HWSW Informatikai Kerekasztal: T-Online ADSL korlát? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

T-Online ADSL korlát? azaz, ne tölts, mer akkor felmondunk! Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   YikeSS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 00:47

Idézet: lazac - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 22:30

KIRAGADOK, bár tudom, hogy nem kéne.
x*100GB adatot havonta letöltögetni (miközben sebességi problémák taglalásával van teletűzdelve a fórum) baromira etikus.

Hat ha nem birja a halozat, akkor talan nem kell emelgetni annyit.
Vagy ha megis, akkor meg el kell ismerni, hogy van fair-use-policy (es korlat).

#102 Felhasználó inaktív   YikeSS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 00:50

Ja es legfokepp nem kell bannolni az elofizetot, minden figyelmeztetes nelkul.

#103 Felhasználó inaktív   sz@rbojler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 02:06

Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 1:50

Ja es legfokepp nem kell bannolni az elofizetot, minden figyelmeztetes nelkul.

Most őszintén, nem tökmind1, hogy figyelmeztetnek vagy nem?

Ha olyan levelet kapsz, hogy sokat töltesz, figyelj oda vagy kirúgunk, akkor is ugyanígy beírsz a fórumra, ugyanígy szolgáltatót fogsz váltani. de szvsz ennek a lépésnek a T- oldaláról 2 oka lehet:
- x embert kirúgni, akik nagyon terhelik a hálót - terheljék másnál
- mivel ez valószínű nemsokára több médiában is meg fog jelenni, jó kis figyelmeztetés lesz a többi felhasználónak.

ja, és korábban volt arról szó itt a topikban, hogy a T-com feketelistára teszi ezeket a felhasználókat. majd ha hülye lesz, akkor. ugyanis ha valaki sokat használja a netet, akkor ugye a T-com több pénzt kér azért a felhasználóért az ürge ISP-jétől. szerencsétlen felhasználónak meg nincs sok választása, esetleg annyi, hogy mindig a hűségidő lejárta után átmegy másik ISPhez, vagy marad a réginél és csomagot vált, így az ISPnek lehet több pénzbe lenne kirúgni a usert, hiszen ő ugyanúgy hűségidővel bérli a DSL-t a T-comtól.

mindettől független a piacvezető cégnek több esze és pénze lehetne annál, minthogy ilyen f@szságot csináljon.

#104 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 03:38

Mivel korábban volt szó róla: van ADSL-nél is fair use policy, nálunk (Monortel) legalábbis, ha nem is egzakt értékekkel (pl. GB/hó).

Néhány pont:

Idézet

[...] 3.8. Tilos meggátolni más felhasználót abban, hogy használja és élvezze a
szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat. [...]

[...]6. Az osztott erőforrásokra vonatkozó irányelvek
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az
erőforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékű) igénybevétele vagy ezekkel való
visszaélés, akár egy előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív
hatást válthat ki. A hálózati erőforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét, és a jelen szabályzat elveibe ütköznek. Az ilyen visszaélések a
szolgáltatás felfüggesztését, illetve megszüntetését eredményezhetik.[...]

http://www.monortel....zf_20050801.pdf

Szerkesztette: lazac 2005. 08. 06. 03:39 -kor

#105 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 06:20

Ja és a monortel hogy jön ide? Kb annyi köze van  a T-onlinehoz hogy semmi.

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 08. 06. 06:20 -kor

JóSebesség

#106 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 09:34

Most mit kell ezen annyit rágódni? Egy szerződést (bármilyen is legyen az) bármely fél felmondhatja. Ez a polgári jog alapja. Persze egy internetszerződéshez van ÁSZF, amit be kell tartani, de ha ezt a szolgáltató a felmondás körülményeire vonatkozóan betartja, akkor jogilag támadhatatlan. A T-Online etikáról meg azt hiszem felesleges ódákat írni, mindenki tudja hogy ez nem értelmezhető fogalom náluk.

:offtopic:
Amúgy szépen leírták már bennfentesek Chello topicban, hogy egyik ISP-nek se kifizetődő a hardcore letöltő userek babusgatása, max. sok ISP "megtűri" őket.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#107 Felhasználó inaktív   gabeeapunk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:06

Sztem ez úgy kacsa, ahogy van !

Én is T-s vagyok, de nem kaptam ilyent, bolondok volnának felmondani a "PowerUser"-eknek, az üzletben ismeretlen fogalom a jószándék (sajnos lassan az életben is). Ki lehet vezetni szolgáltatásokat, úgy hogy leállnak az értékesítésével, amikor újrakötnék a kedvezményes hűségszerződést, akkor már nem tudnák, de mivel a szerződés határozatlan időre szól és lejárt a kedvezményes időszak, ezért kedvezmény nélkül tovább vehetik igénybe a kivezetett szolgáltatást....nem nehéz rájönni egy kis érzékkel, egyébként nagy szemétség, de ez van, nem kötelező őket választani.

A papírpénzen is 3 aláírás szerepel, mégis nyomdában készült, tehát nem kell hasra esni ilyeneken, amennyi ilyen nyomdai dokumentum bejön hozzám 1 hónap alatt, azzal már fűteni tudnék, pl. RD válogatás, "hű már megint nyert 60 autót Kedves Maga ! aláírás a Diri Maga, csak rendeljen tőlünk és akkor kisorsoljuk Magának az autót.....vagy nem, de azért köszönjük.".

Pont a nagy forgalmú felhasználók tartják el a cégeket, mert ők akkor is előfizetnek a szolgáltatásra, meghosszabbítják a szerződést, ha semmi szükségük nincs rá, de KELL, mert kell, meg ezt mondták a tv-ben is, senki sem számol csak a 18-48 éves korosztájjal, a többi az "extra".

Nekem miért van net ? Durván 1 milliót öltem bele az INGYENES nappali felsőoktatásba (kaja, koli, út, pótvizsga, stb...), és nem hagyok veszni ennyi pénzt, mert nincs NEPTUN....

Ez a levél is olyan, mint (nem akarok senkit bántani !!!), volt itt a fórumon már olyan topic is (amit én nyitottam meg, arra 1 ember kivételével nem tudott senki gombot varrni !), hogy "de jó lenne net szolgáltatónak lenni, na, hova dugjam a kábelt ?"

Én, mi 2 éve gondolkodunk netszolgáltatáson, de most kezd eljutni a megvalósíthatóság fázisába, most kezd olyan lenni, hogy nem a Pantel-től "vesszük" a netet milliós tételekért havonta, hanem jóval 200ezer forint alatt "valakitől" (ez a valaki cég, és nem továbbértékesített net), és mi nem szórjuk ki mondvacsinált kifogásokkal azokat a felhasználókat, akik eltartják a céget, csak ők többet fizetnek, mint az átlag, így tudunk már 4ezer forint-tól adni 100Mb/s-et (max.) forgalomarányosan (load balance-inggal), na ez a fair usage, vagy 1024/256kbps "ADSL"-t (nem telefonvonalon) forgalmi díj nélkül 6 ezer forintért, abból indultunk ki,  hogy az embereknek nincs pénzük, de előfizetőkre meg szükség van, tehát alacsonyabb árakkal és több előfizetővel nagyobb haszonra teszünk szert, mint magas árakkal és kevés emberrel. Ügyfélszolgálatra meg nem kell költeni egy vasat sem, mert felesleges egy jól megépített rendszer esetén, ami riaszt bennünket, ha "baj" van még az előfizető előtt, üfsz-en meg csak  adminisztráció megy felesleges lihegések nélkül. 

A Fair használat elve meg a sávszélesség korlátozás, megtehetnék azt is, hogy nincs limitálva, amennyi jut az embereknek (távolság függvényében is) annyi van, oszt' jó.

Elég nagy cég, gazdaságosan működik, meg lehet nézni a pénzügyi jelentéseit a honlapjukon vagy pl. 4ezer Ft illetékért a cégbíróságon, aprópénzekkel nem foglalkoznak, csak az első negyedévben 2 milliárddal nőtt az adósságállományuk, ezzel szemben csak az internet divízió 10 milliárdokat hoz (évente asszem).

#108 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:10

Idézet: gabeeapunk - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 9:06

Sztem ez úgy kacsa, ahogy van !

Én is T-s vagyok, de nem kaptam ilyent, bolondok volnának felmondani a "PowerUser"-eknek, az üzletben ismeretlen fogalom a jószándék (sajnos lassan az életben is). Ki lehet vezetni szolgáltatásokat, úgy hogy leállnak az értékesítésével, amikor újrakötnék a kedvezményes hűségszerződést, akkor már nem tudnák, de mivel a szerződés határozatlan időre szól és lejárt a kedvezményes időszak, ezért kedvezmény nélkül tovább vehetik igénybe a kivezetett szolgáltatást....nem nehéz rájönni egy kis érzékkel, egyébként nagy szemétség, de ez van, nem kötelező őket választani.

A papírpénzen is 3 aláírás szerepel, mégis nyomdában készült, tehát nem kell hasra esni ilyeneken, amennyi ilyen nyomdai dokumentum bejön hozzám 1 hónap alatt, azzal már fűteni tudnék, pl. RD válogatás, "hű már megint nyert 60 autót Kedves Maga ! aláírás a Diri Maga, csak rendeljen tőlünk és akkor kisorsoljuk Magának az autót.....vagy nem, de azért köszönjük.".

Pont a nagy forgalmú felhasználók tartják el a cégeket, mert ők akkor is előfizetnek a szolgáltatásra, meghosszabbítják a szerződést, ha semmi szükségük nincs rá, de KELL, mert kell, meg ezt mondták a tv-ben is, senki sem számol csak a 18-48 éves korosztájjal, a többi az "extra".

Nekem miért van net ? Durván 1 milliót öltem bele az INGYENES nappali felsőoktatásba (kaja, koli, út, pótvizsga, stb...), és nem hagyok veszni ennyi pénzt, mert nincs NEPTUN....

Ez a levél is olyan, mint (nem akarok senkit bántani !!!), volt itt a fórumon már olyan topic is (amit én nyitottam meg, arra 1 ember kivételével nem tudott senki gombot varrni !), hogy "de jó lenne net szolgáltatónak lenni, na, hova dugjam a kábelt ?"

Én, mi 2 éve gondolkodunk netszolgáltatáson, de most kezd eljutni a megvalósíthatóság fázisába, most kezd olyan lenni, hogy nem a Pantel-től "vesszük" a netet milliós tételekért havonta, hanem jóval 200ezer forint alatt "valakitől" (ez a valaki cég, és nem továbbértékesített net), és mi nem szórjuk ki mondvacsinált kifogásokkal azokat a felhasználókat, akik eltartják a céget, csak ők többet fizetnek, mint az átlag, így tudunk már 4ezer forint-tól adni 100Mb/s-et (max.) forgalomarányosan (load balance-inggal), na ez a fair usage, vagy 1024/256kbps "ADSL"-t (nem telefonvonalon) forgalmi díj nélkül 6 ezer forintért, abból indultunk ki,  hogy az embereknek nincs pénzük, de előfizetőkre meg szükség van, tehát alacsonyabb árakkal és több előfizetővel nagyobb haszonra teszünk szert, mint magas árakkal és kevés emberrel. Ügyfélszolgálatra meg nem kell költeni egy vasat sem, mert felesleges egy jól megépített rendszer esetén, ami riaszt bennünket, ha "baj" van még az előfizető előtt, üfsz-en meg csak  adminisztráció megy felesleges lihegések nélkül. 

A Fair használat elve meg a sávszélesség korlátozás, megtehetnék azt is, hogy nincs limitálva, amennyi jut az embereknek (távolság függvényében is) annyi van, oszt' jó.

Elég nagy cég, gazdaságosan működik, meg lehet nézni a pénzügyi jelentéseit a honlapjukon vagy pl. 4ezer Ft illetékért a cégbíróságon, aprópénzekkel nem foglalkoznak, csak az első negyedévben 2 milliárddal nőtt az adósságállományuk, ezzel szemben csak az internet divízió 10 milliárdokat hoz (évente asszem).

Pedig ez nem kacsa elhiheted :)
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#109 Felhasználó inaktív   suham 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:11

Idézet: moq - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 10:34

Most mit kell ezen annyit rágódni? Egy szerződést (bármilyen is legyen az) bármely fél felmondhatja. Ez a polgári jog alapja. Persze egy internetszerződéshez van ÁSZF, amit be kell tartani, de ha ezt a szolgáltató a felmondás körülményeire vonatkozóan betartja, akkor jogilag támadhatatlan. A T-Online etikáról meg azt hiszem felesleges ódákat írni, mindenki tudja hogy ez nem értelmezhető fogalom náluk.

:offtopic:
Amúgy szépen leírták már bennfentesek Chello topicban, hogy egyik ISP-nek se kifizetődő a hardcore letöltő userek babusgatása, max. sok ISP "megtűri" őket.

Tulajdonképpen igazad van...más kérdés, hogy pont a csúf gonosz letöltőt támadják sokan "morális" alapon.

"időben és adatforgalomban egyaránt korlátlan internet-kapcsolat"
Gondolom azért az nem irreális elvárás, hogy a T. szolgáltató az idézett fogalmat kifejtse. GB-ban, ha lehet. A jelenlegi ÁSZF nudli, hiszen egyik nap a cfos.de jelent veszélyt a hálózatra, másnap kitudja mi...

#110 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:12

Idézet: gabeeapunk - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 11:06

Ha valamihez nem értesz, ne írj hülyeségeket.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#111 Felhasználó inaktív   gabeeapunk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:15

Most válaszolnod kellett rá feltétlenül és  "csakazértis" kötözködni kell, lehet csináltam életemben olyan dolgokat, amik "nagyon bejöttek" és nem ezer forintos tételekről volt szó és nem is volt illegális !

1.) a 18-48 évesek az nem marhaság
2.) tényleg a nagy forgalmú emberkék tartják el a cégeket, ha nem így lenne, miért van forgalmi díjas ADSL ?
3.) fáj a májad, vagy jó kötözködni, esetleg szponzorált "megmondó ember" vagy ?

Szerkesztette: gabeeapunk 2005. 08. 06. 10:17 -kor

#112 Felhasználó inaktív   woop 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:27

hátha nem tetszik a pap válaszd a papnét. ez nem forgalom arányu csak a power usereknek lett az... ha ennyit szeretne X. user kareszolni akkor költözzön oda, ahol megtürik... most már szabadon lehet választani.

- ha meg mindenképpen anyázni szeretne forduljon már egy másik fórumhoz. szánalmas, hogy mit művel itt egy-két ember... persze mindenki a maga igazát képviseli.
Cyrix 233 MHZ, 8MB EDO, SULINET Ház, Kúlermester hűtó, S3 Virge DX 4, Windows 3.11, Novell Netware, Gigabit ethernet.

#113 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:37

Érdekes a levél tartalma, hasonlórol még nem hallottam de futok egy két kört majd ezügyben a T-Online berkeiben. Amit tudni kell, hogy a T-Online áttért a forgalom alapú elszámolásra, tehát a T-Com kizárólag forgalom alapján számláz neki, hiába vannak forgalomfüggetlen csomagok meghirdetve. Én eddig is valahogy mindig óva intettem mindenkit a T-Online tól, vannak fura dolgaik.

#114 Felhasználó inaktív   szaszGigabaj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:42

Idézet: gabeeapunk - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 11:15

Most válaszolnod kellett rá feltétlenül és  "csakazértis" kötözködni kell, lehet csináltam életemben olyan dolgokat, amik "nagyon bejöttek" és nem ezer forintos tételekről volt szó és nem is volt illegális !

1.) a 18-48 évesek az nem marhaság
2.) tényleg a nagy forgalmú emberkék tartják el a cégeket, ha nem így lenne, miért van forgalmi díjas ADSL ?
3.) fáj a májad, vagy jó kötözködni, esetleg szponzorált "megmondó ember" vagy ?

Hát márpedig tiggának igaza van. Ez biza nem kacsa.
És ne legyél te abban olyan biztos, hogy a nagyforgalmú előfizetők tartják el a céget. Főleg akkor amikor átalánydíjas csomagokról van szó. Pont ez a felmondás oka. Ezért akarja a szolgáltató rávenni a forgalom szerinti fizetésre az ilyen heavy usereket...
Aki tudja, hogy letöltésre kell a net az úgysem fog belemenni a forgalom szerinti fizetésbe. Ez teljesen olyan mint a sokszor emlegetett svédasztalos téma.
Látom magadra veszel minden ilyen hozzászólást szoval ezért még hozzáírom:
Nem veled vitatkozom csak az érveidet vitatom!:-p

#115 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:45

Nyílt titok, hogy pár éven belül minden nagy magyar ISP csak forgalomarányú csomagokat fog piacra dobni, csak meg kell várni, amíg a régi hűségek, csomagok kifutnak.

#116 Felhasználó inaktív   YikeSS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:45

A sok nagyokosnak, aki nem hiszi el, hogy nem kacsa:
http://yikess.fw.hu/tonline_sux.jpg

#117 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:49

Teljesen normális, jogilag támadhatatlan felmondólevél.

#118 Felhasználó inaktív   szaszGigabaj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:52

Idézet: moq - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 11:49

Az, hogy teljesen normális azt vitatnám, de tényleg jogilag támathatatlan. ;)
Világ legnagyon faszsága volt ez szerintem a legnagyobb magyar internetszolgáltatótól....

#119 Felhasználó inaktív   YikeSS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:54

Idézet: moq - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 11:49

Nem is jogilag akarom tamadni. Inkabb etikailag.

Ez kb. olyan, mintha 1 autoszerelo nem csinalna meg a szopasos melokat, mert az nem eri meg, csak azokat, ahol 5 perc alatt  10000-et keres. De a szopasos es a zsiros melok osszege meg mindig boven nyereseges.

Megteheti, hogy nem csinalja meg, de hosszu tavon nem kifizetodo szerintem.

En is szamtalanszor beleutkozok munkam soran olyan meloba, amire azt modnom, hogy kar volt elvallalni, de vegigcsinalom normalisan, akkor is ha nem eri meg, mert 1reszt en ilyen vagyok, masreszt figyelek a johiremre.

Szerkesztette: YikeSS 2005. 08. 06. 10:55 -kor

#120 Felhasználó inaktív   szaszGigabaj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:01

Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 11:54

Nem is jogilag akarom tamadni. Inkabb etikailag.

Ez kb. olyan, mintha 1 autoszerelo nem csinalna meg a szopasos melokat, mert az nem eri meg, csak azokat, ahol 5 perc alatt  10000-et keres. De a szopasos es a zsiros melok osszege meg mindig boven nyereseges.

Megteheti, hogy nem csinalja meg, de hosszu tavon nem kifizetodo szerintem.

En is szamtalanszor beleutkozok munkam soran olyan meloba, amire azt modnom, hogy kar volt elvallalni, de vegigcsinalom normalisan, akkor is ha nem eri meg, mert 1reszt en ilyen vagyok, masreszt figyelek a johiremre.

Itt nem erről van szó igazából.
Csak egy szóról: költségcsökkentés. Mint hallottuk a telco forgalom alapján számláz. Úgy látszik valamelyik számlán a fejesek felkapták a fejüket és döntöttek, hogy valamit tenni kell.
Annyira gusztustalan szerintem, hogy arra szó nincsen. Ezerrel beharangozott sávszél emelés, meg tőtsé, meg szélessáv aztán ha az ember használja akkor meg no de miért ennyit?
Ennek széles körben a médiába kéne kijutnia, mert más lehetőséged nincsen, hogy valami történjen.
Nagy és komoly negatív reklám kell ide...mert nehogymár a buzi multik mindent megtehessenek.
Már a gondolattol borsózik a hátam.... :reklamacio:

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.