HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#521 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:02

Szenzációs... No mind1, a lényeg, hogy eddig a többi műxik.

#522 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:18

iDVD sem. Nem találja a hardwaret:)

#523 Felhasználó inaktív   szorplekvar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 10. 20:20

en meg tovabbra sem tudok ac97-et csiszolni :/ most halasztam egy 3com halokartyat, sot kettot is, de csak az egyiket ismeri fel. ott figyel PCI 1 slotban, tudom konfiguralni az ipket is viszont aztsirja hogy nincsbedugva DSL :/ az a tré hogy ugyanezt muveli a kartya win alatt is, felismeri meg midnen, befele is lat, de kifele semmi :/. generic dvd-s installal viszont nemertem miertnem megy az ac97 :/ i865 chipset asusp4p800

#524 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 20:07

Idézet: szorplekvar - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 21:20

en meg tovabbra sem tudok ac97-et csiszolni :/ most halasztam egy 3com halokartyat, sot kettot is, de csak az egyiket ismeri fel. ott figyel PCI 1 slotban, tudom konfiguralni az ipket is viszont aztsirja hogy nincsbedugva DSL :/ az a tré hogy ugyanezt muveli a kartya win alatt is, felismeri meg midnen, befele is lat, de kifele semmi :/. generic dvd-s installal viszont nemertem miertnem megy az ac97 :/ i865 chipset asusp4p800

Továbbra sincs a telepített rendszered /System/Library/Extensions folderében AppleAC97Audio.kext folder a benne lévő cuccokkal?

Ha nincs, akkor ezt probáld ki: http://www.zef.hu/ot...dio.kext.pax.gz

kicsomagolás terminálból rootként így: pax -rzvf AppleAC97Audio.kext.pax.gz

Szerkesztette: zef 2005. 09. 11. 20:20 -kor

#525 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 12:25

Érdekes problémába ütköztem:
Régebben felraktam az otthoni gépemre xl0de leírása alapján az osx-et. akkor az volt a bajom, hogy refresh rate állítása után resetelt a gépem. 1024x768@60Hz-en ment rendesen.
Most feltettem az R1-es patchelt cuccot, hardware ugyanaz, viszont most nincs csak 800x600 viszont tudok refresh ratet állítani. Hiába adom meg hogy 1024x768 vagy 1280x1024 legyen a felbontás, nem megy fentebb 800x600-ról, viszont megy 800x600x32@160Hz-en.
?video -ra sem ad nagyobb felbontást 800x600-nál
Lehet ezzel valamit csinálni? 5let?

Szerk.: Geforce Fx5200 a video, de szerintem ez most pont nem számít

Szerkesztette: Thoty 2005. 09. 12. 12:27 -kor

#526 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:29

válaszolok is magamnak :D a hiba az volt, hogy be volt dugva a tv-out kábele a tv-be, miután kihúztam, máris tudtam 1280x1024x32@100Hz-ben bootolni :) remélem, ha beteszem boot list-be, akkor is jó lesz :up:  :D

Szerkesztette: Thoty 2005. 09. 12. 18:30 -kor

#527 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 20:22

Idézet

Mac OS X 10.4.2 DTK

Apple has released the first major update for developers working on its Intel-based Transition Kits. Mac OS X 10.4.2 build 8B1072 is a 2.7GB download that reinstalls the entire system and brings the Intel version of Mac OS X up to speed with the Mac version.

The new build is also said to address recent successful attempts by savvy tinkerers who have managed to install pirated copies of the original DTK version of Mac OS X on non-Apple PCs. Universal binaries built with Xcode 2.2 and the new copy of Mac OS X 10.4.2 for Intel will also fail to run on systems running the older version of the operating system.

Thinksecret

#528 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 20:53

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:22

Thinksecret

Idézet

Mac OS X 10.4.2 build 8B1072 is a 2.7GB download that reinstalls the entire system and brings the Intel version of Mac OS X up to speed with the Mac version.

Látod András, kb. 2 hete említettem hogy lesznek update-ek a dzsunka változathoz is. Szerintem max. 2 hét és már élvezhetjük a 10.4.2-őt mi is.

Szerkesztette: zef 2005. 09. 12. 20:55 -kor

#529 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:16

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:53

Látod András, kb. 2 hete említettem hogy lesznek update-ek a dzsunka változathoz is. Szerintem max. 2 hét és már élvezhetjük a 10.4.2-őt mi is.

Ha visszaolvasol, en azt irtam, ha lesz, akkor lehet kezdeni ujra a macerat, es ez igy fog megnni, es egyre nehezebb lesz a dolguk a toressel.

#530 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:33

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:16

Ha visszaolvasol, en azt irtam, ha lesz, akkor lehet kezdeni ujra a macerat, es ez igy fog megnni, es egyre nehezebb lesz a dolguk a toressel.

Pedig pont azt mondtad, hogy már PowerPC-n lassan itt van a 10.4.3, mi meg maradunk a 10.4.1-nél és nuku update. Előkeressem? :)

De a lényeg, hogy milyen új "védelmet" használ az Apple, szerintem max 14 napig működőt ;)

#531 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:53

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:16

lófütyit. pontosan ez a TPM-nek a rákfenéje. 1 ponton +lehet bahni a cuccot, a TPM driveren át, az oah750-en. nem baj, vannak leakelt TPM kulcsok a neten, így egy windóz segítségével a luxembourgban tudom frissíteni a sec key-eket, szal isten igazából még a törés se kell :p

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 12. 21:54 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#532 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:08

Ha most szarnak bele a vedelembe, akkor az azt jelenti, hogy tudnak valamit a vegleges gepekkel es rendszerrel kapcsolatban.

Persze en is tevedhetek, es majd minden PC re felmegy az OS X, es csodbe megy az Apple :)

#533 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:19

.       

Szerkesztette: ion 2005. 09. 12. 22:30 -kor

#534 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:33

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:08

Persze en is tevedhetek, es majd minden PC re felmegy az OS X, es csodbe megy az Apple :)

ugyanmár mért menne csődbe. ugyanazt eljátszhatja mint a picipuha a szervízcsomagokkal. ő tudja, hogy milyen kulcsú OSX-eket adott el. a TPM kulcsot is le tudja kérni: ha az OS nemtud TPM kulcsot adni-> nincs szervízcsomag. Ha lopott TPM kulcso talál (2 eltérő CPUIDhez ugynaz a kulcs) -> nincs frissítés. aztán a az újabb programok a frissítések elmeradtával elkezdenek nem telepedni. Nyitunk egy site-ot: legalaizálhatod az OSX-edet $150-ér... kecske is, káposzta is, minősített esete :) Az apple nem tud havi milliós példányszámban gépet gyártani "matricázni" - ellenben a nem Apple matricázott gépekre az OSX CAL-ját még be tudja gyűjteni..  :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 12. 22:37 -kor

#535 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:36

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:19

Sztem nyugodtan meglephetne az Apple, hogy kiadja a kesz Tiger-t majd a nagykozonseg szamara. Ha nem lenne ra kereslet, akkor tobbet nem adnak ki osxt es folytatjak a zartlancu szarakodast, de sztem rengeteg ember meg akarna venni.

Le is nyomhatnak igy az MS-t :) Viszont ez se olyan egyszeru, mert nem tudom hany fele hardver driver letezik windowshoz (5-10-50 000??), de ezt mind meg kene csinalni x86 OS X ala ami nem tul egyszeru es gyors feladat, tesztelesrol nem is beszelve.

Mondjuk, hogy ezert inkabb kiadja adott hardverre HPnak Dellnek stb az OS X-et. Igy elbukja a sajat hardware eladasait. Kerdes, hogy az OS X-Pro app bevetelek hoznanak e annyit mint a most novekvofelben levo Hardware eladasok?

Szoval logikusan vegiggondolva egyik sem tunik jelenleg elkepzelhetonek. En inkabb arra szavznek, hogy speci Hardware lesz Intel altal gyartva nagy mennyisegben olcson amit nem vehetsz meg boltban, es mas gepre meg nem fog felmenni, driver hianyaban.

Most azzal vannak elfoglalva, hogy az alkalmazasaik fussanak nativan x86 utasitaskeszleten, es senki se en se ti nem tudjuk, hogy a hatterben a tervezoasztalon az Apple-nel es az Intelnel milyen hardware cuccok fekszenek.

Az viszont eleg valoszinu, hogy joval olcsobbak lesznek az uj Inteles Mac gepek, es ez mar alapvetoen valamilyen szinten megoldja, hogy ne akard hackelni mas gepre az OS-t, hanem azt mondod, hogy a fene se fog kuzdeni, megveszem az Apple gepet.

Az is gyanus, hogy azt mondtak nem akarjak, hogy windows fusson a gepeiken, de nem fogjak megakadalyozni. Ha normal alkatreszek, akkor miert ne futna rajta, viszont akkor miert celoznak arra, hogy nem akarjak...

#536 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:42

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:36

Le is nyomhatnak igy az MS-t :) Viszont ez se olyan egyszeru, mert nem tudom hany fele hardver driver letezik windowshoz (5-10-50 000??), de ezt mind meg kene csinalni x86 OS X ala ami nem tul egyszeru es gyors feladat, tesztelesrol nem is beszelve.

ez plauzibilis. a baromarcú billgéjc 7 féle különböző vista-t készül kiadni:

Idézet: ars.technica

First up, there's Starter Edition, which like XP Starter Edition, is a crippled (and lame) product aimed at the two-thirds world. It will limit users to three concurrent applications, and provide only basic TCP/IP networking, and won't be suitable for most games. The next step up is Home Basic Edition, which is really the sibling to today's Windows XP Home. However, as the name suggests, there's also Home Premium Edition, and this is where we start to split features like hairs and create a gaggle of products. HPE will build on the the Basic Edition by adding, most notably, the next-generation of Media Center capabilities, including support for HDTV, DVD authoring, and even DVD ripping backed up (of course) by Windows DRM. For non-corporate types, this is probably going to be the OS that most people use. It's similar to XP Pro in power, but with all of the added bells and whistles for entertainment. Well, most of them.

Windows Vista Professional Edition won't occupy the same spot that XP Pro occupies today, because this time it's truly aimed at businesses. It won't feature the MCE functionality that Home Premium Edition has, but it begins to provide the kind of functionality you'd expect in a business environment, such as support for non-Microsoft networking protocols and Domain support. But don't expect too many businesses to necessarily turn to PE. Microsoft is also planning both a Small Business Edition and an Enterprise Edition, which build upon pro by adding (seemingly minor) features aimed at appealing to each market. SBE, for instance, includes a networked backup solution, while EE will include things like Virtual PC integration, and the ability to encrypt an entire volume of information.

Last but not least, there's Ultimate Edition. Hey, I'm just glad that they didn't call it Extreme Edition. I'll leave it to Paul Thurrott, who has all of the details, to explain (and promote) this beast:

The best operating system ever offered for a personal PC, optimized for the individual. Windows Vista Ultimate Edition is a superset of both Vista Home Premium and Vista Pro Edition, so it includes all of the features of both of those product versions, plus adds Game Performance Tweaker with integrated gaming experiences, a Podcast creation utility (under consideration, may be cut from product), and online "Club" services (exclusive access to music, movies, services and preferred customer care) and other offerings (also under consideration, may be cut from product). Microsoft is still investigating how to position its most impressive Windows release yet, and is looking into offering Ultimate Edition owners such services as extended A1 subscriptions, free music downloads, free movie downloads, Online Spotlight and entertainment software, preferred product support, and custom themes. There is nothing like Vista Ultimate Edition today. This version is aimed at high-end PC users and technology influencers, gamers, digital media enthusiasts, and students.

ember és OEM gyártó legyen ezután a talpán, aki kitalálja, hogy a gépeit mellik csodavindózzal kéne eladnia :) OSX eccerű, abbol csak 1 vanik ;)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 12. 22:43 -kor

#537 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:33

ugyanmár mért menne csődbe. ugyanazt eljátszhatja mint a picipuha a szervízcsomagokkal. ő tudja, hogy milyen kulcsú OSX-eket adott el. a TPM kulcsot is le tudja kérni: ha az OS nemtud TPM kulcsot adni-> nincs szervízcsomag. Ha lopott TPM kulcso talál (2 eltérő CPUIDhez ugynaz a kulcs) -> nincs frissítés. aztán a az újabb programok a frissítések elmeradtával elkezdenek nem telepedni. Nyitunk egy site-ot: legalaizálhatod az OSX-edet $150-ér... kecske is, káposzta is, minősített esete :) Az apple nem tud havi milliós példányszámban gépet gyártani "matricázni" - ellenben a nem Aplle matricázott gépekre az OSX CAL-ját még be tudja gyűjteni..

Egyet elfelejtesz, hogy a Microsoft sose akart gepet eladni (kiveve xbox), ok mindig is a szoftvereiket akartak eladni. Azt se felejtsuk el, hogy jelenleg az Apple 8 millio gepet ad el evente kb 1 milliard dollar nyereseget termelve. Ha a hardware piacot bebukjak, az nekik nagy gaz, meg akkor is ha a szoftvereladasokbol megprobalnak ezt fedezni. Valoszinuleg a szoftvereladasok lassabban futnanak fel mint amilyen utemben leesnenek a gep eladasaik. Warez ugyebar...

BTW: xboxra visszaterve. Ha jol tudom az xboxon futo butitott win kernelt, es szoftvert sem sikerult feltenni mas gepre, csakis xboxon fut. Es ha jol tudom a Linuxot se tudtak tokeletesen ramelegiteni a box hardverere. Szoval ha nagyon akarjak le tudjak ugy vedeni a cuccokat, hogy ne nagyon legyen esely megtorni.

#538 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:45

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:36

a fene se fog kuzdeni, megveszem az Apple gepet.

:lol:

#539 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:42

OSX eccerű, abbol csak 1 vanik ;)

ez a 7fele pista verzio meg nem hivatalos, szoval ne hamarkodd el...

viszont az osxbol mer csak egy van? sztiv is azt mondta, hogy ok 4-et csinaltak, amig a windowsbol csak egy jelent meg...

#540 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:42

ember és OEM gyártó legyen ezután a talpán, aki kitalálja, hogy a gépeit mellik csodavindózzal kéne eladnia :) OSX eccerű, abbol csak 1 vanik ;)

OFF

Lehet, hogy igy probaljak megoldani, hogy le tudjak fedni a szeles reteget, es igy lesz felhasznalobarat. A home user csak tok egyszeru networkbeallutasokkal fog talalkozni, a fullos advanced verizoban meg a rendszergizda azt csinal amit csak akar.
Persze nem ezert csinaljak igy, de szepen hangzana :)

a 7 fele rendszer melle jon egy 8 adik Windows Vista for PPC is, es persze ezen belul is 7 fele verizo. Plusz ugyebar a kulonbozo nyelvu lokalizalt verizok... :)

Komolyan ugy erzem sose lesz kesz, mar egy orokkevalosagnak tunik a Vista megjelenese. :)

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.