Idézet: farkasgbr - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 7:46
Azóta telepítve (a webes felületről):
-Qos
-WLAN-NAS package
-miniUPnPdaemon
-NTP-Client
-MatrixTunel
És persze az fdisk
De azért van egy furcsaság.
Mint minden este, tegnap is a routert kikapcsoltam (áramtalanítottam). Ma reggel bekapcsolom, a szgéppel eggyütt. Az elején látom, hogy frissít a netről a vírusírtó, bejelntkezik szépen a skype-ba, de aztán semmi!? Nincs netem, de a routert elérem. Nem igazán értettem, de nézem a routeren, hogy a CPU Usage tartósan 100%! Nem ingadozik, hanem stabilan nem ér rá velem foglalkozni! Teljesen elhanyagol, csak magával törődik!
Reboot után minden rendben, de akkor sem értem. Szeretem a stabil rendszereket, mert például, ha nem én használom, akkor nem igazán tudnak mit kezdeni vele.
Na mindegy, csak gondoltam ideírom a tapasztalataim, ha már egyszer ez itt egy ilyen router forum.
Miért áramtalanítod? Nem hiszem, hogy nagyon szereti, lassan bootol.
A HDD-nek sem tesz jót, ha ki-be kapcsolgatod. Gondolom a 100% cpu usage azért van, mert töltögeti be a packegeket. Minél több dolog lesz rá telepítve, annál lassabban fog bootolni.
Ha fdsik megvan, akkor :
fdisk -l
-l = kis L
Itt kilistázza, hogyha lát vmit. Ha nem, akkor fel kell rakni pár packaget még:
ipkg install kmod-usb-core
ipkg install kmod-usb2
ipkg install kmod-usb-storage
ipkg install kmod-usb-uhci
Install után az etc/modeulesbe ezeket másold be:
usbcore
ehci-hcd
uhci
scsi_mod
sd_mod
sg
usb-storage
Fontos, hogyha változtatsz vmit, akkor save changes, és apply changes!
De jobb, ha mentés után, most csinálsz egy rebootot.
Ha minden jól megy, már fogja látni a hdd(ket). Persze csak akkor, ha ext2 ra van formázva.
Érdemes csinálni a hdd-n egy 256-512mbos partíciót, amit linux swapra formázol, fog kellenei, ha torrentezni is akar.
Swaphoz a következők fognak kelleni:
Csomagoknál telepítsd fel a swap-utils_2.12r-1_mipsel-t.
Reboot.
Majd fdisk -l után megnézed melyik partíció a swapé, annak elérési utjának megadásával a következő:
mkswap /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 vagy part2 vagy amelyik a swap!
swapon /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/ugyanaz
Ha ez megvan, akkor a startupba ezt a sort másold be:
nano /etc/init.d/S12swap
Szerkesztette: havri1 2008. 02. 09. 09:12 -kor
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome