HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1421 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 20. 11:55

hasonlo tanacsot kernek: valami navigacios keszulek kene. persze minel olcsobban, de a 30-50e-es kategoria emeszthetonek tunik.
alapvetoen autoba (de ha turazashoz, varosi setahoz is ja, az sem baj). extrem szep grafika nem cel (inkabb noi felhasznalo, nem kell technikai extremitas.) teruletileg magyarorszag es kornyeke lenne a cel (persze az ausztria-montenegro-ukraja gondolom nem lefedheto ertelmesen, de a montenegro kene most nyarra..)

a hulyenemvagyok boltban van most pl. akciosan Becker Z017 40e, Navon N650 45e. (az IGO Amigo nekem kifejezetten szimpatikus volt, amit olvastam rola!) az mp4 lejatszas is jol johet.. (persze ilyen kivansagokkal a "multkor" le lettem szurva, hogy nem arra valo!)
es vajon mivel tudnak ezek tobbet, mondjuk ennel: http://www.edigital....%29-p48413.html
vagy keressek valami profi keszuleket hasznaltan (pl. ebay) a nehany eves kategoriakbol?
jo lenne valami olyat venni, amit nem akarnek lecserelni 1-2 ev mulva: a tartosan, sokaig hasznalhato dolgokat valahogy jobban kedvelem.. ;-)

az a baj, hogy az egvilagon semmit sem tudok ezekrol.. :-(

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 20. 12:16 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1422 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 20. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 20. 12:55

vagy keressek valami profi keszuleket hasznaltan (pl. ebay) a nehany eves kategoriakbol?

Ebayen nem fogsz találni magyar térképeset, ha csak nem egy full Európás Garmin, de ez nem szokott előre kiderülni. Autóba a színes PDA-s grafikus cucc kell, kézzel nyomkodhatóen, túrázásnál ezek akkuja viszont hamar megadja magát, meg nem éppen terepálló.

Az ilyen Ndrivenál nem hinném, hogy rendes térkép van hozzá, tipikus egynyári cucc a neve és ára alapján. Én tavaly vettem Navont, az rendben van, de azzal tisztában vagyok, hogy 2 év múlva updatelésileg eltűnhet a süllyesztőben, mint kb. Garminon kívül bármi.
Make love not Wor.

#1423 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 20. 12:55

es vajon mivel tudnak ezek tobbet, mondjuk ennel: http://www.edigital....%29-p48413.html

A (kizárólagos) térképszállító ennél a készüléknél a TeleAtlas ami a kelet-európai lefedettség tekintetében nem a legjobb választás, ott a TopMap (a helyi térképszállító cégek adatait felhasználva) sokkal részletesebb térképekkel rendelkezik. A Navon eszközökben a nyugati térképek TeleAtlas, míg a keletiek TopMap forrásból vannak így talán ez az egyik legjobb kombináció. Bővebben erről pl ITT.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1424 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 13:04

(turazas, seta nem alapcel, igy az, hogy hamar lemerul nem tulzoan fontos szempont. fontosabb, hogy ha elveszett az ember, es a terkepen nem talalja magat segitsen ki.)

ja, es hol erdemes megvenni, ha uj? vagy az ember vegignezi a mediamarkt, extreme digital es hasonlo lancokat, oszt kesz?

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 20. 13:08 -kor

a forum ma:

#1425 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 06. 20. 13:25

Bővebben erről pl ITT.
olvasom, koszonom!
a forum ma:

#1426 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 20. 14:04

ja, es hol erdemes megvenni, ha uj? vagy az ember vegignezi a mediamarkt, extreme digital es hasonlo lancokat, oszt kesz?

GPS-t a szakboltból, ahogy majdnem mindent. Én Geochallenge bolton kívül mást nem sokat ismerek.
Make love not Wor.

#1427 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 13:34

en ott szoktam vasarolni, ahol olcsobb! ;-)
(mint lathatod, a szakismereteket nem a boltbol szerzem be, hanem mas modon.. de majd megnezem oket is..)
a forum ma:

#1428 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 20. 14:34

en ott szoktam vasarolni, ahol olcsobb! ;-)
(mint lathatod, a szakismereteket nem a boltbol szerzem be, hanem mas modon.. de majd megnezem oket is..)

Naja, csak az a bolt 10+ éve GPSel foglalkozik, oszt kapsz szakértést is, míg multiban max. itt az előbbi linked, megcsillagozott térkép lefedettséggel, aztán eladó azt sem tudja mi a merre. Júzereimet is rendszeresen beviszik a málnásba, mert el kel adni a valamit.
Make love not Wor.

#1429 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 06. 20. 13:25

A (kizárólagos) térképszállító ennél a készüléknél a TeleAtlas ami a kelet-európai lefedettség tekintetében nem a legjobb választás, ott a TopMap
valojaban ennel a keszuleknel a Magyar terkep TopMap, es csak a tobbi TeleAtlas, ami ha jol ertem egeszen vallalhato lenne. (a felsorolasban valami miatt nincs Montenegro, ugyhogy ha ez igaz, most kizaro tenyezo..)

a cikket elolvastam, de sajnos keves a pozitiv informacio: inkabb csak lehuz mindent. igy nehez am valasztani! :-(
a forum ma:

#1430 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 06. 20. 14:41

oszt kapsz szakértést is
tudom, de en meg egy ilyen szakertesben is kevesbe bicom, mint mondjuk itt a forumban megszerzett, es az interneten utanaolvasott dolgokban. ha meg felkeszulten megyek oda, akkor max azt nezem meg, hogy tenyleg az van-e a dobozra irva, amit venni akarok. (ha abban van az atvagas, es megsem az a tartalma, akkor meg visszaviszem gond nelkul.)

a masik problema, hogy mostanaban videki vagyok, es budapesten ritkan jarok. ha itt (Pecs) is megoldhato, akkor inkabb itt..
a forum ma:

#1431 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 15:54

na, az edigitalon korbenezve (bocsanat a szakboltosoktol, de itt vannak leirasok) arsorrendben ezek tunnek elfogadhatonak:
http://www.edigital....%29-p48413.html (23e, magyar TeleMap, tobbi TeleAtlas)
http://www.edigital....%29-p49957.html (28e, magyar TeleMap, tobbi TeleAtlas)
http://www.edigital....TMC-p49881.html (33e, Navteq)
http://www.edigital....%29-p49725.html (40e, TeleAtlas)
http://www.edigital....%29-p50889.html (40e, Navteq)
http://www.edigital....kep-p49408.html (40e, magyar NaviGuide?, tobbi City Navigator?)
http://www.edigital....%29-p55671.html (40e, Igo8)
http://www.edigital....oth-p55962.html (45e, Navteq)
http://www.edigital....%29-p55674.html (45e, Igo8)
http://www.edigital....%29-p48052.html (45e, igo8)
http://www.edigital....%29-p44701.html (45e, igo8)

velemeny? okossag? kizaro ok?

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 20. 15:57 -kor

a forum ma:

#1432 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 20. 16:05

a cikket elolvastam, de sajnos keves a pozitiv informacio: inkabb csak lehuz mindent. igy nehez am valasztani! :-(

Sajnos itthon ez a helyzet, annak is szól a jogos kritika, nem nagyon tudsz olyan, normális keleti térképekkel rendelkező készüléket venni aminek forgalmazója hosszabb távon elfogadható támogatást tud nyújtani hardver/szoftver/térképfrissítés tekintetében.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1433 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2010. 03. 22. 14:13

Pár hónapja sikerült egy Becker Z107-est vennem, frissitettem azota nem tévedek el :)
Öt országban teszteltem mindenhol rendben volt.. kivéve Pesten :) nem ez csak rossz vicc volt :)

Szoval nekem Becker :cool2:

Hello, pont illesmi gondom van, tudsz segíteni?
https://forum.hwsw.h...-becker-gps-ek/
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1434 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 06. 20. 16:57

nem nagyon tudsz olyan, normális ... készüléket venni
de venni sajnos kell. vasarolni necere est. :-)
szoval valami valasztasi algoritmusra megiscsak szukseg lenne. ha nagyon jot nem is, de egy elfogadhatot, vagy ha ugy tetszik legkevesbe rosszat hogy valasszak? ;-)
a forum ma:

#1435 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 20. 16:54

velemeny? okossag? kizaro ok?

30-50k közt kérdezted, a 40ezres Navon az full Európával ott is van. Arra még egy ideig biztos lesz frissítés, nekem az előző Navon 2 éve jól szolgál. Lista elejét térkép/kérdéses dolgok miatt valahogy meg sem nézném. Navon/igo már jó választás lehet.
Make love not Wor.

#1436 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 20. 17:00

de venni sajnos kell. vasarolni necere est. :-)
szoval valami valasztasi algoritmusra megiscsak szukseg lenne. ha nagyon jot nem is, de egy elfogadhatot, vagy ha ugy tetszik legkevesbe rosszat hogy valasszak? ;-)

Ahogy korábban is említettük, a jelenlegi felhozatalból a Navon az ami bátran ajánlható, több ismerősöm/rokonom is birtokol ezekből, eddig nem volt panasz rájuk...

#1437 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 15:35

Itt is beírom, csak hogy pörögjön a topik:

Sziasztok!

A minap tettem szert egy Becker Z102 típusú GPS-re, amely az első ilyen kütyüm. Eddig PDA-van navigáltam és megunva a bélyegképet, elhatároztam, hogy beszerzek egy igazi célhardvert.
Na ez meg is történt, az egyik boltban találtam akciósan a címben szereplő példányt, és mivel nekem a SW legalább olyan fontos volt, mint a HW, ezért is örültem meg neki, hogy a tábláján az IGO8 navi szofver szerepelt.
Nem kell nekem video-mp3-bluetooth-miegymás, így az alap készülék mellett döntöttem.

Örömöm addig tartott, amíg fel nem fedeztem, hogy - bár az alapja a navngo igo 8 - a Becker egy saját skint húzott rá. Sőt mi több, a navngo oldalán nem is szerepel a támogatott gyártók között, a naviextras toolbox sem ismeri fel. Sebaj, a saját content manager progijával - jó pécésként - már neki is estem a frissítésnek, egy Becker IGO 8 (Becker Z102 SR3 Update - jelenlegi az SR1) és egy 45 napig élő, egy giga méret körüli frissítést (45 day free update 2009 Q3) raktam fel rá. A gond ott kezdődött, hogy a frissítések után nem talált műholdat, ott, ahol előtte simán látott 6-7 darabot. Nosza - mivel első lépésként csináltam biztonsági mentést a gyári állapotról - góbekk és egyesével kezdtem el felpakolni az update-okat. Itt derült ki, hogy az IGO SR3 után egész egyszerűen nem talál műholdat, a másik frissítéssel pedig megtalálja simán. A térkép adatbázis ugyanaz mindkettőnél (201001), az egyedüli eltérés, hogy az SR3 nem talál műholdat, meg hogy az csak 25 MB, szemben a másikkal (1107MB) - nem mindegy!!!

(Ja még annyit, hogy ezen frissítéseket a saját content manager progija ajánlotta fel, nem én gányoltam össze innen-onnan!)

Mondom mindezeket úgy, hogy "élesben", menet közben még nem próbáltam, csakis az ablakból lógattam kifele, hogy mit is mutat a kicsike. De ezek után nem merem felrakni rá az SR3-at, ha nem navigál, akkor baj van (perszepersze van papírtérkép is, tudom, de ha már fizettem érte...)

Ami érdekelne:
- hogyan, hova kerülnek pl. a frissítések, mert az update után nem változott a Becker saját memórájának tartalma, legalábbis a módosítás dátuma ugyanaz. Érdekes, hogy a hely csökkent (548/1192)...,
- került fel három játék (sudoku, gems, classics) - feltételezem, akkor, amikor az IGO SR3 felkerült, de ez nem biztos -, azt tudom, hogy ezek szerepelnek az IGO SD kártyás verzióján is,
- általában milyenek ezek a Becker cuccok, a neten minimális info található, nagyon gáz-e, vagy használható, meg ilyenek érdekelnének...
- van rajta egy sd micro nyilás, ez mire jó? Manual nem írja, ha berakom, akkor egy Backup könyvtár kerül fel rá - talán erre menti az elmentett útvonalakat?

Természetesen első sorban Becker specifikus tényeket várok, a többit összeollózom a neten!!!

Elsőre ennyi jut eszembe, a többi menet közben...

Várom GPS/Becker/akármilyen szakik jelentkezését, minden infót köszönettel fogadok!!!

szerk.:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1438 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 06. 20. 14:41

Naja, csak az a bolt 10+ éve GPSel foglalkozik, oszt kapsz szakértést is, míg multiban max. itt az előbbi linked, megcsillagozott térkép lefedettséggel, aztán eladó azt sem tudja mi a merre. Júzereimet is rendszeresen beviszik a málnásba, mert el kel adni a valamit.

Szia Jahno.

A Geochallengenél a Garminon kívül más típust is ismernek?
:rolleyes:

#1439 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 27. 22:30

no, penteken meglett veve a Navon N650, hetvegen aposomekhoz mentunk, ugyhogy ki is probalhattuk, holnap viszem vissza! ;-)

na kicsit bovebben.. "hulyenemvagyok" bot (ez van itten), 470-es es 650-es a polcon, hivom az eladot, hogy akkor melyiket? (40e vs 45e.) eloszor suketduma, miszerint a 470-es masfeleves modell, meg a 650-es le van arazva csilliorol.. azutan keresztkerdes az eladotol, hogy miert pont ezek, mikor mondtam, hogy ki a terkep szallitoja, meg montenegro, akkor meg is dicsert, hogy mas vasarlonak fogalma sincs ezekrol. no mindegy.

hagytuk magunkat meggyozni a dragabbikra: kicsit nagyobb kepernyo (szamomra medialejatszasi funkciok -- de hogy miert nem full kepernyos a video? persze lehet, hogy reszelni kene kicsit, nem fogalkoztam vele eleget), es az elado hatarozottan allitotta, hogy a 470-eshez regebbi a terkep, a 650-est meg azonnal lehet frissiteni. no ez az azonnali frissites nekem sehogy sem ment (biztos nem ertek az informatikahoz..) [megjegyzem visszataszito, hogy penzt fizetek valamiert, aminek a megkapasaert regisztralnom kene full nevvel, lakcimmel, miegyebbel -- eljenek a 10 perces email fiokok! :-p] szoval holnap az egyik feladata a boltnak a frissites lesz (vegulis rajta a dobozon a legfrissebb terkep garancia, meg az elado hatarozottan M6-ost emlegetett, es emiatt vettuk ezt.)

a masik, hogy igen ganyul nez ki az uvege.. ertem en, hogy az erinteserzekenyseghez folia, miegyeb, de ha szembol nem is latszik, oldalrol mintha ragacsos lenne, meg rosszul raragasztott, meg minden.. normalis ez?

es persze a visszauton ez a folia be is mondta az unalmast: hozza sem nyul senki a keszulekhez, miere elkezd klikkelgetni ossze-vissza. megallithatatlanul.. szoval a garancia kiverese jon holnap. :-(
a forum ma:

#1440 Felhasználó inaktív   atya66 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 30. 10:04

Sziasztok.1hete boldog tulaja vagyok egy CarTrek 600 navinak!Csak hogy 2008-as térképek vannak az sd karin.( Nav N Go IGO 8 8.0.0.35389 apr 15 2008).Már leszedtem a Nav N Go iGO 8 v8.3.2.138649 Apr 19 2010-et de sehogy sem bírom elindítani.pedig egy ujj sd-re tettem fel.Ha valaki értene a cartrek 600-hoz és segítene, nagyon megköszönném.Előre is köszönöm.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.