HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások IV. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:14

Idézet: K75 - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:57

Pofon egyszerű a helyzet.  Hívod a 1221-et és lekéred a forgalmadat minden nap. Boldogan felvilágosítanak! És te is  örülhetsz. :D Még mindig olyan fontos?  :D  :p

Nehogy már egy nem müködő szolgáltatás miatt, amit nekik kell müködtetni még én telefonálgassak a saját pénzemen. Az meg hogy nem mutat semmit és lekorlátoznak, a legnagyobb pofátlanság ami csak létezik. Mivel nem látom nap mint nap, hogy mit mérnek, utólag bármilyen adatot be lehet rakni.
Ja és van DuMeter, hogy kb tudom hol járok, de nem nekem kell mérni hanem nekik és közzétenni a weboldalon. Benne van a szolgáltatásban. Ha meg nem müködik, akkor ne is akarjon szankcionálni. Ez kb olyan, hogy megállit a rendőr hogy 120-al mentem, mondom nem, mutasson fotót. Nem tudok, nem müködik, de megbüntetem mert szerintem 120-al ment.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2522 Felhasználó inaktív   webberke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:22

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 20:42

Akkor? Mit szeretnél? Küldjenek e-mailt? Hívd fel őket. Vagy add meg a MAC-címedet NSD-nek, majd elintézi.
Esetleg csendben tovább örülni?    :confused:

Te mit tennél? :D Taníts mester! :D

#2523 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:24

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:14

Az meg hogy nem mutat semmit és lekorlátoznak, a legnagyobb pofátlanság ami csak létezik.

Volt már ilyenre példa esetedben?

Szerkesztette: Pangea65 2005. 11. 06. 21:24 -kor

Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2524 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:25

Sziasztok! Nem értem miért olyan nagy dolog ez a forgalommérés egyeseknek..
Szerintem a DUMeter és hasonló programokkal lehet jó közelítést kapni hol tart az ember..hónap elején nem kell olyan sok dolgot tölteni ,mondjuk 24.-éig csak vagy 20GB-ot(és ha nem is mér olyan pontosan a DUmeter akkor is benne van az ember a 30Gb-ban) ,addig lehet gyűjtögetni a dolgokat ,hogy miket honnan akar leszedni az ember aztán 24.-étől elkezdi tölteni őket az ember ,mint a gép mert 27-28.-án ugyis feloldják a korlátot(legfeljebb ha 26.-án eléred a korlátot akkor 1napig lassú lesz a net ,annyit meg ki lehet bírni) olyankor meg mégúgy lehet tölteni ,mert nem számolja bele a köv. hónap letöltésébe a gép..
Ezt csak azért írtam ,mert egyesek úgy oda vannak azzal ,hogy jajj a korlát..menniyt tölthetek még..Halkan megsúgom:ezzel havi olyan 70-80Gb-ot..annyi meg azért szerintem már elég.. (szerintem) -Peace- :respect:

Üdv: Zoz

Szerk: Ja ,a 70-80GB-ot Classic csomaggal rendelkezőkre írtam..a másik két csomag ehhez mérten..

Szerkesztette: zoz2000 2005. 11. 06. 21:27 -kor

#2525 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:27

Idézet: webberke - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:22

Te mit tennél? :D Taníts mester! :D

Csendben maradnék és nem csinálnám a fesztivált itt a topicban. És visszafelé is olvasgatnék. És kitenném a vesszőt, ahova kell.  :D

#2526 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:03

Akik itt aggodalmaskodnak,azok biztos egész nap warez oldalakról töltögetnek,mert nem hiszem el hogy 30GB-os korlát annyira kevés. :rolleyes:  :down:
Ha meg az akkor ott a t-com vagy mittoménmégmi. :down:

#2527 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:18

A mérő azt írja ki, hogy nincs adat, kérdem, hogy mikor lesz? :think:

#2528 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:38

Idézet: Warton - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 22:18

....................

Vigyázz!!!
Pár nagytudású ezért oktatott ki engem is. :reklamacio:
Ne huzd fel őket mert lesz nemulass. ;) :D
Ha nem szekeszted rajtad csattan ismét az ostor :D

#2529 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:43

Idézet: nord^ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 23:38

Vigyázz!!!
Pár nagytudású ezért oktatott ki engem is. :reklamacio:
Ne huzd fel őket mert lesz nemulass. ;) :D
Ha nem szekeszted rajtad csattan ismét az ostor :D

Húha, ez nagyon komolyan hangzik.. :confused:

#2530 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 23:16

Idézet: Warton - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 22:43

Húha, ez nagyon komolyan hangzik.. :confused:

Ááá,nem az.Csak páran problémáznak ezen.

#2531 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 23:35

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:14

Nehogy már egy nem müködő szolgáltatás miatt, amit nekik kell müködtetni még én telefonálgassak a saját pénzemen. Az meg hogy nem mutat semmit és lekorlátoznak, a legnagyobb pofátlanság ami csak létezik. Mivel nem látom nap mint nap, hogy mit mérnek, utólag bármilyen adatot be lehet rakni.
Ja és van DuMeter, hogy kb tudom hol járok, de nem nekem kell mérni hanem nekik és közzétenni a weboldalon. Benne van a szolgáltatásban. Ha meg nem müködik, akkor ne is akarjon szankcionálni. Ez kb olyan, hogy megállit a rendőr hogy 120-al mentem, mondom nem, mutasson fotót. Nem tudok, nem müködik, de megbüntetem mert szerintem 120-al ment.

A példa rossz!! Helyesen úgy lenne, hogy megállít a rendőr, mert 120-al mentél, de nincs nála a fotó, mert épp rossz a gép, és nem tudja megmutatni. Aztán majd 3 hét múlva kiküldik nekd a fotóval együtt a csekket is :D
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2532 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 23:59

Idézet: Warton - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 22:18

A mérő azt írja ki...

Nem mindegy? Jelenleg (és remélhetőleg így is marad), nem kell fizetned a korlát túllépéséért, csak a sávszéled csökkentik.
Ha a 30 Gb-t elhasználod egy hét alatt, attól még tudsz levelezni, fórumozni, sőt letölteni is.
Csak jóval lassabban. Ennyi.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2533 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:04

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:25

Sziasztok! Nem értem miért olyan nagy dolog ez a forgalommérés egyeseknek.. írtam..a másik két csomag ehhez mérten..

Nem egyeseknek, csak tudod van egy ilyen törvény, hogy ha fogyasztasz a szolgáltatónak kötelessége hitelesített mérőeszközzel mérni és a fogyasztást a fogyasztónak nyomonkövethetővé tenni. Pl villanyóra, gázóra stb....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2534 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:06

Látom itt a balkánon a tudatos fogyasztói magatartás még nem honosodott meg, ha valaki jogosan reklamál egy nem működő szolgáltatás miatt, egyből le van ugatva...  :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2535 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:25

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:04

Nem egyeseknek, csak tudod van egy ilyen törvény, hogy ha fogyasztasz a szolgáltatónak kötelessége hitelesített mérőeszközzel mérni és a fogyasztást a fogyasztónak nyomonkövethetővé tenni. Pl villanyóra, gázóra stb....

Ez így is van villanyóra, gázóra esetében, mert ott behajtják rajtad a pénzt, akár egyben, akár részletekben. De itt nem fizetsz pluszban. Többnyire itt arról van szó, hogy nem is mér semmit, vagy kevesebbet, ami pedig nem okoz problémát a fogyasztónak, sőt. Az más lenne, ha nem menne a mérő és úgy korlátoznának le valakit. De eddig ilyenről egyszer sem esett szó.

#2536 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:04

A felügyeleti szerveink állásfoglalása szerint nem tartozik a hitelesítendő mérőeszközök közé, és nem is tudják hitelesíteni, még ha akarjuk sem. Egyébként pedig olvasgass a Cisco NetFlow-ról, hogy külföldön milyen szervezetek és hogyan htelesítették. Google a barátod.

#2537 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:50

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 9:25

Ez így is van villanyóra, gázóra esetében, mert ott behajtják rajtad a pénzt, akár egyben, akár részletekben. De itt nem fizetsz pluszban. Többnyire itt arról van szó, hogy nem is mér semmit, vagy kevesebbet, ami pedig nem okoz problémát a fogyasztónak, sőt. Az más lenne, ha nem menne a mérő és úgy korlátoznának le valakit. De eddig ilyenről egyszer sem esett szó.

Olvasgass visszafelé, volt már rá példa!
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2538 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:54

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:50

Konkrétan hol? Mert webberke csak feltette a kérdést, ha jól értelmezem a postjait. Ha nem, én kérek elnézést.

Szerkesztette: Pangea65 2005. 11. 07. 08:55 -kor

#2539 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 09:14

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:50

Miszter,

Ahol nincs adat a mérőnél, ott nem a webes frontend szar, hanem a forgalomgyűjtő script nem tud gyűjteni. Tehát amígy valaki azt látja, addig tud tölteni. Amikor megjavították, akkor a forgalommérés annál a usernél aznappal indul. Ez nem annyira rossz ajánlat szerintem :)

Béke  :respect:

#2540 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 09:16

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 9:54

Konkrétan hol? Mert webberke csak feltette a kérdést, ha jól értelmezem a postjait. Ha nem, én kérek elnézést.

Van már 3 lezárt és ez a topic. Vot rá példa, hogy szerencsétlen ügyfél kapott mailt 80, 90%-nál, majd lekorlátozták, közben nem volt adat a mérő weboldalán, aztán 1x csak megjelent visszamenőleg minden napra.
De zárjuk le, engem annyira nem érdekel, hogy mér-e vagy nem, csak viszonyítási alapnak jó a mérő, a 60GB bőven elég volt az elmúlt hónapokban.
Én hajdanában elég sokat leveleztem ez ügyben 1 chellos munkatárssal, de ahogy látom előrelépés nem történt.
-Igen?... -A Válasz. . .

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.