Szerkesztette: Papa_G 2005. 08. 18. 11:46 -kor
Richard Burns Rally folytatás
Elküldve: 2005. 08. 18. 11:44
Ide meg kellene valamit írni. De mit is? Hmm... Megvaaaan! :
R A L L Y ! ! ! ! ! ! :) nameg Szia!
R A L L Y ! ! ! ! ! ! :) nameg Szia!
Elküldve: 2005. 08. 18. 11:44
Idézet: Melorin - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 12:40
Hétfőn hoztam is két igen jó időt. 16mp-et. Rájöttem, hogy hosszú szakaszokon többet lehet hozni. Bár ez biztos "alap trükk". 
Ja. Az online futamok is mindig a hosszú gyorsokon dőlnek el.
Tegnap megint felmentem a csehekhez, hogy megint legyen min gondolkozniuk..
My photos
My photos
Elküldve: 2005. 08. 18. 12:08
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 11:26
Ez most KZ okításáról szól, ezért nem akarok belepofátlakodni.
Állj!
Ez nem KZ "okításáról" szól!!!
Ha nem vagytok vevők az ilyen fejtörőkre, hanem inkább mondjam meg vagy hallgassak, akkor abbahagyom, de a kérdés addig mindenkihez szól.
(Persze szinte mindig reagálok KZ kibúvóira, de a magam részéről megtanultam a leckét vele kapcsolatban és elegem van az intelligensnek látszó felületességéből és a kemény fejéből stb.
Amúgy meg nincs nekem akkora pofám, hogy valakit "oktatgassak", a látszattól függetlenül..)
TRally fejlesztő - http://hszk.bme.hu/~s8554dea
Elküldve: 2005. 08. 18. 12:18
Seems that Akos is on form in Finland also, so it feels like a right time to "correct" both Mustaselkäs now
Elküldve: 2005. 08. 18. 12:34
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 11:37
A vitát én is lezártam, mert mindent megválaszoltam
[...]
Falcon csak blöfföl!
[...]
Falcon csak blöfföl!
Jó. Nem szoktam gorombát írni, úgyhogy most sem fogok, már csak azért sem, mert már így is elég nagy marhát csináltam magamból.
Tudom, hogy már régóta azzal fáradsz, hogy felhúzzál (cserébe én is), bár azt nem teljesen értem, hogy ez neked miért jó. Főleg, ha sikerül.
Befejeztem veled bármilyen fizikai téma megvitatását.
Szerkesztette: Falcon77 2005. 08. 18. 12:35 -kor
Elküldve: 2005. 08. 18. 12:41
Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:08
Állj!
Ha nem vagytok vevők az ilyen fejtörőkre, hanem inkább mondjam meg vagy hallgassak, akkor abbahagyom, de a kérdés addig mindenkihez szól.
(Persze szinte mindig reagálok KZ kibúvóira, de a magam részéről megtanultam a leckét vele kapcsolatban és elegem van az intelligensnek látszó felületességéből és a kemény fejéből stb.
Amúgy meg nincs nekem akkora pofám, hogy valakit "oktatgassak", a látszattól függetlenül..)
Így teljesen más.
Maradjunk csak az ilyen témáknál, mert nekem tetszik csak ne kelljen túlmagyarázni. Szóval akkor mi az a két és fél ok, ami miatt jobb a kézifékes?
Mivel én ebből csak egyet tudok állításod szerint, bár most amire gondolok, hogy szoktam emlegetni nem biztos, hogy pont ez, de ezek szerint még mindig van másfél oka.
Eddig összefoglalva tehát:
- difi zárás miatt máshogy használja ki a kigyorsítást az autó kézivel mintha íven mennénk (ezt írta kz ugye)
- ha előre be van forgatva a kocsi a kanyar kijöveteli irányba jobban lehet a kigyorsításra koncentrálni (ha ez az amire gondolsz, hogy szoktam emlegetni)
még hozzáteszem, hogy a gamában ha kitör a kocsi fara azt kézivel és ellenkormányzással meg tudom fogni.
My photos
My photos
Elküldve: 2005. 08. 18. 12:47
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:41
Így teljesen más.
Maradjunk csak az ilyen témáknál, mert nekem tetszik csak ne kelljen túlmagyarázni. Szóval akkor mi az a két és fél ok, ami miatt jobb a kézifékes?
...
...
Látom megvan az utódom aki folyatja a kérdezgetést
Elküldve: 2005. 08. 18. 12:50
Idézet: M_S - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:18
Seems that Akos is on form in Finland also, so it feels like a right time to "correct" both Mustaselkäs now 
Hi!
I read your articles in your site. Your wingman is wrong after 10 month usage.
And I will try Aris idea to give some lubrication for the pedals. But for the calibration are much easier solvings...
In the team Alex is still missing is there any reason for that?
Ohh and I'm happy that your favourite car is imreza!
My photos
My photos
Elküldve: 2005. 08. 18. 12:53
Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:08
Nana! Oktass csak minket nyugodtan, ha jobban tudod! Ebben nincs semmi gáz! Így tanul és fejlődik a világ...
Az egy dolog, hogy én belekötök minden apróságba, de látod, hogy nem egyértelmű a dolog, mert ha az lenne már rég leírtad volna (lásd annó lóerő stb...).
A gond az, hogy nagyon sok mindent kell figyelembe venni (úttípus (hó,eső,murva,beton), gumitípus, stbstb) és így nehéz értelmesen/lényegretörően leírni az egészet, hogy kerek legyen a dolog.
Szóval amit eddig írkáltatok, abba bárhol bele lehetett kötni, mert nem volt teljes...
Ha tudod a frankót akkor oszdd meg velünk!
Ha nem akkor csak Chris dolgát nehezítjük meg, mert több hülyeséget kell végigolvasnia. Végülis ez is lehet cél :Đ
Elküldve: 2005. 08. 18. 13:13
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 14:12
Amit közölni akarsz ide írd!
Nehogymár két helyen írogassunk. Szerintem. Vagy akkor felejtsük el ezt a fórumot, és menjünk oda adott időponttól.
Nehogymár két helyen írogassunk. Szerintem. Vagy akkor felejtsük el ezt a fórumot, és menjünk oda adott időponttól.
Akkor menjünk. Elöbb-utóbb úgyis átköltözünk
Elküldve: 2005. 08. 18. 13:20
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 14:17
Mitől vagy ennyire biztos benne?
Egy újabb homokszem a gépezetban
Elküldve: 2005. 08. 18. 13:23
Idézet: Balcon
Naszóval, mitől működik a kézifékes forduló?
(vagyis miért segít a farolásban, ha a hátsó kerekeket blokkolod?)
Segítek: három oka van, amelyek közül akár mindegyik önmagában is elég lehetne, de persze nem lehet őket külön előidézni..
(vagyis miért segít a farolásban, ha a hátsó kerekeket blokkolod?)
Segítek: három oka van, amelyek közül akár mindegyik önmagában is elég lehetne, de persze nem lehet őket külön előidézni..
1. Mert másként oszlik el a súly. PL jobbra kézifékesnél a jobb hátsó kerék "elkönnyül" és szinte nem is tapad.
2. mást is hagyok érvényesülni
3. ez meg túl egyértelmű :Đ
Elküldve: 2005. 08. 18. 13:28
Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:53
Nana! Oktass csak minket nyugodtan, ha jobban tudod! Ebben nincs semmi gáz! Így tanul és fejlődik a világ...
Az egy dolog, hogy én belekötök minden apróságba, de látod, hogy nem egyértelmű a dolog, mert ha az lenne már rég leírtad volna (lásd annó lóerő stb...).
A gond az, hogy nagyon sok mindent kell figyelembe venni (úttípus (hó,eső,murva,beton), gumitípus, stbstb) és így nehéz értelmesen/lényegretörően leírni az egészet, hogy kerek legyen a dolog.
Szóval amit eddig írkáltatok, abba bárhol bele lehetett kötni, mert nem volt teljes...
Ha nem akkor csak Chris dolgát nehezítjük meg, mert több hülyeséget kell végigolvasnia. Végülis ez is lehet cél :Đ
Jé, te ennyit is tudsz írni?
Csak az a baj, hogy ha csak azt akarnám megmagyarázni, hogy mi zavar és miért, az több képernyőnyi lenne, és én utálok írni...
Egyébként pedig
Idézet
Befejeztem veled bármilyen fizikai téma megvitatását.
..Addig legalábbis tutira, amíg mindig arra kényszerítesz, hogy én írjak hosszabban a közbevetéseidre, amikor úgy tartja úri kedved, hogy belekötsz az "a"-ba is..
Elküldve: 2005. 08. 18. 13:29
Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 14:28
Jé, te ennyit is tudsz írni?
Csak az a baj, hogy ha csak azt akarnám megmagyarázni, hogy mi zavar és miért, az több képernyőnyi lenne, és én utálok írni...
Egyébként pedig
..Addig legalábbis tutira, amíg mindig arra kényszerítesz, hogy én írjak hosszabban a közbevetéseidre, amikor úgy tartja úri kedved, hogy belekötsz az "a"-ba is..
Egyébként pedig
Ezt hányszor nézted át mire lenyomtad a Hozzászól gombot? :Đ
Na jó: inkább nézd meg mit válaszoltam előbb.
Szerkesztette: KZKZKZ 2005. 08. 18. 13:30 -kor
Elküldve: 2005. 08. 18. 13:29
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:50
Hi!
And I will try Aris idea to give some lubrication for the pedals. But for the calibration are much easier solvings...
Yep, the pedals were almost destroyed and wheel is not in best orded either. Alex has no time at the moment, I think that he was in USA or something. Impreza is now ideed my favourite car, because I can make much better times now, thanks to your setups also.
Elküldve: 2005. 08. 18. 13:55
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:41
Eddig összefoglalva tehát:
- difi zárás miatt máshogy használja ki a kigyorsítást az autó kézivel mintha íven mennénk (ezt írta kz ugye)
- ha előre be van forgatva a kocsi a kanyar kijöveteli irányba jobban lehet a kigyorsításra koncentrálni (ha ez az amire gondolsz, hogy szoktam emlegetni)
Igen erre gondoltam.
Az ehhez kapcsolódó fél ok az az, hogy a kézifékes forduló több hibát enged meg: több méterrel is elronthatod a csúszási távot, a végén úgyis nagyjából egyenesben áll a kocsi, lehet kigyorsítani, míg ha íven rontod el, akkor sokkal több sebességet vesztesz a kanyar végén.
Az utolsó ok (ami igazából két fél ok, és persze összefügg az előzőekkel) az az, hogy ha a kanyar íve összemérhető a kocsi hosszával, akkor sokkal nagyobb a jelentősége annak, hogy a kocsit igenis be kell forgatni, és ehhez idő kell és erő, amit a gumik szolgáltatnak. Tehát egyrészt (időben) hasznos a kanyar előtt beforgatni a kocsit, amit viszont csak csúszva lehet, másrészt (és ez a talán a legfontosabb ok) minél szűkebb a kanyar, annál jobban el kell fordítani a kormányt ahhoz, hogy tapadva bevedd, viszont minél jobban kormányzol, annál inkább hajlamos tolni a kocsi az orrát, ami azt is eredményezheti, hogy az egyébként kisebb csúszási súrlódás mellett is nagyobb lehet az eredő erő ami a kocsit az íven tartja.
Amúgy a kérdés az utolsó válaszra ment ki
..Mingyá' jön a KZ féle "én ezt nem hiszem" meg a "de ez nem is arról szól, hogy..."

Súgó
A téma zárva.