HWSW Informatikai Kerekasztal: T-Online ADSL korlát? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

T-Online ADSL korlát? azaz, ne tölts, mer akkor felmondunk! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   YikeSS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:04

Idézet: woop - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 17:02

felesleges ezen filózgatni. ettől már nem lesz jobb... :respect: szerintem járj el netcaféba és vigyed a rackot...  :p

Csak aztan nehogy oda jarjon a vegen tobbezer ember rack-el a kezeben... :)

#82 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:08

Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 18:48

Megneznem ki vesz a felsoroltakert otthonra 3mbit-es net-et.
- gyorsan akar emailezni, very gyorsan és mondjuk viszonylag nagy emailek küldése/fogadása
Napersze, otthon altalaban nem er ra az ember.
- pörgösen akar netbankozni, fórumozni és ilyesmit
Ez nem lesz lenyegesen porgosebb 3mbit-en sem.
- akadásmentesen akar 8-10 SSH session-t futtatni :)
Eh.
- sokszor előfordul, hogy gyorsan kell vmi CD ISO (pl. freebsd, debian) és le kell szedni, vagy ilyesmit
Ez telleg soxor elofordulhat otthon. Nemar...
- webrádiózni akar néha 192-256-320kbites streammel beakadás nélkül, mindezt europán kivüli szerverekről
Nincs az a webradio, aminek nem lenne eleg az 512k. Es mi koze ehhez az "europan kivul"-nek?
Szerinted a 3mbit-es csomagnak  jobb a kulfoldje?
- kettő/három gép van a családban és nem árt ha nem 64kbit jut egyre
jo ez telleg elofordulhat, de nem jellemzo, es a 2-3 gep eseten sem 64kbit jon ki ugye, azonkivul mennyire lehet jellemzo, hogy 2-3 gepes csaladban mindenki 1szerre nyomja es nem eleg a ra juto 192-256kbit?...

Tudod van aki @home dolgozik, bármilyen meglepő. Szintén lehet hogy neked meglepő, hogy NEM Windows-os rendszereket igyekszem szervereken használni. Példul a múltkor elhagytam valahol a debian install CD-m és kellett vinni, na akkor a "hirtelen kell" c. műsor. Örültem, hogy nem 4 óra alatt ér le.

A 64kbitet nyilván túlzóan írtam, de 512kbitet ketten/hárman könnyű "megenni" még ha csak percekre is, lásd webrádió.

A 8-10 SSH pedig simán összejön és ez másnak lehet bármi más, ami hasonló felhasználás.

Webrádió pedig egy eléggé érzékeny cucc, legalábbis ezt vettem észre. Az europán kivüliség pedig miatt pedig sokszor megszakad és újra kell pufferelni, na ehhez kell a sáv.

#83 Felhasználó inaktív   woop 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:09

jah meg több millió rackkel... :D de akkor netcafét kell nyitni és totál nagy üzlet lenne :D
Cyrix 233 MHZ, 8MB EDO, SULINET Ház, Kúlermester hűtó, S3 Virge DX 4, Windows 3.11, Novell Netware, Gigabit ethernet.

#84 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:12

Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 18:54

Nembaj andrej ledefinialta az atlaguser 3mbit-es savszelesseg igenyenek okat :)

Ilyenek mar nem is szerepelnek benne, hogy letoltes, jatek, w*rez, stb. Olyat azok nem szoktak.
Csak very gyorsan emailezni, meg ssh-zni, amihez nem eleg az 512K :)

Jogos, gamelni szoktam a legálisan megvett Broodwar-ommal. :D

A letöltés is ott van asszem, meg az asszem természetes, hogy a user eztazt leszed. A warezt meg nemszabad elvileg, azért hagytam ki.

Very gyorsan email: aszondtad nincs rá időd otthon, na pont a gyors nettel fogsz gyorsabban mailezni. Szerintem SSH-t még igazán komolan nem használtál vagy nem olyan géppel, ahol a syslogban nem 1 sor / óra kerül (ha mondjuk figyelni kell vmiért). :)

#85 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:13

Idézet: woop - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 19:09

jah meg több millió rackkel... :D de akkor netcafét kell nyitni és totál nagy üzlet lenne :D

Osztán mekkora sávot kötnél te bele?:D

#86 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:14

Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 18:58

Hat aztan? Megteheti, hiszen korlatlan netszolgaltatast vett.

Vagy megsem? :)

igen. mikor megvette, meg az volt. rengeteg kitetellel, amit egy 100 oldalas aszf "deklaral" valahol. abban benne van, hogyha nem rendeltetesszeruen hasznalod a halot, akkor szevasz. Te meg csak a harminc valahanyadik vagy a toplistan, de az elso user kb 530gigat forgalmazott majusban...

mindket felet megertem valahol, en csupan egy 50-60 gigas user vagyok egyebkent.. mivel regota netezek eleg sok adatot forgalmazok, de megmondom oszinten van vagy 10-20 giga divx a gepemen most is, amit meg sem neztem, mert idom nincs ra. akkor igazabol o a havi 530 gigajaval mennyi gep vinyojat meg routereket, meg minden egyebet terhel agyon? valahol valami racionalis hatart mindig kell szabni, mert a tul sok szexbe is bele lehet halni szerintem... :D (meg nem erositett forrasok is bizonyitjakTM)

ujabb pelda az 'egyel amennyit birsz' tema utan: a szemetszallitast is szabalyozzak mindenhol, es nem egeszen ugy megy, hogy ha te havi 100m3 szemetet forgalmazol, akkor nyugodtan oda rakod ahova akarod, a szomszed marineni kukaja melle kikeszited, es majdcsak elviszik a kukasok... ha neked van havi 100m3 szemeted igenis gondoskodnod kell rola, hogy az szallitasra keruljon, fizetned kell a tarolasaert, stb..stb.. soroljam? Shabba is valami hasonlora gondolt, amikor azt mondta, hogy a "szemettelepet az userek kitoltik a kis dolgaikkal" = "kapnak x savot, x adatmennyiseget, de azert kozosseg osszessegeben ferjen mar el rajta megis leccike"...
a bereltvonal AZ a szolgaltatas, ahova kihuzzak a vonalat, es azt csinalsz rajta amit akarsz, es ahogy akarod, nade azt ugye ki kell fizetned. = vettel egy szemettelepet mindenfele allami engedellyel. :)

#87 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:18

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 19:08

Tudod van aki @home dolgozik, bármilyen meglepő.

jolvan, ezzel a fellengzos szoveggel hagyjal mar beken. igen, szamomra elkepzelhetetlen barmi is. szerinted nekem semmi kozom az egeszhez, azert emlegetem a legelso embert a listan.
hivd fel a top1-et a 530 gigajaval, es kerdezd mar meg, hogy hany debiancd-t toltott a munkajahoz. aztan replyzz nekem, mire jutottal. egyebkent meg szinte ugyanazt beszeljuk, szoval miert mondasz ellent nekem?? :eek:
en is tegnap toltottem le a vista betat, mert kivancsi voltam ra, azt hasznalom most is. nade ma nem kell belole megegy?!?!?!? most megyek bulizni ismeroseimmel, mai adatforgalmam kb 100 mega...
alszentkedes a debiancd-zes... es feltalaltak a cdirot is. az en vistambol egyebkent is a het minden munkanapjara meglenne a sarge elso cd-d.. :D

Szerkesztette: deuce 2005. 08. 05. 18:20 -kor

#88 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:20

Idézet: deuce - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 19:18

jolvan, ezzel a fellengzos szoveggel hagyjal mar beken. igen, szamomra elkepzelhetetlen barmi is. szerinted nekem semmi kozom az egeszhez, azert emlegetem a legelso embert a listan.
hivd fel a top1-et a 530 gigajaval, es kerdezd mar meg, hogy hany debiancd-t toltott a munkajahoz. aztan replyzz nekem, mire jutottal. egyebkent meg szinte ugyanazt beszeljuk, szoval miert mondasz ellent nekem?? :eek:
en is tegnap toltottem le a vista betat, mert kivancsi voltam ra, azt hasznalom most is. nade ma nem kell belole megegy?!?!?!? most megyek bulizni ismeroseimmel, mai adatforgalmam kb 100 mega...
alszentkedes a debiancd-zes...

Szerintem YikeSS-nak válaszoltam, a hasonlóan fellengzős hsz-eire, amiben sorrol sorra leszólta, amit effektiv itthon csinálok. Naccerű. :D

Ja és nem álszentkedem, eccerűen minimális warezt töltök, mert nincs rá igényem már. Régen töltöttem le ezt-azt, de havi 40G-nél akkor sem többet, mert annyira volt igényem. Mosmeg nincs már ilyen késztetésem.

Szerkesztette: andrej 2005. 08. 05. 18:22 -kor

#89 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:22

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 19:20

Szerintem YikeSS-nak válaszoltam, a hasonlóan fellengzős hsz-eire, amiben sorrol sorra leszólta, amit effektiv itthon csinálok. Naccerű. :D

huhh valoban. beneztem. bocsi. nna tema es forum off reszemrol inkabb.. :D
akkor mi megis egy csonakban evezunk. neked is kell neha a debian cd, meg nekem is a vista. ezert vagyunk mi csak 40 gigasak. nade mi lesz akkor, ha mar az 40 gigankat is tiltani fogjak?

szerk> 40 gigas 50 helyett :D

Szerkesztette: deuce 2005. 08. 05. 18:23 -kor

#90 Felhasználó inaktív   dontloader 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 18:54

Adsl -nél semmiféle fair use policy nincsen még érvényben tudtommal de ha  talál vki akkor szóljon.
Csak kábelnet csomagoknál találtam vmit.

Szerkesztette: dontloader 2005. 08. 05. 18:57 -kor

#91 Felhasználó inaktív   YikeSS 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 05. 20:03

Idézet: dontloader - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 17:54

Adsl -nél semmiféle fair use policy nincsen még érvényben tudtommal de ha  talál vki akkor szóljon.
Csak kábelnet csomagoknál találtam vmit.

Most szóltam :)
Csak nem hivatalos.

Egyébként a következő volt a levél tartalma:

XY részére

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatom, hogy a T-Online Magyarország Rt. az Ön XXXXXXX ügyfélszámú ADSL Otthon
előfizetői szerződését az Internet Hozzáférési Szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei
11.2.1 pontja alapján 60 napos felmondási idővel a mai nappal gazdaságossági okokra hivatkozva
felmondja.

Az előfizetői szerződés megszűnésének ideje: 2005.10.04.
Tájékoztatom, hogy az ADSL Otthon szolgáltatását a szerződés megszűnésének napjáig váltzotatlan
feltételekkel nyújtjuk.

Budapest, 2005.08.04.

Üdvözlettel:

blabla...

Ráadásul ez baromi fontos levél lehet, mert személyesen a T-Online vezérigazgató es a Pénzügyi
vezérigazgató helyettes írta alá :) Úgyhogy majdnem romba dönthettem az egész céget :D

#92 Felhasználó inaktív   dontloader 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 20:11

Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 21:03

Csak nem hivatalos.

XY részére

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatom, hogy a T-Online Magyarország Rt. az Ön XXXXXXX ügyfélszámú ADSL Otthon
előfizetői szerződését az Internet Hozzáférési Szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei
11.2.1 pontja alapján 60 napos felmondási idővel a mai nappal gazdaságossági okokra hivatkozva
felmondja.

Tájékoztatom, hogy az ADSL Otthon szolgáltatását a szerződés megszűnésének napjáig váltzotatlan
feltételekkel nyújtjuk.

Budapest, 2005.08.04.

Üdvözlettel:

blabla...

Ráadásul ez baromi fontos levél lehet, mert személyesen a T-Online vezérigazgató es a Pénzügyi
vezérigazgató helyettes írta alá :) Úgyhogy majdnem romba dönthettem az egész céget :D

Szuper :)
Van két hónapod , hogy találj másik szolgáltatót.
Addig meg sztem tőccsed lefele a zinternetet :))

#93 Felhasználó inaktív   YikeSS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 20:19

Idézet: dontloader - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 19:11

Szuper :)
Van két hónapod , hogy találj másik szolgáltatót.
Addig meg sztem tőccsed lefele a zinternetet :))

Valaki aki ért ehhez megnézhetné az ÁSZF 11. pontját.
Az szól a felmondásról és én nem találok bármi olyat, amit erre rá lehetne húzni.
ÁSZF: http://www.t-online....ok/toh_aszf.pdf

Szerkesztette: YikeSS 2005. 08. 05. 20:29 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Burgnyik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 20:38

Ez a felmondás módját tartalmazza, nem azt, hogy neked konkrétan miért mondják fel a szolgáltatásodat.

#95 Felhasználó inaktív   dontloader 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 20:53

Hát lehet rajta gondolkodni miért mondták fel:

Verzió 1:

Tegyük fel van egy adott kapacitás a DSLAM-on ahol laksz.Legyen ez mondjuk a jó számolhatóság miatt 100Mbit. ( nem kell belekötni tudjuk milyenek vannak )
A legideálisabb esetben erre rákötnek 50db 2mbit-es juzert :)
Valószinüleg a szolgáltató ezt nem így csinálja hanem a terhelés megoszlás elvén.Magyarul mondjuk 75 db ot kötnek rá mert nem használja mindenki egyfolytában.Viszont ha ugyanott több olyan van aki kvázi sokat tölt akkor nem lehet ráaggatni 75 juzert hanem csak 60 at mondjuk.Na ez is egy gazdasági veszteség.

Verzió 2:

Ugye nemrég bejöttek a forgalomarányos dsl-ek.
Mi van ha a t-com ezentúl minden dsl csomag után forgalom arányban kér lét?
Akkor az azt jelenti , hogy a sokat töltő juzerek veszteséget termelnek.
Amit mondtál , hogy átlagban 180gb -ot töltöttél.Valószinüleg ott van vhol a határ ami után veszteséget termel a "korlátlan " csomag.

Mondjuk ha van a szolgáltatódnál vmi statisztika sztem érdemes megnézni mennyit töltöttél az elmúlt mondjuk 6 hónapban vagy mittudomén.Az alapján csinálsz egy havi átlagot. Egyébként sztem ahogy hallottuk , hogy deuce említette ( vmi bennfentes lehet mert van vmi listája :) van aki nálad 3x annyit töltött.Nem lehet túl magasan a határ kb 120-130gb sztem de lehet , hogy annyi se.

#96 Felhasználó inaktív   dontloader 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 21:03

Amúgy reméljük nem az utóbbi verzió az igaz mert ha igen akkor vége a korlátlan ADSL-nek.És akkor nemcsak a t-online nál lesz ez hanem minden ISP bevezeti. :((

#97 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 21:12

Idézet: dontloader - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 22:03

Amúgy reméljük nem az utóbbi verzió az igaz mert ha igen akkor vége a korlátlan ADSL-nek.És akkor nemcsak a t-online nál lesz ez hanem minden ISP bevezeti. :((

Ezt nem remélni kell ez év eleje óta ismert tény, egy párszor már ki is lett tárgyalva itt a fórumon. Év elején a t-com megváltoztatta a nagykereskedelmi modeljét, két választás van a régi átlalány díjas és az új forgalom alapú elszámolású. Viszont a viszonteladók nem vehetnek ebből is abból is el kell kötelezniük magukat az egyik mellett. És a Tíonlány természetesen a forgalom alapút választotta, hisz ez a fatávnak ez az érdeke máskülönben be sem vezette volna ezen konstrukciót.

#98 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 21:41

Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 21:03

Csak nem hivatalos.

XY részére

Tisztelt Ügyfelünk!

felmondja.

feltételekkel nyújtjuk.

Budapest, 2005.08.04.

Üdvözlettel:

blabla...

Ezzel a levéllel elismeri a szolgáltató hogy nem követtél el szerződés szegést, épp ezért nincs is erre vonatkozó indok a levélben. Ha szerződés szegést követtél volna el arra teljesen más felmondási időt és szankciót von maga után de ezt elolvashatod az ÁSZF további pontjaiban.

Ez szimplán egyoldalú szerződésbontás a szolgáltató részéről, az indoka viszont elég személyes és nem is igazán egyértelmű. Viszont ebből igazán lehetne szép hangzatos cikkeket gyártani ami kicisit rombolná a szolgálató jóhírét. Lehetne akár olyan cikkeket írni hogy "Mostantól a Tíonlány bárki szerződést felmondhatja indok nélkül, vajon holnap kiért jön el a fekete autó?"

Hisz elvégre konkrét magyarázatot nem adnak, mit értékelnek ők szubjektíven gazdasági okoknak. Ki tudja lehet a Suxi ügyfélkörének fele beletartozik ebbe a kategóriába csak még nem tud róla. Szóval ez így nagyon pofára mehet és könnyen vissza lehet élni vele ha valaki nem tisztázzák előre a játékszabályokat hanem játék közben találja ki. Tipikus Hofi vicc jut eszembe erről, ha van rajta sapka akkor az a baj ha meg nincs akkor az, csak találjunk valami okot hogy nekünk legyen igazunk.

Ez semmi képp nem etikus magatartás és ezt jó lenne ha az IT sajtó el is jutattná a fogyasztókhoz. De attól tartok nem fogja a szokásos indokok miatt, ezen cég az egyik legnagyob hírdetőik egyik volt,van vagy még lehet ezért nem érdemes vele újat húzni.

Elvégre nem tisztázzák mekkora az az adatmennyiség ami őket ezen lépés meghozatalára késztette. Szóval konkrét indoklás nincs csak lyukat beszélnek a hasadba. Mennyi az annyi. Ma még ennyi de holnap már csak a fele. Vagy épp aznap reggel milyen kedvvel kelt fel az igazgató úr? Ha sikerült megkettyinteni a náccságosasszonyt akkor lehet akár 200GB is, ha nem jött össze az esti numera mert fáj a feje akkor elég lesz csak 20GB, aztán mindenki aki e felett van másnap kapja az elbocsájtó szép üzeneteket?

Szóval ez az IT újságírók részéről mindenképp megérne egy oknyomozó cikket mi is ennek a háttere és mik a konklúziói az előfizetőkre nézve. Mert hogy ez nekünk előfizetőknek hátrányos az egyértelmű. Elvégre ki tudja holnap még milyen megkülönböztetést találnak ki. Ki tudja lehet ha szeptemberben az igazgató úr csemetéje egyest hoz haza a suliból és ezért rossz kedve lesz, felmondatja az összes olyan előfizető szerződését aki a tanári pályán mozog mert mérges rájuk.

Szóval ez így nagyon nem kerek, ez szerintem mindenképp megérne egy cikket. Rátonyi vagy valaki HwSw-től IT fronton mit reagál erre?

#99 Felhasználó inaktív   woop 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 21:56

Szerintem amit letöltöttél - töldsd vissza ahonnan leszedted és a dolog elvan intézve!  :D Irj egy emailt, hogy vétkeztem... :D Minden kilobájt számít.  :respect:
Cyrix 233 MHZ, 8MB EDO, SULINET Ház, Kúlermester hűtó, S3 Virge DX 4, Windows 3.11, Novell Netware, Gigabit ethernet.

#100 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 23:30

Idézet: shabba - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 22:41

Ez semmi képp nem etikus magatartás és ezt jó lenne ha az IT sajtó el is jutattná a fogyasztókhoz.

KIRAGADOK, bár tudom, hogy nem kéne.
x*100GB adatot havonta letöltögetni (miközben sebességi problémák taglalásával van teletűzdelve a fórum) baromira etikus.

Szerkesztette: lazac 2005. 08. 05. 23:34 -kor

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.