HWSW Informatikai Kerekasztal: SMCWBR14-G ADSL hiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMCWBR14-G ADSL hiba ADSL hiba

#101 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 07:29

a két router beállitasat elmesélné Valaki, mert valahogy képtelen vagyok ezt itthon megoldai, bár itt egy Dlink DL624+ és egy SMC WBR14-G kellene összekötni WiFi-ben. Bármelyik Router és a WiFi-s hálókártyás  adatátvitel megy a két lakás kozott, de a 2 router nem akarja egymast latni 
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#102 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 12:04

Idézet: p.hanak - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 21:19

Egyébként kiderült számunkra, hogy a ZXDSL-ben linux van, telnet-tel be lehet lépni, meg lehet nézni az MTU-beállításokat. A WAN-oldalon WTU=1492, a LAN-oldalon WTU=1500.

Akkor az biza jól van beállítva. WAN felé kell csak az 1492, ha jól tudom.

#103 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:04

Nekem egy SMC WBR14-G2 routerem van (Chello megosztással), és ezzel az a probléma, hogy egyes oldalak néha nem jönnek be. A jelenség a következő: az oldat elkezdi tölteni, vagy félig vagy egyáltalán nem jelenik meg az oldal de ott áll, mintha töltene. Sokáig (szélessávú net szemmel) nem történik semmi, de ha nyomok egy refresht, rögtön bejön. Ugyanígy néha egy-egy oldal timeouttal visszatér, de a refreshre rögtön bejön. Próbáltam mindkét firmware-et az ftp-ről, de ugyanaz az eredmény. Egy ideig megy, de aztán előjön újra ez a dolog. Elég idegesítő. Fix IP címet kapnak a kliensek (szám szerint kettőt), a wireless része le van tiltva a routernek. Mivel lehetne még próbálkozni?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#104 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 12:58

MTU->1492

#105 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 20:09

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 13:58

MTU->1492

Itt sajnos nincs ilyen beállítás, mivel chello-hoz tudtommal Dynamic IP Address vari kell, ahhoz viszont csak MAC addresst enged állítani. Vagy a kliens gépeken állítsak MTU-t registryből?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#106 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 07:18

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 21:09

Itt sajnos nincs ilyen beállítás, mivel chello-hoz tudtommal Dynamic IP Address vari kell, ahhoz viszont csak MAC addresst enged állítani. Vagy a kliens gépeken állítsak MTU-t registryből?

Ja, hogy Chello. :) Akkor passz. :(

#107 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 18:41

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 13:58

MTU->1492

Ez mi lenne amúgy?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#108 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 19:16

Abban tud segíteni valaki, hogy az mitől lehet, hogy a topikcímadó router egy notebooknak nem ad IP-t? Mindegy, hogy WLAN-on vagy kábelen próbál csatlakozni. A másik két gép minden további nélkül csatlakozik, az egyik WLAN-on, a másik előbb WLAN-on, majd kábelen.

A hibajelenség: a noti és a router megtalálja egymást, de a router nem oszt neki IP-t. DHCP be van állítva, mind a router-en, mind a notin. WLAN-os kísérletnél az adapter drivere fel van telepítve, WPA-PSK be van állítva, az adapter OK - a korábban WLAN-os gépből lett átrakva. A notin XP SP2 van, tűzfal ki-bekapcsolást már próbáltam. Direkt IP beállítását a notin már próbáltam. A routeren MAC-szűrés nincs, IP-szűrés nincs.

Kifogytam az ötletekből.
 aláírás
Spoiler

#109 Felhasználó inaktív   TomekBobek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 11:15

Idézet: worxland - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 20:16

Abban tud segíteni valaki, hogy az mitől lehet, hogy a topikcímadó router egy notebooknak nem ad IP-t? Mindegy, hogy WLAN-on vagy kábelen próbál csatlakozni. A másik két gép minden további nélkül csatlakozik, az egyik WLAN-on, a másik előbb WLAN-on, majd kábelen.

A hibajelenség: a noti és a router megtalálja egymást, de a router nem oszt neki IP-t. DHCP be van állítva, mind a router-en, mind a notin. WLAN-os kísérletnél az adapter drivere fel van telepítve, WPA-PSK be van állítva, az adapter OK - a korábban WLAN-os gépből lett átrakva. A notin XP SP2 van, tűzfal ki-bekapcsolást már próbáltam. Direkt IP beállítását a notin már próbáltam. A routeren MAC-szűrés nincs, IP-szűrés nincs.

Kifogytam az ötletekből.

Üdv! Próbáltad már ha WPA-t kikapcsolod, csak úgy próbaként vagy csak simán WEP-t használod akkor megy e a dolog?
Nekem SMCWBR14-G2 routerem van, nem tudom a topik címében szereplő router és e között mi a difi!
Sajnos amúgy nekem is előjött az a hiba,hogy a HTTP kérésre nem jön válasz olyan mint lefagyott volna a router. És manapság ebben a melegben a router teteje is qva forró. Végül felraktam az 1.4-es firmware-t, lehet megoldotta a problémát! (eddig nem jött elő a hiba)!  ;)
Forza Italia
---= Forza JUVE =---

#110 Felhasználó inaktív   TomekBobek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 11:19

Idézet

Sziasztok!

Nekem SMC WBR14-G2 EU wifi routerem van, egész jól muzsikálna, ha nem lenne vele a következő problémám: néha úgy tűnik bekapcsolt tűzfalnál kihal belőle a HTTP kommunikáció lehetősége!
Be lehet jelentkezni vele a wifi hálózatba, a gépek a belső hálón kommunikálnak egymással, tudom pingetni a külső IP címeket (pl. www.index.hu simán ping), tehát a router elvileg "átjárható", de HTTP-n semmilyen oldal nem jön be. Ilyenkor sima szoftreset megoldja a problémát, de csak mex. 1 napig akkor minden kezdődik elölről.

Találkozott már valaki ilyesmivel? Egyáltalán tud valaki hozzá firware update-et? Az SMC oldalán nem látom jelét...

Előre is köszi!

Idézet: csbeta - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 11:02

Nekem is ez a routerem van, és ugyanez a gond.
1.02-es és 1.04-es firmwire nem oldotta meg a dolgot.
De azt vettem észre, ha lehal a HTTP (és a POP3 és az SMTP meg még mit tudom én mi) és ekkor kikapcsolom a Firewall Anti-DoS tulajdonságát, akkor elindul. Igaz utána 10 percel teljesen lefagyott a router.
Szóval én valami puffer betelésre gyanakszok...
Valami ötlet? Esetleg tud valaki valami eszközt, amivel a router állapotát le tudom kérdezni?

Na nekem is kb. hasonló dolog jelentkezett. És Chello a szolgáltató!  :rolleyes:

Szerkesztette: TomekBobek 2006. 06. 21. 11:19 -kor

Forza Italia
---= Forza JUVE =---

#111 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 11:20

Idézet: TomekBobek - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 12:15

Üdv! Próbáltad már ha WPA-t kikapcsolod, csak úgy próbaként vagy csak simán WEP-t használod akkor megy e a dolog?

Próbáltam, de kábeles kapcsolatnál úgysem számít - másik gépen is előjött, ott a driverek törlése, reinstallja segített, a notin most nem tudom kipróbálni, de most nem is érdekel.
 aláírás
Spoiler

#112 Felhasználó inaktív   TomekBobek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 11:27

Idézet: worxland - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 12:20

Próbáltam, de kábeles kapcsolatnál úgysem számít - másik gépen is előjött, ott a driverek törlése, reinstallja segített, a notin most nem tudom kipróbálni, de most nem is érdekel.

WLan-nál gondoltam erre a megoldásra... nincs most más ötletem. Igazából elég sok szívás van az ilyen SOHO cuccokkal! Nálam ez a: kapcsolat van, IP-t is simán kiosztja a gépeknek, de semmi HTTP kapcsolat. Remélem megoldja ez a firm, mert ha nem morci leszek....

Szerkesztette: TomekBobek 2006. 06. 21. 11:27 -kor

Forza Italia
---= Forza JUVE =---

#113 Felhasználó inaktív   ZoziBoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 23. 11:24

Sziasztok!

Szintén ez a router van nekem is, és ugyanez a probléma.

Szolgáltató: T-online

Terjed a hibajelenség.

Megoldást tud rá valaki?

Köszönöm előre is.

#114 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:51

nekem kb 4 honapja van ilyen routerem: SMCWBR14-G2 (chello netkapcsolat)
es azt jatszotta kb 2 honapja h nem oldotta fel a www.akarmi.hu cimeket, csak akkor jott be az oldal ha az IP-t irtam be...

aztan raktam uj firmware-t es utana ment minden egeszen tegnapig, most mar hiaba rakok ujat (1 van ujabb) es hiaba restelek, meg a gyari beallitasokra is nem megy...

ha siman bedugom a gepet, akkor megy minden, es nem tudom mar mit csinaljak vele...

teljesen alapbeallitasokkal sem, sem ha adok a gepen fix dns kiszolgalot (azaz a routert), probaltam mar a routerben masik dns kiszolgalot allitva is es linuxon es windows alatt is...

van vkinek vmi 5lete? bar ahogy latom van nehany ember akinel kb hasonlo a gond...

komolyan gondolkozom h visszaviszem a boltba es veszek egy masik tipust/markat de milyet?!?!
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#115 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 10:00

vissza vittema boltba es szo nelkul kaptam 1 ujat :)

#116 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 21:18

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 21:09

..Vagy a kliens gépeken állítsak MTU-t registryből?

igen!

#117 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 22:47

na, nekem az uj router is azt csinalta h nem oldotta fel a dns-t

ez akkor jott elo mikor bekapcsoltam a tuzfal funkciot, allitottam az egyik gepre dmz-t es a masik gepre pedig a virtual servernel nyitottam tcp es udp portot (egy sorban)
na ahogy ezt a tc es udp-t elmentettem megszunt a net hostokra, csak IP-vel ment

ha atrakom csak tcp-re akkor megy minden
remelem igy is marad...

lehet vkinek adtam 1 jo 5letet

#118 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 08:22

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 23:47

na, nekem az uj router is azt csinalta h nem oldotta fel a dns-t

ez akkor jott elo mikor bekapcsoltam a tuzfal funkciot, allitottam az egyik gepre dmz-t es a masik gepre pedig a virtual servernel nyitottam tcp es udp portot (egy sorban)
na ahogy ezt a tc es udp-t elmentettem megszunt a net hostokra, csak IP-vel ment

ha atrakom csak tcp-re akkor megy minden
remelem igy is marad...

lehet vkinek adtam 1 jo 5letet

valahol már írták:

nem szabad egy sorban tcp+udp -t nyitni, külön két sorban megy rendesen

#119 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 06. 08:56

kár h nem olvastam előbb...
:up:

#120 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 20:14

Úgyláccik én szerencsés vagyok, mert Chellora vettem ezt a rutert, eleinte azt játszotta, hogy mac szűrést csak tűzfalasan tudtam állítani különben totál nem volt net, és kb 2 hetente elszállt a wifi. Ilyenkor eccerűen nem is látta a laptopom hogy van a környékén wifi eszköz, viszont a másik 2 gépen ami kábelesen volt rádugva azon tökéletesen ment a net. ezen csak full ruter reset segített. Kerestem rá firmware-t de nemtaláltam, úgyhogy belenyugodtam. aztán feltették a linket a friss firmware-el, azonnal frissítettem, azóta ahogy észrevettem hibátlanul működik.
Wap titkosítás megy, MAC szűrés van tűzfalasan és ruteresen is. Azóta még nem fagyott ki egyszer sem. Kb 3 hete megy. Kopp-kopp-kopp.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.