HWSW Informatikai Kerekasztal: Szélessávon, külföldön... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szélessávon, külföldön... ...országok, árak, tapasztalatok, hírek Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:05

Van valakinek tapasztalata ADSL2+-ról? A 24 megabites ADSL érdekelne, főleg az, hogy mennyire lehet kihasznáélni.

#42 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:17

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:05

Van valakinek tapasztalata ADSL2+-ról? A 24 megabites ADSL érdekelne, főleg az, hogy mennyire lehet kihasznáélni.

Jelentem, en hasznaltam hasonlot (csak az 20 MBites volt)... roviden: nem tudtam kihasznalni. Mindig a szerver oldal korlatoztt be... nem tudtam annyi szalon tolteni, hogy teljesen kihajtsam. Viszont az upload nem volt tobb mint a rendes ADSL-nel (kb. 800kbit/s) - ez a technologia korlatja.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#43 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:29

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:17

Jelentem, en hasznaltam hasonlot (csak az 20 MBites volt)... roviden: nem tudtam kihasznalni. Mindig a szerver oldal korlatoztt be... nem tudtam annyi szalon tolteni, hogy teljesen kihajtsam. Viszont az upload nem volt tobb mint a rendes ADSL-nel (kb. 800kbit/s) - ez a technologia korlatja.

Samott

Akkor a sima 8 megáshoz képest nem nyújt sokkal többet? Átlagba nem lehet jobban kihasználni?

Végre fel tudtam mondani a mostani netemet. Ahogy nézegettem be tudják húzni a 24 megát is, viszont kicsit drágább, és ha nem jobb akkor feleslegesen nem adok ki több pénzt.

#44 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:42

http://shania.fpn.hu...distancesbc.png

Kis távolságon többet tud, de ebből a távolság növekedésével elég gyorsan veszít, majd egy adott távolság után már nincs különbség.

Plusz számold hozzá hogy ezek ATM sebesség értékek, ha leveszed ezekből az overheadeket amiket az egyes protocolok rátesznek akkor úgy ~87%-os hatásfokkal számolhatsz valós sebességet. Szóval a 24Mbps a legoptimálisabb körülmények között is úgy ~20Mbps-et tud, főleg ha a 24Mbps-et 24000 kbps-tel veszik egyenlőnek. Márpedig úgy emléxem elsőgenerációs ADSL-nél is 8032 kbps a top download érték ami csak névlegesen 8 mbps. Overheaddel együtt ez úgy 6.8Mbps valós sebességre képes.

Nálad most mennyit tud a gyakorlatban a 8-as kapcsolat?

Szerkesztette: shabba 2005. 11. 23. 16:50 -kor

#45 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:02

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:29

Akkor a sima 8 megáshoz képest nem nyújt sokkal többet? Átlagba nem lehet jobban kihasználni?

Végre fel tudtam mondani a mostani netemet. Ahogy nézegettem be tudják húzni a 24 megát is, viszont kicsit drágább, és ha nem jobb akkor feleslegesen nem adok ki több pénzt.

Szerintem igazan nem tudnad kihasznalni... en a 8Mbitbol olyan 800-850 kbyte/s-ot tudtam kicsavarni... (kb. negyedora alatt lejott egy cd) azt is csak szandekosan forszirozva a terhelest. Egyszeruen nem volt olyan webhely vagy alkalmazas ami ennel tobbet igenyelt volna... az emeles utan 20 Mbit kozelebe se tudtam tolni a terhelest, pedig a vonal birta volna.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#46 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:27

Idézet: shabba - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:42

Nálad most mennyit tud a gyakorlatban a 8-as kapcsolat?

Most nem ADSL-em van, hanem kábel. Eddig nem volt itt ADSL-em, szóval nem tudom, hogy a 8 megás menyit tudhat. A központ 1057 méterre van a mérés szerint (legalábbis egyszer mintha ezt írák vagy mondták volna).

#47 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:29

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 17:02

Szerintem igazan nem tudnad kihasznalni... en a 8Mbitbol olyan 800-850 kbyte/s-ot tudtam kicsavarni... (kb. negyedora alatt lejott egy cd) azt is csak szandekosan forszirozva a terhelest. Egyszeruen nem volt olyan webhely vagy alkalmazas ami ennel tobbet igenyelt volna... az emeles utan 20 Mbit kozelebe se tudtam tolni a terhelest, pedig a vonal birta volna.

Samott

Valami ilyesmire számítottam. :) Akkor marad a 8 megabit.

#48 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:35

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 18:27

A központ 1057 méterre van a mérés szerint (legalábbis egyszer mintha ezt írák vagy mondták volna).

Ha tényleg olyan közel van akkor érdemes az ADSL2+t választani. Ilyen kis távolságon bőven összejöhet egy 18Mbps körüli csúcsérték. Ráadásul árban elég minimálisan térnek el pl. a Telia díjai így ez a része sem igazán dominál.

Ps. nincs esetleg olyan cég pl.B2 a környéken akitől FTTx szolgáltatás lehet venni? Az optika+ethernet combo legtutibb. :)

Szerkesztette: shabba 2005. 11. 23. 17:44 -kor

#49 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:19

Idézet: shabba - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 17:35

Ha tényleg olyan közel van akkor érdemes az ADSL2+t választani. Ilyen kis távolságon bőven összejöhet egy 18Mbps körüli csúcsérték. Ráadásul árban elég minimálisan térnek el pl. a Telia díjai így ez a része sem igazán dominál.

Ps. nincs esetleg olyan cég pl.B2 a környéken akitől FTTx szolgáltatás lehet venni? Az optika+ethernet combo legtutibb. :)

A kérdés csak az, hogy megéri e, ki tudom e hazsnálni azt a 18 megát.
Pont a Teliánál néztem a 24 megásat, sajnos drágábbak a konkurenciánál, a többi cég pedig "csak" a 8 megás netet tudja adni.

Telia 24Mbit kb 11130 forint
Telia 8Mbit kb 10335 forint
Glocalnet 8 mega ha 30G alatt töltök 6615 forint
Glocalnet 8 mega ha 30G felett töltök 9275 forint

Szóval legalább 2K-t tudok spórolni ha a 8 megásat választom, és ha tényleg nem lehet kihasználni a nagyobbat, akkor felesleges ennyivel többet fizetni.
Ha valamilyen okból nem jön le havonta 30G, akkor meg kb 4K-t tudok spórolni.

Azért is merült fel bennem ez a kérdés, mert leginkább DC-n jönnek a cuccok, és néha még ez az 1 mega sincs rendesen kihasználva.

#50 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:25

Szarakodott a fórum és kétszer ment el.

Szerkesztette: Lipton 2005. 11. 23. 18:27 -kor

#51 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 01:52

Küldtek ma új kábelmodemet amit most cseréltem ki, 1000/128 kbps-ről 4700/800-ra gyorsult a net. :D
Lehet, hogy mégse váltok ADSL-re. :)

Samott, az érdekelne még, hogy a 8 megás ADLS-nek mennyi volt a feltöltése.

#52 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:04

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 1:52

Küldtek ma új kábelmodemet amit most cseréltem ki, 1000/128 kbps-ről 4700/800-ra gyorsult a net. :D
Lehet, hogy mégse váltok ADSL-re. :)

Samott, az érdekelne még, hogy a 8 megás ADLS-nek mennyi volt a feltöltése.

Nem volt jobb, mint a mostani sebesseged: olyan 750-800 kbit/s korul mozgott... ez volt az egyetlen "szuk" keresztmetszet. ;) Az nem is valtozott az ADSL2+-ra valtassal... ennyit tud ez a technologia.

Samott

#53 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 14:58

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 10:04

Nem volt jobb, mint a mostani sebesseged: olyan 750-800 kbit/s korul mozgott... ez volt az egyetlen "szuk" keresztmetszet. ;) Az nem is valtozott az ADSL2+-ra valtassal... ennyit tud ez a technologia.

Samott

Gondolkodok, hogy cseréljek e, nehéz döntés. :)

Az a baj, hogy ilyen gyors netem még nem volt, ezért lenne pár kérdésem.
Ha megy a DC és hárman szednek rólad, akkor mennyire marad fürge a net? Pl a fórum rendesen megy minta nem is menne a DC? Nem kell várni az oldalak töltésére?
Azért kérdezem, mert most pl három ember tölt rólam, és a fórum, a többi netes oldal, stb. ugyanolyan gyorsan jön be mintha nem is menne a DC.
A régi modemmel ha ment a DC akkor minden nagyon belassult, a fórumra is elég sokat kellett várni. Gyors ADSL-nél mennyire hal be a többi dolog ,ha megy a DC és szednek rólad?

#54 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 16:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 14:58

Ha megy a DC és hárman szednek rólad, akkor mennyire marad fürge a net? Pl a fórum rendesen megy minta nem is menne a DC? Nem kell várni az oldalak töltésére?

Soha nem hasznaltam DC-t... de esetedben a valtozas azert lehet, mert most lenyegesen nagyobb a feltoltesi sebesseged... amig regen nem jutott savszel a visszaigazolo csomagok kuldesere (es ezert belassult minden kommunikacio) most mar az is belefer a megemelt feltoltesi savszelbe. Szoval szerintem ez nem technologia fuggo, hanem a feltoltes sebessege a donto.

Samott

#55 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 20:23

Furcsa ez a net most, eléggé ingadozó a sebessége. Lehet, hogy azért, mert ez kábel és ilyenkor többen is neteznek a környéken, nem tudom.
Azt tudom, hogy a régi feltöltés lassúsága miatt halt be annyira a net, de most ebből tényleg semmit se érzek. DC mellett is ugyanúgy mennek az oldalak mintha be se lenne kapcsolva.
Gondolkodok, hogy maradjon, vagy rendeljek ADSL-t. :think:

#56 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:09

Samott Neked volt kábeles neted is ott? Érdekelne, hogy szerinted melyik a jobb.
Attól tartok kicsit, hogy az ADSL-nek nem lesz ennyi a feltöltési sebessége.

Szerkesztette: Lipton 2005. 11. 25. 16:09 -kor

#57 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:09

Samott Neked volt kábeles neted is ott? Érdekelne, hogy szerinted melyik a jobb.
Attól tartok kicsit, hogy az ADSL-nek nem lesz ennyi a feltöltési sebessége.

Nincs tapasztalatom kabeles nettel (plane kulfodon)... szerintem maradj nyugodtan a fenekeden... 5/1 Mbit szerintem manapsag mindenre eleg... ;) ADSL(2+)-al se lesz nagyobb feltoltesed, es szerintem lefele is eleg az 5 Mbit... (most komolyan, nem mindegy hogy 20 perc vagy negyedora alatt jon le egy CD-nyi adat?)

Samott

#58 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 20:35

Egyedül attól félek, hogy valamiért esetleg lassabb lesz az ADSL feltöltése, vagy jobban behal ha szednek rólam. Sajnos ezek a dolgok és a konkrét sebesség csak akkor derülne ki amikor már megvan.
Az ADSL2+-ról lemondtam, tényleg nem lehet rendesen kihasználni, 8/1 megás ADSL bőven elég lenne.
5/1 mega elég, de ha ugyanennyiért van 8/1 megás ADSL, akkor meggondolandó nem?

Még kicsit tesztelem a mostani netet, végülis csak 2 napja ilyen gyors és eddig meg vagyok vele elégedve.

#59 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 00:38

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 10:04

Nem volt jobb, mint a mostani sebesseged: olyan 750-800 kbit/s korul mozgott...

Ennél feljebb nem is ment? Nem tudod milyen messze voltál a központtól?

Méregettem, és 900 kbps a feltöltés, ennél lassabbat akkor már nem szeretnék.

#60 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 09:02

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 0:38

Ennél feljebb nem is ment? Nem tudod milyen messze voltál a központtól?

Méregettem, és 900 kbps a feltöltés, ennél lassabbat akkor már nem szeretnék.

Kozel laktam a kozponthoz (kb. 800m), irtam mar: ennyi az ADSL(2+) technika korlatja...

Samott

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.