Elküldve: 2010. 06. 22. 15:35
Itt is beírom, csak hogy pörögjön a topik:
Sziasztok!
A minap tettem szert egy Becker Z102 típusú GPS-re, amely az első ilyen kütyüm. Eddig PDA-van navigáltam és megunva a bélyegképet, elhatároztam, hogy beszerzek egy igazi célhardvert.
Na ez meg is történt, az egyik boltban találtam akciósan a címben szereplő példányt, és mivel nekem a SW legalább olyan fontos volt, mint a HW, ezért is örültem meg neki, hogy a tábláján az IGO8 navi szofver szerepelt.
Nem kell nekem video-mp3-bluetooth-miegymás, így az alap készülék mellett döntöttem.
Örömöm addig tartott, amíg fel nem fedeztem, hogy - bár az alapja a navngo igo 8 - a Becker egy saját skint húzott rá. Sőt mi több, a navngo oldalán nem is szerepel a támogatott gyártók között, a naviextras toolbox sem ismeri fel. Sebaj, a saját content manager progijával - jó pécésként - már neki is estem a frissítésnek, egy Becker IGO 8 (Becker Z102 SR3 Update - jelenlegi az SR1) és egy 45 napig élő, egy giga méret körüli frissítést (45 day free update 2009 Q3) raktam fel rá. A gond ott kezdődött, hogy a frissítések után nem talált műholdat, ott, ahol előtte simán látott 6-7 darabot. Nosza - mivel első lépésként csináltam biztonsági mentést a gyári állapotról - góbekk és egyesével kezdtem el felpakolni az update-okat. Itt derült ki, hogy az IGO SR3 után egész egyszerűen nem talál műholdat, a másik frissítéssel pedig megtalálja simán. A térkép adatbázis ugyanaz mindkettőnél (201001), az egyedüli eltérés, hogy az SR3 nem talál műholdat, meg hogy az csak 25 MB, szemben a másikkal (1107MB) - nem mindegy!!!
(Ja még annyit, hogy ezen frissítéseket a saját content manager progija ajánlotta fel, nem én gányoltam össze innen-onnan!)
Mondom mindezeket úgy, hogy "élesben", menet közben még nem próbáltam, csakis az ablakból lógattam kifele, hogy mit is mutat a kicsike. De ezek után nem merem felrakni rá az SR3-at, ha nem navigál, akkor baj van (perszepersze van papírtérkép is, tudom, de ha már fizettem érte...)
Ami érdekelne:
- hogyan, hova kerülnek pl. a frissítések, mert az update után nem változott a Becker saját memórájának tartalma, legalábbis a módosítás dátuma ugyanaz. Érdekes, hogy a hely csökkent (548/1192)...,
- került fel három játék (sudoku, gems, classics) - feltételezem, akkor, amikor az IGO SR3 felkerült, de ez nem biztos -, azt tudom, hogy ezek szerepelnek az IGO SD kártyás verzióján is,
- általában milyenek ezek a Becker cuccok, a neten minimális info található, nagyon gáz-e, vagy használható, meg ilyenek érdekelnének...
- van rajta egy sd micro nyilás, ez mire jó? Manual nem írja, ha berakom, akkor egy Backup könyvtár kerül fel rá - talán erre menti az elmentett útvonalakat?
Természetesen első sorban Becker specifikus tényeket várok, a többit összeollózom a neten!!!
Elsőre ennyi jut eszembe, a többi menet közben...
Várom GPS/Becker/akármilyen szakik jelentkezését, minden infót köszönettel fogadok!!!
szerk.:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W