HWSW Informatikai Kerekasztal: SMCWBR14-G ADSL hiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMCWBR14-G ADSL hiba ADSL hiba

#61 Felhasználó inaktív   s17jojo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 06. 08:50

Argon nem tudok semmi jot mondani. En is azon csodalkoztam, hogy ha halokartya megy akkor mi a fene baja lehet a routernek. En lekopogom, de tenyleg megy azota.  :eek:
Semmi garanciat nem lehet, mivel a router tenyleg csak PPPoE kapcsolatot hoz letre. Nalam a D-Link bevalt. Esetleg kivancsi lennek a Linksys-re. Ugy tudom ennek a gyartonak van olyan routere, mely linux-os alapokon megy, igy talan lehet hozza barkacsolni egy jo firmware-t.
Amugy a sejtesem az, hogy tenyleg a szolgaltato a hibas, mivel a jelenelgi halozati berendezesei nem kepesek jol kezeleni ezt a problemat.  Kar, hogy a szolgaltatok nem adnak egy ajanlast, hogy hol melyik router alkalmas a halozatuk kezelesere. Bar van egy tippem miert nem teszik ezt.
Tovabbra is D-Link kiraly :). Bar meg kell jegyeznem szamomra nem szimpatikus.

Udv:

s17jojo

#62 Felhasználó inaktív   hmatyas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 12:46

nálam is hasonlo a probléma, és nem is tudok vele mit csinálni, néha megy néha nem.. lehet a hálozat leterheltségével is van gond.. mert ha napkozben nem, akkor éjfél után gond nélkul megy fel.  :(

Valamelyik nap sikerult kipréselnem egy kis infomorzsát.:

ha náluk veszed a routert, és fizeted a havidijat, akkor tuti hogy jóó lesz.. szval lehet én vagyok a rosszindolatu, de nem lennék meglepve ha "véletlen" b@sznak megcsinálni....

#63 Felhasználó inaktív   miatyánk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 19:35

Hol találok ehhez a routerhez firmwaret?

A jelenlegi verzió: V1.00.024 2004.1215

Hiába néztem az SMC oldalán, ott nem találtam semmit. Itt viszont többen is írtátok, hogy frissítettétek.

#64 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 22:36

Idézet: miatyánk - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 20:35

Hol találok ehhez a routerhez firmwaret?

A jelenlegi verzió: V1.00.024 2004.1215

Hiába néztem az SMC oldalán, ott nem találtam semmit. Itt viszont többen is írtátok, hogy frissítettétek.

Jó kérdés.
Működik egyébként? Melyik szolgáltatónál vagy?

#65 Felhasználó inaktív   miatyánk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 00:11

Idézet: argon - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 21:36

Jó kérdés.
Működik egyébként? Melyik szolgáltatónál vagy?

Ezt a "Új Chello-modemekkel NEM működö routerek, kinek mi nem működik az új modemekkel?" című topicba írtam:

"""Tegnap vettem egy SMC wbr 14-G típusú wlan routert, hogy megosszam a Chellot az aztali gépem és a notim között. A kábel modem S. Atlanta. A router beállítása nem volt bonyolult és estére már működött rendesen.(kódolt hálózat, tűzfal stb.)
Tegnap csak a notebookot használtam, de ma az asztali gépen is neteztem és feltűnt, hogy bár megy a net, de akadozik a letöltés. Annyira, hogy szinte használhatatlan. Mondom csak az asztali gépen, ami kábelen csatlakozik a routerhez.
Eszembe jutott, hogy amikor a routerben beállítottam a MAC adresst és az ISP-t, akkor azt írta, hogy nem tud csatlakozni a kiszolgálóhoz. Akkor elsiklottam fölötte, mert a net attól még ment.
Most viszont megnéztem a router státusz adatait, és találtam egy ilyen bejegyzést: Internet Cable/ADSL modem: DISCONNECT
Most már világos, hogy ez így nem jó, de hiába próbálkoztam újra és újra csatlakoztatni az ISP hez, nem ment. ISP ként már próbáltam: chello, chello.hu, 0.chello.hu.
Pontosan mi a chello ISP?
Persze az is lehet, hogy ezzel a routerrel hiába is próbálkozok chellot osztani. Pedig pofás kis darab, és az árához képest sokat is tud.
Szóval legkésőbb hétfőig elkéne döntenem hogy mit csináljak: kijavítom a hibát(ha ki lehet), vagy visszaviszem a boltba és veszek valami hasonlóan olcsó routert.

INTERNET
Cable/DSL: DISCONNECTED

Itt kéne lenni WAN IP nek stb. de nekem nincs itt semmi.

Tehát olyan mint ha nem is tudna komunikálni a modemmel. Enek ellenére mégis megy a net. A notebookon kifogástalanul, az asztalin akadozva.

Hogy van ez?????

Kábelen keresztül a notebook a Marvel lan vezérlőjével kifogástalanul működik.
Szóval a notival nincs semmi gond, csak az asztalival. Amúgy az asztalin Win98 és Realtek RTL8139 hálókártya van.
Ha közvetlenül a modemen keresztül használom, akkor nincs semmi baja. Ebből gondolom hogy a hálókártya nem lehet rossz.
Lehet hogy valami beállítási probléma van a windowsban?

Firmwaret kerestem az SMC honlapján, ami finoman szólva sem egyértelmű, de az oldalon ehhez a típushoz nem találtam se újat, se régit.  """

#66 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 20:14

Elindult!!! Hurrá!
De csak két hétig...
Most Freesco routerről megyek. Tök jó.
Addig, amíg a szolgáltató nem stabilizálódik, ez lesz.
Lehet, veszek egy ASUS routert, de nem hiszem, hogy az eladó beleegyezne a két hét próbajáratba :rolleyes: .

#67 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 31. 20:57

Idézet: miatyánk - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 0:11

[i]"""Tegnap vettem egy SMC wbr 14-G típusú wlan routert,

Most viszont megnéztem a router státusz adatait, és találtam egy ilyen bejegyzést: Internet Cable/ADSL modem: DISCONNECT

Ez fw bug benne, kábeles netnél disconnected van, de működik így is  :D
Make love not Wor.

#68 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 10:26

Idézet: miatyánk - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 0:11

Ezt a "Új Chello-modemekkel NEM működö routerek, kinek mi nem működik az új modemekkel?" című topicba írtam:

Berigásztraltad a http://prov.chello.hu címen? Egyébként nyitottam én is ennek a routernek 1 topicot, mert nem olvastam el, hogy van e ilyen topic :( igaz az már wbr14T-G-EU de szuper kis router szerintem

Szerkesztette: -=nfs=- 2006. 02. 02. 10:27 -kor

#69 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 12:02

én megszabadultam az smc-től
egy linksyst vettem lassan két honapja kopp-kopp semmi baja
nincs szakadás, ha van azonnal visszakapaszkodik:))

ha valakinek van rosz smc routerje és ki akarj dobni az antennára vevő vagyok:)))

Amugy haver kiprobálta a nagyvárosba a routert semmi gond nincsen vele, max annyi hogy ö nem inviteles dsl-el használja

felesleges görcsölni vele, mivel a szolgáltatónál a hiba
:reklamacio:

#70 Felhasználó inaktív   akárkivalaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:12

Nekem is SMC wbr14 em van, de nem vagyok vele megelégedve. Folyton leesik a netről, és csak hardver reset+ újra beállítások után hajlandó újra csatlakozni. Invitel területen vagyok. mit csináljak?

#71 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 20:51

-FW frissítés
-1288 felhívása, techtámogatás kérése DSL-beállítások finomhangolásához.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#72 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 11:46

jobban jársz ha sikerül elcserélni más tipusura

Felesleges görcsölni mert max megöszülsz

Én is futottam vele pár kört , mire megnyugodtam megint kezdődőtt az egész

#73 Felhasználó inaktív   akárkivalaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 21:37

Hogy tudok tűzfalat frissíteni ezen a vackon? Walaki tud segíteni?
köszi

#74 Felhasználó inaktív   akárkivalaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 21:53

ja, és az nagy gáz, ha tök forró a router??

#75 Felhasználó inaktív   zoleeka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 16:09

Sziasztok,

Na a történet a következő.

3éve kb. megvan a kis smc7004-es routerem. Minden oké, megy a net, p2p stb. Ja T-Com-Datanet a szolgáltató. Úgy döntök veszek egy újabbat. A kiszemelt áldozat egy SMC2804WBRP-G. Print szerver Wireless. Ezen is tudok töltögetni, gamelni (ping 10-100 között ). Egyszer csak jönnek az akciók dupláznak 1Mbit királyság, aztán megint 2 Mbit ez a csúcs gondoltam. igen ám de a Router egyszer elkezdett fagyogatni, leszakadni, nem akart visszatárcsázni. A játék ping (80-200).Na mondom miféle infos vagyok megoldom kábel csere, firmware frissítés. Ám semmi sem változott. Ha Dos támadások elleni védelmet bekapcsoltam legalább az admin oldalt el tudtam érni és reset, ha kikapcsoltam teljes fagyás. Így ment ez 2 hónapig és meguntam. Telefonálok a boltba. Remek tanácsok, firmware frissítés, reset. Ez persze megvolt legalább 200x. Napi 2-3 alkalom. Visszaviszem. OK, rendben SMC nem sz@rozik csere. De nincs mire, kifutott modell. Az új két hét amíg megjön. Nem gond hisz ott a 7004es majd azzal szórakozok. És lám csodát 2 hét egyhuzatban, az se tudtam hol a tápcsati :). A ping viszont maradt (80-200). 2 hét elmúlik megjött az új a kis WBR14T-G. Na mondom megy a game, letöltés mostmár ezerrel. Bedugom, beconfig, zsír megy...kb 3 órát aztán szakadás. Admin felületet nem érem el, hiába van beállítva a Dos védelem vagy nincsen.Firmware frissítés, MTU szarakodás, semmi. Most két hétre el kellett utaznom, odaadom a havernak T-Com Axelero, és 2 hétig megy.

Erre varjál gombot, totális tanácstalanság. :think: 

Nem egy heppy end.

#76 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 14:17

Idézet: akárkivalaki - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 16:12

Nekem is SMC wbr14 em van, de nem vagyok vele megelégedve. Folyton leesik a netről, és csak hardver reset+ újra beállítások után hajlandó újra csatlakozni. Invitel területen vagyok. mit csináljak?

Nekem nem ilyen routerem van, és nem is vagyok inviteles, így előre is bocsi, hogy egyáltalán beleszólok, de hátha hasznos...

1. Éredkes, hogy csak intviteles területen van ilyen gond.
2. Érdekes, hogy főként az SMC cuccokal.
Legalábbis, a topic gerincét ez a probléma képezi.

Ebből úgy tűnik, hogy lehet valami beállítási/kompatibilitási nyomor a ruoterben, de tuti, hogy van valami gond az invitel oldalon is.
Ha én is ilyen cipőben járnék, két szálon kezdeném a nyomozást:
1. Keresnék ebben a topicban olyan társat, akinek nem smc routere van, inviteles, és flottul megy neki mindig a net. Megkérném, hogy segítsen összehasonlítani az ő - más márkájú - routerének beállításait az én SMC-mmel. (Természetesen, csak azokat, amik mendkettőben megvannak.)
2. Jó lenne tudni, hogy azokon az inviteles területeken, ahol ez a probléma sűrűbben jelentkezik, van-e elég "erőforrás". Lehet, hogy csupán arról van szó, hogy olyan, mintha "foglalt" lenne a vonal??? Vagy mint amikor nincs szabad IP cím a DHCP-n??? (Igaz, ez utóbbinak van konkrét hibaüzenete.)
S, ha valóban tolongás megy az ADSL "vonalakért", akkor elképzelhető, hogy valami beállítási/kombatibilitási okból az SMC-k gyakrabban "maradnak le".

Itt abba is hagyom a beleszólást :)
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#77 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 13:28

nem tudom, hogy ehhez mi a legújabb firm verziószáma, mert nekem SMCWBR14T-G van, ami nem 54 Mbites, hanem 108. Nálam is folyton szakadt eddig, igaz nem invitel, hanem upc chello kábellel. A modem ment rendesen, kívülről látták a modemet, de a gépemről még a router webes beállítása sem jött be, csak az újraíndítás segített. Teljesen rapszódikusan fordult elő a probléma. Van amikor nem volt gond egy hétig se, volt amikor naponta akár 10X is előfordult, jellemzően azonban napi 3-4 szakadás szinte mindíg volt.  Volt amikor az se volt elég, ha a routert restartoltam, hanem még a modemet is kellett. Nos eddig úgy néz ki, hogy a legújabb 11-es firmware megoldotta a problémát. Már több napja stabilan megy, ftp és torrent használat mellett is. Javaslom mindenkinek, hogy cserélje le a régi firmet az újra, gondolom ehhez a routerhez is van frissítés.

#78 Felhasználó inaktív   zoleeka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:01

-=nfs=- még mindig megy a router  az új firmel. Én már régen feltettem a 11est de sajna az sem segített.

Az érdekes, hogy a kollegámnak Externete van, ugyanilyen router és megy gond nélkül mióta megvette. kb 1 hónap. Havernak odaadtam Axelerón 2 hétig ment, azt mondta egyszer fagyott neki. Lehet vmi a szolgáltató oldalon van. De már nagyon kezdem unni a folytonos resetelgetést.

Már az Azureus sem gyanús, mert hagytam a gépet magában letöltés nélkül és úgy is megállt.
Nem is IP váltákor, mert pl ma reggel is fagyva találtam, reset után megnéztem a címet és maradt a régi.

#79 Felhasználó inaktív   akárkivalaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:21

hy all
kb egy hónapja van meg a router, az utóbbi 3 hétben nem volt vele semmi gond!
nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak a beállítások módosításakor rosszalkodik, mikor csak simán használjuk,akkor minden oké.
smc webt-g acces pointokkal veszem az adást, és kb 70 méteren, 4 téglafal+1 nagy fém villyankaró akadállyal folyamatos, szinte tökéletes a kapcsolat.
szinte=3-4 percenként van kb 3-5 másodperces szünet
remélem,hogy továbbra is így fog menni....

#80 Felhasználó inaktív   Blamazs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 16:17

Idézet: zoleeka - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 8:01

-=nfs=- még mindig megy a router  az új firmel. Én már régen feltettem a 11est de sajna az sem segített.

Az érdekes, hogy a kollegámnak Externete van, ugyanilyen router és megy gond nélkül mióta megvette. kb 1 hónap. Havernak odaadtam Axelerón 2 hétig ment, azt mondta egyszer fagyott neki. Lehet vmi a szolgáltató oldalon van. De már nagyon kezdem unni a folytonos resetelgetést.

Már az Azureus sem gyanús, mert hagytam a gépet magában letöltés nélkül és úgy is megállt.
Nem is IP váltákor, mert pl ma reggel is fagyva találtam, reset után megnéztem a címet és maradt a régi.

Nekem is wbr14g2 van. az elso allandoan fagyott barmit csinaltam. csak a reset segitett. kicsereltek, ami most van mar tobb mint 1 hete megy hiba nelkul. remelem marad is ez a helyzet.....
Intel CoreDuo 2.8 1GB Ram 160GB Samsung

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.