HWSW Informatikai Kerekasztal: K-1 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

K-1 Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:27

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 15:03

Bushido péntek esténként van a Sport2-n. (utánanéztem)
Elég szabadfogású a dolog, ütni lehet testre (kézéllel/teli tenyérrel?), rúgni ágyékot, térdet kivéve azt hiszem bárhova, birkózni, végtagot feszíteni, másikat eldobni, stb. A küzdőfelek egyberészes birkózó hacukában vannak. Néha van páros váltott viadal is. Ennél egyszerre csak 2 ember küzd, ha az egyik elfárad, akkor leváltja a csapattársa.
Pontozzák a sikeres akciókat, de általában KO-val / meccsfeladással ér véget a bunyó. Ez utóbbi általában egy jól végrehajtott végtagfeszítés eredménye szokott lenni.

K1-et hol szokták adni és mikor? Az jobban érdekelne.

K1-et EuroSporton adják, este. :) Pontosabb infoim nincsenek.

Bushido is szokott lenni ES-on, Sport1-en is. Ugy tudom 15 pontból számolnak visszafele, egy jó akció után, és az nyer aki előbb eléri a 0-át. De általában tényleg úgy szokott vége lenni, hogy valamelyik az ellenfél lábát háromszor a dereka köré csavarja és az végül lekopogja.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#62 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 21:49

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:03

K1-et hol szokták adni és mikor? Az jobban érdekelne.

Köszi az infót!

A K1 az eurosporton szokott lenni, ahogy a kollega már mondta. Megírom néha itt a topikban ha meccs lesz, de általában hétfő este 8 körül, és csütörtökön, pénteken, néha szombaton, vagy még néha vasárnap is van, tehát összevissza.

Akkor egy kis összefoglaló:

Aug.20. Szombat: 22:00 után valamivel K1 Magyar Nagydíj RTL Klub
Aug.22. Hétfő 21:00-kor Eurosporton
Szept.23.-án van az Osakai World GP Eliminations elődöntő / Osaka Dome. A közvetítés nem élő, tehát valamivel később lesz az Eurosporton.(a képen az aktuális állást lehet látni)
Kép
Nov.19. K1 World GP Döntő / Tokyo Dome. A közvetítés nem élő, tehát valamivel később lesz az Eurosporton.
Dec.31.???Meglepetés???:D

De nagyon "vigyázni kell", mert tavaj is beharangozták a Sapp vs. Szumós meccset, és én meg egész nap a TV-re meredtem, mint egy zombi, és nem adták le :( :( És ez nem az egyetlen eset volt. Két-három hete benne is volt a TV műsorban, hogy "K1 Fight Klub 20:30", és nem adták, mert atlétika ment helyette...

Valamint Hétfőn mindíg van, és heti 3-4 szer este 8, és éjjfél körül összefoglalók, jelentéktelenebb meccsek, régi nagy meccsek, Brutal KO-k, interjúk, stb. megy. Én minden este 9-10 körül bekapcsolom az ES-ot, és sokszor van, pedig a TV műsorban nem szerepel.
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#63 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 21:55

Letöltöttem Best of Bob Sappzilla-t.... Úristen, olyan összeállítás, Sapp meccseiről... Valamint >Best of Bonjasky<-t is, hát az is konkrét, nézzétek meg! Érdemes!
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#64 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 09:28

Azert arra a Sapp-Choira kivancsi lennek :D Kár, hogy nincs Eurosportom...meg semm mas az RTL,Tv2,MTV1-en kivul...na meg a FixTv :D

#65 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 09:45

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 8:28

Azert arra a Sapp-Choira kivancsi lennek :D Kár, hogy nincs Eurosportom...meg semm mas az RTL,Tv2,MTV1-en kivul...na meg a FixTv :D

Megkérnék valakit, hogyha van TV-s videokártyája, és jön az EuroSport, és nem esik nehezére, akkor digizze le a meccseket, és tegye fel valahova, hogy le lehessen tölteni!
Ha valaki segítene ebben, az nagyon jó lenne! (ha szabad ilyet csinálni :D )

Előre is Köszi!!! :respect:

#66 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 10:43

Idézet: Favágó - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 22:49

Köszi az infót!

A K1 az eurosporton szokott lenni, ahogy a kollega már mondta. Megírom néha itt a topikban ha meccs lesz, de általában hétfő este 8 körül, és csütörtökön, pénteken, néha szombaton, vagy még néha vasárnap is van, tehát összevissza.

Én is köszönöm!  :respect:
Be kell újítanom valami TV-t vagy tunerkártyát, mert a mostanin nem jön be a Eurosport. (sem)
Wherever you go, go with all your heart.

#67 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 07:22

Kérnék egy kis segítséget! Hátha valaki ügyesebb mint én... :confused:

Mikor adják a Las Vegasi döntőt az ES-on? :confused: 13.-án volt a döntő, de én még nem láttam sehol sem, de még a TV műsorban sincs. :(

#68 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 23:45

Hat ez a magyar nagydij eleg gyengus volt. :(

#69 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 00:14

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:45

Hat ez a magyar nagydij eleg gyengus volt. :(

Hát én nem láttam, pedig el tudtam volna menni rá, de még TV-ben sem néztem meg. Egykét híresség lett volna, akkor már több kedvem lett volna.

#70 Felhasználó inaktív   Lance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 01:02

Idézet: Favágó - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 15:10

Nem VB volt, hanem Super Fight. Azt nemtudom pontosan miaz :)
Mighty Mo a srác, aki amúgy Bonjasky-t leverte nemrég.
Kép

Lehet hogy hülyeséget mondok most, de mintha tavaly láttam volna egy Super Fight meccset, és úgy rémlik hogy annyiban különbözik a K1-től hogy ebben jobban rámennek a showelemekre, meg talán pár szabály más (úgy rémlik mintha a földön lévő ellenfelet is lehetne ütni). Mivel ezt elég régen láttam ezért ne vegyétek biztosra amit írtam.

Szerkesztette: Lance 2005. 08. 21. 01:04 -kor

#71 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 01:53

Idézet: Lance - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 0:02

Lehet hogy hülyeséget mondok most, de mintha tavaly láttam volna egy Super Fight meccset, és úgy rémlik hogy annyiban különbözik a K1-től hogy ebben jobban rámennek a showelemekre, meg talán pár szabály más (úgy rémlik mintha a földön lévő ellenfelet is lehetne ütni). Mivel ezt elég régen láttam ezért ne vegyétek biztosra amit írtam.

Na az nem egyészen az, ami... Szóval:

K1: ismerjük szerintem, de: nem szabad könyékkel ütni, fejelni, földön fekvő embert támadni, dobni, hátulról támadni
Szabad: ütni, rúgni fejre, testre, kivévve lágyék, és hátulról támadás, fogások nem engedettek

K1 MMA: Nem szabad földön fekvő embert fejbe- hátbarúgni. - ennyit tudok róla -

UFC: (nem k1, hanem ketrecharc) Mindent szabad, amíg a másik fel nem adja, vagy el nem veszti az eszméletét.

Ha valaki pontosabbat tud, akkor javítson ki.

#72 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 01:54

Idézet

A K-1 szabályok nem engedélyezik a könyök használatát, valamint a birkózó technikák alkalmazását és a grapplinget, vagyis a földharcot. 8 súlycsoport létezik, de a K-1 - főleg a média és annak kereskedelmi vonzata miatt - előnyben részesíti a 70-75 kg-os
középsúlyt és a +93 kg-os nehézsúlyt. A küzdő felek védőfelszerelése szabványos boxkesztyűből, ágyékvédőből és fogvédőből áll. Az egyedi mérkőzések 3x3 vagy 5x3 percből állnak. A bajnokságokon a menetek 3x3 percesek. A mérkőzések pontozásos rendszerben folynak. Ha nem születik győztes, akkor egy extra menet alatt döntik el, ki a jobb. Ekkor az előző menetekben nyújtott teljesítményt nem veszik figyelembe. Ha ekkor sincs döntés, akkor még egy ráadás menet következik, amely után az egész mérkőzést tekintve a versenyzők között a legkisebb különbség is döntő erővel bír.

Pontozásnál az alábbi prioritási sorrendet veszik figyelembe a bírák:

- leütések száma
- az ellefélben okozott "kár" nagysága
- tiszta találatok száma
- támadásban nyújtott agresszivitás mértéke, foka

#73 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 01:57

Idézet

Október 10-én rendezik a K-1 Óceánia 2. fordulóját...
Peter Graham vs Jay Hepi
Jason Suttie vs Pola Mataele
Peter Graham vs Jay Hepi
Jason Suttie vs Pola Mataele
Paul Slowinski vs Daniel Tai
Ron Sefo vs Ricardo Van Den Bos
Hiriwa Te Rangi vs Matt Samoa
Chris Chrisopoulides vs Sydney Asiata

#74 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 02:00

Idézet

K-1 MMA
szabályok ua. mint a UFC csak nincs könyök

#75 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 02:04

Idézet

A ketrecharc (UFC, Pride, stb.) nyolcszögletű ringben -oktagonban, ketrecben - folytatott viadal. A küzdelem a versenyzők felkészültségétől függ, és mivel a szabályok minimálisak, a küzdelmek igen veszélyesek, és leginkább valósághűek. Ezek a viadalok persze nem élet-halál harcok. Itt is elsődleges a versenyzők testi épsége, a vezetőbíró dönti el mikor állítja le a harcot. A grappling, vale tudo, brasilian-american jiu-jitsu, hasonló 'szabályok nélküli harc' irányzat, ahol szívesen vegyítik a technikákat a karatéval, muay thai boxszal, kung-fu-val. Akik ezeket a stílusokat igyekeznek megismerni, széleskörű tapasztalatokat szereznek egy olyan küzdelmi rendszerről, ami rendkívüli felkészültséget biztosít a harc kötetlen formájából.

Idézet

Pride:
A küzdőtér box ring, súlykategóriák nincsenek. A felszerelésbe az 5 újjas ütőfelületű párnázott kesztyű tartozik. Az ütés, rugás, fojtás, feszítés, dobás engedélyezett. A szem, a fül és a gége támadása tilos. Fekvő személy fejének lábbal támadása engedélyezett.

UFC:
A Pride-nél kicsivel biztonságosabb - A fekvő személy fejének lábbal támadása nem engedélyezett.
Küzdőtér: 8 szögletű 2m magas, hálóval borított ketrec
Felszerelés 5 újas ütőfelületű párnázott kesztyű
Szem, fül, gége támadása tilos.
Ütés, rugás, fojtás, feszítés, dobás engedélyezett.

K1 MMA:
Szabályaiban hasonló a Pride-hoz. Box ringben zajlik. 5 újjas kesztyűben. Az ütés, rugás, fojtás, feszítés, dobás engedélyezett. Fekvő személy fejének lábbal támadása sem tilos.

Idézet

K1:
A Karate, a Kick box, a Taek kwon do és a Kung fu voltak azok a harcművészeti ágak, amelyeket ötvözve a K-1 elindult hódító útjára.
Az év folyamán, 5 kontinens K-1 harcosai küzdenek azért, hogy bekerülve a legjobbak közé részt vehessenek a Tokyo-ban megrendezett K1 World Grand Prixen, ami minden év decemberében kerül megrendezésre. A K-1 népszerűsége Japánban és világszerte rohamosan nől.

A K-1 szabályok nem engedélyezik a könyök használatát, valamint a birkózó technikák alkalmazását és a grapplinget, vagyis a földharcot.

Az idézetek valóságosságáért semmien felelősséget sem vállalok (forrás:www.budomagazin.hu), amit én írtam, azért pláne :D  :D  :D

Szerkesztette: Favágó 2005. 08. 21. 02:06 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 08:32

Idézet

Ma 22.-én. 21:00-tól 23:00-ig K1 az Eurosporton!

Szerkesztette: Favágó 2005. 08. 22. 08:32 -kor

#77 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 12:30

Volt valaki kint a Magyar K1-en?

#78 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 10:19

Jó sz@r volt az esti K1, bár a döntő elment.

Szerkesztette: Favágó 2005. 08. 23. 10:19 -kor

#79 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 22:20

UP!  :up: 23:45 K1 Az ES-on, azaz 25 perc múlva. Remélem lesz valami értelmes meccs is. :D

Szerkesztette: Favágó 2005. 08. 27. 22:22 -kor

#80 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 15:37

Jövőhét péntek 23-a Osaka. A döntő.

Ha valaki tudja, hogy a TV-ben mikor adják, akkor nagy piros felkiáltójelekkel körítve jelezze!
Ha én tudom meg hamarabb, akkor szólok.
THNX!

Szerkesztette: Favágó 2005. 09. 18. 15:39 -kor

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.