HWSW Informatikai Kerekasztal: SATA <-> SATA2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SATA <-> SATA2 Kompatibilitás Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 17:17

Na pont én is ezért nyitotam a témát,mert az Nf7-es alaplapomba kell nyomnom egy vezérlőkártyát,hogy rá tudjam kötni a Satás winyót...
Az még érdekelne,h rendszertelepítés előtt van ez a probléma,vagy már van fennt valahol oprendszered és csak mellé próbálod tenni a Satás winchestereket?
(Ettől félek,h alaplapot kell cserélnem,tehát mindent:-)))))

#42 Felhasználó inaktív   saxus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 19:28

Szerintem nem lesz gond, menni fog, mert nekem ott kezdődik a probléma, hogy máshol is cseszik elindulni a vinyó, pedig alaplapi SATA vezérlővel is próbáltuk... :(

Valszeg az egész cucc megy vissza a boltba, hadd szenvedjenek ők is.

#43 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 21:00

Mondjuk,ha máshol is gáz van,akkor nem lehet kijelenteni,h ezzel a dologgal lenne a gond...

#44 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 11:35

Idézet: sz9 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 21:36

Hali!
HA van valakinek SATA II-es vinyója (esetleg SATA I) és vezérlőkártyán (150Mb/sec átivtelű,mert még csak ilyen van) keresztül használja,mert nincs az alaplapján SATA csatlakozó,az írja meg hogy vált be neki a dolog,mert nagyon érdekelne!!!VOltak,vannak vele problémák?

Nekem most pont ilyen van. Nforce 3 Ultra chipset, ami ugye SATA-s, meg 2db 160-as Hitachi SATA II-es HDD.
Siman megy gond nelkul, bar mukodo win alat tettem be, nem telepitettem ra semmit.
Ami erdekes, hogy a buffered read-re tobb mint 200MB/s-t dobott ki a Sandra (Ugye 150 a max). Lehet az van ra hatassal, hogy a procot huztam 200-rol 250-re vagy a Sandra nem alakalmas a meresre.
Kiprobaltam Striped-modban is oket, jo gyors Sequential read-ben majdnem 2x gyorsabb mint mirroredben.

#45 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:51

Idézet: XGOD - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 12:35

Nekem most pont ilyen van. Nforce 3 Ultra chipset, ami ugye SATA-s, meg 2db 160-as Hitachi SATA II-es HDD.
Siman megy gond nelkul, bar mukodo win alat tettem be, nem telepitettem ra semmit.
Ami erdekes, hogy a buffered read-re tobb mint 200MB/s-t dobott ki a Sandra (Ugye 150 a max). Lehet az van ra hatassal, hogy a procot huztam 200-rol 250-re vagy a Sandra nem alakalmas a meresre.
Kiprobaltam Striped-modban is oket, jo gyors Sequential read-ben majdnem 2x gyorsabb mint mirroredben.

Kíváncsi lennék rá,hogy ha már lesz a vinyón 50GB,akkor mennyit pörköl majd át!
Azt nem értettem,h neked az alaplapon van rajta a Sata-vezérlő,vagy csatolókártyán keresztül mennek a vinyók?

#46 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 22:32

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 14:51

A témát olvasva felmerült bennem, hogy az új vinyóm amit vettem, talán SataII.

És igen, az. :)

Samsung HD120IJ

A topichoz azért kapcsolódik, mert:

- nem ismeri fel a vinyókat a lap bootkor, csak ha boot után, mikor nem tud semmiről boot-olni a gép, nyomok egy reset-et vagy egy ctrl+alt+del-t
- Viszont ez után teljesen jól működik.

Elvileg a lapom nem támogatja a SataII-t, KT800Pro chipset...

Üdv!

Gyakorlatilag sem...

#47 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 07:24

Idézet: sz9 - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 19:51

Kíváncsi lennék rá,hogy ha már lesz a vinyón 50GB,akkor mennyit pörköl majd át!
Azt nem értettem,h neked az alaplapon van rajta a Sata-vezérlő,vagy csatolókártyán keresztül mennek a vinyók?

Igen alaplapi, Nforce 3 ultra.

#48 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 11:06

Ha alaplapi van,akkor azért elég jó esély van rá,h működjön:-)))
Engem a vezérlőkártyás megoldás érdekel,mert nincs az alaplapomon (NF7) és új vinyó kell...

#49 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:22

Engem meg az érdekel sata2-es alaplap+sata2-es vinyók, sima sata kábel kell sata2hez vagy van sata2 kábel?thx
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#50 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:35

Sata2 hogy menjen, kell a sata2 lap és sata2 vinyó közé sata2 kábel is vagy elég a sima?
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#51 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:50

Engem meg az érdekel, hogy miért kell két helyen is megkérdezni és egyáltalán, miért van két topik kb. ugyanarról a kérdéskörről...

Sata-kábeleknél tudomásom szerint nincs semmiféle megkülönböztetés.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#52 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 08:57

Valaki próbálta már a hot plug-ot? Ugyebár 3 dolog kell hozzá: op. rendszer, alaplap és vinyó, ami támogatja. Nekem az op. rendszer és az alaplap már biztos, hogy támogatja, ellenben egy barracude 7200.8 -ról van szó. A hivatalos leírás szerint a .7 sata 1, a .9 sata 2, a .8 pedig sata 1, ami támogatja már az ncq-t is, ellenben, a weblap nem írt hot plug támogatásról, csak a .9-nél, de nekem a windowsban megjelenik mostmár a vinyó biztonságos eltávolítása. Kíváncsi lennék, hogy a megfelelő alaplap és op. rendszer társaságában mindig megjelenik-e ez, függetlenül, hogy a vinyó képes-e rá, vagy tényleg képes már rá ez a típus.

#53 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 10:28

Idézet: sz9 - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 12:06

Ha alaplapi van,akkor azért elég jó esély van rá,h működjön:-)))
Engem a vezérlőkártyás megoldás érdekel,mert nincs az alaplapomon (NF7) és új vinyó kell...

Ebben sajnos akkor nem tudok segiteni. Elvileg szerintem nem kellen-e, hogy kulonbseg legyen. A szabvany valoszinuleg nem engedne meg.

Egyebkent miert nem veszel PATA-asat? Semmivel se lassab. Annyi hatranya van csak, hogy a hot plugot nem tudja.

#54 Felhasználó inaktív   PzerTGer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 12:02

Hello! Nemrég vettem egy 250es Hitachi vinyót (SATA2).
Mivel az NF7es alaplapom a SATA2-őt nem támogatja, vettem bele egy SATA kártyát.
Mindent feltelepitettem normálisan, látja a vinyót.
Az lenne a probléma vele, hogy rámásolni a vinyóra teljesen jól lehet, de amikor róla másolok vagy játszok le valamit akkor belassúl majd befagy.
Probáltam már a vinyót kissebb particiókra vágni, de úgy sem oldódott meg a probléma.
A SATA kártyát probáltam már a cd-n kapott, és a legújjabb driverrel is.
XP SP2 van.

Ha valaki tudna segiteni, azt nagyon megköszönném!
Üdv!

#55 Felhasználó inaktív   Füly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 12:53

Szijasztok,
Remélem jo helyre irom a bajom:)
Vettem egy 8n-sli-pro lapot meg egy 250gb-os samsung sata2-es cuccot. Nekem volt még 2*120Gb Maxtor sata1-es vinyok.
Felpakoltam a 250esre a renccert amikor vissza dugom a 120as vincsit akkor ha vmit megakarok nézni a másik vincsiről vagy másolni akarok róla/rá akkor iszonyat belassul a renccer sőt hajlamos kifagyni...Néha a winfos se tölt be..Mitől lehet? Tudnátok segíteni?
Előre is kösszi a helpet,
Üdvicsek: Füly

#56 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 18:03

másodjára gépelem be, remélem most már jó lesz.
Van egy kérdésem.
Van egy MSI 848P alaplapom, és hozzá egy Samsung 80 gigás Sata Diskem.
Az alaplapom Sata1 vezérlős, a Samsung meg Sata2-es, és van egy jumper amivel át lehet állítani 1.5G -re... Gondolom ez az, amivel vissza lehet "butítani" Sata1-re.
DE,
A gondom az, hogy nem akarja megtalálni. Sem egymagában, sem XP alól, sem sehogy. A biosban nem is látom, hogy hol kéne lennie. a CMOS-ban van egy 1. 2. 3. 4. IDE (van egy communication port-os PCI aljzat rajta) Tehát, a kérdés, hogy Amibiosban ezt hol kéne beállítani? illetve nem kéne magától megtalálnia?
a disk pörög és melegszik, szóval van kraft.
minden tippet előre is köszönök

Szerkesztette: kukacwap 2006. 06. 09. 18:07 -kor

#57 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 19:24

azon gondolkodom, hogy létezik-e olyan, hogy az alaplapon ha van sata csati, az csak dísz? mert sem a biosban nem látok SATA-ról szót, sem az XP nem találta. az eszközkezelőben pontosan hol kéne lennie a SATA vezérlőnek?

#58 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 13:04

Idézet: kukacwap - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 20:24

azon gondolkodom, hogy létezik-e olyan, hogy az alaplapon ha van sata csati, az csak dísz? mert sem a biosban nem látok SATA-ról szót, sem az XP nem találta. az eszközkezelőben pontosan hol kéne lennie a SATA vezérlőnek?

Bios frissítés nem segít?
Linux For Human Beings

#59 Felhasználó inaktív   szelidmotoros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:14

Idézet: kukacwap - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 19:24

Hali, nekem ASUS P4P800 SE alaplapom van, ezen  a BIOS-ban a Main menü alatt az IDE Configuration menüben lehet beállítani a SATA használati módját, illetve itt lehet kikapcsolni. Ha jól emlékszem az első indításkor nekem is állítgatnom kellett rajta, de utána már felismerte a Samsung SATA 120 Gb-os vinyómat. Tehát ne SATA szót keress a BIOS-ban szerintem.

#60 Felhasználó inaktív   Lac111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 12:43

Halli

Lenne egy olyan kerdesem hogy mostanabn keszulok venni egy vinyot 160 gb osat SATA2
azt meg nem tudom WD vagy Hitachi de majd meg filozok rajta kicsit. :)
Na a kerdes hogy ezt a vinyot bele lehet e tenni a ABIT NF7 S2G alaplapba mert ez az alaplap ugy latom sata 1 et tamogat en meg sata 2 es vinyot szeretnek venni gondolva a kesobbi gepfejlesztesre. :)

koszi szepen a valaszokat

by lac

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.