PayPal - Már Magyarországon is De hogy is kell?
Elküldve: 2009. 02. 01. 00:42
Olvastam valahol, hogy a K&H Visa electron is használható a pay-pal-nál.
Erre valaki azt mondta, hogy ha a kártya nem dombornyomott akkor többe kerül az utalás...
Igaz ez?
Vagy ez teljesen kártya független.
Még egy kérdésem volna, hol kell beállítani, hogy a paypalról dollárban tudjam leszedni a pénzt és a bankom váltsa át?
Elküldve: 2009. 03. 09. 15:26
ma kaptam egy értesítőt paypal-tól, miszerint átléptem az 1000 eurós határt. A resolution centerben kérnek néhány igazoló iratot. régi tipusú igazolványom van, ebben külön oldalon szerepel a kép és a cím. sebaj, két scannelt kép lesz küldve. kell még valamiféle számla is. akad. lesz ebből is kettő a biztonság kedvéért. egy upc-s s egy bankszla kivonat.
valaki sejti, hogy ezek ellenőrzése mennyi időt vesz igénybe a paypal felől? ill, hogy valóban megfelelőek-e a fenti iratok?
van még valami, amit nem értek: a levélben ezt irják:
Idézet
azonban a resolution centerben ez van:
Idézet
* receive payments
* add funds by an electronic funds transfer
* send or request money
* withdraw funds from your account
Idézet
* close your account
na most akkor fogadhatok pénzt, vagy sem, amíg nem rendeződik a helyzet? azért is fontos a kérdés, mivel pénz beérkezésére várok!
kösz
Szerkesztette: Tkalex 2009. 03. 09. 15:30 -kor
Elküldve: 2009. 03. 09. 19:52
estleg ha upgradelem az accountot basicről, megszűnik a limit, vagy legalább nagyobb lesz?
Elküldve: 2009. 03. 11. 21:39
Bennem egy érdekes kérdés merült fel!
A magyar vámhatóság ha elindít egy termék ellen vámeljárást,ugye ebay esetében bekéri a paypal számlát,amit nekem kell kinyomtatni vagy emailben elküldeni,ők vajon valamilyen formában letudják ellenőrizni a számla hitelességét?a paypal ad ki hatósági szervekenek ilyen jellegű információt?
Roppant fontos a dolog mert most jöt ta vámos értesítőm hogy megbukott a csomagom,és ahogy számolgattam 40-50ezrem bánná a vámot,kicsit a szívemhez kaptam mert nem éppen így kalkuláltam a dolgokat...
A csomagban semmi féle számla nem szerepelt illetve ár sem volt feltüntettve,arra gondoltam azt mondom hogy barát küldte és nem fizettem érte!
Vajon ilyenkor mivan?
Elküldve: 2009. 03. 18. 01:40
Én is új vagy az Ebayen és a Paypalon. És hát vannak dolgok, amik még nem tiszták. A legnagyobb gondom, az hogy nekem nincs dombornyomott kártyám és azt hallottam, hogy a Paypal anélkül nem működik. Attól függetlenűl beregisztráltam és találtam egy olyat a Paypalon, hogy "Top up", ahol lehet a saját számlánkról utalni a Paypalunkra. Elég megbízhatónak tűnt, nos, végülis ma próbaszerűen utaltam a megadott számlára egy ezrest, hogy lássam mi történik, de azért vannak kételyeim, mert nem regisztráltam semmilyen bankszámlát meg semmit. De reménykedem, mert nem áll szándékomba, dombornyomott meg semmilyen kártyát csináltatni.
Szóval szeretném megkérdezni a tapasztalatokat ezzel kapcsolatban.
Köszi előre is!
Elküldve: 2009. 03. 20. 00:32
Nos bár nem érkezett semmi visszajelzés, de kipróbáltam a paypalra átutalni és végülis működik, másfél nap alatt meg is érkezett a pénz, szóval működik!
Ennyit erről.
Üdv!
Elküldve: 2009. 04. 20. 10:45
A hitelkártya megadása nem kötelező, lehet tölteni sima utalással is. Erről találtam egy nagyon jó videós leírást ez alatt a PayPal link alatt.
Sok minden van amire érdemes még figyelni. Amúgy már találkoztam olyan oldallal amihez igenis kell hitelkártya is és csak annak segítségével lehetséges vásárolni PayPallal. Ebayhez tudomásom szerint nem kell, csak fel kell tölteni az egyenleged és kész...
Elküldve: 2009. 04. 28. 10:01
Nekem is egy kis segitseg kellene. Rendeltek tolem egy par dolgot kinaba, kifizettek paypallal. Rendesen fel is adtam, kartondobozban, a leheto legbiztonsagosabban. Ra egy hetre ir a kinai foszer, hogy nem vette at a csomagot, mert ossze volt torve, es fizessem vissza neki a penzet. Eleg koltseges volt az aru es a szallitas is nekem, es en ugy erzem, hogy mindent megtettem, es nem rajtam mult.
Leirtam neki, hogy a termeket gyari csomagolasban kuldtem, plusz meg ket kartondobozban, es nem az lett volna a megoldas, hogy egybol visszakuldi, hanem eloszor reklamalnia kellett volna a helyi postahivatalnal. Erre ramdobott egy claimet es zarolva lett a paypal szamlam. Mit javasoltok erre a szituaciora? Ha visszautalnam neki a penzet, akkor elbuknam az eddigi paypal feet, a postakoltseget es meg , ha tenyleg osszetortek az arut, akkor azt is.
Elolvasgattam a paypal helpet, de eleg ketertelmu a leiras abban, hogy mi tortenhet ilyen esetben.
A feladobizonylatom megvan, szval nem nekem kellene bizonygatnom az igazam ugy erzem.
Elküldve: 2009. 04. 28. 13:02
Ja, ertelemszeruen ha egy napnal tobb ideig tartana hogy visszakapd a penzedet akkor azonnal kuldd a vevonek, te raersz pesztralni a postat/futarceget. Ennek hianyaban sajnos szinte garantalt az eBay jelentes, a negative feedback es a Paypal jelentes.
Esetedben ez az utobbi mar megvolt, amit most csinalhatsz hogy gyorsan atutalod a vevonek a penzt (valahogy) es valamit alkotsz ha nem akarsz negativ feedbacket (tobbet adsz, kuldesz neki valamit ajandekba). Aztan nekimesz a postanak.
Szerkesztette: N.M.I. 2009. 04. 28. 13:12 -kor
Elküldve: 2009. 04. 28. 13:13
ezt kideriteni nem lesz egyszeru, de addig nem is tudok mit tenni, amig vissza nem er esetleg a csomag. a csomaglevelszam alapjan meg mindig kint van kinaban, es egy betu nem hangzik el arrol, hogy visszaindult volna.
igazabol az lenne a kerdesem, hogy mit teheteknek addig? zarolva van a szamlam, es a csomag sehol. elkuldtem paypallekhoz a csomaglevelszamot, es leirtam, hogy en teljesitettem a szallitast. megtehetik ezek utan, hogy zarva tartjak a szamlam? leemelhetik ugy is az osszeget, hogy valaki egyszeruen indit egy blokkot a szamlad ellen barmilyen indokkal?
Elküldve: 2009. 04. 28. 13:20
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 13:02
Esetedben ez az utobbi mar megvolt, amit most csinalhatsz hogy gyorsan atutalod a vevonek a penzt (valahogy) es valamit alkotsz ha nem akarsz negativ feedbacket (tobbet adsz, kuldesz neki valamit ajandekba). Aztan nekimesz a postanak.
ezzel csak az a baj, hogy ra vagyok utalva arra, hogy elhigyjem neki, hogy tenyleg osszetorte a posta. mivel tobb tizezres tetelrol van szo, ezert nem hagyatkoznek egy sima emailre.
Honnan tudjam, hogy tenyleg osszetort? meg azt sem latom, hogy nem vette at. egyedul csak annyit, hogy 3 napja megerkezett Kinaba a csomag. Ha visszautalnam neki a penzt egybol, de o idokozben megis atvette a csomagot, akkor buktam mindent. Radasul gyanusan leirta, hogy a 48 tetelbol 47 megserult. ezt o honnan tudhatta ilyen pontosan, plusz azzal peldalozott, hogy vasarolt ugyanilyen tetelt, es azzal nem volt gond.
Ez tobb mint gyanus nekem. Mit tudok tenni az esetben, ha at akar verni?
Elküldve: 2009. 04. 28. 15:19
Idézet: stekk - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 13:20
Hát ez tényleg elég furcsa. Ha nem vette át a dobozt akkor honnan tudta hogy mi sérult benne és mi nem? Szerintem vond kérdore hogy ezt most honnan, meg azt is tudakold meg tole hogy mikor kuldte vissza a csomagot (legalább órára pontosan) és hogy mit íratott bejegyzésként. Ha azt mondja hogy semmit akkor nem kuldte vissza mert a futár/postás csak akkor viheti vissza a csomagot ha nem tudja kézbesíteni és bizonylatot ír róla (nem volt otthon a címzet, nem volt kinek adni, nem vette át a csomagot, reklamált).
A postától meg próbáld meg megtudakolni hogy mi van a csomaggal, mindenképpen írd meg nekik hogy elvileg visszakuldték a magas értéku csomagot. Kulonben az lesz a válasz hogy majd 3 hét múlva érdeklodj újra. Ez lenne az elso lépés, csak így tudod meg hogy le akarnak-e nyúlni (fentebb is írtam hogy eloszor a posta, aztán mehet vissza a pénz).
Elküldve: 2009. 04. 28. 15:25
Elküldve: 2009. 07. 28. 17:57
Idézet: stekk - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 13:20
Honnan tudjam, hogy tenyleg osszetort? meg azt sem latom, hogy nem vette at. egyedul csak annyit, hogy 3 napja megerkezett Kinaba a csomag. Ha visszautalnam neki a penzt egybol, de o idokozben megis atvette a csomagot, akkor buktam mindent. Radasul gyanusan leirta, hogy a 48 tetelbol 47 megserult. ezt o honnan tudhatta ilyen pontosan, plusz azzal peldalozott, hogy vasarolt ugyanilyen tetelt, es azzal nem volt gond.
Ez tobb mint gyanus nekem. Mit tudok tenni az esetben, ha at akar verni?
Mi lett a vége a történetnek, sikerült valami megoldást találni végül?
Elküldve: 2009. 08. 18. 12:13
Valaki megtudja mondani, hogy mit tudok tenni, ha:
- az eladó álltal megadott track number-t nem ismeri a HongKongi posta
- a csomag 20 nap uttán sem jött még meg
- az eladó több levélre sem válaszolt
- az ebay levette a terméket és figyelmeztetést küldött a veszély lehetőségéröl
- Paypal-on már fizettem
Ilyenkor mivan? Buktam a pénzem? Vagy paypal tud valamit csinálni és ha igen mit irjak nekik levélben.
Válaszokat elöre is köszönöm.

Elküldve: 2009. 08. 18. 19:00
Idézet: Raijin - Dátum: 2009. Aug. 18., Tuesday - 13:13
- Paypal-on már fizettem
Ilyenkor mivan? Buktam a pénzem? Vagy paypal tud valamit csinálni és ha igen mit irjak nekik levélben.

Hat gyanitom buktad, de paypal-nal probalkozhatsz meg megemlitve amiket ide irtal.
Elküldve: 2009. 08. 23. 04:24
Idézet: Raijin - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 12:13
- Paypal-on már fizettem

Szia!
Remélem még nem késő a tanácsom, elméletben nem buktad a pénzed, mert ha nem kapod meg a csomagot, akkor van mód mind az e-bay-en, mind a paypal-on keresztül egy úgy nevezett claim-et (ebay-en belül open case-nek hívják) intézni, amiben szépen leírod, hogy mi a szituáció.
Ekkor ha az eladó nem tudja bizonyítani, hogy nem ő tehet róla, akkor a paypal visszaküldi az összes pénzt, amit kifizettél a tranzakcióért (termék ára + szállítás).
Szóval ne hagyd magad, ha nem történt a tranzakció 45 napon túl, akkor gond nélkül vissza lehet szerezni a pénzt.
Ugyan még nem volt szükségem eddig ilyesmit csinálni, de mivel napokban vásároltam igen nagy értékű ketyerét alaposan utánanéztem, hogy mit merre lehet tenni, ha valami gubanc van.
szerk.: lehet hogy 30 nap a határidő, most nem vagyok biztos benne, de az ebay-en belül rendesen leírnak mindent, hogy merre-meddig. (ha tudsz angolul, vagy németül)
Szerkesztette: pojzon 2009. 08. 23. 04:25 -kor
Elküldve: 2009. 09. 04. 01:56
Elküldve: 2009. 09. 04. 09:15
Vettem Ebayen 150euroért egy alkatrészt, viszont az embernek még nem volt eladása. Paypalen keresztül fizethetek neki,de nem az ebayen keresztül hanem simán küldött egy másik paypales cimet. Szerintetek át akarnak vágni? Egyébként bécsi az eladó Robert Almasi nevű, ami számomra kicsit fura. Szerintetek?
Elküldve: 2009. 09. 07. 01:07
Idézet: Kevp - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 9:15
Vettem Ebayen 150euroért egy alkatrészt, viszont az embernek még nem volt eladása. Paypalen keresztül fizethetek neki,de nem az ebayen keresztül hanem simán küldött egy másik paypales cimet. Szerintetek át akarnak vágni? Egyébként bécsi az eladó Robert Almasi nevű, ami számomra kicsit fura. Szerintetek?
En beulnek a kocsiba es atugranek hozza IRL megbeszelni a fizetest meg megnezni az arut. Nem egy tavolsag.