HWSW Informatikai Kerekasztal: Adobe Photoshop CS2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Adobe Photoshop CS2 Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 16. 14:21

Sziasztok!

Még régebben kaptam egy magyar nyelvű CS2-t ajándékba egy másik programcsomag megvásárlása folytán. Eddig pihent a fiókban, most azonban feltelepítettem, mert apró karácsonyi ajándék-melléklettel szeretnék a családnak kedveskedni. Viszont nemigen tudok elindulni, kérnék egy kis segítséget.

Két fotót szeretnék összemontírozni. Az egyik képről kivágni a rajta szereplő embereket és beilleszteni egy másik képre. Hogyan tudnám ezt én, mint teljesen kezdő Photoshop-user megcsinálni? Előre is köszi a válaszokat.

#122 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 16:31

Tutorial video a Youtube-ról.
Hátteret cserélnek ki.

Van még fent egy csomó tutorial.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#123 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 19:12

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 16:31

Tutorial video a Youtube-ról.
Hátteret cserélnek ki.

Van még fent egy csomó tutorial.

Sokra megyek az angol hablattyal... :D
Azért köszi. :up:

#124 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 21:23

ha holnapig nem találsz mondok pár szót erről. Én se vagyok nagy profi, mondhatni kezdő, de ilyeneket már csináltam és konyha nyelven eltudom mondani hogy mivel próbálkozz. Most nincs egy perc időm se

#125 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 22:49

Idézet: Primary - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 21:23

ha holnapig nem találsz mondok pár szót erről. Én se vagyok nagy profi, mondhatni kezdő, de ilyeneket már csináltam és konyha nyelven eltudom mondani hogy mivel próbálkozz. Most nincs egy perc időm se

Előre is nagyon megköszönöm a segítséged. :up:

#126 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 16:15

A kivagasra tobb leshetoseged is van. Ha az alakok konnyen korul hatarolhatoak, akkor erdemes a magneses lasszoval vegezned a kijelolest. Ez rasimul az eles szegelyekre, a parametereknel talalhato a sugar beallitas, amivel beallithatod, hogy az ecset kozeppontjatol milyen tavolsagra probaljon rasimulni a szegelyekre. Ecsetbeallitasoknal erdemes pontos ecsethegyet hasznalni. Lehet probalkozni a kiragadasal is, amit a szuro menibol lehet elocsalogatni. Itt szepen a filctollal  es radirral korberajzolod, es kiragadod. Alternativ megoldas lehet a felesleges reszek kiradirozasa a radir eszkozzel. Apro ecsetvonasokkal erdemes hasznalni, a konnyebb visszavonhatosag vegett, de erdemes fenntartani az esetleges hibak javithatosaganak erdekeben. Lehet probalkozni a varaszpalcaval, de ettol nem szabad sokat varni, mert ez a hasonlo szinek kijelolesere szolgal. A kijelolt teruleten jobb klikkel az uj reteg masolassal vagy kivagassal opciot tudjuk tobbek kozt elocsalogatni. Ezekkel uj retegre kerul a kijelolt terulet. A kijeloleskor mindig annak a retegnek kell aktivnak lennie amelyiken dolgozni szeretnel. A retegeket a (altalaban) jobb oldali retegek panelen talalod, itt tudsz reteg muveleteket vegezni, es akar innen is tudsz maszkolni is. Az uj hatteret ctrl+c ctrl+v-vel rakhatsz be. A reteget a ctrl gomb nyomva tartasa mellet tudod mozgatni. Transzformaciokat a szerkesztes menubol erheted el. Szabad alakitassal (ctrl+t) ugy alakitod ahogy kedved tartja.
Most roviden ennyi jutott eszembe. Szuken ezekre lesz a szukseged, de ha kell valamirol info szolj, biztosan tud a segiteni valaki segiteni innen a forumrol (akar en is)! A dolgok nagyreszere onnalloan jottem ra, erdemes bujni a programot. A tutorial.hu-n vagy a digiretus.hu-n talalhatsz sok informaciot. Az irasi hibakert elnezest kerek, pdarol irtam.

#127 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 18:54

CS3 alatt van vmi lehetoseg arra, hogy amikor átméretezek egy layer-t amin vannak effektek akkor az effektek is vala változzanak? Mert most mindig átméretezek layereket és teljesen kaotikus kulsejuk van a hibas effekt-méretek miatt...
köszi!
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#128 Felhasználó inaktív   JasonX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 28. 22:36

Sziasztok!

Lehet, hogy már volt erről szó:
Honnan lehet letölteni jó minőségű képeket, amit késöbb photoshopba be tudnék rakni.
Azt tudom, hogy a nagy felbontású képek általában fizetősek, de ti honnan szeditek őket? :cool:

üdv.

JSX

#129 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 22:48

Hát mondjuk ha konkretizalnad a temakort hogy milyen kepeket akarsz az sokat segitene, plusz mekkora a 'nagy' ami kell?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#130 Felhasználó inaktív   JasonX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 22:56

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 21:48

Hát mondjuk ha konkretizalnad a temakort hogy milyen kepeket akarsz az sokat segitene, plusz mekkora a 'nagy' ami kell?

Igen, bocsáat nem mondtam konkrét dolgokat:

Tájképet az ember bárhonnan tud tölteni az, tiszta sor, de mondjuk egy kezet, szemet, stb. már nehezebb beszerezni.
Felbontásnát mondjuk 800x600 vagy 1024x768 méret.

Ezt az oldalt ismerem: www.gettyimages.com de ez fizetős....

A photoshop top secret-ben láttam pár okos ötletet, amit szeretnék kipróbálni...

Szerkesztette: JasonX 2007. 12. 28. 22:59 -kor

#131 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 23:01

probalkozz deviantart.com -on

#132 Felhasználó inaktív   JasonX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 23:03

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 22:01

probalkozz deviantart.com -on

Köszönöm, pont erre gondoltam !

#133 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 00:53

jajaja, a fél világ oda jár képet lopni, elég idétlen dolog látni a dA-n látott képeket különböző reklámokban újra felfedezni...

egyébként sxc.hu, az pont erre van kitalálva.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#134 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 0:53

jajaja, a fél világ oda jár képet lopni, elég idétlen dolog látni a dA-n látott képeket különböző reklámokban újra felfedezni...

Ezért kell a teljes méretű képre vízjelet rakatni, ha valaki félti a képeit. :)

#135 Felhasználó inaktív   csabesz78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:04

Szevasztok!

Nemrégiben kaptam egy teljesen legális és magyar Adobe CS2 Standard (Photoshop, Illustrator, InDesign) csomagot, de háládatlan dög vagyok és angolul kéne... :respect:

Tudja esetleg valaki, hogy lehetne erre a gyönyörű világnyelvre visszaállítani? Ui. jó ideje angol PS 7.0-t használtam és megőrülök ezektől a magyar fordításoktól...  :( nem segít ez a neten elérhető szótár, a fenének van kedve állandóan sakkozni.

Talán van vlhol valami language fájl (a neten vagy vlkinek), amit be lehetne másolni valamelyik mappácskájába?  :confused:

Üdv

#136 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 21:10

Valahogy át lehet állítani a CE (magyar) verziót angolra, de most meg nem mondom, hogy hol :think:

#137 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 22:42

Van itt valami hárdkór photoshopműves?
Egy Actionscriptet szeretnék készíteni, amiben egy bizonyos műveletsort kéne ismételnie, de az ismétlések közt elkéne menteni mindig eggyel nagyobb számú (img001, img002…) névvel, majd folytatja. Mindaddig amíg megnem ismételte a megadott számú alkalommal.
Kicsit komplikált talán, de remélem nincs elveszve a dolog.
Az se lenne rossz, hogy műveletket lehetne paraméterezni, ezt úgy értem, hogy mondjuk a kontraszt változik, de minden más marad.

#138 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 12. 09:00

Idézet: csabesz78 - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 21:04

Szevasztok!

Nemrégiben kaptam egy teljesen legális és magyar Adobe CS2 Standard (Photoshop, Illustrator, InDesign) csomagot, de háládatlan dög vagyok és angolul kéne... :respect:

Tudja esetleg valaki, hogy lehetne erre a gyönyörű világnyelvre visszaállítani? Ui. jó ideje angol PS 7.0-t használtam és megőrülök ezektől a magyar fordításoktól...  :(   nem segít ez a neten elérhető szótár, a fenének van kedve állandóan sakkozni.

Talán van vlhol valami language fájl (a neten vagy vlkinek), amit be lehetne másolni valamelyik mappácskájába?  :confused:

Üdv

Én úgy tudom, hogy az eredeti nyelvi változatot meg kell vásárolni, nem lehet más módon nyelvet cserélni benne sajnos. A magyar fordítás tényleg borzalmas :Đ
Egyébként elég nagy marhaságnak tartom a nyelv licenszhez kötését, dehát adobe ezt így érzi logikusnak..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#139 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 05:15

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 9:00

Én úgy tudom, hogy az eredeti nyelvi változatot meg kell vásárolni, nem lehet más módon nyelvet cserélni benne sajnos. A magyar fordítás tényleg borzalmas :Đ
Egyébként elég nagy marhaságnak tartom a nyelv licenszhez kötését, dehát adobe ezt így érzi logikusnak..

Párom munkahelyére szereztek (az illetékesek...) pár ilyen magyarított csodát, próbálták is pánikszerűen cserélni angolra, de az itteni Adobe nem igazán hajlik a dologra. Nekem speciel az a véleményem, hogy hülye bürokraták.

Szerkesztette: alvaro 2008. 01. 16. 05:25 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#140 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 10:31

Ilyenkor nem lehet egyszeruen letölteni egyet és installálni? Mármint licenszed van, torvenyes is, stb, csak a nyelv más, de az árat megfizetted...(?)

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.