HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 26. 12:58

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 12:00

Sziasztok

Órák óta keresem, de sehol nem találom azt/azokat a honlapokat, ahol ki lehet számolni, hogy a gépben lévő cuccoknak mekkora táp kéne.
Hilfe!!! Mondjatok párat, de egy is elég!

beirod gugliba h. power supply calculator és kb. ennyi.
van egy pár: "Results 1 - 50 of about 710,000 for power supply calculator."

továbbá nem szabad azoknak hinni, csak nekünk :)
milyen konfighoz kellene táp?

#522 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:10

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 11:58

beirod gugliba h. power supply calculator és kb. ennyi.
van egy pár: "Results 1 - 50 of about 710,000 for power supply calculator."

továbbá nem szabad azoknak hinni, csak nekünk :)
milyen konfighoz kellene táp?

:respect:  :respect:
Én meg power supply monitort írtam, minden jött, csak ez nem.  :omg:

Nem szándéxom újat venni, csak ha mind a két cd/dvd bennt van, akkor meghal.
De már a cégnél kicseréltem a tápot egy nagyobbra.  :cool:
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#523 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 19:01

Tom's hardwaren van egy PSU teszt, nem találjátok ki melyik jött ki győztesen. Természetesen a Codegány. :nevet:

Na jó csak vicc volt, természtesen a Fortronn.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#524 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:34

Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 19:01

Tom's hardwaren van egy PSU teszt, nem találjátok ki melyik jött ki győztesen. Természetesen a Codegány. :nevet:

Na jó csak vicc volt, természtesen a Fortronn.

Ez a teszt egyébként tanulságos ,mert több olyan tápgyártó is kiment tomékhoz akiknek leszerepelt a tápjuk és ellenőrizték a méréskeet és valóban jónak találták őket...Szal szerintem érdemes végigolvasni és Tomról lévő előítéleteinket félretenni :)

#525 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 27. 06:27

12VTO5V voltmoddolás tényleg nagyon veszélyes a tápra, néha megáll a chipsetventi, valami rendetlenséget észleltem, így visszaállítottam az utolsó ventit 12V-re, de a bazinagy hátsó 12cm-es venti jól elszívja a táp szellőzését, akkor most mi a teendő? Keresem hozzávaló pótméteret a hátsó ventire, hogy egyensúlyba hozzon a táp szellőzését?
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#526 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 12:11

Üdv mindenkinek:

A mostanság tapasztalható kavarodást szeretném rendbe rakni, ha minden igaz.

Köztudott hogy, a Chieftec próbál minőséget forgalmazni, de mivel nem mindent ő gyárt, ezért a beszállítok miatt lehetnek gyengébb szériák.
Ami elromolhat jelen esetben az a táp.

Eddig a következő beszállítókról halottam: (nem minőségi sorrendben)
Sirtec
Seasonic
Delta
Enhance

A már nem kapható 360W ATX-1136H jelzésű Enhance gyártású volt. Szériahibáról nem tudni.

A forgalomban lévő 410W ATX-410-212 Sirtec gyártás talán és ritka gyatra minőséget jelent.

Tehát kérnék mindenki, aki bármelyik széria eredetéréről, illetve kiemelten nagy romlási statisztikájáról tud valamit az jelezze.

Nem szeretnék foglalkozni az eredeti gyártók saját vagy más új márkák alatt történő megjelenésével. Ugyanis talán a Chieftec minőség ellenőrzésen nem úgy teljesítő modelleket forgalmazza a Sirtec saját néven, és a Sirtec minőség ellenőrzésen nem teljesítő modelleket meg az IMBP veszi meg.

#527 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 12:44

Az en jo oreg Chieftec 340W-os HPC-340-201-em asszem futott Seasonic markanev alatt is, de valojaban a High Power gyartotta.

[szerk:]Megsem, weboldalon kint levo specifikacios PDF-ben meg Sirtec Group Electronic Corp. szerepel :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2005. 08. 27. 12:49 -kor

#528 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 27. 12:49

A SeaSonic az már sajnos gagyigyár, nincs saját tervezőpadja. Esetleg HPC lehet az a (kihagyott) szállító.
De ez a topik szvsz teljesen felesleges és belefért volna a táptopikba. Nem?
Nincs semmi komoly baj a CT tápokkal, ami indokolná az ilyen jellegű differenciálást. A Delta beles tápok kifejezetten magasabb minőségűek, a többi sem rossz, a Sirtec-nek volt egy szériahibás eresztése, a kondi meg az összesben kiszárad. A szériahibásoknak pedig ott van szintén a kiemeltek között a táphalálok témakör.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#529 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 12:50

Mert mondtam, hogy ne tegyél ilyet... :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#530 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 15:07

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 7:27

12VTO5V voltmoddolás tényleg nagyon veszélyes a tápra, néha megáll a chipsetventi, valami rendetlenséget észleltem, így visszaállítottam az utolsó ventit 12V-re, de a bazinagy hátsó 12cm-es venti jól elszívja a táp szellőzését, akkor most mi a teendő? Keresem hozzávaló pótméteret a hátsó ventire, hogy egyensúlyba hozzon a táp szellőzését?

Mi az a 12VTO5V voltmoddolas? :think:
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#531 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 16:45

Idézet: Peetie - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 16:07

Mi az a 12VTO5V voltmoddolas? :think:

Gondolom az, hogy a ventit 12V helyett az 5V-os ágra kötögeti át.

#532 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 17:08

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 17:45

Ahamm, es akkor ez ezekszerint nem tul jo otlet? :( Mert enis gondolkodtam rajta, vannak regi 8 centis ventijeim, de 12Von tok hangosak.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#533 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 18:10

Idézet: Peetie - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 18:08

Ahamm, es akkor ez ezekszerint nem tul jo otlet? :( Mert enis gondolkodtam rajta, vannak regi 8 centis ventijeim, de 12Von tok hangosak.

Sztem nincs vele semmi gond, kivéve ha a venti már bizonytalanul indul el 5V-on.
Ezen kívül nem mindegy, milyen fordulat volt eredetileg, mert egy 2000-es 8cm-es pl nem fúj szinte semmit 5V-on. 7V-on viszont még egész jó, és halk is.

(7V-hoz a 12V marad a helyén, és a földet kell az 5V-ra tenni. 12-5=7 :) De ez már veszélyes lehet, ha a venti zárlatos lesz. Ilyenkor jó minőségű venti + külön ág nekik ajánlott)

#534 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 18:30

Vagy veszel egy venti szabályzó panelt, párezer forintért, aztán 4 ventit fokozatmentesen szabályozhatsz, barkácsolás nélkül :)

Szerkesztette: Locutus 2005. 08. 27. 18:30 -kor

#535 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 19:08

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 17:45

Ott a pont, de nem többször kötögetni, hanem készítettem az átkapcsolási molex csatit. :D A kinézet mint egy molex hosszabbító, de a vezeték összeköttetés tükrözve van.

#536 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 27. 19:13

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 19:30

Vagy veszel egy venti szabályzó panelt, párezer forintért, aztán 4 ventit fokozatmentesen szabályozhatsz, barkácsolás nélkül :)

Ezen gondolkozom a panel vásárláson, de a Zalman CNPS7700Cu prociventi 3 amperes (jól írtam?), nem hinném hogy kompatibilis. Eszembe jutottam a "fokozatmentes" szövegről, hogy ezt az idézet szerint szokták a  nők állítgat minden órában, akár fél fokkal is. :D :omg: Maradjunk inkább... :)

Szerkesztette: bolic system 2005. 08. 27. 19:14 -kor

#537 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 19:37

Nagyteljesitményű hűtőkre is fel vannak készitve az előlapi panelek, ellentétben az alaplapok ventikihajtásaival, amire már egy 7W körüli felvételű ventit sem volt szerencsés felkötni.
Amugy, addig nincs gáz ezekkel a homemade molex-forditókkal, mig el nem adod :D, vagy ki nem dobod, oda nem adod valakinek. Nekem egy ilyen ki-tudja-honnan származó molexszuttyadék miatt halt el egy cd-iróm meg egy 40es TEAC olvasóm....

#538 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:18

Sokszor kibeszéltük, hogy egy mai, normális tápban, melyben a venti(k) hőfokfüggő fordulatszám-szabályozással fut(nak), a venti által aktuálisan pörgött fordulat nem véletlenül annyi, amennyi. Ha ezt szánt szándékkal fixre kötöd, lassítod, azzal előbb vagy utóbb szinte biztosan a tápot sütöd meg. Az erre szolgáló elektronika nem dísznek van ott.
A 7V-ra kötést, abban az egyszerű formájában szintén illik kerülni!
Legegyszerűbb, legolcsóbb fokozatmentes fordulatszámszabályozás továbbra is a kb. 47-100Ohm-os potméter. Persze rendes, nagy méretű, szerelhető.

#539 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:25

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 22:18

Sokszor kibeszéltük, hogy egy mai, normális tápban, melyben a venti(k) hőfokfüggő fordulatszám-szabályozással fut(nak), a venti által aktuálisan pörgött fordulat nem véletlenül annyi, amennyi. Ha ezt szánt szándékkal fixre kötöd, lassítod, azzal előbb vagy utóbb szinte biztosan a tápot sütöd meg. Az erre szolgáló elektronika nem dísznek van ott.
Legegyszerűbb, legolcsóbb fokozatmentes fordulatszámszabályozás továbbra is a kb. 47-100Ohm-os potméter. Persze rendes, nagy méretű, szerelhető.

Ez teljesen vilagos, en (de sztem a tobbiek is) arra gondoltunk, hogy a hazhuto ventiket  12V helyett 5V-ra kotve lehet nemi hangot sporolni, ha az nem art a tapnak.

#540 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:31

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 22:18

[...]
[...]

Elméleti kérdés: Mekkora lehet max. a zárlati áram a 12 és 5 V-os ág között? Megengedett ez bármilyen tápnál is?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.