A jó teljesitmeny az tag fogalom. Ha nincs egy rakat pénz például gyors sun-munkaallomasokra, akkor nem árt a jo teljesitmenyhez a gépközeliség... Igaz pont a kedvencem az objektum adatstruktura igyekszik elvonatkoztatni a regiszterektôl és társaitól, szoval elviekben lassít. Bár a fordító azt csinál vele amit akar, a lefordított kodot már nem szoktam böngészni. Az akármilyen is lehet.
A perl, phyton és az egyéb scripnyelvek valóban web-re nagyon jók, sôt még mobilon is vannak, bár legutobb a beep phytonban irt változatának portolásával szivogattam sokat, tekintve hogy néhány script alól hiányzott a c-"környezet".
Illetve mivel a legtöbb scripnyelv nem kényszerít tipusos gondolkodásra (szemben a programozás témazáróval

) igen könnyû kezdô programozóként hibás kodot generálni. Volt egy perl script ami hibát dobott egy szerviz csomag hiányára, csak a gond ott volt, hogy a fordító azóta egy generációt lepett, de a script nem fogta, hogy v5+sp5 kisebb mint v6 sp0 és csak szorta hogy a 6os verziohoz pakoljak már fel sp-t. Még jó hogy volt hozzá.
Igaz bármit könnyû scriptekkel megirni, ha elhiszem amit a nyelvek magukról reklámoznak. Ami engem illet nem csipem, hogy egy script miatt a dos-promtot kell hivogatnom. Nem hiszem hogy jot tesz a stabilitásnak, bár fagyáskor csak a dos prompt száll el, ami azért mégse a teljes gép...
A Fortranról csak hallottam, hálisten a numerikus problémák ezidáig elkerültek.

x86-on és Arm-on kivül nem igazán mozgok.
j.cs.,
Valoban ami a Java-t illeti nem az erôs oldalam, sôt. Bár a napokban használtam Eclipse, mert cvs-bôl kellett a neten kodot bányásznom. Hát a cégnél nem sikerült, és nem lettem okosabb miért nem. Söt... Otthon aztán sikerült, így sejtem a tûzfal okozhatott problémát. Ennél az IDenél tapasztaltam a villogó kurzort, ami nem engedett gépelni.
Elég sok IDE volt már a kezem alatt, de valahogy nem csipem, ha egy file/open ablakban véletlenül átrendezhetem a könyvtárstruktúrát...(kód újrahasznositás rulez
Mivel egy vasgolyot is képes vagyok elrontani, szeretem a letisztult rendszereket, amik csak azt csinalják amit kérek, és ha nem sikerül valami, informálnak mit csinalhatok másképp, vagy elôre megkérdik az összes lényeges dolgot amin a folyamat elcsuszhat.
Nyelvjárást és a nyelvi változatokat valóban összemostam, pl. a object c-t én egyfajta nyelvjárásnak mondanám. Olyan nyelv amit c-tudással meg lehet tanulni és érteni. Hivatalosan mindegyik önálló nyelv gondolom, de ennyi erôvel egy ujabb függvány könyvtár és máris kész egy újabb nyelv. Ha nem lenne közük egymáshoz, gondolom más lenne az elnevezés is...
Valóban az API specifikációkra gondoltam és a profileokra, és arra hogy van olyan java-t támogató eszköz amin fog futni ugyanaz a .java file mig egy masik java kompatibilis eszközön nem. Egy API specifikációt támogató különbözô cég által készített fordítók (Sun, IBM) átjárhatók, viszont a sok API specifikáció miatt elvész az átjárás. "PC-kod" 3Dlib-el már ritkán fut mobilon...
Az lehet hogy a Standard edition fele megy az egész Java, de a mobiloknál mindig kisebb lesz a vas mint a szerverszobában, tehát lesznek API specifikációk. Az ujabb featurek mindig jönnek, (teszem azt szagos telefon

) és eltart egy ideig mig a Java szag API elkészül és része lesz a Standard editionak...
Ha felsorolnál pár java byte kódot kezelô vast, akkor bölcsebbé tennél. :confused:
A JNI-vel veszted el a hordozhatóságot szerintem, de ugye azt se minden mobil támogatja, illetve azon keresztül se minden elérhetô. Késôbb még akár lehet is gyakorlati haszna. Az SWT-t meg nem ismerem, a Java3D lib meg ugye felejthetô ha nem x86-os grafikus kartyád van, hanem teszem azt mobilon akarsz teret generálni. Szoval a támogatottság hiányosságait fenntartom. x86 bár elterjedt, de van rajta kivül is élet...
Azt hiszem az egér probléma épp az 1.3.x alatt ért. Egy ideje már használok Java futtatási környezetet igénylô dolgokat, de nem kizárt hogy eljön az idô amikor megszeretem. Csak még nincs itt
Szerkesztette: Denevér 2005. 09. 21. 09:31 -kor