HWSW Informatikai Kerekasztal: SMCWBR14-G ADSL hiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMCWBR14-G ADSL hiba ADSL hiba

#21 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 28. 09:52

Idézet: s17jojo - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 6:09

Sziasztok,

Ez idaig nincs panaszom a dlinkre. A netem folyamatos  :cool:
A logbol az derul ki szamomra hogy ejszaka sokszor levag az invitel, de mindig ujraconnectal sikeresen.
Elkepzelheto, az hogy ha nincs ejszaka netes forgalom, akkor az invitel levag?

Udv:

s17jojo

nem valószínű. amúgy nálam is soxor volt ilyen probléma (dialcomm+dlink+invitel), de 5-10 perc után mindig tudott csatlakozni az adsl modem a nethez. ennek ellenére szolgáltatót cseréltem :cool:

-C0pp3rM!n3-

#22 Felhasználó inaktív   s17jojo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 09:37

Továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy muxik a dlink router a korzetembe :)

Udv:

s17jojo

#23 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 22:40

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 17:55

PADI/PADO/PADR/PADS packetek lényegében a PPPoE kapcsolat felépítésére szolgálnak, ami az adsl-modem és az Access Concentrator közt zajlik. Ezekkel a csomagokkal általában a szolgáltatásra jellemző adatokat küldözgetik egymásnak (service-name). A hiba valszeg az adsl-modem vs access concentrator közti párbeszéd közben jelentkezik, ezt a szolgáltató tudja csak megoldani.

-C0pp3rM!n3-

Nagyon szépen köszönöm, végre megtudtam, mi ez. Akkor már csak azt nem értem, hogy a router nélkül miért jó a kapcsolat. Azaz arra gondolok, hogy amikor csak a modem van fönn, akkor a kapcsolatot a windowsra telepített (RASPPPOE.EXE) progi/illesztő/dll/akármi hozza létre, és ez lehet, hogy lassúbb, mint a router beépített programja, tehát a kapcsolat felvételekor nincs "idő túllépési hiba". Lehet, hogy ez baromság, mert elküldeni pár bitet nem gond, de nincs jobb ötletem.

#24 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 22:48

Idézet: s17jojo - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:37

Továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy muxik a dlink router a korzetembe :)

Udv:

s17jojo

Örömmel hallom. Nem akarok ünneprontó lenni, de az első hetekben nekem is tökéletesen ment az SMC, meg most is megy, kivéve azt a pár napot, amikor sztrájkolt. Ezért nehéz bármit is tenni, mert amikor napokig jó a dolog, akkor megnyugszik az emberfia, hogy minden oké, aztán mégse. A legrohadtabb hibák ezek, a hol jó-hol nem, pláne, ha nagy a periódusidő.
Lásd ezt, MICKEY1 hozzászólását:
"Nekem ugyanez a problémám, szintén invitel terület de 3Com router. Érdekes, hogy eleinte (>1év) teljesen jó volt, de szép lassan előjött ez a "végtelen ciklus" dolog és van hogy csak 5-10 perc után kapja el a fonalat.

Csak kéne találni valami megoldást, mert ezek szerint bármilyen routerrel lehet gond."

A szolgáltatóváltás nem mindig járható út, a routercsere  is macerás, meg drága, sokkal egyszerűbb lenne, ha az Invitel normálisan szolgáltatna, nem csak a nagy lét tenné zsebre.

Szerkesztette: argon 2005. 08. 30. 22:52 -kor

#25 Felhasználó inaktív   s17jojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 06:56

Egyébként én is gondoltam már rá, hogy hogy a fenébe van az, hogy windows-modem között minden ok. router-modem meg bénázik. Gondolom a PPPoE kapcsolatnak meg van a szabványa. Valamelyik fél nagyon a határon mozog, és szerintem tudom melyik az.  :)
MiCKEY1 nálam pontosan ezek a problémák voltak. 5-10 perc szenvedés és utána megszakításig ok. :)
Csak azt tudom neked mondani amit az invitelesek: dlink.
Ja amugy a helpdesk-et felejtsd el. Ha problémád van személyesen menj be, és addig ne menj el, amig egy szakértőhöz nem kapcsolnak. :) Nálam ez bejött.

Üdv.:

s17jojo

#26 Felhasználó inaktív   MiCKEY1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:59

Most megpróbálok szerezni teszt-re különböző routereket, hogy melyikek működnek. (mert a Dlink-ről mindenki le akar beszélni. Aszongyák azért működhet mert gagyi/régi/lassú és ez itt spec jó, viszont nagyon sokat visszaviszenk gari-időben)

#27 Felhasználó inaktív   darkika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 22:40

hali lenne egykérdésem !!!

ZTE ZXDSL 831A rooteres modemem van !!

adi tudja hogy az admin felület mi a felhnév és a jelszó az kérve kérem hogy irja le !!!

köszi !!!

#28 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 22:54

Idézet: darkika - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 23:40

hali lenne egykérdésem !!!

ZTE ZXDSL 831A rooteres modemem van !!

adi tudja hogy az admin felület mi a felhnév és a jelszó az kérve kérem hogy irja le !!!

köszi !!!

Szerintem a default pass nem lesz jó hozzá, mert a szolgáltató általában saját jelszóval látja el őket hogy ne turkálja senki.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#29 Felhasználó inaktív   kolbaszmen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:11

a ZXDSL admin jelszava ha hiszed ha nem,
user: ZXDSL
passw:ZXDSL

#30 Felhasználó inaktív   kolbaszmen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:16

Megjegyzem nekem is ZTE (INVITEL) van jelenleg, mivel az Alcatel Speedtouch megadta magát. Nekem azzal sem volt bajom, illetve ezzel a TZE-vel sincs különösebb. Bedugtam és ment. Előszőr USB-n, majd LAN-on (kellett az USB port)
az admin beállítgatásokkal próbálkoztam, de nem mindig jött össze, ilyenkor reset és gyári beállítás a "manager" menüpontban.
Stabilan megy kb 1 hónapja

#31 Felhasználó inaktív   kolbaszmen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:18

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 23:54

Szerintem a default pass nem lesz jó hozzá, mert a szolgáltató általában saját jelszóval látja el őket hogy ne turkálja senki.

user: ZXDSL
passw:ZXDSL

így nagy betűvel, ha beléptél, már meg tudod változtatni

#32 Felhasználó inaktív   kolbaszmen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:22

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 23:54

A speedtouch-nál sem a szolgáltató adta a jelszót, hanem én a telepítéskor, illetve a beállításkor.
A speedtouch szebb volt és jobban bejött, de végül is ha van kapcsolat és normális sebességel, szerintem tökm1

#33 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:42

Idézet: kolbaszmen - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 13:22

A speedtouch-nál sem a szolgáltató adta a jelszót, hanem én a telepítéskor, illetve a beállításkor.
A speedtouch szebb volt és jobban bejött, de végül is ha van kapcsolat és normális sebességel, szerintem tökm1

Tcom saját jelszóval látja el őket. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#34 Felhasználó inaktív   nproof 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 13:03

Sziasztok!

Én épp most készülök ilyen routert és a hozzá való PCI-os kártyákat beszerezni.
Jól értem, hogy csak inviteles területen vannak vele gondok? Nálunk a T betű hódít.

Korábban a D-link volt szimpátiám tárgya, azonban FlowM@N mester által ellenjavalt a márka.
Miért is?

#35 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 21:53

Na, eddig ment a router, most megint behalt, a szokásos PADS PADR pörgés.
Most nem segített rajta a default "reset" sem, egy órát loptak el az életemből, amíg megpróbáltam életre kelteni, végül "közvetlen" kapcsolat.
Asszem felhívom az invitelt, aztán beszélgetek velük egy kicsit. Egy kicsit később, mert most nem lennék szalonképes.
Kénytelen vagyok szerkeszteni, ugyanis egy újabb érdekes jelenséget vettem észre. Már hetek óta, ha hozzászólást akarok írni, nem tudok, mert nem "megy el", azaz kapok egy olyan üzenetet, hogy a dokumentum nem tartalmaz karaktereket. Ilyenkor gép ujraindít Linuxban, onnan simán tudok beírni.
Most, hogy kihagytam a routert, egyből be tudok írni, és a HWSW kezdőoldala is hiánytalanul megjelenik, meg a freemail is bejön, amit vagy két hete nem tudtam megnyitni.

Szerkesztette: argon 2005. 09. 09. 22:01 -kor

#36 Felhasználó inaktív   s17jojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 12:47

Szomoruan olvasom, hogy tovabbra is bajok vannak az inviteles teruleteken. Amugy nalam meg mindig jol megy a dlink.

Udv.:

s17jojo

#37 Felhasználó inaktív   MiCKEY1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 16:03

Vettem én is egy Dlink 624+ routert mert ma is ~3óra volt mire a 3Com visszatalált.
Este install és reménykedem.
(azért ez idegesítő, hogy az Invitel lazán lesz@rja az egészet.)

#38 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:16

Draytek routerekkel sincs gond.

#39 Felhasználó inaktív   MiCKEY1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 19:10

Működik :)
Eddig kb.30x indítottam újra és mindig elsőre megtalálta a PPPoe kapcsolatot.
(német nyelvüt sikerült kifognom, de egy firmware frissítéssel sikerült emberi nyelvre bírnom)

#40 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:12

Igen, a Jahno is egyfolytában ezt a Draytek-et ajánlgatja az "Új Chello-modemekkel NEM működö routerek, kinek mi nem működik az új modemekkel?" című topicban, amit tegnap éjjel olvastam végig, és marha ideges lettem, mert ez a probléma ezekszerint régóta létezik, és nincs kiemelve, hogy a marha routervásárló egyből tudomást szerezzen róla, hogy ilyen szivatás is van. Én is gyanútlanul vettem egy routert, nem hittem volna, hogy ilyen összeférhetetlenségi problémák vannak, és most itt vagyok, se pénz, se posztó. Bezzeg, ha lenne egy kiemelt téma, hat felkiáltójellel, hogy mit nem szabad, és milyen furcsa jelenségek vannak, akkor alaposabban körülnéztem volna, és esetleg kétszerannyit rááldozok, de tutijót veszek. Mostmár cseszhetem. Végülis ez lenne az egyik célja a fórumozásnak.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó