HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások IV. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#2541 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 09:18

NSD: amugy mi a titka annak (mar ha van), hogy mig egyeseknel nem mutat adatot a forgalommeres, masnal tokeletesen mutatja a valos erteket? Esetleg a foldrajzi helytol fugg a dolog :think: ?

#2542 Felhasználó inaktív   szilva.hwsw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 09:19

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:25

Sziasztok! Nem értem miért olyan nagy dolog ez a forgalommérés egyeseknek..
Szerintem a DUMeter és hasonló programokkal lehet jó közelítést kapni hol tart az ember..

Melyik SOHO routerre tudsz DUMetert vagy hasonlót telepíteni?
ES45 Alphaserver / 6GB RAM / 2xEV68/1000MHz / 6x72GB U320@local + 20x72GB U320@HSG80 / 4x100Mbps

#2543 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 09:31

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:25

Ez így is van villanyóra, gázóra esetében, mert ott behajtják rajtad a pénzt, akár egyben, akár részletekben. De itt nem fizetsz pluszban. Többnyire itt arról van szó, hogy nem is mér semmit, vagy kevesebbet, ami pedig nem okoz problémát a fogyasztónak, sőt. Az más lenne, ha nem menne a mérő és úgy korlátoznának le valakit. De eddig ilyenről egyszer sem esett szó.

Pont erről van szó.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2544 Felhasználó inaktív   hypno skate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 09:33

Érdekes irányokat vesz időnként ez a gumicsont. (Ez meg jó kis képzavar.  :)  )

Ha jól látom, akkor van aki többet akar mint amiért fizet, van aki csak képben akar lenni, megint mások egyszerűen lusták és szeretik ha van egy mankójuk, stb.

Személy szerint hónap közepe felé elveszítem a fonalat, hogy miként állok a forgalmammal, így azután kedvemre való egy működő szolgáltatás, ami egy kattintásra megmutatja nekem. Úgy hozzávetőlegesen.

Egyébként az IDM (Internet Download Manager) alkalmas arra, hogy a felhasználó maga korlátozza a letöltéseit, mondjuk 30giga/30 nap időre.

#2545 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 09:56

Szerintem nincs igazatok a forgalommérővel kapcsolatban, mert:

a.) Van az egyszeri user, aki a büdös életben nem éri el a 30 gigát. - 70%
b.) Van a kétszeri user, aki tudja használni a bwmetert, és akarja is használni, és ésszel tölt. - 25%
c.) Van a nagyipari letöltőgép, aki semmit nem néz, semmire nem képes figyelni csak letölt egész nap, és jár a szája ha gond van. - 5%

Ez az egység nyal tipikus mintája :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2546 Felhasználó inaktív   ego27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:22

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 9:14

Miszter,

Ahol nincs adat a mérőnél, ott nem a webes frontend szar, hanem a forgalomgyűjtő script nem tud gyűjteni. Tehát amígy valaki azt látja, addig tud tölteni. Amikor megjavították, akkor a forgalommérés annál a usernél aznappal indul. Ez nem annyira rossz ajánlat szerintem :)

Béke  :respect:

NSD ismét kérdések záporát zárta rövidre.  ;)

A letöltőgépek meg idegeskedjenek csak, hogy vajon melyik pillanattól indul a számlálójuk...  :D

szerk. : szöveg értelm.

Szerkesztette: ego27 2005. 11. 07. 10:23 -kor

#2547 Felhasználó inaktív   szilva.hwsw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:24

Idézet: hypno skate - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 9:33

Ha jól látom, akkor van aki többet akar mint amiért fizet, van aki csak képben akar lenni, megint mások egyszerűen lusták és szeretik ha van egy mankójuk, stb.

Nem feltétlenül kell ilyen szigorúan kategorizálni. A forgalommérés nem csak a "letöltőgépeknél" érdekes információ. Például gondolj arra, hogy esetleg valaki céges gépet visz haza dolgozni. A céges gépre tehetsz ugyan DUMetert, de azzal nem sokra mész, szét kellene választani a chellos forgalmat a többitől. Ha ugyanez az ember tart otthon asztali gépet is, akkor ugye az is csinál forgalmat, ha esetleg nem is egy gép van otthon, mert házastárs/gyerekek másikon dolgoznak/játszanak, akkor már olyan cifra tud lenni a helyzet, hogy erre a közös ponton történő mérés tud csak normális adatot szolgáltatni.

Továbbá nem árt néha megnézni csak úgy a forgalommérőt, mert abból akár az is kiderülhet, hogy valamelyik gép mondjuk férges, és nyomja a leveleket/egyéb adatokat kifele aélkül, hogy tudnál róla. Szóval nem haszontalan az, ha már a szolgáltatásban benne van, kellene, hogy működjön. Főleg, hogy ez alapján szankcionálnak is esetenként.
ES45 Alphaserver / 6GB RAM / 2xEV68/1000MHz / 6x72GB U320@local + 20x72GB U320@HSG80 / 4x100Mbps

#2548 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:28

Most hogy többen érdeklődnek a forgalommérő miatt,eltűnt az a pár okostojás aki az elején pampogott ha meglátott egy postot a forgalommérő szóval. :rolleyes:
Feletébb érdekes :confused:

#2549 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:37

szilva.hwsw azért szerintem nem ez az átlag, másrészt aki otthon dolgozik, és meglátja, hogy úristen elértem a 90%ot, akkor abban a pillanatban abbahagyja a munkát? hááát... :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2550 Felhasználó inaktív   szilva.hwsw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 11:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 10:37

szilva.hwsw azért szerintem nem ez az átlag, másrészt aki otthon dolgozik, és meglátja, hogy úristen elértem a 90%ot, akkor abban a pillanatban abbahagyja a munkát? hááát... :)

Pont nem a 90% figyelése az, ami miatt a forgalommérőt használja az ember, arra ott van az értesítő levél :) , hanem például amiatt, hogy időnként megnézze a naponkénti forgalmat, a nemnormális működést kiszűrendő. Persze az átlaguser valószínűleg nem tesz így, de szvsz nagyon hasznos időnként erre is odapillantani. Meg mondjuk akkor lehet tervezni is, ha látod, hogy hol jársz, és például nem elindítani észnélkül minden letöltést, ha fontos, hogy a munkádat normális sebességű kapcsolaton tudd elvégezni. Egyszóval a forgalommérő működése szerintem segíti az ésszel élést.

#2551 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 12:36

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:14

Nehogy már egy nem müködő szolgáltatás miatt, amit nekik kell müködtetni még én telefonálgassak a saját pénzemen. Az meg hogy nem mutat semmit és lekorlátoznak, a legnagyobb pofátlanság ami csak létezik. Mivel nem látom nap mint nap, hogy mit mérnek, utólag bármilyen adatot be lehet rakni.
Ja és van DuMeter, hogy kb tudom hol járok, de nem nekem kell mérni hanem nekik és közzétenni a weboldalon. Benne van a szolgáltatásban. Ha meg nem müködik, akkor ne is akarjon szankcionálni. Ez kb olyan, hogy megállit a rendőr hogy 120-al mentem, mondom nem, mutasson fotót. Nem tudok, nem müködik, de megbüntetem mert szerintem 120-al ment.

Én megértelek. Csak azt nem értem, miért nem érted meg hogy mi - és te - chellosok akár a fejünk tetejére állhatunk, akkor sem tudunk mit tenni. A szolgáltató kezében van a dolog. (Majd ha lenne hátralékod pl. 30 ezres, légy nyugodt ők majd behajtanák rajtad rövid úton.) És ha nem hívod fel őket a forgalmad miatt, bizony ők lekorlátoznak vidáman téged, és azt mondják telefonon érdeklődj esetleg máskor, ha neten nem elérhető a mérő.
Magyarországon élünk... :sandor:

#2552 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 13:27

Ehhez csak még annyit tennék hozzá, hogy mostanság igencsak lazára van engedve a gyeplőnk, úgyhogy én azoknak a helyében akik a mérgelődnek, én örülnék. ;)

#2553 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 13:35

Idézet: K75 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:27

Ehhez csak még annyit tennék hozzá, hogy mostanság igencsak lazára van engedve a gyeplőnk, úgyhogy én azoknak a helyében akik a mérgelődnek, én örülnék. ;)

Ez teljesen igaz, csak senki sem szereti a bizonytalanságot.

#2554 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:01

Idézet: Warton - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 13:35

Ez teljesen igaz, csak senki sem szereti a bizonytalanságot.

Olvass itt... No Comment

Szerkesztette: K75 2005. 11. 07. 14:06 -kor

#2555 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:33

Éjszaka 01:00-03:00 között a vidéki városokban pár perces lassulás illetve kisebb kimaradás várható hálózatkarbantartás miatt.

#2556 Felhasználó inaktív   emaila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:06

Köszi NSD hogy szóltál. Mi jót fogtok csinálni? ;)

#2557 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:21

Idézet: emaila - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 18:06

Köszi NSD hogy szóltál. Mi jót fogtok csinálni? ;)

A vidéki felhordóswitchek uplinkjét GE-ről TGE-re bővítjük :)

#2558 Felhasználó inaktív   pett1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:14

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 19:21

A vidéki felhordóswitchek uplinkjét GE-ről TGE-re bővítjük :)

:) Hát ő sem fog már kíváncsiskodni!!!

Amúgy mit jelent? Gigabit Ethernetről Tripla Gigabit Ethernet-re??? :)

#2559 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:15

Idézet: pett1 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 19:14

:) Hát ő sem fog már kíváncsiskodni!!!

Amúgy mit jelent? Gigabit Ethernetről Tripla Gigabit Ethernet-re??? :)

Majdnem. Nem tripla hanem ten.

#2560 Felhasználó inaktív   emaila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:44

A kiváncsiskodásról csak annyit hogy 20 éve vagyok a szakmában, igaz nem kifejezetten hálózatos területen. :)

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.