HWSW Informatikai Kerekasztal: MSN 7.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSN 7.0 Felrobbanok!!! :)

#21 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 31. 15:47

Idézet: Hamrad - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 15:33

Talán felrakjak egy régebbi Upgradet?  :confused:

Előbb a garancia érvényesítését javasolnám. Lehet, hogy utána elveszti a garit...
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#22 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 16:00

Idézet: Hamrad - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 13:25

Volt, hogy találkoztam az XP-féle kék halálal (két hónap alatt kb. háromszor), amikor a  hardver esetleges hibájának megelőzésére hivatkozva lekapcsolja a rendszer a merevlemezeket, és  javasolja a system resetet. 

Az üzenet megtévesztő, hardver károsodásának esélye ugyanannyi, mint bármely más le nem kezelt kivétel esetén bármely más rendszerben (win98 pl), piszkosul kicsi. Inkább a virtuális memória adatainak sérülése, illetve a hdd egyéb területeinek felülíródása miatt parkol le, abból ugyanis totális adatvesztés is lehet, mégpedig valamivel nagyobb eséllyel.

Egyébként a hálózati forgalmat analizálhatod pl. Ethereal-lal, talán pontosabban kiderül mi van.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#23 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 16:29

Cisco után nem gondolni az Etherealra.... Öreg hiba... :) :)  :respect:
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#24 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 17:05

Megnéztem Ethereallal egy csomagelemzést.
Az eredmény meglepő...

Néhány másodperc alatt kb. 14000 TCP, kb. 20 UDP, és 4 ICMP csomag.

A TCP csomagok túlnyomó többsége egy végtelen ciklusba keveredett háromutas kézfogásra emlékeztet, sikertelen kapcsolatfelvétel után "TCP previous segment lost" üzenettel megszakítva.
Ha jól sejtem, elveszett a csomagfej előtti keretkezdet-jelző. Ez viszont hálózati zavarásra, vagy eszközhibára utal.
De akkor miért megy az internet, és az egyéb letöltés hibátlanul?  :think:

Hozom a kalapácsot....  :D
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#25 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 17:37

Idézet: Hamrad - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 18:05

Megnéztem Ethereallal egy csomagelemzést.
Az eredmény meglepő...

Néhány másodperc alatt kb. 14000 TCP, kb. 20 UDP, és 4 ICMP csomag.

A TCP csomagok túlnyomó többsége egy végtelen ciklusba keveredett háromutas kézfogásra emlékeztet, sikertelen kapcsolatfelvétel után "TCP previous segment lost" üzenettel megszakítva.
Ha jól sejtem, elveszett a csomagfej előtti keretkezdet-jelző. Ez viszont hálózati zavarásra, vagy eszközhibára utal.
De akkor miért megy az internet, és az egyéb letöltés hibátlanul?  :think:

Hozom a kalapácsot....  :D

azokat a szponzor progikat felraktad az MSN-nel együtt?
nem lehet hogy csak "hazatelefonálnak" MS-hoz?  :omg:

milyen hálókari-d van?
"We unlock the mysteries of knowledge and technology" - Symphony X

Balatoni ingatlanok, Veszprémi ingatlanok

#26 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 18:12

Az még ok lenne h esetleg kimásznak a netre -> nagy forgalom, de miért halna meg tőle az msn :think:
Hiszen ez ugyanúgy fennáll(na) akkor is, ha közvetlen rádugja a modemet a gépre.

Sztem sétálj vissza a router-rel... ha szerencséd van náluk is produkál vmit. :)
Szavaz a hejesirók pártyára!

#27 Felhasználó inaktív   -=GERI=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 31. 19:34

szerintem a hiba oka egy olyan program, ami a háttérben fut, és nem szeret az msn-el együtt futni.
Azon az ominózus nap nem tettél -e fel (vagy előtte nap) egy új programot?
Ha tettél fel, és formázás után is újra feltetted, akkor ez a program akassza.

Szerintem semmi hardveres gond nincs.
Munkakör: hivatásos fórumrém
Honlap: http://LegendgrafiX.tk

#28 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 21:20

A szponzor progikat kihagytam, mert ha engedélyezve vannak, még a registrybe is csúnyán beépülnek.

A hálókarik:
SMC 1255 TX
Realtek 8139
Mindkettővel próbáltam, külön-külön is.

Rátaláltam egy "sortársamra" , de a küldött mailre még nem kaptam választ:
https://forum.hwsw.h...showtopic=86679

Szándékosan kipróbáltam egy olyan verziót, hgy SP2 telepítés után, a "csupasz" XP-re  tettem fel az MSN-t, MsgPlus nélkül. A hiba ekkor is fennált.
Ha szoftveres lenne a probléma, és másik program "akasztaná meg", akkor a közvetlen modemes csatlakozás esetén sem menne az alkalmazás.
Egyébként az utolsó programhasználat, és az  első hibajelenség között nem volt semmilyen szoftveres, vagy hardveres változtatás a gépen.

A routert három hónapja csomagoltam ki a gyári tatyóból. :)
Holnap elsétálok a boltba, remélem ki tudjuk próbálni a Messengert is.
Acer Aspire 5310

#29 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 14:57

Ma visszavittem a routert....

Azt mondták, hogy sok helyre telepítettek eddig ilyen készüléket, de az MSN egyik helyen sem volt működőképes.  Bármely más, akár VoIP alapú alkalmazás is működik rajta.
Ezek szerint ez egy típushiba, ami TCP kapcsolatfelvételnél jelentkezik.
A kereskedő elmondása szerint felküldtek már több ilyen kütyüt, ezzel a hibajelenséggel a márkaszarvízbe, de ott minden teszt sikeres volt.  Javítási idő (mialatt nem történik javítás) két hét, cserekészülék nélkül.

Tanulság: Ne vegyetek Mercury KOB BR100 Routert, ha MSN-t akartok! :D

Ha optimistán nézem, még szerencsés is vagyok, hogy eddig elbírt a Messsengerrel.
De akkor eddig miért ment???

Azt hiszem, ez rejtély marad......
Acer Aspire 5310

#30 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 16:41

Idézet: Hamrad - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 15:57

Azt mondták, hogy sok helyre telepítettek eddig ilyen készüléket, de az MSN egyik helyen sem volt működőképes.  Bármely más, akár VoIP alapú alkalmazás is működik rajta.
A kereskedő elmondása szerint felküldtek már több ilyen kütyüt, ezzel a hibajelenséggel a márkaszarvízbe, de ott minden teszt sikeres volt.  Javítási idő (mialatt nem történik javítás) két hét, cserekészülék nélkül.

Ha optimistán nézem, még szerencsés is vagyok, hogy eddig elbírt a Messsengerrel.

próbálj meg felrakni egy 6.2-es MSN-t..  :up:

#31 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 17:56

Tudja a kereskedő, hogy van ez a hiba, de nem cseréli ki?  :think:
Fogyasztóvédelemmel való riogatás?  :rolleyes:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#32 Felhasználó inaktív   OLE-3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 20:45

Nekem is voltak ilyen gondjaim. A ruterrel volt a gond. minden egyes bejelentkezesnel kipingel az ms-hez, ami a 7001es porton akar visszaechozni. Viszont ha ez csukva van, egyszeruen megall az msn-be az elet. A regi 6.2-vel nem volt ilyen hiba, sot a 7.0 betajaval sem. Szoval vagy kapcsold ki a ruteren a tuzfalat, vagy allitsd be trusted portnak a szoftveres tuzfaladon/rutereden a 7001-et.

#33 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:30

Feltettem a 6.2-t, de minden bejentkezéskor követeli a következő verziót, különben nem enged be.

Ez talán azért van, mert a meglévő passportoknál már regisztrálva van, hogy rendelkezem 7.0-val. Talán....

A tűzfal nincs aktiválva a routeren semmilyen portra. Ettől függetlenül belekukkantok.

A kersekedő ismerősöm, így hagyom a fogyasztóvédelmet. Elvégre felajánlotta a javítási lehetőséget, de nincs cserekészülékre lehetőség, én pedig nem tudok meglenni két hétig router nélkül. Persze lehet kölcsönkérni, stb, stb, de az ismerősök nem erre valók.....
Acer Aspire 5310

#34 Felhasználó inaktív   OLE-3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:45

Idézet: Hamrad - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 14:30

Feltettem a 6.2-t, de minden bejentkezéskor követeli a következő verziót, különben nem enged be.

Ez talán azért van, mert a meglévő passportoknál már regisztrálva van, hogy rendelkezem 7.0-val. Talán....

A tűzfal nincs aktiválva a routeren semmilyen portra. Ettől függetlenül belekukkantok.

A kersekedő ismerősöm, így hagyom a fogyasztóvédelmet. Elvégre felajánlotta a javítási lehetőséget, de nincs cserekészülékre lehetőség, én pedig nem tudok meglenni két hétig router nélkül. Persze lehet kölcsönkérni, stb, stb, de az ismerősök nem erre valók.....

Igen sajna 6.2-vel mar egyaltalan nem enged be :(

Ma vegkepp mas megoldas nincs, ajanlom a miranda klienst, van benne msn7 protokoll is (meg yahoo, irc, aim stb stb), avatar, loggolas, meg minden apro dolgot beallithatsz rajta.
http://miranda-im.org

#35 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:51

Idézet: Hamrad - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 14:30

add el az ismerősödnek a boltban a cuccot, és vegyél egy D-link-et.. ;)

ha felraksz valamilyen tűzfalprogit, ugyanolyan védelmed lesz, mint ha routeren keresztül neteznél.. ha vagy egy switch-ed otthon akkor mehet is a helyére amibe az uplink-et fordított kábellel kell bekörni, így szétossza a többi porton.  :up:

Szerkesztette: helkis 2005. 08. 02. 13:57 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:54

Igen, marad a másik progin keresztül való elérés.....

Viszont a hálókártyából a kábel kihúzását-bedugását már egészen megszoktam.  :D  :D
Na jó, tudom, nem egészséges az eszközöknek sem mechanikailag, sem sztatikus feszültség szempontjából, de a TCP Requestek így megállíthatak. :)
Acer Aspire 5310

#37 Felhasználó inaktív   acy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:26

Sziasztok!

Szintén MSN+Router probléma. D-Link DI-604 (D2) routerem van, és amióta beállítottuk, az egyik gépen meghalt az msn (a másikon furcsamód megy).

"Az MSN Messenger program több sikertelen bejelentkezési kísérletet tett. Elképzelhető, hogy a tűzfal megakadályozza a Messenger kapcsolódását a szolgáltatáshoz. Ellenőrizze a tűzfal beállításait."

Miután routerben van tűzfal, így a windows-ban ki van kapcsolva, routerben viszont nem tudom, hogy kéne beállítani, hogy az az MSN-nek is tetsszen.
Hozzéteszem, sima Windows Messingerrel sem kapcsolódik...

Ha bárkinek van vmi ötlete... Osszátok meg velem, pls!!!

Köszike

#38 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 08:05

Emberek én egy  Mercury KOB BR100-al szívok. Őtőle is kifagy az MSnem. :( Tudtok valami megoldást?

#39 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 08:29

:(

#40 Felhasználó inaktív   ggaben 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 26. 10:14

Idézet: helkis - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 17:41

próbálj meg felrakni egy 6.2-es MSN-t..  :up:

Na hát először is sziasztok!
Az Msn próbléma mindenképpen a router hibájából fakad.
A megoldás firmware frissités,nekem van belőle egy 2.00.0099-es verzióm,ha valakinek kell,jelezze mailban szívesen elküldöm de linket nem tudok mellékelni mert a fene tudja már honnan szedtem de müködik! :)  :up:

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó