HWSW Informatikai Kerekasztal: Helpme! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Helpme! p4 v barton :) Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Rent 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:05

koszonom a segitsegeket velemenyeket. :)
Asus M2N-E AMD X2 4200+ Kingmax 2GB Galaxy 7900GS Super (600/1600) Samsung 400Gb (Sata2 16mb cache LG 4163b Thermaltake Tsunami BWA3000 Samsung 19" LCD 940n  Logitech MX518 Ultra Slim klaviatura

#62 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 12:15

Idézet: Rent - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 13:05

koszonom a segitsegeket velemenyeket. :)

Ha HT-s alkalmazásokat is szeretnél használni akkor i875 (pld. Abit IC7)

#63 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 13:15

Ha HT-s alkalmazásokat is szeretnél használni akkor i875 (pld. Abit IC7)

Bocsi, de tökmindegy, a HT mindkettő alatt ugyanúgy megy. Sőt, ahhoz nem is kell Intel chipset, megy Via és SiS alatt is.
Szerintem benézted azzal a memóriakezelési micsodával....öööö nem jut eszembe a neve.
De Abit IS7-ben azt is be lehet kapcsolni.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#64 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:20

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:16

Bocsi, de tökmindegy, a HT mindkettő alatt ugyanúgy megy. Sőt, ahhoz nem is kell Intel chipset, megy Via és SiS alatt is.
Szerintem benézted azzal a memóriakezelési micsodával....öööö nem jut eszembe a neve.

PAT

egyebkent egyertelmu, h intel. a HT-t semmilyen amd nem csinalja utana, akinek volt mar HT-s procija, az sir utana, akinek nem volt az meg... nem tudja  :cool:
what the fuck is WTF?

#65 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:26

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:16

Ja kevertem a PAT-al  :omg:

#66 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:29

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:20

PAT

egyebkent egyertelmu, h intel. a HT-t semmilyen amd nem csinalja utana, akinek volt mar HT-s procija, az sir utana, akinek nem volt az meg... nem tudja  :cool:

:respect:
Jó lehet az a HT, ez az egy, ami kéne az Inteltől.

#67 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:37

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:20

:up:

Csak meg kell nézni azoknál az alkalmazásoknál melyek használják a HT-t  :D 
pld. Reggel mielőtt indultam a 2.4GHz HT-s P4-en Canopus Procoder-rel indítottam egy MPEG2-->DV konverziót (110 perces anyag) mire a program közölte, hogy 42 perc múlva kész  :D  (DV-->MPEG2 konverzió is 1.7x gyorsabb mint a valós idő)

#68 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:39

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:29

:respect:
Jó lehet az a HT, ez az egy, ami kéne az Inteltől.

Naja, most meg már tökmindegy. A következő, vagy az az utáni procim már ugyis dualcore athlon64 lesz, ugyhogy.. :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#69 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:37

pld. Reggel mielőtt indultam a 2.4GHz HT-s P4-en Canopus Procoder-rel indítottam egy MPEG2-->DV konverziót (110 perces anyag) mire a program közölte, hogy 42 perc múlva kész  :D  (DV-->MPEG2 konverzió is 1.7x gyorsabb mint a valós idő)

Itt csak az a gond, hogy egy dualcore A64 X2 letolja a dualcore HT EE-t is. Video kódolásban is.
Annyiért persze illik.
De single core-ben télleg jó lehet.

#70 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:48

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:42

Itt csak az a gond, hogy egy dualcore A64 X2 letolja a dualcore HT EE-t is. Video kódolásban is.
Annyiért persze illik.
De single core-ben télleg jó lehet.

Azért software oldalon a 64bites támogatás még egy kicsit odébb van. Hiába nyomulsz 64bites procival ha még nincs hozzá olyan alkalmazás ami ki is használná. Ma A64-es esetén az eredmény nem lesz jobb. Olyan mint amikor HT-s Intel procival használunk olyan programot mely nem kezeli a HT-t. A példámban említett Canopus termék kihasználja a HT techológiát és éppen emiatt képes arra amire nem képesek azok a programok melyek nem kezelik a HT-t.

#71 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 12:43

Mint az elején már írtam az alkalmazási környezet dönti el, hogy AMD vagy Intel. És abban ugye egyetértesz, hogy pár alkalmazási terület ahol stabilitás szempontjából az Intel használata előnyösebb pld. hardware alapú digitális videó feldolgozásnál az AMD használata felér egy öngyilkossággal (a rengeteg fagyástól inkább kiugrasz az ablakon).  Mint írtam nem játszom. A PC nálam munkaeszköz és nem szórakozásra van. Én ebből a szempontból közelítem meg a kérdést.

:offtopic:
:nevet2:

Ahogy látom neked sem volt még AMD alapú rendszered. :D (Én is elég sok videót kódolok, P4-en és AMD-n egyaránt tettem már ezt, és soha nem volt még fagyásom. De biztos csak én vagyok mázlista...)

Azt áruld már el, hogy mitől fagyna jobban egy normális alkatrészekből összerakott AMD konfig, mint egy P4? És még te mondtad a topik elején, hogy ez csak flame lesz - és pont te gerjeszted az efféle kijelentéseiddel a vitát. :(
Mindkettőből lehet kókány, instabil gépet építeni, mert ugye nem csak a procin múlik, hogy mi stabil és mi nem. :omg:

A topikindító úriembernek pedig: én erősen kétlem, hogy érdemes volna bármiféle pénzt ölni egy S478-as prociba, én a helyedben várnék, kicsit spórolnék még, és egy előremutatóbb platfromra váltanék. De ha mindenképpen fejleszteni akarsz, akkor valóban gyorsabb gépet kapsz, ha 2600+-os AMD-ről váltasz 3GHz-es P4-re. Mondjuk én sajnálnék erre a fejlesztésre 20k-t (meg amennyivel többet), de az én vagyok. ;)

#72 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:37

ez engem mondjuk nem erdekel, csak most volt szerencsem par honapot a notimrol netezni+dolgozni (1.6 dothan), es megorultem a HT nelkul. szoval kitomoritek egy cdnyi rar-t, es kozben nem tudom hasznalni az operat, hat ez vmi katasztrofa..  :rolleyes:
what the fuck is WTF?

#73 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:54

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:48

:nevet2:

Ahogy látom neked sem volt még AMD alapú rendszered. :D (Én is elég sok videót kódolok, P4-en és AMD-n egyaránt tettem már ezt, és soha nem volt még fagyásom. De biztos csak én vagyok mázlista...)

Azt áruld már el, hogy mitől fagyna jobban egy normális alkatrészekből összerakott AMD konfig, mint egy P4? És még te mondtad a topik elején, hogy ez csak flame lesz - és pont te gerjeszted az efféle kijelentéseiddel a vitát. :(
Mindkettőből lehet kókány, instabil gépet építeni, mert ugye nem csak a procin múlik, hogy mi stabil és mi nem. :omg:

A topikindító úriembernek pedig: én erősen kétlem, hogy érdemes volna bármiféle pénzt ölni egy S478-as prociba, én a helyedben várnék, kicsit spórolnék még, és egy előremutatóbb platfromra váltanék. De ha mindenképpen fejleszteni akarsz, akkor valóban gyorsabb gépet kapsz, ha 2600+-os AMD-ről váltasz 3GHz-es P4-re. Mondjuk én sajnálnék erre a fejlesztésre 20k-t (meg amennyivel többet), de az én vagyok. ;)

Ha figyelmesen olvasnál látnád, hogy hardware-es feldolgozásról írtam. Az AMD-s lapoknál a PCI buszos hardware-es capture/editor eszközökkel sűrűn vannak fagyások mivel az AMD-s alaplapok PCI időzítése egy kicsit más emiatt a hardware-es DV, MJPEG, MPEG2 editor eszközök instabilan működnek. De ez csak a hardware-es azaz a saját tömörítő processzort tartalmazó kártyák esetén fordul elő. Simán software-es feldolgozásnál ill. TV tuner és egyéb software alapú kártya esetén nincs fagyás.

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 26. 13:55 -kor

#74 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:56

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:39

Naja, most meg már tökmindegy. A következő, vagy az az utáni procim már ugyis dualcore athlon64 lesz, ugyhogy.. :)

vegulis teis a realitas hatarain belul maradtal :D 20k-s p4 vs 200k-s x2 :D
what the fuck is WTF?

#75 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:54

Ha figyelmesen olvasnál látnád, hogy hardware-es feldolgozásról írtam. 

Köszi, de figyelmesen olvastam. :D

Idézet

Az AMD-s lapoknál a PCI buszos hardware-es capture/editor eszközökkel sűrűn vannak fagyások mivel az AMD-s alaplapok PCI időzítése egy kicsit más emiatt a hardware-es DV, MJPEG, MPEG2 editor eszközök instabilan működnek.

Mi az, hogy az AMDS alaplapok PCI időzítése "kicsit más"? Fejtsd már ki bővebben kérlek!

Azt még megkérdezhetem, hogy volt-e valaha AMD-s konfigod? Mert az eddigi hozzászólásaidból az jön le, hogy nem nagyon... :D

#76 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:00

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:00

Azt még megkérdezhetem, hogy volt-e valaha AMD-s konfigod? Mert az eddigi hozzászólásaidból az jön le, hogy nem nagyon... :D

idepofatlankodok: nekem mar volt, de nem lesz tobb :D ht > *, x2 meg kokainarban  :cool:
what the fuck is WTF?

#77 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:07

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:00

idepofatlankodok: nekem mar volt, de nem lesz tobb :D ht > *, x2 meg kokainarban  :cool:

Ne pofátlankoggyá'! :D  :D  :D

A HT tényleg jó dolog, nem is vitatom, viszont ezt kompenzálja (szerintem) az A64-ek ár/érték aránya. De egy percig sem állítottam, hogy a P4 nem jó, még mielőtt nekemestek. :) :)

#78 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:17

'nyé innen striga AMD buzee, ez akkor is intel flémtopik lesz ha a fejedtetejére állsz :D Különben meg bee, nekem is van HTm, és akkor is azt mondom hogy mindenre jó, még a hajhullást is megállitja, ha az amd 8 maggal jön ki, mert mocskos intelbuzi vagyok, na :D

#79 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:20

nagyon túl lett lihegve a kérdés :)
nézzuk a tényeket. a 3gigas p4 nagyságrendekkel erősebb, és nagyon jó áron kínálják neked.
ennyi. vegg meg eladásra, ha más nincs :)

Relax... :)
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#80 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 14:28

Idézet: therapy!? - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:20

nézzuk a tényeket. a 3gigas p4 nagyságrendekkel erősebb

Ne túlozzunk, kérem! Anno egy tisztán számolási feladatot (= nyers erő, molekulamodellezés) lefuttattam egy 1GHz-es Thunderbird-ön és egy 3GHz-es Northwood-on is, Linux alatt. A P4 nagyságrendileg 1.5x volt gyorsabb, ami azt hiszem, elég sokat elmond a két processzor, ill. a két architektúra erejéről!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.