HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1081 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:35

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:22

És? Ugyan miért ne? Asszed talán elölröl találtak ki mindent a Windows Mobile fejlesztésénél, azaz hogy semmit nem vettek át?

A Windows CE (a WinMo ebből fejlődött ki) köszönőviszonyban sincs az asztali rendszerekkel. Ráhúztak egy Win95-szerű GUI-t, és annyi. PPC2000 óta már ez a hasonlóság is megszűnt.

A pagefile meg arra való, hogy a RAM-ot kiváltsa egy lassabb, de lényegesen olcsóbb valamivel, PDA-ban nincs ilyen lehetőség, van felejtő RAM meg nem felejtő RAM, hasonló sebességben és hasonló áron.

#1082 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:38

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:55

De áruld már el, végülis miért nem lehet szerinted egy készülékben megvalósítani?

Nagyon egyszerű: egy olyan készülék, ami mindent tud profin, nem csak úgy, mint a kínai koppintás svájcibicska, hogy mindenre is jó, meg semmire is, olyan drága lenne, hogy nem lehetne eladni. Ezért beleraknak bóvli audiochipet, hadd hallgasd a zenét, két dolláros GPS modult, hadd navigálj, meg egyéb ilyen göncöket.

#1083 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:39

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:07

De biztos, hogy az iGO-hoz nincs semmi térképkiegészítés, ami túrára alkalmatos?

Biztos.

#1084 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:42

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:00

Mert pl. a navi program használata mellett a telefonálás lesz izgalmas,

Az különösebben nem érdekel. Amíg túrázok addig nem nagyon fognak hivogatni. Sőt Flight mód-ba is állhatok, és akkor nem is tudnak. :)
Ha mégis hívnak, akkor sincs nagy gáz. De még ha amiatt újra is kéne indítani a telót, még azt is elnézném, nem tartom nagy kompromisszumnak.

Idézet

vagy a licenszeléssel lesz baj,

??? Azzal meg miért?

Idézet

vagy gyenge lesz az aksi,

Erre már említettem a megoldásaimat. :)

Idézet

vagy nem lesz cseppálló

Nem is kell neki. Biciklin vagy a zsebemben lesz, vagy a konzolon a kormányon, ami egy vízálló tok lesz. :)

Idézet

vagy görcsölni kell a kártyákkal az mp3 másolásához.

??? Mért kéne?
8GB microSDHC-t teszek bele, 9MByte/s sebességű, a telefon meg USB 2.0 480Mbit/s, seperc alatt rámásolok mindent anélkül, hogy a kártyát ki kéne vennem. Sőt még Wifi 54Mbit/s-el is aránylag hamar rámenne ami kell.

Idézet

S akkor még pl. a hangerőről nem esett szó.

?? Miért azzal mibaj? Mondjuk ez sztem telefonfüggő, és persze fülesfüggő. Én fülbedugósat használok, ami piszokhangos még halk telefonokkal is. :)

#1085 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:51

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 15:31

Valóban? Pld mit?

Például azt, hogy olyan emberekkel vitatkozol és nem érdeklődően, hanem cáfolva tapasztalataikat, akik napi szinten használnak munkájukhoz, hobbijukhoz vagy csak úgy navi, PDA, stb rendszereket.

Próbálod meggyőzni, megfejteni, kitalálni azt amit ők már használnak, te meg még csak elméleti síkon.

Miért nem inkább hallgatsz rájuk? Szajkózod itt az iGO dolgot, amikor egyértelműen azt mondtad, hogy neked túrázni, biciklizni kell navi. Azt az iGO nem tudja, nem fejlesztik rá, stb.

Garmin tudja, fejlesztik rá, királyul működik, tapasztalatból mondom. Te megnem hiszed el. Mellesleg, ha a turistautak.hu odalonról nem jött le, hogy csak Garminra fejlesztenek nagyon fasza cuccokat túrázáshoz, akkor kár is nézned tovább. Haladj inkább GPS nélkül.

Garmin, iGO vitába pedig nem mennék bele, nekem a Garmin egyszerűsége miatt tetszik nagyon és a hasznos funkciók miatt.

iGO kicsit túlbonyolított és cserébe még nem is annyira jó szerintem. De azért használjuk, mert tesztelni jó :)

Szerkesztette: Tiga 2009. 01. 28. 16:54 -kor

#1086 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:53

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:05

Inkább ne is mondd, mert az SSD nem flash alapú... :)

Khm.
LINK:
"In 1995 M-Systems introduced flash-based solid-state drives.
...
Most SSD manufacturers use non-volatile flash memory to create more rugged and compact devices for the consumer market. These flash memory-based SSDs, also known as flash drives, do not require batteries. They are often packaged in standard disk drive form factors (1.8-inch, 2.5-inch, and 3.5-inch). In addition, non-volatility allows flash SSDs to retain memory even during sudden power outages, ensuring data persistence."

Vagy:
LINK2:
"Az SSD magyarul szilárdtest-meghajtó, flash memóriás tároló."

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 28. 17:00 -kor

#1087 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:08

Attól még fogyaszthat "alapon" is többet egy komolyabb készülék. Hiszen manapság épp ez a "divat"... Az akksik erősebbek, de a készenléti idők nem nagyon növekednek a néhány évvel ezelőttiekhez képest.

Jó ez mondjuk igaz.
Persze nem mindenre, mert pld a LED lámpája tényleg semmit nem fogyaszt, ha nincs bekapcsolva neki. :)

#1088 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 16:59

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:12

Amíg nincs gyakorlati tapasztalatod ezen eszközök egyikével sem, addig felesleges minden szájtépés, készülékadatlap idézgetés, akku/memória kapacitásról, iparági trendekről filozofálgatás...  :p

Ó, ez rendkívül meggyőző érv. :)

#1089 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:17

PDara lehet szkennelni meg netről jpg-ben betöltött térképet tenni, aztán terepen felvett pár alappont szerint bekalibrálni, utána tudod a pozíciót.

Ez mondjuk LOL :D jó ötlet, majd kiprószálom.

#1090 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:02

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:42

8GB microSDHC-t teszek bele, 9MByte/s sebességű, a telefon meg USB 2.0 480Mbit/s, seperc alatt rámásolok mindent anélkül, hogy a kártyát ki kéne vennem. Sőt még Wifi 54Mbit/s-el is aránylag hamar rámenne ami kell.

Wifivel közvetlenül elég nehéz elérni a kártyát, USBvel többnyire a szinkrinizáló proggijával lehet elérni, ami eleve lasabb. 480 megabitet feledd el, ez mind gyakorlatban derül ki, mikor az internet gyorsabb, mint a telóra másolás. Akkor fogod betolni a kártyaolvasóba, aztán kész :-)

Wifi is elvileg 20 megabit, ilyen készüléken szintén nyűgös. 6 giga az tán verni fogja a 3 órás időtartamot is.
Make love not Wor.

#1091 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:32

Találtam is animgifet, egyik az igo, másik a Garminos varázslat, ennél jobban nehéz megmondani, hogy mivel lehet turházni:

http://www.navigator-miskolc.hu/topoguidem...rszag/topo2.gif

Na! Ez már igen! Itt határozottan jól látszik a Garmin előnye!

#1092 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:04

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:59

Ó, ez rendkívül meggyőző érv. :)

Valószínű próbáltuk. Aki próbálta, az más fórumra már írogatta, hogy megfelel, aztán jöttek sorban Navont venni. Majd kiderül, mi már szoptunk vele. Főleg az ilyen "majd kikapcsolom a telefont" meg a többi. Erdőben zsebben sokkal rosszabb a PDA érzékenysége, nem véletlenül van kihajtós akku. Régen a GPS topikban voltak ilyen arcok, ott a sapkája tetejére tett belülre fémlapot, arra tappantotta rá mágnessel a BT GPS-t, zsebében a PDA, övön a tartalék akku. Mert ha kikapcsol és dobja a BT-t, attól keresztbe-kasba szoktak szerveződni, van mikor megy magától, megtlaálja, cstalakozik, van mikor nem győzöd eltüntetni az error ablakokat.
Make love not Wor.

#1093 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:05

Nembaj, hagyjad Jahno, ő okos, hisz utánaolvasott :Đ Csak ugye az a fránya gyakorlat :think: az mindig mást mutat :omg:

#1094 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:10

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:53

Khm.
LINK:
"In 1995 M-Systems introduced flash-based solid-state drives.
...

Akkor bocsánat, én tudtam rosszul, pedig megesküdtem volna, hogy másképp működnek mint a hagyományos flash-eszközök. A cellák jóval többször írhatók át.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1095 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:13

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:04

Na! Ez már igen! Itt határozottan jól látszik a Garmin előnye!

Aztán jön a többi, amit mondjuk Garminban kifizetsz, mert szolgáltatásos okosság. Másfelé PDAra meg valaki valahol ad egy kuglis találtatot, majd nem győzöd a PDA-s proggikat felrakni, de sosem lesz az igazi.

Pld. ha pályán bicajozol körben, akkor edzéshez köridők, átlagok. Ezt elteszi, nyilvántartja, satöbbi. Ugyanígy elégetett kalóriától kezdve a fene tudja miket bír varázsolni a kifejezetten bringás célcucc.

De ha csak a tracket szeretnéd rögzíteni, meg hegy/rádióadó/estébé alapján kitalálni, hogy a domboldalban gyalog merre van az előre, akkor az nyilván olcsóbb :-)

Mondjuk legkisebb, bicijozásra kihegyezett cucc: http://garmin.hu/termekek/edge-605
Make love not Wor.

#1096 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:15

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:10

Akkor bocsánat, én tudtam rosszul, pedig megesküdtem volna, hogy másképp működnek mint a hagyományos flash-eszközök. A cellák jóval többször írhatók át.

Netbookos topikon már emlegettük, hogy eldöglik, vagy nem döglik. Újabb memkártyákat nem láttam hullani, de nem is telnek be olyan hamar, meg írjuk/olvassuk. mp3 lejátszók, penek, fényképező kártyái régebben hullottak rendesen, gondolom ezért.

Ez meg majd kiderül, de amilyen olcsó, kiszórja az ember, nem foglalkozik vele, lehet ezért nem hallom a halálhíreket sem.
Make love not Wor.

#1097 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:15

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:35

A Windows CE (a WinMo ebből fejlődött ki) köszönőviszonyban sincs az asztali rendszerekkel. Ráhúztak egy Win95-szerű GUI-t, és annyi. PPC2000 óta már ez a hasonlóság is megszűnt.

Jó, nyílván más utasításkészlet, más architektúra, de bizonyos alapelvek általános érvényűek.

Idézet

A pagefile meg arra való, hogy a RAM-ot kiváltsa egy lassabb, de lényegesen olcsóbb valamivel,

Nem arra, hogy kiváltsa, inkább hogy kiegészítse. LINK

Idézet

PDA-ban nincs ilyen lehetőség, van felejtő RAM meg nem felejtő RAM, hasonló sebességben és hasonló áron.

Hasonló sebességben? A RAM-ja és a ROM-ja?

#1098 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:18

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 16:38

Nagyon egyszerű: egy olyan készülék, ami mindent tud profin, nem csak úgy, mint a kínai koppintás svájcibicska, hogy mindenre is jó, meg semmire is, olyan drága lenne, hogy nem lehetne eladni. Ezért beleraknak bóvli audiochipet, hadd hallgasd a zenét, két dolláros GPS modult, hadd navigálj, meg egyéb ilyen göncöket.

Bóvli cuccok? Hát lehet, hogy csak én nem vagyok elég vájtfülű, de nekem pld a Nokia 6230-asom MP3 hangja tökéletesen megfelel, pedig nem egy ultradrága cucc. (jó egykor ez is volt drágább)

És a SiRFstarIII -as GPS modul az miért szar?

#1099 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:19

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:05

Nembaj, hagyjad Jahno, ő okos, hisz utánaolvasott :Đ Csak ugye az a fránya gyakorlat :think: az mindig mást mutat :omg:

Azért mp3, meg terepen utcai navigáció, meg telefon, meg minden egyszerre nem célcuccon azért még elméletben is ritka. Pár éve még én is azt hittem, hogy ilyenen lehet mp3-at hallgatni, aztán asszony is Creativval mászkál, szomszéd az Asus telót cserélte PNA+ipodra+telefonra, meg hasonlók. Idővel megtérünk, ha nem, akkor valaki írjon egy modellt, am működik oszt rohanok megvenni :-)

Terepre most én is egy kis Etrexet nézegetek, mert mittomén, mert az jó  :Đ
Make love not Wor.

#1100 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:22

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:42

...
...

Nem tudom, mennyit töltöttél már USB-n keresztül ilyen eszközre, de szerintem lesz meglepetés. Az elméleti sávszélességek pusztán határértékek, a tényleges sebesség általában jóval ezek alatt van, szerintem illene tudnod, hogy miért: mert programok futnak, van szinkron, várakozás, akármi. 2 eszköz soha nem fog akkora gőzzel kommunikálni, mint amekkorát a köztük lévő közeg megenged. Ilyen esetben általában a valós, mérhető sebesség akár töredéke lehet a maximális, elméletinek. A 133 megás buszokon is csak 20-30 megával másolunk általában. Töredék. Fölösleges részletezni. A számokkal nem kell dobálózni, hanem bekapcsolni, s figyelni.

Igazándiból nem értem a vitát, hisz én meg sem említettem a sebességet, hanem csak annyit, hogy lehet görcsölni a kártyákkal. Igo8 2 gigás SD-n van, gyárilag. Oda nem sok minden fér. De szerintem ez rád nem vonatkozik.

Licenszeléssel azért lehet baj, mert nem miden szoftver frissíthető akármikor, akárhányszor, akárhogyan.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.