HWSW Informatikai Kerekasztal: SMCWBR14-G ADSL hiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMCWBR14-G ADSL hiba ADSL hiba

#41 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:26

Idézet: argon - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:12

Igen, a Jahno is egyfolytában ezt a Draytek-et ajánlgatja az "Új Chello-modemekkel NEM működö routerek, kinek mi nem működik az új modemekkel?"

Draytek még soha, sehol nem szopatott be. Pedig itt aztán szoktak lenni körülmények, meg vonalak. ADe ha tudnád, hogy naponta hányszor kapom a pofámba, mennyire drága cucc és húzzak anyámba, meg mert biztos hülyére akarom magam keresni rajt, meg blablablam mert a Repotec az 8ezer. Már nem is mindig merem emlegetni, 1-2 topikos arcnak adtam is el, majd szólnak ha bajuk van, de eddig nem tették. Néha 1-1 LinkSys ilyesmi el van adva, de akármit is kavarok, azért a Drytek az igazi, az ott van. Persze megkérik az árát, de konfigolhat vonalat alá a szolgáltató, meg költözhetek máshova, ez menni fog.

SMC hálózatos eszközei jók szoktak lenni, ezekkel a routerekkel is csínján vagyok, csak szeretem mikor lefikázom, oszt most jött egy DLink 604-es okostóni is, hogy dekurvajól műxik, meg eladott 10 darabot és azok is. Én meg szpok az ilyenekkel, hogy egyszer csak nem megy. Öreg vagyok hozzá, működjön legalább 2 évig és kész. Enyémek lassan 3 éve mennek 24 órásban...

Anno nyilatkoztam, hogy baromira szerettem a Zyxelt meg a 3Comot is, de amint 10ezresért láttak neki routert árulni, már furán nézek, hogy occsó húsból híg a leves, Zyxel modem sosem vott occsó, de cserébe működött. Erre meg is lett a végeredmény, T-Com sávszélt bővített, 3Com routeresek be is szívtak egy időre, míg let hozzá FW frissytés.

Mostanság nagy lett az aarcom, felőlem vegye meg a vasat, ne higgyen nekem, oszt szopjon csak.
Make love not Wor.

#42 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 22:49

Idézet: MiCKEY1 - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 17:03

Vettem én is egy Dlink 624+ routert mert ma is ~3óra volt mire a 3Com visszatalált.
Este install és reménykedem.
(azért ez idegesítő, hogy az Invitel lazán lesz@rja az egészet.)

Szorítok neked, de figyelmeztetni szeretnélek, hogy még pár hét hibátlan működés után sem lehetsz nyugodt. Persze ezt már megírtam s17jojonak is, nem szeretnék vészmadár sem lenni, de az "Új Chello-modemekkel NEM működö routerek, kinek mi nem működik az új modemekkel?" című topicban sok cifra dolgot olvastam, gyakorlatilag ezzel töltöttem a vasárnap estémet, ahelyett, hogy gondtalanul "szörföztem volna a világhálón" (ez a szörf duma egy hányinger, amikor meghallom...).
Más, mindenkinek.
Nagyon szeretnék végre egy értelmes magyarázatot, hogy mi az oka ennek az "összeférhetetlenségnek" modemek és routerek között, mert ilyen jelenségnek nem lenne szabad léteznie, a modemen is van egy csati, ami szabványban rögzített jelszintet és bitsorozatot ad, meg a routeren is, meg a bármelyik gagyi hálókártyán is van egy ugyanilyen, hiszen ezek szabványos hálózati csatlakozási pontok, és akkor hogyan lehetséges, hogy a hálókártya/tyák (több gépem is van, állandóan átépítve mindenféle szedett-vedett, leselejtezett hálókártyával) frankón zingel a modemmel, a router meg nem??? Erre csak egy magyarázat van, az, hogy a 10K árszinten mozgó routerek mind selejt gagyik, amiket nem is lenne szabad eladni. Van másik magyarázat is, lehet, hogy a szolgáltatóknál van valami disznóság, ami valamiért megint nem publikus. Csodák mindenesetre nincsenek, ilyen jelenség nem létezhetne, pláne nem magyarázat nélkül, már több mint egy éve!
Én, mint balfék hozzánemértő meg csak vegyem halomba a routereket, hátha jó lesz valamelyik.

#43 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 23:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 23:26

Anno nyilatkoztam, hogy baromira szerettem a Zyxelt meg a 3Comot is, de amint 10ezresért láttak neki routert árulni, már furán nézek, hogy occsó húsból híg a leves, Zyxel modem sosem vott occsó, de cserébe működött. Erre meg is lett a végeredmény, T-Com sávszélt bővített, 3Com routeresek be is szívtak egy időre, míg let hozzá FW frissytés.

Úgylátszik, a tízezer Ft-nál keresztezték egymást az útjaink. Természetesen szétszedtem az SMC-t, semmi különös nincs benne, végülis ennyi pénzért is lehetne jó "levest" főzni, hiszen van technikai fejlődés is (legalábbis egyesek ezt állítják), meg a kereslet is egyre nagyobb, a nagyobb darabszám pedig árcsökkenéssel szokott járni. Néhány éve még csak elvontabb és gazdagabb figurák vettek routert, most meg már egy ilyen átlagsenki is, mint én, nem tudja az életét elképzelni netmegosztás meg tűzfal nélkül (dehogynem, a t_köm tele van már vele). Szerintem ma legalább tízszerannyi router fogy, mint akár 2 évvel ezelőtt, ezért nem is volt gyanús az "árzuhanás".

#44 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 07:39

Az elsö routerem SMC volt 3 éve kb. Tökéletesen müködött, aztán 12 hónap és 2 nap után meghala, de addig rendesen tette a dolgát.
Utána jött egy Drytek 2200E (drága volt, de kellett a VPN) ami fél évig ment kikapcsolás nélkül, de elkönyörögték tölem. Azóta is sirok utána!!!!! Tipikusan az a router volt ami - kösd be és feljetsd el, hogy routered van- kategóriába tartozott. Ráadásul marhajó tüzfala volt.
Ismeröseim körében vagy 15 routert üzemeltem be eddig, volt minden fajta csiribiri (Dlink, SMC, Ovislink, Micronet, X-micro stb.) de egyik sem tuda mégcsak megközeliteni sem a Drytek stabilitását. Bár az Ovislink már pedzegette ráadásul Inviteles cimbi használja.
Most egy Linksys WRT54GS és egy Zyxel P334WT van, mindkettö tökéletesen müködik. A Zyxelt most 12 ropiért lehet kapni 1 helyen, le is csaptam rá mert máshol 23 ropi  körül vesztegetik és ez tud Bandwith management-et, ami köll bezony.
............ Nem kicsit, nagyon!

#45 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 08:35

3com officeconnect vpn firewall csoda vacakkal szívok (>40e volt)
1-2 hónap után elefelejt működni, reset azt megy megint

a vigyori draytek talán az egyetlen amivel nincsenek gondok - én is ezt vallom

#46 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:14

Idézet: Munyi - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 8:39

Zyxel P334WT van, mindkettö tökéletesen müködik. A Zyxelt most 12 ropiért lehet kapni 1 helyen, le is csaptam rá mert máshol 23 ropi  körül vesztegetik és ez tud Bandwith management-et, ami köll bezony.

És hol ha nem titok?  ;)

#47 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:18

Idézet: Munyi - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 8:39

le is csaptam rá mert máshol 23 ropi  körül vesztegetik és ez tud Bandwith management-et, ami köll bezony.

Már megvan hogy hol  :D

#48 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:58

ÁÁÁÁááááá, a Zyxelnek jobb a tüzfala mint a Draytek-é!!!!
Egy P324 tüzfalát láttam és dobtam is töle egy hátast annyira jó volt, no a P334WT is tudja azokat, az adatcsomag tartalmára is lehet szürni!
............ Nem kicsit, nagyon!

#49 Felhasználó inaktív   jvari 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:50

Sziasztok!

Van egy kis problémám az SMCWBR14-G routerrel kapcsolatban:
időnként nem lehet a webes kezelőfelületére belépni. "Bad data"
Ennyit látni a böngészőben. (Firefox/IE egyaránt). Kikapcs/bekapcs
áltban segít, de van hogy hw-reset a megoldás. :((
Tapasztaltatok ilyesmit vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés" ?
Esetleg tudtok megoldást erre?

Üdv,
    /J.

#50 Felhasználó inaktív   s17jojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 17:54

Szia,

Nálam ilyen hiba nem volt.

Üdv.:

s17jojo

#51 Felhasználó inaktív   vepi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 22:58

Idézet: s17jojo - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 18:54

Szia,

Nálam ilyen hiba nem volt.

Üdv.:

s17jojo

Helló!
Én 3 hete vettem egy SMC WBR14-G routert (invitel terület). Bekapcsoltam, beállítottam nem működött.
Gondoltam visszaviszem, de 3 óra múlva (bekapcsolt állaptban volt a router) újból megnéztem,van-e internetem és volt. (beállítás szükség szerint) Egy hete vettem észre,hogy bekapcsolom a szgépet és pár percig nincs internet, aztán akár 1 óráig se. Átállítottam állandóra a router kapcsolatát, de így is sokszor "ledobott" az invitel.
Visszavittem, hogy rossz, kicserélték. Hazavittem, de ez se jó, csak jobb az előzőnél. Általában 5-15 próbálkozás után (1-5 perc) csatlakozik (megnéztem a log fájlban). Elsőre sohasem. Most állandó kapcsolatban használom, de félek, hogy pár hét és romlik a helyzet.
Miután kicseréltem a routert, utána olvastam a fórumot (sajnos).
Mi van a D-LINK-kel? Elsőre megy a kapcsolat azóta is?

#52 Felhasználó inaktív   s17jojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 14:25

Szia,

Csak azt tudom mondani, hogy miota megvettem. Beallitottam a pppoe-t, es azota megy. Voltak erdekes dolgok, de miota windows reinstall volt minden ok. ;)
En Dlink624+-t vettem. Az smc jobban tetszett.

Udv:

s17jojo

#53 Felhasználó inaktív   s17jojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 07:45

Sziasztok,

Az egyik ismerosomnek smc-t szeretnem ajanlani. Pesten lakik T-COM-os ADSL elofizetese van.
Van vkinek tapasztalata SMC T-COM-mal kapcsolatban? Nem szeretnek ugyanugy jarni, mint INVITEL-es teruleten.

Udv:

s17jojo

#54 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 22:21

Az SMC-ről nem tudok semmi jót mondani ezek után (lásd előzmények), már hetek óta kollégámnál van próbára, de ő még az admin oldalára sem tudott belépni, több géppel kipróbáltuk, mindig tudott új hülyeséget produkálni. Legszívesebben rákötném egy atombombára, és visszaküldeném a gyártójának garanciális javításra, és a visszaszámlálást csak akkor tudnák leállítani, ha sikerült belépniük az admin oldalra. Az időzítőt nyugodtan beállíthatnám több órára, sőt napokra, úgyis felrobbannának.

Szerkesztette: argon 2005. 11. 10. 22:24 -kor

#55 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 22:53

Sziasztok!

Egy SMCWBR14-G router beállításában kérnék segítséget. Mi a teendő akkor, ha a megvásárolt router nem enged be a megadott smcadmin jelszóval? Sem az admin jelszóval, sem az üres jelszóval, sem semmivel. Azaz ami "lehetséges jelszó lenne".

Hardware-s reset nem igazán segített rajta. (Bár az sem teljesen világos, hogy hogy kellene ezt resetelni, mert háromfajta lehetőséget is leírtak valamelyik fórumon. Én mindet végigpróbáltam és igazából egyikkel sem értem el azt, hogy visszaálljon az alapjelszó (igaz azt sem tudom, hogy hogy "módosult")

Segítségeteket köszönöm!!

Sasfioka
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#56 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 23:10

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 23:53

Sziasztok!

Egy SMCWBR14-G router beállításában kérnék segítséget. Mi a teendő akkor, ha a megvásárolt router nem enged be a megadott smcadmin jelszóval? Sem az admin jelszóval, sem az üres jelszóval, sem semmivel. Azaz ami "lehetséges jelszó lenne".

Hardware-s reset nem igazán segített rajta. (Bár az sem teljesen világos, hogy hogy kellene ezt resetelni, mert háromfajta lehetőséget is leírtak valamelyik fórumon. Én mindet végigpróbáltam és igazából egyikkel sem értem el azt, hogy visszaálljon az alapjelszó (igaz azt sem tudom, hogy hogy "módosult")

Segítségeteket köszönöm!!

Sasfioka

Igen, pont ilyen problémái vannak. Nem tudom. Néha sikerült resetelni, néha nem. Néha beengedett, néha nem. Otthon "jól " működött, be tudtam lépni az admin oldalra, "csak" a kapcsolatot nem vette fel, a melóhelyemen akármire dugtam nem tudtam belépni, nem fogadta el a jelszót, hazavittem, megint beengedett, kolléga elvitte, semmi. És mindig más. Igaz nekem 7004-es van, de ugyanaz a gyártó...

#57 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 18:22

SMC routerrem van:))

invitel, a hiba nálam is ua.

Vác a hely. Van mikor a router megy napokig folyamatosan, van mikor az istennek se akar felcsatlakozni.
Ez a második emelés ota van, ellőtte semmi gond nem volt:)))

akor ahogy láttom nemcsak én szivok e miatt:)))

#58 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 22:19

Emeltek? Mennyivel megy akkor most 512, 1024? Nálam 70-80 k/s a letöltés, tényleg gyorsabban megy, de nem mindig, és így router nélkül is néha akadok.
Nálam már egyáltalán nem volt kapcsolat, és a router biztos, hogy rossz, ezért visszavittem gariba, már egy hónapja nem láttam. De hiába cserélik ki, vagy javítják meg, addig, amíg nem tudjuk az okát a router-szolgáltató összeférhetetlenségnek, ami egy rejtély és senki nem tudja itt a választ :think: .

Hogyan lehet olyan jelet küldeni, amit minden vacak hálókártya megeszik, de a router nem? Ez szándékos, mostmár biztos vagyok benne, azért is olyan nagy a hallgatás ebben a témában. A szolgáltató az olcsóbb (gyengébb szofverrel ellátott) masinákat valahogy ki tudja akasztani (az "oprenszerüket"), míg egy hálókártya csak veszi a jelet, de nem vizsgálja tartalomra, ezért nem is hülyül meg, ha valami routerellenes kód van becsempészve.

#59 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 09:58

512-esem volt alapból ezt emelték 1 mbitre ekkor még semmi gond nem volt utána mikor 2 mbit lett akkor kezdődtek a kálváriák:)))

van mikor napokig semmi gond automatikusan visszakapcsolodik, van mikor leszakad fél napig se tud visszakapcsolodni

Ha lehet akkor ne ezt a tipust válaszd, mert ugy néz ki nem szereti az inviteles kapcsolatott:))

#60 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 20:53

Kicserélték a routerem, mostmár ugyanolyan van, mint a topikcímben, és ez sem működik, azaz ugyanazok a hibák vannak, pedig vadiúj. Azaz rosszabb, mert ez egy pillanatra sem vette föl a kapcsolatot, csak a PADS-PADI-PADO. Akkor most mit lehet tenni? Hogyan lehetne valami komolyabb útra térni, vagy esetleg kit és hol lehetne b@sztatni, mert ez így nem mehet tovább. Azért az mégsem járja, hogy kidobok tizenezer forintot, és hónapok óta csak az idegeskedés, és nem működik az istennek se. És mi lesz akkor, ha veszek egy "drága" routert, és esetleg az sem megy majd, akkor mit fogok csinálni? Komolyan kérdem, mi erre a garancia? Mostmár nagyon ideges vagyok, és a nyegle válaszokkal is tele a tököm, azaz azzal a hozzáállással, hogy "ha olcsót vettél, az természetesen nem megy egyáltalán, mit csodálkozol ezen". Ez baromság, az olcsónak is működnie kell, csak esetleg nem tud annyit, mint a drágább társai! Ha most veszek egy 40ezres szart, aztán az sem megy, mert valami szopatás van a szolgáltató felől, akkor mit tudok tenni? Szal jó lenne valamit tudni, de biztosan!

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.