egy 320 GB Maxtor. A maradékot pedig elfeleztem NTFS-re és ext2-re.

A swapet sikerült bemountolnia:

Partition/Filename                                      Type    Size    Used  Priority
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 partition 3132632 0 -1

Gondolom így jó. Használni gondolom akkor fogja csak, ha kell neki?!

#789 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 11:07

a swapon-al kapcsolod be, tehát: (persze előtte az mkswap legyen meg)
swapon /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1

Akkor jó, ha a memória alatt az állapotnál megjelenik a swap, és használata %ban:-)

Szerkesztette: havri1 2008. 02. 09. 11:12 -kor

#790 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 11:14

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 11:07

a swapon-al kapcsolod be, tehát:
swapon /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1

Akkor jó, ha a memória alatt az állapotnál megjelenik a swap, és használata %ban:-)

Akkor jó!  :)
Megjelenik, de ott is 0%, mivel a fizikai memkihasználtság csak ~50%

Azt hiszem egy kicsit túllőttem a méretét!  :D

Print és esetleg valami file server funkciót lehet telepíteni? Igazából ezek lennének még lényegesek a torrent mellett. (mondjuk samba-t? Lehet, hogy hülyeséget mondtam)
A nyomtatót felismeri név szerint (Canon IP3000)  :)

#791 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 11:16

Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 10:14

Akkor jó!  :)
Megjelenik, de ott is 0%, mivel a fizikai memkihasználtság csak ~50%

Azt hiszem egy kicsit túllőttem a méretét!  :D

Print és esetleg valami file server funkciót lehet telepíteni? Igazából ezek lennének még lényegesek a torrent mellett. (mondjuk samba-t? Lehet, hogy hülyeséget mondtam)
A nyomtatót felismeri név szerint (Canon IP3000)  :)

A nyomtatót nekem még nem sikerült belőnöm, mert amikor próbálkoztam vele, akkor szállt el. Valószínű nekem a xerox drivere miatt, valami nem stimmelt, amikor beforgatta a kernelbe, és ezért menstruált el.
Samba stb, nekem nincs, de van a macsaton infó róla:

SAMBA
PRINT

Szerkesztette: havri1 2008. 02. 09. 11:17 -kor

#792 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:31

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 11:16

A nyomtatót nekem még nem sikerült belőnöm, mert amikor próbálkoztam vele, akkor szállt el. Valószínű nekem a xerox drivere miatt, valami nem stimmelt, amikor beforgatta a kernelbe, és ezért menstruált el.
Samba stb, nekem nincs, de van a macsaton infó róla:

SAMBA
PRINT

File- és nyomtatómegosztást mindenképp szeretnék, de nem tudom, hogy a samba lenne-e jobb választás, vagy a manuális megoldások a jobbak-e. Talán a samba, mert van NTFS partícióm is és lehet avval könnyebben kommunikál a windows.
Mindenesetre egyszerre egy kicsit sok volt az info a macsat-on. Főleg, mert az angol nem az erősségem, de mindenképp megpróbálkozom vele.
Azért (legalább) a torrentkliensben majd szeretnék még segítséget kérni!

Van a package-k között is samba. Majd próbálkozom ezekkel is. Bár előszőr majd átrágom magam a macsat-on.

samba-client
samba-common
samba-server

#793 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 13:48

Torrent klienshez nem kell sokminden, csak ezt másold be a webes felületen, a csomag telepítéseknél:

http://yodctcs.googlepages.com/dctcs_0.6.3-1-wr_mipsel.ipk

Ez a ctorrenthez egy webes felület. Leszedi magának a ctorrentet is egyben.
Ha feltelepült, akkor /etc/dctcs.conf -ot megnyitod (webes felületen rendszer/file editor), és beállítod.
Felhasználónév, jelszó, elérési utak (hova töltsön).
Ha ez megvan, akkor EZT bemásolod ftpn (ha nincs, akkor leírom hogy lesz ftp-d is:)) a /usr/share/dctcs/www/darkside.ctcs.gui/ -ba.
Innentől
http://192.168.1.1:18000/?locale=hu#auth
ezen a címen fogod elérni a ctorrent webes felületét.

#794 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 15:02

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:48

Torrent klienshez nem kell sokminden, csak ezt másold be a webes felületen, a csomag telepítéseknél:

http://yodctcs.googlepages.com/dctcs_0.6.3-1-wr_mipsel.ipk

Ez a ctorrenthez egy webes felület. Leszedi magának a ctorrentet is egyben.
Ha feltelepült, akkor /etc/dctcs.conf -ot megnyitod (webes felületen rendszer/file editor), és beállítod.
Felhasználónév, jelszó, elérési utak (hova töltsön).
Ha ez megvan, akkor EZT bemásolod ftpn (ha nincs, akkor leírom hogy lesz ftp-d is:)) a /usr/share/dctcs/www/darkside.ctcs.gui/ -ba.
Innentől
http://192.168.1.1:18000/?locale=hu#auth
ezen a címen fogod elérni a ctorrent webes felületét.

FTP-m nincs! (honnan is lenne!  ;)
De a ctorrent beállításainál a letöltés hely megadásához úgy is előbb meg kell oldani, hogy lássa a HDD ext2 partícióját. Azt meg ugye még nem mountolta fel.

A user/pass páros melyik? A tracker-é vagy a routeré vagy csak egy opcionláis védelem a ctorrent klienshez?

#795 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 16:05

Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 14:02

FTP-m nincs! (honnan is lenne!  ;)
De a ctorrent beállításainál a letöltés hely megadásához úgy is előbb meg kell oldani, hogy lássa a HDD ext2 partícióját. Azt meg ugye még nem mountolta fel.

A user/pass páros melyik? A tracker-é vagy a routeré vagy csak egy opcionláis védelem a ctorrent klienshez?

Hm, hogy hogy nem mountolta még fel?
Ha ext2 a filerendszer, akkor a bootolásnál felmountolja magát (ahogy a swappal tette).
fdisk mit mond rá?

ftp:

ipkg install vsftpd

Reboot, majd a root jelszavaddal be tudsz lépni már ftpre, cím 192.168.1.1 21port.

User/pass, opcionális védelem, csak a webes felülethez kell.

Szerkesztette: havri1 2008. 02. 09. 16:07 -kor

#796 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 09:43

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 16:05

Hm, hogy hogy nem mountolta még fel?
Ha ext2 a filerendszer, akkor a bootolásnál felmountolja magát (ahogy a swappal tette).
fdisk mit mond rá?

ftp:

ipkg install vsftpd

Reboot, majd a root jelszavaddal be tudsz lépni már ftpre, cím 192.168.1.1 21port.

User/pass, opcionális védelem, csak a webes felülethez kell.

Lehet, hogy én mondtam butaságot! Azért lehet, mert nem vagyok még eléggé tisztában mindennel.
Az fdisk kiírja hogy talált egy meghajtót és rajta 3 partíciót és persze fel is ismeri őket korrektül. Valszeg, akkor ezzel fel is mountolta?!
DE, a router webes felületén az állapot/usb menü alatt:

All connected devices (excluding system hubs): felismeri a HDD-t.

Mounted USB / SCSI devices: nem ír ide semmit! Bár tegnap még a swap-ot kiírta, de csak azt. Ma meg azt sem.

Loaded USB drivers:

hub
usb-storage
usbdevfs

Ma amúgy a RAM usage-nél sem írja már ki a swap-ot, de lehet, hogy tegnap nem mentettem el valamit. Ennek utánanézek és akkor megcsinálom még egyszer.

Utánanéztem! A puttyba újra be kellett írnom az mkswap, swapon -t, pedig a startupba is be volt írva a nano...
Utána fel is mountolta, meg is jelent az állapot/rendszer és az állapot/USB menü alatt, de egy reboot után ismét nem látom, gondolom csak, ha újra belépek a putty-val és bekapcsolom?!

#797 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 09:46

Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 8:43

Lehet, hogy én mondtam butaságot! Azért lehet, mert nem vagyok még eléggé tisztában mindennel.
Az fdisk kiírja hogy talált egy meghajtót és rajta 3 partíciót és persze fel is ismeri őket korrektül. Valszeg, akkor ezzel fel is mountolta?!
DE, a router webes felületén az állapot/usb menü alatt:

All connected devices (excluding system hubs): felismeri a HDD-t.

Mounted USB / SCSI devices: nem ír ide semmit! Bár tegnap még a swap-ot kiírta, de csak azt. Ma meg azt sem.

Loaded USB drivers:

hub
usb-storage
usbdevfs

Ma amúgy a RAM usage-nél sem írja már ki a swap-ot, de lehet, hogy tegnap nem mentettem el valamit. Ennek utánanézek és akkor megcsinálom még egyszer.

Utánanéztem! A puttyba újra be kellett írnom az mkswap, swapon -t, pedig a startupba is be volt írva a nano...
Utána fel is mountolta, meg is jelent az állapot/rendszer és az állapot/USB menü alatt, de egy reboot után ismét nem látom, gondolom csak, ha újra belépek a putty-val és bekapcsolom?!

Ezeket az oprendszeres routereket nem arra tervezték, hogy naponta újraindítsák ;)
A startup-ba kell bemásolnod a sorokat, és akkor rebootnál megcsinálja.
mkswap nem kell, csak a swapon.
Elvileg fel kéne mountolnia, ha ext2 a filerendszer.
A csomagoknál az ext2 ext3 csomag fel van telepítve?

#798 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 10:03

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 9:46

Ezeket az oprendszeres routereket nem arra tervezték, hogy naponta újraindítsák ;)
A startup-ba kell bemásolnod a sorokat, és akkor rebootnál megcsinálja.
mkswap nem kell, csak a swapon.
Elvileg fel kéne mountolnia, ha ext2 a filerendszer.
A csomagoknál az ext2 ext3 csomag fel van telepítve?

Startup-ba bemásoltam, fel is mountolja a swap-ot. Köszönöm.

Az ext2 ext3 package nem volt feltelepítve, de feltelepítettem (e2fsprogs 1.39-1). Mégsem mountolja fel, csak a swap-ot.  :rolleyes:

Mounted USB / SCSI devices
Swaps
Partition/Filename                                  Type        Size        Used  Priority
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1  partition  3132632  0  -1

De ennél többet nem ír ki, csak, amit az előbb is leírtam.

#799 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 10:41

kmod-ext2 2.4.30-brcm-5 Kernel modules for EXT2 filesystem support
kmod-ext3 2.4.30-brcm-5 Kernel modules for EXT3 filesystem support

Ezek lennének a csomagok.
az e2fchk az is kell, de az egy amolyan "scandisk" ext2-re.

#800 Felhasználó inaktív   farkasgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 10:59

Idézet: havri1 - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 10:41

kmod-ext2    2.4.30-brcm-5    Kernel modules for EXT2 filesystem support
kmod-ext3    2.4.30-brcm-5    Kernel modules for EXT3 filesystem support

Ezek lennének a csomagok.
az e2fchk az is kell, de az egy amolyan "scandisk" ext2-re.

Feltelepítettem, de sajnos most sem mountolja. :(
A e2fchk-t sajnos nem találom a telepíthető csomagok között. Lehet, hogy elkapkodtam valamit, de most mennem kell! :(

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.