HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1211 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 21. 15:44

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 15:31

A SirfStarIII-as chipsettel is vannak olyanok, hogy megyek 120-szal, aztán hirtelen megállás után kisebb LAG-gal követi a történt eseményeket?

Ha 1 másodpercen belül megállsz, akkor talán... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1212 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 17:45

Urak, TMC problémával jó helyen járok?

Van nekem egy HTC Touch Cruise-om, rajta iGO8-cal, meg hozzá egy bluetooth-os GNS gyártmányű TMC vevőm. Addig szépen eljutok, hogy felkonfigolom, látják egymást, még rá is áll egy rádióadóra (parktikusan a Petőfire, gondolom, az a legerősebb), aztán a legnagyobb dugóban is "no traffic event" üzenetet kapok.

Mitől lehet ez, mi a megoldás?

Előre is köszönöm a segítséget.

#1213 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 24. 18:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 17:45

aztán a legnagyobb dugóban is "no traffic event" üzenetet kapok.

Mert technikailag hiába műxik az egész, ha az adó sem kap adatot a dugókról, nem? Akkor azt szórja kifelé, hogy nincs dugó.
Make love not Wor.

#1214 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 19:22

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 18:45

Urak, TMC problémával jó helyen járok?

Van nekem egy HTC Touch Cruise-om, rajta iGO8-cal, meg hozzá egy bluetooth-os GNS gyártmányű TMC vevőm. Addig szépen eljutok, hogy felkonfigolom, látják egymást, még rá is áll egy rádióadóra (parktikusan a Petőfire, gondolom, az a legerősebb), aztán a legnagyobb dugóban is "no traffic event" üzenetet kapok.

Mitől lehet ez, mi a megoldás?

Előre is köszönöm a segítséget.

mert Petőfi Rádió .. Segesvárnál ssssssssssssssss.... :D

-C0pp3rM!n3-

#1215 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 21:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 18:57

Mert technikailag hiába műxik az egész, ha az adó sem kap adatot a dugókról, nem? Akkor azt szórja kifelé, hogy nincs dugó.

Voltak tesztek róla, használták élesben, tehát kell, hogy működjön.

#1216 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 09:23

Sziasztok!

Túrázáshoz, geocachinghoz akarok GPS-t venni. Nézegettem a Garmin Oregon sorozatot, tudása alapján az Oregon 300 nagyon jó lenne, csak az érintőképernyő zavar. Hiába a vízálló, masszív burkolat, ez sérülékeny pontnak tűnik. Nem beszélve arról, hogy túrúzás közben esetleg mászni kell, nem mindig patyolat tiszta a kezem, nem hiszem, hogy jót tenne a kütyünek a piszkos kézzel történő tapizás. A francot a hülye trendi érintős divatba. :omg:  Van valakinek tapasztalata a fenti kütyüvel és kezelésével kapcsolatban?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1217 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 09:32

Idézet: Thrawn - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 10:23

Van valakinek tapasztalata a fenti kütyüvel és kezelésével kapcsolatban?

Teszt

#1218 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 11:56

Idézet: debaj - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 10:32

Köszönöm szépen, ezt még nem olvastam. :respect:

Sajnos ez is csak utal az érintőképernyő esetleges sérülékenységére, a koszos kézzel tapizásra ki sem tér (lehet, nem is igazán probléma, csak én fújom fel). A másik jelölt nekem is a 60CSx, bár én nem megyek beülős kötélen lógós Tátra túrára. Hát, lehet, hogy az Oregon lesz. :think:  Odaverésre meg vigyázok, ha az objektívjeim még nem vertem oda sehová, talán erre is tudok majd figyelni. :)
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1219 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 12:02

A Garminra azért nem túl jellemző, hogy ne gondolna ilyenekre, amikor egy terep GPS-t készít... :)

OFF: Amúgy az aláírásod honnan származik? Ismerős, de nem tudom beazonosítani.

#1220 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 12:10

Idézet: debaj - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 13:02

OFF: Amúgy az aláírásod honnan származik? Ismerős, de nem tudom beazonosítani.

:offtopic:

2001. Űrodisszeia. Ha jól emlékszem, a 37. fejezet, ami lényegében az egész mű esszenciája, magyarázata az addig történteknek.

#1221 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 14:19

Idézet: Thrawn - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 12:56

Sajnos ez is csak utal az érintőképernyő esetleges sérülékenységére, a koszos kézzel tapizásra ki sem tér (lehet, nem is igazán probléma, csak én fújom fel). A másik jelölt nekem is a 60CSx, bár én nem megyek beülős kötélen lógós Tátra túrára. Hát, lehet, hogy az Oregon lesz. :think:  Odaverésre meg vigyázok, ha az objektívjeim még nem vertem oda sehová, talán erre is tudok majd figyelni. :)

Ha a vizet bírja - a teszt szerint igen - akkor a piszkosmancs sem lehet nagy gond... de persze egy plusz fóliát is lehet rá rakni. Csak ne az itthon kapható, annak csúfolt hártyákat.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1222 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 17. 16:09

Idézet: Thrawn - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 11:56

Sokáig volt 60CSx-em, szó szerint elpusztíthatatlan. Estem-keltem vele, megúsztattam, megfagyasztottam de mindent túlélt. Az utódát még nem találtam meg, de valszeg egy Colorado (300) lesz. Én tartok minden érintőképernyős kütyütől, ha túráról van szó. Ha nem lenne egy Otterboxom a mostani átmeneti PDA-s túra-navigációm már többszörösen széthullott volna... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1223 Felhasználó inaktív   kerax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 18. 16:51

Sziasztok..Van valakinek BluePanther v350..mert ilyen kütyüm van és az a problémám hogy feltelepítem a softvert ahogy elő van irva és mikor elinditom ezt irja ki:INIT API..erre kellene megoldás..
Előre is köszönöm...  :think:

#1224 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 22:42

A QuickGPS nevű progi valójában milyen adatokat tölt le? Annyit tudni, hogy a GPS műholdak adatait, de konkrétan miket?

#1225 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 23:07

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 23:42

A QuickGPS nevű progi valójában milyen adatokat tölt le?

A GPS műholdak kétfajta jelet sugároznak, az almanacot és az ephemerist. Az almanac a műholdak tervezett pályaadatait tartalmazza, és pár havonta frissül. Az ephemeris az almanachoz képest jóval pontosabb, aktuális pályaadatokat közli, és fél óránként frissül. Amikor a GPS "hidegindul" (cold start), meg kell keresnie egy műholdat, hogy letölthesse róla az ephemerist, ami alapján a többi holdat már nem kell egyenként megkeresnie, hanem van egy viszonylag pontos képe arról,  hogy merre lehetnek. A legtöbb navigációs szoftverben van műholdtérkép, az ez alapján készül.

A GPS holdak szinkronizációjához és a pályamódosításokhoz szükség van követőállomásokra, amelyek folyamatos kapcsolatban vannak a holdakkal. Az assisted GPS megoldások, mint a QuickGPS, interneten keresztül, a követőállomásoktól szerzik be az ephemeris adatokat, nem kell holdat találniuk, ami a hidegindítás leglassabb része.

#1226 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 19:48

Mostanában többször voltam az Írott-kőn, és a GPS szerint 888 méter magas. Papír szerint 884 m magas. Jó, 4 méter tévedés, GPS nem pontos, belefér. Azonban ahányszor arra járok, és tiszta idő, stb. (tehát optimális vétel) mindig 888 métert ír ki a GPS (ott fák sincsenek).

Namost, lehet ilyen, hogy megnőtt a hegy? Vagy mi lehet?

A nem pontosság amit a GPS produkl, annak nem kéne mindig ugyanakkora értéket mutatnia egy ponton, nem? tehát akkor lenne egyszer, 880, másszor 885, stb.

ötletek?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1227 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 20:15

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 20:48

Namost, lehet ilyen, hogy megnőtt a hegy? Vagy mi lehet?

A GPS nem tengerszint feletti magasságot mér (ráadásul az sem egyértelmű, lásd Paks vagy Nyugati tér), hanem egy ideális forgási ellipszoid feletti magasságot. A valódi geoid ettől eltér (ezt a jelenséget nevezik geoidundulációnak, ez viszonylag állandó érték, India mellett a legkisebb, -120 m körül, Új-Guineánál a legnagyobb, +80 méter, Magyarországon átlagosan 40-45 méter), ezt a térképszoftvereknek figyelembe kell venniük. Mivel nincs a Föld minden pontjáról pontos mérés, ezért az ismert pontok közötti részt statisztikai adatokkal "töltik ki", úgyhogy pár méteres eltérés simán előfordulhat. A profi GPS-ekbe ezért szerelnek barométeres magasságmérőt is.

#1228 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 20:57

áá, én úgy gondoltam ,hogy úgy számítja ki, hogy ismert a műhold magassága, és a vevő ebből számolja ki, hogy milyen messze van a műholdtól, és így meglesz a magasság.

(mondjuk, mellékesen az Írottkő magasságára több érték is előfordul a neten, 882-885m-ig)

#1229 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 21:21

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 21:57

áá, én úgy gondoltam ,hogy úgy számítja ki, hogy ismert a műhold magassága, és a vevő ebből számolja ki, hogy milyen messze van a műholdtól, és így meglesz a magasság.

Igen, így is csinálja. Viszont a műhold a saját magasságát nem az aktuális geoidhoz igazítja (ez lehetetlen, rengeteg pályamódosítással járna), hanem az azt közelítő ideális testhez, amit viszont kiválóan lehet modellezni, de értelemszerűen pontatlanabb, amit kliensoldalon kell kiküszöbölni az ismert pozíció alapján.

#1230 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 07:00

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 22:21

Igen, így is csinálja. Viszont a műhold a saját magasságát nem az aktuális geoidhoz igazítja (ez lehetetlen, rengeteg pályamódosítással járna), hanem az azt közelítő ideális testhez, amit viszont kiválóan lehet modellezni, de értelemszerűen pontatlanabb, amit kliensoldalon kell kiküszöbölni az ismert pozíció alapján.

a 0m magasságot miért nem veszik úgy, hogy az egy szabályos gömb? és akkor mindenhol ugyanott lenne a 0m, meg a 100m, stb.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.