HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 09:23

Pedig nincs benne :) . Az egyes ágak terhelhetőségének összege nem egyenlő az összes kivehető teljesítménnyel, optimális esetben minél nagyobb, így el tudod osztani a pl. szumma 100W-ot rugalmasan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1862 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 09:35

No most néhány szerelési jótanács... hogy a csudába teszem én ezt az átalakító izét a gépbe? :) Nem vagyok nagy barkács, sajnos.

#1863 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 10:19

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 8:33

Ha a félremérést is belekalkuláljuk, ebben semmi rendellenes nincsen :confused: . Műszered van?

DVD irobol kihuzott molexen merve 5.01 meg 12.01-et mutat a multimeterem.

#1864 Felhasználó inaktív   TomBond 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 17:20

Szeretnék venni egy Chieftec 420W CT420A2 tápot a jelenlegi Codegen 400 W helyett ugyanis az nem bírja el a rendszeremet. A "követelmények" és a rendszer a következő:
- Intel P4 3.0Ghz
- 2 db optikai meghajtó (DVD olvasó és író)
- 3 db HDD (1 db seagate Sata 120 GB; 1 db seagate IDE 120 GB; 1 db seagate IDE 60 GB)
- Ati Radeon 9600XT
- Asus P4P800-E deluxe alaplap
- Vezeték nélküli hálókártya
Fontos lenne hogy csendes legyen megbízható és kb 15.000 Ft (körül).

Kérdések:
- Hány db 12 V-os csatlakozója van ennek a tápnak és mennyire terhelhetőek?
- Van-e rajta Sata csatlakozó?
- Az alaplapot tudom-e használni ezzel a táppal.
- A későbbiek során lesz-e gond a bővítésnél (pl. másik VGA, vagy alaplap vagy ilyesmi)?
- Mi is pontosan az aktí/passzív PFC? É mire is jó az?

Ha úgy gondoljátok hogy nem ok ez a táp várok más ötleteket is.

#1865 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 22:51

Amit ma vettem, aerocool nagyon jónak tűnik, és 13.6 K volt tréfával.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1866 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 08:16

Sziasztok!
Egy kerdesem lenne, elnezest, elegge tajekozatlan vagyok tap ugyben.
Van egy compaq evo 500-as gepem. Ebben egy 250 W-os tap. A tap elegge inkompatibilis, cserelni nem tudom. Szeretnek VGA-t cserlni, kerdesem, elbirna-e ez a tap a kovetkezo konfigot:
- P4 1,5 Ghz proci
- 2 db IDE vinyo
- 2 db optikai meghajto
- ATI 9550 VGA
- PCI USB 2 kartya
- Fire Wire kartya
- 1 Gb SDRAM

A kerdes egeto, mert holnapra valaszt kellene adnom.
Elore is koszonom segitsegeteket!  :respect:
Smelo

Szerkesztette: smelo 2005. 11. 30. 08:17 -kor

#1867 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 14:01

a speedfan az aktuálisan felvett volt értékeket mutatja?

Kép

megijjeszt a 12v ágra irt 6.77v ....
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1868 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 07:33

Mérési hiba. A vinyók már 10V körüli fesznél eldobják magukat, a többi sem bír ennél sokkal kevesebbet.

Gaba táp, 300W, "P4". Nem megy :) . Szétszedem, belső világ nagyon letisztult :Đ , viszont van beültetve védelem (ami a szériát ismerve hol jó, hol nem). Panel a diódák körül iszonyú barna, a 3,3V itt még FET-es stabilizátorról megy. Nézem másik oldalon, a FET két áramjárta lába körül ón "elpárologva", kontaktus nincsen. Egész cubehör kiszed, diódák épek mind, a FET is hajlandó működni, pedig...
A S és D láb szemmel jól láthatóan meg van sötétedve, a G láb világos, csillogó, ezek meg sötétszürkék. A FET tokozása szintén ilyen szürkés, a szigetelőgyűrű barna, az alátét el van feketedve...És ez a szerencsétlen túlélte, bár lehet, hogy a plusz diffúziótól módosult a típusszáma :Đ .
Összeraktam, ment tovább, semmi rendellenes dolog.

Szerkesztette: didyman 2005. 12. 01. 07:36 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1869 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 09:17

Idézet: smelo - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 8:16

Sziasztok!
Van egy compaq evo 500-as gepem. Ebben egy 250 W-os tap. A tap elegge inkompatibilis, cserelni nem tudom. Szeretnek VGA-t cserlni, kerdesem, elbirna-e ez a tap a kovetkezo konfigot:
- P4 1,5 Ghz proci
- 2 db IDE vinyo
- 2 db optikai meghajto
- ATI 9550 VGA
- PCI USB 2 kartya
- Fire Wire kartya
- 1 Gb SDRAM

Smelo

Lehet, hogy érdemes lenne újrakondiztatni, küldj privit didymannak, vagy stolnak.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1870 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 09:23

Idézet: smelo - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 8:16

Sziasztok!
- P4 1,5 Ghz proci
- 2 db IDE vinyo
- 2 db optikai meghajto
- ATI 9550 VGA
- PCI USB 2 kartya
- Fire Wire kartya
- 1 Gb SDRAM

Smelo

Szerk. 9550-azzal nem lesz gondja a tápnak.

Szerkesztette: didyman 2005. 12. 01. 09:24 -kor

#1871 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 10:29

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 7:33

Mérési hiba. A vinyók már 10V körüli fesznél eldobják magukat, a többi sem bír ennél sokkal kevesebbet.

tekintve hogy az everest-emben nincs 12v érték, igy az a tanulság, hogy az alaplap nem rendelkezik olyan szenzorral?
milyen win program van, ami megbizható adatokat szolgál? szedtem le párat, de fele vagy nem talált semmilyen szenzort, vagy össze-vissza mért.
(ja: nézd meg biosban választ kérem mellőzni ;) :D)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1872 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 13:01

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 19:35

Szokasos nagykerjeinkben nem volt Zen, igy kenytelen voltam kiskerben venni 21.6+bunti ert.

De mivel rossz helyre tevedtem be, igy kenytelen voltam elhozni egy Cooler Master Centurion 5 hazat is. :wub:

Egyebkent az FSP elmegy a 'csaba, ennyiert elvarnam, hogy 2x nehezebb legyen, mint a Chieftec 340W tapom.
Ehhez kepest Zen a konnyebb. :eek:

NEm csak az aktív PFC miatt könnyebb a Zen hanem nézd meg mennyire kevés kábelje van...Az is sokat nyom...

#1873 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 17:11

Apropó, ha már az értékeknél tartunk.
Néztem Nyunyu-nál a speedfan értékeknél a mínuszos értékeket:
Kép

Csak, mert nálam:
Kép

Ez normális?

#1874 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 21:56

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 17:11

Apropó, ha már az értékeknél tartunk.
Néztem Nyunyu-nál a speedfan értékeknél a mínuszos értékeket:
Kép

Csak, mert nálam:
Kép

Ez normális?

Az a 11.33V nem kevés?

Idézet

#1875 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 22:49

Mérési hiba. Nagyon fals értékek, szenzorok ilyenek. Nincvs univerzális progi, van, hogy tök mást mérnek, van, hogy egyformán hülyeséget mér akármelyik, ezért célszerű műszer híján a BIOS értékeit nézegetni.

#1876 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 23:04

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 22:49

Mérési hiba. Nagyon fals értékek, szenzorok ilyenek. Nincvs univerzális progi, van, hogy tök mást mérnek, van, hogy egyformán hülyeséget mér akármelyik, ezért célszerű műszer híján a BIOS értékeit nézegetni.

Nekem a bios pont ugyanazt mondja mint az everest, kivéve talán a core feszt.

Idézet

#1877 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 07:09

Olyan is előfordul :Đ .

Más. Kedvencünk, JeNCi apánk honlapja, rajta a cég történetével és komoly ( :Đ) alkotógárdájával:
JNC Official Homepage

#1878 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 09:33

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 7:09

Más. Kedvencünk, JeNCi apánk honlapja, rajta a cég történetével és komoly ( :Đ) alkotógárdájával:
JNC Official Homepage

Esti horrorfilm :cool:

#1879 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 12:59

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 7:09

JNC Official Homepage

Ohh. haggyad már. egyszer már indítottam a JNC-ről egy topicot, ahol bemutattam, hogy mi jóra is képesek a JNC-nél. Csak épp volt némi összehasonlítás egy vagrgánya féle VENUS és egy JNC féle VENUS (RJA-46) ház között. Ég és föld. Tény, hogy tápból nem érdemes JNC-t venni (gyártottak egyáltalán más tápot is az LC-xxx-en kívűl?), de a pc házaik nagyon kultúráltak, ezt állíthatom, mert nekem volt és rettentő masszív, jól szerelhető (kivéve talán az alaplapot, mert az nem kivehető helyre kell szerelni) házak rengeteg hellyel.

Idézet tőlem abból a régi topicból:

Idézet

Nekem eredeti JNC házam van, mely elég könnyen megkülönböztethető (volt) a vargáné által árusított sz@rtól, ugyanis teljesen más a belső felépítése és a kivitelezés minősége.
...
A Vargáné féle Venus belsőjéről sajnos nincsenek képeim, de a belső felépítése jóval szegényebb és minőségében is sokkal rosszabb az eredetinél. Például a ventilátoroknak kevesebb helyet alakítottak ki, valamint a meghajtóhelyek kialakítása 4x5,25"/2x3,5"(floppy)/1x3,5"(HDD), míg az eredetiben 5 HDD hely van a 2 darab floppy-n kívül. Tetejébe a Vargáné féle házban a lemezek élei nincsenek eldolgozva és az egész ház valahogy deformált. Saját tapasztalat, mivel járt nálam egy Vargáné féle és az oldallemezét csak hosszas küszködés árán tudtam visszatenni a helyére annyira deformált volt.

#1880 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 19:52

Adott egy vaci új Foxconn gép foxconn táppal. Amikor először be akartam üzemelni és megemeltem a gépet hallottam hogy valami csörög benne. Fogtam levedtem az oldalát mert kíváncsi voltam hogy mi az. Rájöttem hogy a tápból jön ez a csörönpölés olyan mintha néhány csavar benne maradt volna. Most mit csináljak? Meg a tápon van egy kapcsoló I/O jelzéssel azzal úgye a tápot lehet ki be kapcsolni mert régebben 2 tápot hazavágtam mert régebben egy ilyen kapcsolóval 220V és 110V között lehetett választani és véletlenül a 110V-ra tettem háááát tönkre is ment  :D de mivel nem az enyém a gép ezért óvatos vagyok ezekkel a kapcsolgatásokkal  :D

Fontos volna

Válaszokat előre is THX  :respect:
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.