HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#5801 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 31. 07:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2011. 07. 30. 15:56

Monitoron mozizni nem a legjobb. Sőt egyenesen gáznak tartom a tapasztalataim alapján. Pontosan a kép első sora mutatja a problémát. Ezért van natív mód a driverekben, ami a legtöbb HDTV-vel működik. Az Eizo megoldása a leírás szerint bármelyik VGA-val jól működik, ami képes 1080/24p signalra. Ha ilyen igényeid vannak, akkor megveheted azt a monitort. Mondjuk ha ez a technológia szükséges az élvezhető mozizáshoz, akkor kapásból kijelenthetjük, hogy a piacon kapható összes lejátszó lószart sem ér.

Miért is gáz a monitoron való mozizás? Az esetek többségében csak driverprobléma az egész, a gyártók meg magasról tojnak rá.

Miért lenne az Eizo megoldása vga függő? Semmi sem indokolja. Csupán driver kérdése, amennyiben a monitor képes a 48/72Hz-re. A legtöbb monitor képes, csak a driver pusztán 60Hz-et ajánl fel, semmi mást.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5802 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 09:05

prv. Catalyst 11.8 MLAA benchmark

Kép

Kép
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5803 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 13:00

AMD Catalyst Application Profile - 11.7 CAP1

Idézet

Hydrophobia Prophecy – Resolves image quality issues with CrossFire enabled
Rise of Flight: Improves CrossFire performance

http://downloads.gur...nload-2761.html
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#5804 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 07. 31. 09:55

Miért is gáz a monitoron való mozizás? Az esetek többségében csak driverprobléma az egész, a gyártók meg magasról tojnak rá.

Miért lenne az Eizo megoldása vga függő? Semmi sem indokolja. Csupán driver kérdése, amennyiben a monitor képes a 48/72Hz-re. A legtöbb monitor képes, csak a driver pusztán 60Hz-et ajánl fel, semmi mást.

Nézd meg az általad linkelt képen az első sort láthatod, hogy az első képek kétszer, a másodikat háromszor, a harmadikat megint kétszer teszi ki és így tovább. Szerinted ez nem gáz? Rendben van, hogy 60 Hz-en már komoly a képfrissítés és ezt valójában nem lehet érzékelni, de a natív 24p-s módban teljesen egyenletes a képkockák kirakás. Attól, hogy a képfrissítés magasabb még nem lesz több információd, sőt hamarabb sem lesz képed egy 24p-ben rögzített filmből. Annyi a különbség, hogy 48 Hz-en ugyanazt kétszer, míg 72 Hz-en ugyanazt háromszor kirakja. A valóságban azonban ez semmiben sem jobb, mint a natív 24p-s mód. Akkor lenne jobb, ha a filmeket 48p-ben, vagy 72p-ben rögzítenék, de 24p-ben rögzítik, így nulla előnyöd lesz az Eizo elgondolásából.
Írtam én, hogy az Eizo megoldása VGA-függő? Azt írtam, hogy minden olyan VGA képes megoldani, ami támogatja a 24p-s natív lejátszást. Persze követelmény még a két HDMI is, de ez manapság nem megoldhatatlan, mert DVI-ról átalakítasz és kész.
Igen a mai driverek 60 Hz-et ajánlanak fel, mert 48p/72p-s rögzítési szabványok nélkül másnak nincs értelme. Több kárt okoznál vele mint hasznot, ugyanis a vsync a programokban nagyon nem egy 72 Hz-es módhoz van szabva, és ez driverből felülírhatatlan. Már írtam, hogy a gyártóknak egy dolog prioritás jelenleg, ha a vsync nem kontrollálható, akkor a képfrissítést kell hozzá igazítani. A filmek tökéletes lejátszására pedig a mai driverekbe szintén be van építve a natív lejátszási mód támogatása 24 vagy 23,976 fpssel rögzített filmekhez. Ha ez nem felel meg, akkor ott az Eizo megoldása. Megveszed a monitort rákötöd két HDMI-vel a VGA-ra és menni fog a 48 Hz. Persze különbséget nem fogsz látni, mert az információk megjelenítése közötti időkülönbség teljesen ugyanannyi lesz. Ha ez nem így lenne, akkor egy másfél órás film véget érne 45 perc alatt, ami szintén elég gáz. Nem beszélve arról, hogy a hang az fixen rögzített, vagyis ebből a szempontból csak a film hangjának első 45 percét hallod.

Szerkesztette: Abu85 2011. 07. 31. 15:28 -kor

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#5805 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2011. 07. 31. 16:19

Nézd meg az általad linkelt képen az első sort láthatod, hogy az első képek kétszer, a másodikat háromszor, a harmadikat megint kétszer teszi ki és így tovább. Szerinted ez nem gáz? Rendben van, hogy 60 Hz-en már komoly a képfrissítés és ezt valójában nem lehet érzékelni, de a natív 24p-s módban teljesen egyenletes a képkockák kirakás. Attól, hogy a képfrissítés magasabb még nem lesz több információd, sőt hamarabb sem lesz képed egy 24p-ben rögzített filmből. Annyi a különbség, hogy 48 Hz-en ugyanazt kétszer, míg 72 Hz-en ugyanazt háromszor kirakja. A valóságban azonban ez semmiben sem jobb, mint a natív 24p-s mód. Akkor lenne jobb, ha a filmeket 48p-ben, vagy 72p-ben rögzítenék, de 24p-ben rögzítik, így nulla előnyöd lesz az Eizo elgondolásából.
Írtam én, hogy az Eizo megoldása VGA-függő? Azt írtam, hogy minden olyan VGA képes megoldani, ami támogatja a 24p-s natív lejátszást. Persze követelmény még a két HDMI is, de ez manapság nem megoldhatatlan, mert DVI-ról átalakítasz és kész.
Igen a mai driverek 60 Hz-et ajánlanak fel, mert 48p/72p-s rögzítési szabványok nélkül másnak nincs értelme. Több kárt okoznál vele mint hasznot, ugyanis a vsync a programokban nagyon nem egy 72 Hz-es módhoz van szabva, és ez driverből felülírhatatlan. Már írtam, hogy a gyártóknak egy dolog prioritás jelenleg, ha a vsync nem kontrollálható, akkor a képfrissítést kell hozzá igazítani. A filmek tökéletes lejátszására pedig a mai driverekbe szintén be van építve a natív lejátszási mód támogatása 24 vagy 23,976 fpssel rögzített filmekhez. Ha ez nem felel meg, akkor ott az Eizo megoldása. Megveszed a monitort rákötöd két HDMI-vel a VGA-ra és menni fog a 48 Hz. Persze különbséget nem fogsz látni, mert az információk megjelenítése közötti időkülönbség teljesen ugyanannyi lesz. Ha ez nem így lenne, akkor egy másfél órás film véget érne 45 perc alatt, ami szintén elég gáz. Nem beszélve arról, hogy a hang az fixen rögzített, vagyis ebből a szempontból csak a film hangjának első 45 percét hallod.

:omg: Ne haragudj, de te összevissza beszélsz. Vagy direkt beszélsz mellé vagy nem tudod miről van szó vagy nemtom.

Nem is tudok erre érdemben reagálni, nem is nagyon tudom miről beszélsz itt.

Szerkesztette: Valdy 2011. 07. 31. 16:38 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5806 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jakuza - Dátum: 2011. 07. 30. 20:10

A problema amugy az interpolalasnal se teljesen oldodik meg, foleg a monitoroknal ugyanis az interpolalassal megjelenitett kepeknel a gyors jeleneteknel nincs a megszokott "film" erzete a nezonek. Ugy is fogalmazhatnek, hogy tul cseppfolyos/folyekony a latvany.

Amúgy ezt soha nem értettem, szerintem ez elvi probléma: ha nem akarja az ember, hogy "szaggasson" a mozgás akkor folyamatos lesz. Ez van. Csodálkozom azon akik folyékony filmeket akarnak szappanopera hatás nélkül...

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 07. 31. 17:31

:omg: Ne haragudj, de te összevissza beszélsz. Vagy direkt beszélsz mellé vagy nem tudod miről van szó vagy nemtom.

Nem is tudok erre érdemben reagálni, nem is nagyon tudom miről beszélsz itt.

Szerintem belekeveredett kicsit.
Abu, két dolog van, amiről szó volt:
1. Kis fps, amin csak a több fps/interpoláció (és hozzá megfelelően nagy frissítés) segít. Mert ugye lehetne 24p-ből is 48Hz-re interpolálni és rögtön folyékonyabb lenne a mozgás... ehhez képest a gyártók a 100-120Hz-et erőltetik, ami már bőven kamu kategória.
2. Akadásmentes lejátszás: 24p (23.976) forrás többszöröse legyen a képfrissítés, hogy ne legyen akadás vagy frame drop. Az, hogy ezt 1:1, 2:2... 5:5 pulldownnal csinálják-e és mennyire magas a valós freki teljesen irreleváns. A lényeg a pontos szinkron a frissítéssel... de erre is sz*rik elég sok gyártó. TV-ben már elterjedt, de ott is bugos pár modellnél/gyártónál.

Én személy szerint 100Hz-es TV-t nézek, nem zavar a "képfolyás" sem különösebben, végül is ezért nézem így interpolációval. Szóval én kifejezetten szeretem a folyamatos mozgást, de a 24p akadása ennél sokkal zavaróbb a gyakorlatban... pedig régen abszolút nem foglalkoztam vele. (Itt b*szkódon az Ion-nal, hogy ne akadozzon 23.976fps-nél 5:5 pulldown-os TV-n, otthon szülőknél meg sokkal jobb 50Hz-es TV-n akadásmentesen mozizni.).

3. És ehhez jön még harmadiknak főleg monitoron - de TV-n is az ilyen jellegű felhasználás terjedése miatt - hogy interakciónál, játéknál kevés az irányítási lagok miatt a 60Hz bemeneti jelnek. Ezt meg magasan lesz*rja mindenki sajnos jelenleg akár monitorról akár TV-ről legyen szó. :(

#5807 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 07. 31. 18:07

Én személy szerint 100Hz-es TV-t nézek, nem zavar a "képfolyás" sem különösebben, végül is ezért nézem így interpolációval.

Mondjuk én konkrétan ki nem állhatom az interpolációt, nagyon hülyén néz úgy ki a film :s Inkább nézem akadozva :)

#5808 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 07. 31. 19:07

Abu, két dolog van, amiről szó volt:
1. Kis fps, amin csak a több fps/interpoláció (és hozzá megfelelően nagy frissítés) segít. Mert ugye lehetne 24p-ből is 48Hz-re interpolálni és rögtön folyékonyabb lenne a mozgás... ehhez képest a gyártók a 100-120Hz-et erőltetik, ami már bőven kamu kategória.
2. Akadásmentes lejátszás: 24p (23.976) forrás többszöröse legyen a képfrissítés, hogy ne legyen akadás vagy frame drop. Az, hogy ezt 1:1, 2:2... 5:5 pulldownnal csinálják-e és mennyire magas a valós freki teljesen irreleváns. A lényeg a pontos szinkron a frissítéssel... de erre is sz*rik elég sok gyártó. TV-ben már elterjedt, de ott is bugos pár modellnél/gyártónál.

Én személy szerint 100Hz-es TV-t nézek, nem zavar a "képfolyás" sem különösebben, végül is ezért nézem így interpolációval. Szóval én kifejezetten szeretem a folyamatos mozgást, de a 24p akadása ennél sokkal zavaróbb a gyakorlatban... pedig régen abszolút nem foglalkoztam vele. (Itt b*szkódon az Ion-nal, hogy ne akadozzon 23.976fps-nél 5:5 pulldown-os TV-n, otthon szülőknél meg sokkal jobb 50Hz-es TV-n akadásmentesen mozizni.).

3. És ehhez jön még harmadiknak főleg monitoron - de TV-n is az ilyen jellegű felhasználás terjedése miatt - hogy interakciónál, játéknál kevés az irányítási lagok miatt a 60Hz bemeneti jelnek. Ezt meg magasan lesz*rja mindenki sajnos jelenleg akár monitorról akár TV-ről legyen szó. :(

1. Interpoláció mellett valóban van értelme a forrásnál nagyobb frissítési frekvenciának, csak az interpoláció nem a legjobb dolog. Megvan az árnyoldala is.
2. Többszörös képfrissítés mellett miért általános, hogy jobb a folyamatosság? Ahogy mondod a szinkron a lényegesebb szempont, és az natív módban a legértékelhetőbb. Ha nagyobb a frekvencia, akkor is ugyanannyi ideig fogod látni azt a képkockát. Teszem azt egy 24p-s filmnél a 24 Hz és a 48 Hz lényegében ugyanaz (ha nincs interpoláció).
3. A játékokban sokkal súlyosabb problémák vannak, ha nem 60 Hz a frissítés. Mint írtam a fejlesztők megkapták a vsync teljes kontrollját a Win 7 óta. A legtöbben készítenek egy vsync-et 60 fps-hez optimalizálva, és kész. Ha 60 fps-hez optimalizált szinkronhoz 75 Hz-et rendelsz, akkor annak csúnya akadozás az eredménye. A vsync irányítása eredetileg pont azért került a fejlesztőkhöz, hogy minden képfrissítési frekvenciával normális legyen a dolog, de pont, hogy nem így sült el. A WDDM1.1 ráadásul a DX10/11-ben a fejlesztőknek adja a frissítési frekvencia kontrollját is. Ha az adott motor nem támogatja a 75 Hz-et, akkor ennyi volt. A driver ezt nem tudja befolyásolni. Például a Crysis 1-2 pont ilyen. Mindkét játék motorja 60 Hz-hez van igazítva, és más frissítési frekvenciák mellett komoly problémák lehetnek. Például nehézkes lesz a full screen kezelése, vagy szimplán merev képpel válaszol a játék bizonyos szituációkban. A gyártók a driverben nem viccből erőltetik a 60/120 Hz-es frekik támogatását. Egyszerűen nem úgy alakult az egész WDDM1.1-ben kitalált teljes fejlesztői kontroll, ahogy azt előzetesen elképzelték. Kell a driveres kontroll is, csak ezt már nem lehet megoldani a Win 7-ben.

Szerkesztette: Abu85 2011. 07. 31. 17:27 -kor

#5809 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2011. 07. 31. 16:19

Mar pardon de a TV-knel szinten ugyanez a helyzet, semmi koze a monitorkerdeshez.
A 24p-t mindenfele trukkozessel erik el, mint pl szurke kepek beszurasaval, vagy ugyanugy kepismetlessel a True Motion, Auto Motion Plus vagy egyeb hasonlo technologiaknal.
Szoval ennek kb semmi koze nincs a monitoron torteno mozizashoz.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#5810 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 07:53

Csúnya lenne, ha egy jobbfajta HDTV szürke információt szúrna be. Manapság azért sokkal komolyabb termékeket lehet kapni ennél, ahogy említed a technológiákat is. Egyébként mint írtam, nem a képfrissítés, hanem a szinkron a lényegesebb. Ezt a HDTV-k is nagyon komolyan veszik manapság, a monitorok nem, de kétségtelen tény, hogy nem is mozizásra készülnek.

#5811 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2011. 07. 31. 18:24

1. Interpoláció mellett valóban van értelme a forrásnál nagyobb frissítési frekvenciának, csak az interpoláció nem a legjobb dolog. Megvan az árnyoldala is.

Amíg nincs jobb (nagyobb fps) forrás addig marad az interpoláció, márpedig jobb forrást nem nagyon akarnak.

Idézet

2. Többszörös képfrissítés mellett miért általános, hogy jobb a folyamatosság? Ahogy mondod a szinkron a lényegesebb szempont, és az natív módban a legértékelhetőbb. Ha nagyobb a frekvencia, akkor is ugyanannyi ideig fogod látni azt a képkockát. Teszem azt egy 24p-s filmnél a 24 Hz és a 48 Hz lényegében ugyanaz (ha nincs interpoláció).

Épp ezért nem is írtam nagyobb frissítésről, ahogy a többiek sem: a lényeg a szinkron, te keverted bele a nagyobb frissítést. ;)

Idézet

3. A játékokban sokkal súlyosabb problémák vannak, ha nem 60 Hz a frissítés. Mint írtam a fejlesztők megkapták a vsync teljes kontrollját a Win 7 óta. A legtöbben készítenek egy vsync-et 60 fps-hez optimalizálva, és kész. Ha 60 fps-hez optimalizált szinkronhoz 75 Hz-et rendelsz, akkor annak csúnya akadozás az eredménye. A vsync irányítása eredetileg pont azért került a fejlesztőkhöz, hogy minden képfrissítési frekvenciával normális legyen a dolog, de pont, hogy nem így sült el. A WDDM1.1 ráadásul a DX10/11-ben a fejlesztőknek adja a frissítési frekvencia kontrollját is. Ha az adott motor nem támogatja a 75 Hz-et, akkor ennyi volt. A driver ezt nem tudja befolyásolni. Például a Crysis 1-2 pont ilyen. Mindkét játék motorja 60 Hz-hez van igazítva, és más frissítési frekvenciák mellett komoly problémák lehetnek. Például nehézkes lesz a full screen kezelése, vagy szimplán merev képpel válaszol a játék bizonyos szituációkban. A gyártók a driverben nem viccből erőltetik a 60/120 Hz-es frekik támogatását. Egyszerűen nem úgy alakult az egész WDDM1.1-ben kitalált teljes fejlesztői kontroll, ahogy azt előzetesen elképzelték. Kell a driveres kontroll is, csak ezt már nem lehet megoldani a Win 7-ben.

Az nagyon jó... de a gondot nem oldja meg. Tehát több gond is van, visszafelé fejlődünk, hurrá!

Összességében ami a 3 ponthoz kellene abból alig van amire valami épkézláb megoldást adnának a gyártók, de még az is ritka, hogy ezeket egyáltalán megoldandó problémaként érzékelik ahelyett, hogy tudomást se vesznek róla.

#5812 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 08. 01. 11:21

Összességében ami a 3 ponthoz kellene abból alig van amire valami épkézláb megoldást adnának a gyártók, de még az is ritka, hogy ezeket egyáltalán megoldandó problémaként érzékelik ahelyett, hogy tudomást se vesznek róla.

A gyártók annyit tehetnek, hogy a legjobb vsync kompatibilitás érdekében a driverben tiltják a problémás frissítési frekvenciákat. Ennél nagyobb hatáskörük a WDDM 1.1-es felület alatt nincs. Az, hogy a frekvenciák tiltva vannak, azt jelenti, hogy tudnak a problémáról, és megpróbálnak védekezni ellene.

#5813 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2011. 08. 01. 08:53

Csúnya lenne, ha egy jobbfajta HDTV szürke információt szúrna be. Manapság azért sokkal komolyabb termékeket lehet kapni ennél, ahogy említed a technológiákat is. Egyébként mint írtam, nem a képfrissítés, hanem a szinkron a lényegesebb. Ezt a HDTV-k is nagyon komolyan veszik manapság, a monitorok nem, de kétségtelen tény, hogy nem is mozizásra készülnek.

Te latsz valahol olyat, hogy jobb HDTV ? Altalanosagban meg lett emlitve, hogy letezik ilyen.
Most ezzel akarsz te vitatkozni, amikor marhasagokat irtal le ?
Meg ez a marhasag,, hogy nem a kepfrissites, hanem a szinkron a lenyeg. Jah, ha nem tudja a megfelelo kepfrissiteseket, te hol tudod szinkronba hozni a pulldownnal a filmkockak szinkronizalasat ? :DDDDD

Eleve felrebeszelsz. Mert a monitorok is tudjak ezeket a pulldown technikakat a megadott frissitesnel, mint a TVk, csak a monitorokban nincsenek a megemlitett kepmegjelenitesi technikak, mint pl az advanced pure cinema, true motion, etc es egyeb trukkozesek.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#5814 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 03. 13:39

AMD APP SDK v2.5

Idézet

Kernel launch times have been further reduced.
The LLVM compiler version used for OpenCL kernels has been upgraded.
Includes support for use of SSE3 and SSE4.
Added support for partial use of FMA4 and XOP instructions.
It is no longer necessary to use the -fno-alias compiler command line option.
PCIe transfer overhead has been reduced under Linux.
Transfers between CPUs and GPUs are improved for buffers declared with either the CL_MEM_USE_HOST_PTR or the CL_MEM_ALLOC_HOST_PTR flag.
For APUs, zero copy buffers created as CL_MEM_ALLOC_HOST_PTR | CL_MEM_READ_ONLY offer improved GPU read performance.
The runtime supports multi-GPU, including simultaneous use of the GPU on both and APU and a discrete GPU on systems running under Windows.
OpenCL built-in functions leverage AVX on capable CPUs
Support for PowerExpress 4.0.
Support for atomic counters for discrete GPUs.
Support for headless GPU operation.
OpenCL can be used by a Windows service.
UVD3 / MPEG-2 support.
The clFFT library supports radix 3 and radix 5, including support for mixed radix 2/3/5.
The BLAS library supports the D/S SYRK, D/S SYR2K, D/S GEMV, D/S SYMV functions.
The FP64 extension is supported for the ATI Radeon™ HD 5900 and 5800 series, as well as the AMD FirePro™ V8800 and V8700 series.
gDEBugger 6.0 extension is available for Visual Studio.
Starting with Catalyst 11.8, improved runtime features appear regularly in the monthly Catalyst releases for Windows.
Kernel Analyzer 1.9 supports Catalyst releases 11.4 to 11.7.
APP Profiler provides
Improved API trace.
Improved timeline visualization
Support for analyzing OpenCL Application trace.
Thread ID and sequence number now are included in the profile output.

http://blogs.amd.com...w-capabilities/

#5815 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 08. 23:03

AMD Catalyst Application Profiles 11.7 CAP2

Idézet

New profiles added to this release:
- Deus EX Human Revolution: Improves CrossFire performance

Build Info:
8.90-20110803-1951

http://www2.ati.com/...t_11.7_cap2.exe

Kép

#5816 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 09. 09:13

Egyszer már volt róla szó.
De érdemes ezeket a profilokat 1 kártyás rendszeren is telepíteni?
Mondjuk most 11.8 prewiev van fent de gondolom arra is rá lehet ezt telepíteni nincs visszalépés elviekbe a profilok között.

#5817 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 09. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 08. 09. 11:13

Egyszer már volt róla szó.
De érdemes ezeket a profilokat 1 kártyás rendszeren is telepíteni?
Mondjuk most 11.8 prewiev van fent de gondolom arra is rá lehet ezt telepíteni nincs visszalépés elviekbe a profilok között.

Catalyst Application Profiles = Catalyst Alkalamazás Profil

Nem pedig CF profil.

#5818 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 09. 16:29

Szerintem felesleges, én sose telepítettem és sose volt problémám belőle.

Ha megnézed bármi is a neve CF profilok 99%-ban. :)

#5819 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 09. 22:19

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2011. 08. 09. 18:29

Szerintem felesleges, én sose telepítettem és sose volt problémám belőle.

Ha megnézed bármi is a neve CF profilok 99%-ban. :)

Olvasni való:

Official Catalyst Application Profiles FAQ!
http://www.rage3d.co....php?t=33961798

Ha neked nem hiányzott sose semmi az nem jelenti azt hogy másnak sem. Nem csak CF optimalizálás van benne, rengeteg AA-val kapcsolatos és egyéb javítások is vannak bennük.

#5820 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 10. 03:22

Gondolom azért van tele cf javítással, mert azzal van a legtöbb probléma. De azért nyomokban vannak általános javítások is. Aztán meg lehet észre se veszed, hogy bugos valami, mert a következő catalystbe már úgyis belerakják a fixet, ezek elvileg 2 driver közötti javítások, ha jól sejtem.
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Utolsó »