Idézet: akárkivalaki - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 16:12
Nekem is SMC wbr14 em van, de nem vagyok vele megelégedve. Folyton leesik a netről, és csak hardver reset+ újra beállítások után hajlandó újra csatlakozni. Invitel területen vagyok. mit csináljak?
Nekem nem ilyen routerem van, és nem is vagyok inviteles, így előre is bocsi, hogy egyáltalán beleszólok, de hátha hasznos...
1. Éredkes, hogy csak intviteles területen van ilyen gond.
2. Érdekes, hogy főként az SMC cuccokal.
Legalábbis, a topic gerincét ez a probléma képezi.
Ebből úgy tűnik, hogy lehet valami beállítási/kompatibilitási nyomor a ruoterben, de tuti, hogy van valami gond az invitel oldalon is.
Ha én is ilyen cipőben járnék, két szálon kezdeném a nyomozást:
1. Keresnék ebben a topicban olyan társat, akinek nem smc routere van, inviteles, és flottul megy neki mindig a net. Megkérném, hogy segítsen összehasonlítani az ő - más márkájú - routerének beállításait az én SMC-mmel. (Természetesen, csak azokat, amik mendkettőben megvannak.)
2. Jó lenne tudni, hogy azokon az inviteles területeken, ahol ez a probléma sűrűbben jelentkezik, van-e elég "erőforrás". Lehet, hogy csupán arról van szó, hogy olyan, mintha "foglalt" lenne a vonal??? Vagy mint amikor nincs szabad IP cím a DHCP-n??? (Igaz, ez utóbbinak van konkrét hibaüzenete.)
S, ha valóban tolongás megy az ADSL "vonalakért", akkor elképzelhető, hogy valami beállítási/kombatibilitási okból az SMC-k gyakrabban "maradnak le".
Itt abba is hagyom a beleszólást
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"