HWSW Informatikai Kerekasztal: PayPal - Már Magyarországon is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PayPal - Már Magyarországon is De hogy is kell? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 28. 17:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 10:43

volt egy kis ebayes gondom, és végül refund lett a vége.
paypal elvileg arra a kártyára tolta vissza a pénzt, amivel fizettem.
de aug 28án fizettem, és augusztusig volt érvényes a kártya, tehát most már nem érvényes.

a pénzt nem látom a bankszámlámon jelenleg.
vajon gáz, hogy lejárt a kártya, vagy csak nem ért még ide a lé?

Ezt nem értem, hogyan lehet kártyára visszatolni a pénzt? A Paypal egyenlegedre tolta vissza vagy a kártyához csatolt számlára, nem? A kártya nem egyenleg hordozó entitás szerintem.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy a kártya lejárta problémát okozhat, szerintem érdeklődj a bankodnál.

#222 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 17:57

Dombornyomott kártya esetén nem számlaszámra, hanem kártyaszámra "utalsz", a lejárt kártya itt bekavarhat.

#223 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 20:09

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 18:57

Dombornyomott kártya esetén nem számlaszámra, hanem kártyaszámra "utalsz", a lejárt kártya itt bekavarhat.

Nekem is dombornyomott kártyám van évek óta, ezt mégsem tudtam, köszi  :respect:

#224 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 29. 14:28

Én is most ismerkedem az ebay/paypal-al. Azért az kicsit idegesít, hogy nem ellenőrizhetem, milyen árfolyamon vált a paypal euro-ból forintot. Vajon nem lehet lekérdezni valahol az éppen aktuális árfolyamot? Valaki megemlítette, hogy az OTP átváltásnál díjat von le. Vajon mennyit?

Köszönettel: pgyuf

#225 Felhasználó inaktív   szebkovics 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 23:11

helló, tudna valaki abban segíteni, hogy a paypal-nál, hogy hol tudom beállítani azt hogy az összeget dollárban szedje le a deviza számlá,ról és ne forintban a folyószámlá,ról. remélem tudtok segíteni.

#226 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 04. 09:40

Idézet: pgyuf - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 14:28

Én is most ismerkedem az ebay/paypal-al. Azért az kicsit idegesít, hogy nem ellenőrizhetem, milyen árfolyamon vált a paypal euro-ból forintot. Vajon nem lehet lekérdezni valahol az éppen aktuális árfolyamot? Valaki megemlítette, hogy az OTP átváltásnál díjat von le. Vajon mennyit?

Köszönettel: pgyuf

Tapasztalatom szerint a www.xe.com nagyon közel saccol a paypal átváltáshoz, 50-60k HUF érték esetén 100-200 ft hibahatáron belül marad.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#227 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 08:12

Idézet: szebkovics - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 23:11

helló, tudna valaki abban segíteni, hogy a paypal-nál, hogy hol tudom beállítani azt hogy az összeget dollárban szedje le a deviza számlá,ról és ne forintban a folyószámlá,ról. remélem tudtok segíteni.

Alapbol a folyoszamlat hasznalja (switch/debit card) ha beregisztraltal egy ilyet, ha ez nem lehetseges akkor a creditet terheli. Penznemet nem tudsz valasztani csak ha te kuldesz penzt. Egyebkent automatikusan atvaltja arra amiben az elado "igenyli".
En igy tudom/tapasztalom de ez nem 100%.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#228 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 23:36

végül megjött gond nélkül a lé, csak várni kellett.

azért írtam, hogy kártyára utalnak vissza, mert számlaszámot és társait sehol sem adtam meg, így arra nem tudnának (ha csak nem tudják valahogy banktól kártyaszám alapján megtudni a hozzá tartozó számlaszámot)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#229 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 18:30

no van 3 ügyem (650$*3), szálloda foglalás volt, aztán szólt az eladó, hogy gáz van, ígérgeti 3 hónapja hogy rendezi valahogy. legutoljára azt írta, hogy paypalon keresztül kérjek refund-ot, hátha gyorsabban sikerül.
paypalon végül nyitottam új "claim"-t mindegyik fizetéshez tegnap, erre most nézem, mind a 3 le van zárva, bármi komment vagy egyéb nélkül.

mit lehet ilyenkor tenni? paypalt el lehet érni mailban vagy akárhogy?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#230 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:24

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 19:30

no van 3 ügyem (650$*3), szálloda foglalás volt, aztán szólt az eladó, hogy gáz van, ígérgeti 3 hónapja hogy rendezi valahogy. legutoljára azt írta, hogy paypalon keresztül kérjek refund-ot, hátha gyorsabban sikerül.
paypalon végül nyitottam új "claim"-t mindegyik fizetéshez tegnap, erre most nézem, mind a 3 le van zárva, bármi komment vagy egyéb nélkül.

mit lehet ilyenkor tenni? paypalt el lehet érni mailban vagy akárhogy?

Tudtommal lehet írni a Paypalnak...a claimnél nem 45 nap a határidő? Legalábbis Ebay-es panaszt csak 45 napig fogadnak el, utána lezárják, s nem tudnak segíteni. Én most kaptam vissza 300$-t (ez már a 3. paypalos visszafizetés), úgyhogy ezekből látom, hogy ha lehet, akkor csak Paypallal szabad fizetni.

#231 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 23:16

jaja sajnos letelt a határidő, de azért valamit próbálkozok.
köcsög eladó direkt úgy csinálta hogy 45/60 nap leteljen, és csak utána kezdjenek gyanakodni az emberek. ahogy látom velem együtt sokan megszívták vele :(

paypalnak viszont telefonon kívül semmi elérhetőségét nem találom...
na olvasgatok hátha kapok valahol 5letet hogy  ki hogyan kapta vissza a pénzét. már ha valaki visszakapta.

Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 11. 23:17 -kor

#232 Felhasználó inaktív   Kék 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 06. 18:09

Sziasztok!

A következő kérdésem volna. Most regisztráltam a paypalon business account-ot. Lakhelyem magyarországi, de a céges számlaszámom külföldi. Azt olvastam a neten, hogy :
"Sajnos teljesen legális megoldás nem létezik arra, hogy magyarként egy másik országban nyitott bankszámlánkat használjuk a Paypal rendszerében. Ha a paypal oldalán magyarként regisztráltunk, nem tudjuk hozzáadni bankszámlánkat a paypal accounthoz. Csak magyart vagy USA számlaszámokat fogad el"
Szóval ez a párosítás ismeretlen a paypal számára. Tud valaki erre valamilyen megoldást? Mivel a cég webáruháza most indulna, s minden kifizetés a paypalra volt tervezve nemzetközi piaca miatt.
A következőt olvastam még:
"Sokan nem tudják, de a Paypal használatához nem feltétlenül kell bank vagy hitelkártya. Elég ha van egy bankszámlánk és némi pénzünk is persze.A Paypal kártya nélküli használata pofon egyszerű. Regisztrálunk egy Paypal accountot, de nem adunk meg semmilyen kártyainformáci
ót. Helyette megkeressük a főmenüben a Top Up Account menüt, ahol a Paypal egyenleg feltöltéséhez szükséges információkat találjuk. Magyarországon az Unicredit Bank egy számlaszámára kell utalnunk az összeget, szimpla belföldi utalásként, ami pár nap elteltével rá is kerül a Paypal egyenlegünkre."
Van esetleg fordított verzió is (nem feltöltés hanem pénz levétele)? Avagy hogy ugyanilyen formában le lehet venni a befutott összeget? Mert ez is egy megoldás, de csak végső. Elsősorban azért, mert mint láttam 110 ezer HUF-os napi utalási limit van. Amit megváltoztatni csupán akkor lehet, ha kártyát rendelek az accounthoz. Ami ugye nem megy...
Segítségeteket köszönöm.

#233 Felhasználó inaktív   zolee_fz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 12. 11:55

This card has been disabled for entry into the PayPal system. Please add a different card. You may also contact us using this form.
Ezt írta ki mivel többször ütöttem be a paypalkódot rosszul!
Írtam nekik üzenetet!
Hova várhatom a választ és mikor reagálnak rá azaz mennyi időn belül???
Kérlek segítsetek!!!!!!! :confused:

#234 Felhasználó inaktív   dragon99 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 12. 12:14

Dear Delfin Tanácsadó és Szolgáltató Egyesület,

As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system. We recently contacted you after noticing an issue on your account.

We requested information from you for the following reason:

PayPal requires accounts within the charity / non profit category to provide us with some additional information regarding their organization. Upon a recent review, your account was identified as falling within this classification. Until we can collect this information, your access to sensitive account features will be limited.  Please take a moment to provide us with this information so that we can restore your access as soon as possible.

Case ID Number: PP-546-071-223

This is a third and final reminder to log in to PayPal as soon as possible.

Be sure to log in securely by opening a new browser window and typing the PayPal URL. Once you log in, you will be provided with steps to restore your account access. We appreciate your understanding as we work to ensure account safety.

In accordance with PayPal's User Agreement, your account access will remain limited until the issue has been resolved. Unfortunately, if access to your account remains limited for an extended period of time, it may result in further limitations or eventual account closure. We encourage you to log in to your PayPal account as soon as possible to help avoid this.

To review your account and some or all of the information that PayPal used to make its decision to limit your account access, please visit the Resolution Center. If, after reviewing your account information, you seek further clarification regarding your account access, please contact PayPal by visiting the Help Center and clicking "Contact Us".

We thank you for your prompt attention to this matter. Please understand that this is a security measure intended to help protect you and your account. We apologize for any inconvenience.

kaptam mit kellene beküldenem

#235 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 13:57

Idézet: zolee_fz - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 11:55

Hova várhatom a választ és mikor reagálnak rá azaz mennyi időn belül???
Kérlek segítsetek!!!!!!! :confused:

szerinted?

nyilván a paypalnél megadott íméledre...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#236 Felhasználó inaktív   zolee_fz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 12. 15:02

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 13:57

szerinted?

nyilván a paypalnél megadott íméledre...

És mennyi időn belül küldik????Azt nem tudjátok???

#237 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 15:42

Idézet: zolee_fz - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 15:02

És mennyi időn belül küldik????Azt nem tudjátok???

pár napon belül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444444
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#238 Felhasználó inaktív   zolee_fz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 13. 09:07

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 15:42

pár napon belül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444444

Köszönöm szépen a választ!! :up:

#239 Felhasználó inaktív   zolee_fz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 13. 13:28

Sziasztok!

Mennyi időbe telik, hogy elküldjék a netbankomhoz (CIB bank) a paypal kódot??
És ha esetleg ide nem küldik akkor milyen más lehetőség van, hogy megtaláljam a paypal kódot???

#240 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 16:07

Idézet: dragon99 - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 13:14

Dear Delfin Tanácsadó és Szolgáltató Egyesület,

As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system. We recently contacted you after noticing an issue on your account.

phising, delete.

Szerkeszt. Masodik olvasatra nem biztos. Ne kattints semmire ha van ilyen a levelben , lepj be a PayPalba es nezz korul. A level nem mondja meg mi hianyzik lehet hogy belepeskor kerdoiv fogad?

Szerkesztette: bean 2009. 01. 13. 16:11 -kor

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.