HWSW Informatikai Kerekasztal: Helpme! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Helpme! p4 v barton :) Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:33

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:00

Köszi, de figyelmesen olvastam. :D

Mi az, hogy az AMDS alaplapok PCI időzítése "kicsit más"? Fejtsd már ki bővebben kérlek!

Azt még megkérdezhetem, hogy volt-e valaha AMD-s konfigod? Mert az eddigi hozzászólásaidból az jön le, hogy nem nagyon... :D

AMD volt de még az ősidőkben.  :) 

Ami a PCI buszos hardware-es capture/editor eszközöknél gondot okoz az, hogy az AMD processzort fogadó alaplapok egy részénél a PCI busz kezelésében van némi eltérés ami egyébként szabványos és tökéletesen működik de hardware-es kártyákon lévő PCI kezelését végző áramkörök erre hárklisak és nem hajlandóak a 100%-os együttműködésre aminek az eredménye, hogy eldobják magukat a kártyák azaz lefagy feldolgozás közben. Éppen emiatt minden olyan helyen ahol hardware-es támogatású NL editálást végeznek ott Intel-es rendszert használnak. Persze mint említettem ez nem jelenti azt, hogy minden AMD processzort fogadó alaplap használhatatlan erre a célra mivel vannak olyan chip készletek melyekkel pld. Canopus, Matrox és egyéb hardware-es PCI buszos eszközök tökéletesen közreműködnek. Annak aki AMD-s géphez vásárol PCI buszos hardware-es NL editálásra alkalmas eszközt vásárlás előtt javasolt utánanéznie a kártya gyártójánál, hogy milyen chip készlettel kompatibilis az adott eszköz.

Szerk:
A fent említett probléma egyéb olyan helyen is gondot szokott okozni ahol nagyobb a PCI buszos kártya I/O igénye pld. speciális többsávos hangkártya, stb.

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 26. 14:41 -kor

#82 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:01

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:17

'nyé innen striga AMD buzee, ez akkor is intel flémtopik lesz ha a fejedtetejére állsz :D Különben meg bee, nekem is van HTm, és akkor is azt mondom hogy mindenre jó, még a hajhullást is megállitja, ha az amd 8 maggal jön ki, mert mocskos intelbuzi vagyok, na :D

:D

Nem is állítja meg a hajhullást, te is kopaszodsz már, Liti elmesélte privátban. :D

#83 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:33

AMD volt de még az ősidőkben.  :) 
...

Akkor innen az ellenszenv a cég termékeivel szemben. Sajnos ez az érzésed kissé anakronisztikus.

Javaslom olvass utána, egy igényesen összeállított AMD-s rendszer semmivel sem instabilabb, vagy lassabb (általános felhasználásra) mint a P4-es "megfelelője".

Idézet

Ami a PCI buszos hardware-es capture/editor eszközöknél gondot okoz az, hogy az AMD processzort fogadó alaplapok egy részénél a PCI busz kezelésében van némi eltérés ami egyébként szabványos és tökéletesen működik de hardware-es kártyákon lévő PCI kezelését végző áramkörök erre hárklisak és nem hajlandóak a 100%-os együttműködésre aminek az eredménye, hogy eldobják magukat a kártyák azaz lefagy feldolgozás közben. Éppen emiatt minden olyan helyen ahol hardware-es támogatású NL editálást végeznek ott Intel-es rendszert használnak. Persze mint említettem ez nem jelenti azt, hogy minden AMD processzort fogadó alaplap használhatatlan erre a célra mivel vannak olyan chip készletek melyekkel pld. Canopus, Matrox és egyéb hardware-es PCI buszos eszközök tökéletesen közreműködnek. Annak aki AMD-s géphez vásárol PCI buszos hardware-es NL editálásra alkalmas eszközt vásárlás előtt javasolt utánanéznie a kártya gyártójánál, hogy milyen chip készlettel kompatibilis az adott eszköz.

Szerk:
A fent említett probléma egyéb olyan helyen is gondot szokott okozni ahol nagyobb a PCI buszos kártya I/O igénye pld. speciális többsávos hangkártya, stb.

Nem győztél meg. :( Linket plz, mert ez így elég homályos és önmagának ellentmondó (ld. félkövérrel kiemelt részeket) magyarázat: szabványos de mégis eltérő (?), illetve az AMD szar hardware-es videoeditálásra (ebből a kijelentésedből indultunk ki) de mégis van olyan AMD-s rendszer, ami megfelel a célnak? :think:
Persze, volt elbaltázott chipkészelt AMD platformra- de ugyanúgy Intelre is.
Viszont a te általánosító kijelentéseid nem racionális, inkább - érzésem szerint - emocionális gyökerekkel bírnak.

Ha elfogadsz egy tanácsot, mindenféle bántó él nélkül: mielőtt szapulod a jelenleg kapható AMD-s cuccokat, tájékozódj, ne adj' Isten próbálj ki egy konfigot, mert nem véletlen, hogy némely kijelentésed olvastán egy emberként hördültek fel a topik látogatói.

#84 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:17

Aki ilyenekkel privátol mint a litijum, az csak ne követeljen itt linkeket. Link. Különben meg beveheti az is, mert lehet hogy én kopaszodok (bár nem tapasztalom), de ő már most kopasz :D
Offok vége, AMD is jó, Intel is jó, flémelni meg el lehet menni a prohardverre a bumburnyákok közé.

#85 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:25

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:07

Ne pofátlankoggyá'! :D  :D  :D

A HT tényleg jó dolog, nem is vitatom, viszont ezt kompenzálja (szerintem) az A64-ek ár/érték aránya. De egy percig sem állítottam, hogy a P4 nem jó, még mielőtt nekemestek. :) :)

esik a fene  :fear: :D

azert mondjuk csak 5k-val dragabb egy 3.0-as p4, mint egy 3000+ a64 pl gianninal, szoval nem olya veszes az a dolog  :cool:
what the fuck is WTF?

#86 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:41

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:11

Akkor innen az ellenszenv a cég termékeivel szemben. Sajnos ez az érzésed kissé anakronisztikus.

Javaslom olvass utána, egy igényesen összeállított AMD-s rendszer semmivel sem instabilabb, vagy lassabb (általános felhasználásra) mint a P4-es "megfelelője".

Nem győztél meg. :( Linket plz, mert ez így elég homályos és önmagának ellentmondó (ld. félkövérrel kiemelt részeket) magyarázat: szabványos de mégis eltérő (?), illetve az AMD szar hardware-es videoeditálásra (ebből a kijelentésedből indultunk ki) de mégis van olyan AMD-s rendszer, ami megfelel a célnak? :think:
Persze, volt elbaltázott chipkészelt AMD platformra- de ugyanúgy Intelre is.
Viszont a te általánosító kijelentéseid nem racionális, inkább - érzésem szerint - emocionális gyökerekkel bírnak.

Ha elfogadsz egy tanácsot, mindenféle bántó él nélkül: mielőtt szapulod a jelenleg kapható AMD-s cuccokat, tájékozódj, ne adj' Isten próbálj ki egy konfigot, mert nem véletlen, hogy némely kijelentésed olvastán egy emberként hördültek fel a topik látogatói.

Eszemben sincs szapulni a jelenleg kapható AMD-s cuccokat.  :D

A legtöbb esetben VIA-s és ALI-s lapok (alaplap gyártónként változhat) esetén fordulnak elő ilyen összeakadások de ha megnézed a hardware-es capture/editáló kártyák gyártóinál az alaplap kompatibilitási doksikat akkor találsz néhány nVidia nForce chipset-et tartalmazó lapot is melyekkel az eszköz nem 100%-osan kompatibilis.
Ha áttanulmányozod az említett chipset-ek PCI implementációját és pld. a Canopus eszközein található áramkörök dokumentációját akkor rátalálsz az instabil működést kiváltó eltérésekre.
Egyébként egy szóval sem írtam, hogy sz*r az AMD. Pusztán annyit jegyeztem meg, hogy hardware-es támogatású NL rendszereknél sehol nem használnak ADM-s rendszereket a fent említett okokból kifolyólag. Természetesen software-es feldolgozásra megfelelő.

Szerk:

Egyébként nem kell rögtön a plafonon lenni akkor ha valaki más véleménnyel van az AMD-ről. Mint már írtam is egy párszor az alkalmazási terület dönti el, hogy AMD vagy Intel aminek semmi köze ahhoz, hogy melyik jobb vagy melyik rosszabb. Vannak területek ahol az AMD-s rendszerek rosszabbul teljesítenek és vannak területek ahol az Intel-es rendszerek a rosszabbak. Teljesen felesleges az állandó AMD kontra Intel vita meg egymáshoz méricske. Teljesen különböző architektúráról van szó mely soha nem, fogja ugyanazt hozni mint a másik. Mindig is lesznek olyan területek ahol  az egyik jobb a mások pedig rosszabb teljesítményt nyújt.
Szóval teljesen felesleges azon lovagolni, hogy kinek melyik fekszik jobban.

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 26. 15:49 -kor

#87 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:41

Az ár/érték jelzővel finoman akartam utalni a 64 bit-re is, aminek mondjuk jelenleg nem biztos hogy óriási hasznát veszi az átlag user, de fél év múlva még bármi lehet. :)

Azt nem tudom, hogy s754-es avagy S939-es az az A64 amit Gianni árul, ha utóbbi, akkor az időtállósága is az A64 mellett szól. Szerintem.
De elkanyarodtunk a topik fő csapásvonalától, elnézést.
Nem vagyok elfogult, legalábbis igyekszem nem az lenni. Pont ezért írtam, hogy mindkettő szép és mindkettő jó, viszont a topiknyitó helyében nem ruháznék be pont most egy S478-as P4 upgrade-be...

Megyek is flame-elni a PH!-re, 2-More tanácsát megfogadva. :D 

RE: ez c0ke-nak ment. :)

Szerkesztette: Etele 2005. 07. 26. 15:46 -kor

#88 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:43

Azér :D És mégegyszerazér :D Különben küldök egy azonnyombanos origi sztriptizsó long editésönt, általam eltáncolva :D

#89 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:41

...
Ha áttanulmányozod az említett chipset-ek PCI implementációját és pld. a Canopus eszközein található áramkörök dokumentációját akkor rátalálsz az instabil működést kiváltó eltérésekre.
...

Na ez a nesze semmi fogd meg jól. :omg:

Ha te már rátaláltál az eltérésekre (és amit írsz, abból az következik, hogy birtokában vagy a tudásnak), kérlek, oszd meg velünk tudásod tárházának gyöngyszemeit! :)

Idézet

Egyébként egy szóval sem írtam, hogy sz*r az AMD.

Idézet

Eszemben sincs szapulni a jelenleg kapható AMD-s cuccokat.

Csak én érzek ellentmondást ezen két mondatod és a topikba korábban olvasható, erősen általánosító kijelentéseid között? Hogyaszongya hogy, pl.:

Idézet

Egyébként nem kell úgy elszállni az AMD-től. Ha tényleg az AMD procik lennének az über jancsi procik akkor nem kerülnének 10-en ezerbe és senki nem használna Intel-t

Idézet

hardware alapú digitális videó feldolgozásnál az AMD használata felér egy öngyilkossággal (a rengeteg fagyástól inkább kiugrasz az ablakon)

Na de több is veszett Mohácsnál. :) Ezen kár vitatkozni, viszont ahogy elnézem a pályafutásodat itt az Alaplap... témakörben, mindenkit igyekszel lebeszélni az AMD-ről, és ez nem biztos hogy objektivitásra vall.

#90 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:54

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:43

Azér :D És mégegyszerazér :D Különben küldök egy azonnyombanos origi sztriptizsó long editésönt, általam eltáncolva :D

Ááááááááááááááááááá neeeeeeeeee.... :oops:  :D

#91 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:57

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:41

Az ár/érték jelzővel finoman akartam utalni a 64 bit-re is, aminek mondjuk jelenleg nem biztos hogy óriási hasznát veszi az átlag user, de fél év múlva még bármi lehet. :)

p4ek is 64bitesek mar  :cool: sot, meg celeronok is megkapjak az em64t-t.

Idézet

Azt nem tudom, hogy s754-es avagy S939-es az az A64 amit Gianni árul, ha utóbbi, akkor az időtállósága is az A64 mellett szól. Szerintem.
De elkanyarodtunk a topik fő csapásvonalától, elnézést.
Nem vagyok elfogult, legalábbis igyekszem nem az lenni. Pont ezért írtam, hogy mindkettő szép és mindkettő jó, viszont a topiknyitó helyében nem ruháznék be pont most egy S478-as P4 upgrade-be...

ööö, 939 arat irtam, de szerintem epp ellenkezoleg van. ugye amd bejelentette M2 socketet, vagymi, tehat 939 "meg fog szunni" (bar azis 939es lesz, de nem kompatibilis). intel vonalon pedig LGA775 (socket-T) tartja magat, meg jopar evig. szoval ez alapjan nem az amd az idotallobb :D
what the fuck is WTF?

#92 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:05

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:56

vegulis teis a realitas hatarain belul maradtal :D 20k-s p4 vs 200k-s x2 :D

Hát nemtom, lehet én fogalmaztam bonyolultan. Azt írtam h a követjező vagy az az utáni lesz olyan procim. Ja azt elfelejtettem hozzáírni hogy nem havonta cserélgetem  :rolleyes:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#93 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:12

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:57

ööö, 939 arat irtam, de szerintem epp ellenkezoleg van. ugye amd bejelentette M2 socketet, vagymi, tehat 939 "meg fog szunni" (bar azis 939es lesz, de nem kompatibilis). intel vonalon pedig LGA775 (socket-T) tartja magat, meg jopar evig. szoval ez alapjan nem az amd az idotallobb :D

Azért a 939 nem most fog megszünni. A socket m2 meg ha jól tudom nem 939 lábas lesz hanem 1200 körül, de ebben nem vagyok biztos.

lga775 meddig tartja magát? :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#94 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:12

p4ek is 64bitesek mar  :cool: sot, meg celeronok is megkapjak az em64t-t.
...

Hm... lehet, hogy félreértjük egymást? :)

A Gianninál kapható, A64-nél 5k-val drágább P4 S478-as? Mert - mivel a topiknyitó arra cserél - én úgy vettem, hogy annak az árát írtad. :) És - bár lehet tévedek - a S939-es azért a jövő szempontjából még mindig bíztatóbb, mint egy S478-as P4. :think: Ha a Gianni-s P4 nem S478-as, akkor nem szóltam. :)

#95 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:32

szunni" (bar azis 939es lesz, de nem kompatibilis). intel vonalon pedig LGA775 (socket-T) tartja magat, meg jopar evig. szoval ez alapjan nem az amd az idotallobb :D

Óóó, igen még 5 év múlva is lesz elgéahéthetvenakárhány...Ez ugye te se gondoltad komolyan?  :)

#96 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:44

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:12

lga775 meddig tartja magát? :)

tehat uj foglalat lesz (megint), csak erre voltam kivancsi, koszonom :D
what the fuck is WTF?

#97 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:44

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:12

Hm... lehet, hogy félreértjük egymást? :)

A Gianninál kapható, A64-nél 5k-val drágább P4 S478-as? Mert - mivel a topiknyitó arra cserél - én úgy vettem, hogy annak az árát írtad. :) És - bár lehet tévedek - a S939-es azért a jövő szempontjából még mindig bíztatóbb, mint egy S478-as P4. :think: Ha a Gianni-s P4 nem S478-as, akkor nem szóltam. :)

775os az jaja  :cool:
what the fuck is WTF?

#98 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:45

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:32

Óóó, igen még 5 év múlva is lesz elgéahéthetvenakárhány...Ez ugye te se gondoltad komolyan?  :)

nem latom piacralokes elott a socket-T utodjat. 939et viszont igen. lassuk csak.. 478, 775 vs socketA, 754, 939, 940, M2.

akkor ezt szerintem megbeszeltuk. koszi a reszvetelt.  :rolleyes:
what the fuck is WTF?

#99 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:56

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:45

nem latom piacralokes elott a socket-T utodjat. 939et viszont igen. lassuk csak.. 478, 775 vs socketA, 754, 939, 940, M2.

akkor ezt szerintem megbeszeltuk. koszi a reszvetelt.  :rolleyes:

Hát a socket A-t és a 940-et (Opteron) akár ki is szedheted a listáról, mert én is hozzátehetném a socket 362-t.
a 423-at viszont hozzá is teszem :)
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#100 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:59

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:56

Hát a socket A-t és a 940-et (Opteron) akár ki is szedheted a listáról, mert én is hozzátehetném a socket 362-t.
a 423-at viszont hozzá is teszem :)

hat persze, ugy formazod, ahogy akarod, attol meg nem lesz igazad  :D
what the fuck is WTF?

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7