HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1. IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1. IV Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 09:47

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:52

Idézet

A német lap cikke szerint a Jordan és a Minardi az egész idei szezonban 2004-es Bridgestone-okkal versenyzett, és a Ferrari Brazíliában azért próbálta ki ezeket, mert a mérnökeinek feltűnt, hogy a két kis csapat időnként megmagyarázhatatlanul közel került hozzájuk.

Erre reagálva a Bridgestone szóvivője úgy nyilatkozott: "Nem igaz, hogy a Jordan és a Minardi egész évben 2004-es specifikációjú Bridgestone gumikat használt."

WoT nick: Atti77

#2282 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:20

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 10:05

Szavazás origo.hu-n:

Idézet

Összesen:
5342

Azért ez a reprezentatív minta a karcsúnál is karcsúbb. :) :)

#2283 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:27

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 10:11

Ez durva, hol vannak az Alonso szurkolok? Oda nem jarnak?

Samott

Ha még nem vetted volna észre, netszerte kevesen vagyunk. Én csípem Alonsót, de inkább Renault drukker vagyok. :) A Renault és Alonso fikázókból viszont Dunát lehetne rekeszteni.  :rolleyes:

Szerkesztette: Indy 2005. 09. 29. 10:28 -kor

"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2284 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:34

Idézet: Indy - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 11:27

Ha még nem vetted volna észre, netszerte kevesen vagyunk. Én csípem Alonsót, de inkább Renault drukker vagyok. :) A Renault és Alonso fikázókból viszont Dunát lehetne rekeszteni.  :rolleyes:

Csak versenyzo neveket lattam, olyan pont nem volt, hogy "nem szeretem Alonsot". Szoval fikazni se lehet ot... azt meg talan ne szamitsuk fikanak, ha valaki masra szavaz.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2285 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:40

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 11:34

Csak versenyzo neveket lattam, olyan pont nem volt, hogy "nem szeretem Alonsot". Szoval fikazni se lehet ot... azt meg talan ne szamitsuk fikanak, ha valaki masra szavaz.

Samott

Csak rá akartam világítani, hogy azok a számok kb. stimmelnek. :) Ha már itt tartunk, Alonso sem megy haza ünnepeltetni magát a divatdrukkerekkel. Hirtelen sokan lettek Spanyolországban. Mielőtt valaki azt mondaná hogy ez természetes, gondoljon Zsótira. :D

#2286 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:49

Jon az ujabb okoskodas: a kaszni miatt rossz a gumi?

Idézet

Az egészben az a legérdekesebb, hogy az év elején a Bridgestone sürgette az F2005 minél hamarabbi bevetését, a japánok tehát nyilván azt hitték, hogy az új kasztni hatékonyabban fog együttműködni az új gumikkal - a jelek szerint ez valamiért mégsem így történt. Az egyik lehetséges magyarázat, ami azonban pillanatnyilag csupán találgatás, hogy az autó aerodinamikája a vártnál kisebb leszorító erőt fejt ki, ezért nem melegíti fel időben a gumikat. Ez megoldaná azt a talányt is, hogy miért küszködik a Ferrari az egy mért körös időmérőn. A probléma azért biztosan összetettebb ennél, már csak azért is, mert a maranellói istálló által futott köridők a verseny során is következetlenebbek a michelines vetélytársakénál.

Akkor most mi van a Ferrarival?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2287 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 11:12

Figyeljetek, a hócipőm rendesen tele lett. Ezt a témát folyamatos kontroll alá vontam, minden egyes új hozzászólásról értesítést fogok kapni. Épp ezért azonnal tudni fogok arról, ha újabb flame, masszív off, személyeskedő vagy témaromboló post születik és megígérem, hogy abban a pillanatban végleg bezárom a topicot és az illető(ke)t legalább 1 hétre felfüggesztem.
Ha pedig a kifogásolható hozzászólást valamely frissen regisztrált "újonc" teszi közzé, annak hosszabb - esetleg végleges - pihenőt fogok adni.
Ezt utolsó figyelmeztetésnek szántam, miután a megszámlálhatatlan kérésemre mindenki nagy ívben sz@rik.

További kellemes fórumozást.

#2288 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 11:15

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 11:49

Jon az ujabb okoskodas: a kaszni miatt rossz a gumi?

Samott

Azért ha a kaszni lenne rossz, akkor az a szélcsatornában elég hamar kiderülne, nem?

Drummaster:  :up:
WoT nick: Atti77

#2289 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 11:48

Bár én nagyon hülye vagyok az F1 szakmai dolgaihoz, de úgy gondolom, hogy lehet egy kasztni a szélcsatornában bármilyen jó is, a pályán, élesben derül ki, hogy mennyire találták el: felfüggesztések, fékek, gumi, motor, pilóta és a kasztni elegye révén, hogy hogyan tud a több komponens együtt dolgozni... :think:

#2290 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:06

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 12:48

Bár én nagyon hülye vagyok az F1 szakmai dolgaihoz, de úgy gondolom, hogy lehet egy kasztni a szélcsatornában bármilyen jó is, a pályán, élesben derül ki, hogy mennyire találták el: felfüggesztések, fékek, gumi, motor, pilóta és a kasztni elegye révén, hogy hogyan tud a több komponens együtt dolgozni... :think:

Azért egy karosszéria aerodinamikai jellemzői a szélcsatornában is ugyanolyanok, mint nem szélcsatornában, ezt leszámítva természetesen egyetértek a véleményeddel.

#2291 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:18

Namost ha a leszoritoero keves, akkor a szarnyakat meredekebbre allitom (gondolom nem maximum meredeksegen hasznaljak allandoan, vagy is ha kicsi a leszoritoero, akkor ott a lehetoseg, hogy allitsanak rajta)

Szoval ebben a formaban nekem eleg FAKE kifogasnak tunik...
(persze nem mindegy, hogy adott szarnyallasnal, a kocsi melyik resze milyen terhelest kap, igy lehetoseget adva a balansz szabadabb allitgatasat, de ez mar megintcsak nem olyan egyszeru dolog...)

u.i.
Drum szerintem a temakovetest nem is azert kapcsoltad be, hogy felugyelj, csak erdekel a parazs vita, es fuggo lettel! ;)
(na jo vicceltem, ezt en sem gondolhatom komolyan, engem is zavar a sardobalas... mindenhol a megy, es a forumon is el kell viseni?!?:( )

#2292 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 13:06

Azért egy karosszéria aerodinamikai jellemzői a szélcsatornában is ugyanolyanok, mint nem szélcsatornában, ezt leszámítva természetesen egyetértek a véleményeddel.

Persze, én azt akartam kidomborítani, hogy hiába jó a kasztni magában (szélcsatornában vagy versenypályán), ha nem muzsikál jól együtt a többi komponenssel, mit sem ér. :(

Lásd Sauber, mikor megépítették a szélcsatornát, ment a halleluja, aztán mit értek vele... :(

Szerkesztette: Etele 2005. 09. 29. 12:32 -kor

#2293 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:35

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 13:06

Nem értek hozzá, de a leszorítóerő kanyarstabilitásra gyakorolt hatását szerintem elég nehéz szélcsatornában szimulálni. És ezen kívül még millió olyan dolog lehet az aerodinamikai kérdésekben, amihez a szélcsatorna édeskevés.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2294 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:43

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 13:18

Namost ha a leszoritoero keves, akkor a szarnyakat meredekebbre allitom (gondolom nem maximum meredeksegen hasznaljak allandoan, vagy is ha kicsi a leszoritoero, akkor ott a lehetoseg, hogy allitsanak rajta)

Szoval ebben a formaban nekem eleg FAKE kifogasnak tunik...
(persze nem mindegy, hogy adott szarnyallasnal, a kocsi melyik resze milyen terhelest kap, igy lehetoseget adva a balansz szabadabb allitgatasat, de ez mar megintcsak nem olyan egyszeru dolog...)

u.i.
Drum szerintem a temakovetest nem is azert kapcsoltad be, hogy felugyelj, csak erdekel a parazs vita, es fuggo lettel! ;)
(na jo vicceltem, ezt en sem gondolhatom komolyan, engem is zavar a sardobalas... mindenhol a megy, es a forumon is el kell viseni?!?:( )

Csakhogy ha meredekebb szárnyállással leszorítóerőt nyernek, akkor meg sebességet vesztenek, jobban kopik a gumi, többet fogyaszt a verda.
Az is fontos valóban, hogy melyik szárnyról beszélünk, az elsőről, vagy a hátsóról. Pl ha a hátsó szárnyat meredekebbre állítják, akkor jobb a gyorsulás, viszont kisebb a végsebesség, míg az első szárny meredekebbre állítása kevésbé szól bele a sebesség <-> gyorsulás arányba, viszont a vezethetőségbe és a stabilitásba annál inkább (alul-felülkormányzotság, stb.) A súlyeloszlással való sakkozás egyik módszere az autó egyensúlyának belövésének, de annyira keskeny az ösvény, hogy sztem rohadt nehéz belőni rendesen.

Ui: Szeretem a vitákat addig, míg a vitázó felek nem hőzöngő majomcsordaként dobálják egymást banánhéjjal. Az meg, hogy függő vagyok, köztudott. :)

#2295 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:46

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 13:35

Nem értek hozzá, de a leszorítóerő kanyarstabilitásra gyakorolt hatását szerintem elég nehéz szélcsatornában szimulálni. És ezen kívül még millió olyan dolog lehet az aerodinamikai kérdésekben, amihez a szélcsatorna édeskevés.

Nem szimulálni kell, hanem kiszámolni. Akkor már nagy vonalakban rendelkezésre áll egy fix adat, amit a pályateszteken szoktak finomítani. :)

#2296 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 13:03

Samott kérdezte egy másik topikban, hogy a Renault-nak hol van az igazi központja. A motort Viry-ben, Franciaországban készítik, a kasztnit pedig az anglia Enstone-ban. 85 ember dolgozik a Renault F1 Team-ben, ( a sleppel együtt 500 fő) ebből 17 a mérnök. 13 mérnök dolgozik a kasztnin és a felfüggesztésen Enstone-ban, 4 pedig a motoron Viry-ben.

Az igazi bázis azonban Enstone-ban van, Angliában. Ott történik a tesztelés és az összeszerelés. 42800 féle alkatrészt tárolnak, azaz kb. ennyi részből áll egy F1-es Renault. :) Cakk-pakk 135 fős az enstone-i gárda. 59 beszállítóval dolgoznak, azaz ennyi cég szállít alkatrészeket a Renaultnak. Végül is az autó 75%-ka készül Enstone-ban, úgyhogy kedves Samott, ez a főhadiszállás.  :cool:

#2297 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 13:15

Idézet: Indy - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 14:03

...úgyhogy kedves Samott, ez a főhadiszállás.  :cool:

Koszi a valaszt! ;)

Samott

#2298 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 14:29

Es akkor most a Toyota az japan vagy nemet?

hobizoli