HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#701 Felhasználó inaktív   RealPhoenix 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 18. 11:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 16:06

Első körben az Igo nem magyar. Másrészt fene tudja, fejlesztőknél van rossz is, jó is, de nyilván ilyen stílus miatt meg sem hallgattak, mert amúgy szép pénzt lehet kapni :-)

Jahno:

Tevedesben elsz, en nem mennek ezekhez dolgozni, mar bocsi.

Aszem boven van mas joval ertelmesebb dolog, amibe olhetem az idomet es energiamat.

"....amúgy szép pénzt lehet kapni ..." -nah jah, nyilvan neked szep a betanitott komuves munkas fizetese alatti ber, merthogy gondolom ezek is csak annyit fizetnek, esetleg talan elered a komuves beret persze papiron lehet tobbet kapsz, de a papirral csak torolgetheted a seggedet, abbol nem vasarolsz kedvedre /merthogy egy komuves gondolom nem tod, de siman megtudja keresni a 250-300e -t ha normalisan keccsol *legalabbis akiket en ismerek*/ (az pedig mas lapra tartozik, hogy esetleg elisszak a lovet meg egyebek, mig talan te nem)
Asus P5WD2-Premium, Intel P4840EE@3833MHZ 2*1M cache, Corsair 1G 1GHZ, GF6600, Chieftech Dragon, 550W Chieftech tap, Philips109S4 Lightframe 3, 2*250G winch, Canon LPB-810, Thomson WHP 540D, Logitech MX518,Ninja1000;

#702 Felhasználó inaktív   Denniss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 12:12

Sziasztok!

HP rx5720- hoz keresek angol ROM-ot, mert sajnos NLD van rajta.
Tud esetleg valaki segíteni?
-Tessék mondani dán gomb van?
-Dán gom nincs.
-És finn gomb van?
-Fingom sincs.

#703 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 18. 12:34

Idézet: RealPhoenix - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 11:45

"....amúgy szép pénzt lehet kapni ..." -nah jah, nyilvan neked szep a betanitott komuves munkas fizetese alatti ber, merthogy gondolom ezek is csak annyit fizetnek, esetleg talan elered a komuves beret persze papiron lehet tobbet kapsz

Akkor vagy folytassuk privátban, vagy munkatopikban, vagy nézd meg a vállakozósat és az informatikus topikot, hogy én mennyivel szoktam beérni :-)

Valamint az általad emlegetett cégre is van rálátásom, de had ne mondjak most itt helyben számokat, hogy ki mennyit keres...

Nyilván informatika nem mindig leányálom, fejlesztési megfejtésekről/céges dolgokról amit tudok, azok erősen céges dolgok, nem lehet róla nyilatkozni, de HWSW-n volt a munkakörülményekről is egy cikkecske, az érdekes.

Amúgy nem nekik melózom, csak jöttek el onnan emberek, meg mentek oda jobb pénzért, oszt ha tudom, hogy ahonnan elment mennyit keresett, akkor asszem már bírok viszonyítani. Te meg szerintem nem :-) Vagy valami.
Make love not Wor.

#704 Felhasználó inaktív   RealPhoenix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 12:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 11:34

Akkor vagy folytassuk privátban, vagy munkatopikban, vagy nézd meg a vállakozósat és az informatikus topikot, hogy én mennyivel szoktam beérni :-)

Valamint az általad emlegetett cégre is van rálátásom, de had ne mondjak most itt helyben számokat, hogy ki mennyit keres...

Nyilván informatika nem mindig leányálom, fejlesztési megfejtésekről/céges dolgokról amit tudok, azok erősen céges dolgok, nem lehet róla nyilatkozni, de HWSW-n volt a munkakörülményekről is egy cikkecske, az érdekes.

Amúgy nem nekik melózom, csak jöttek el onnan emberek, meg mentek oda jobb pénzért, oszt ha tudom, hogy ahonnan elment mennyit keresett, akkor asszem már bírok viszonyítani. Te meg szerintem nem :-) Vagy valami.

Jahno:

Nem mondom hogy sajnos nem tok viszonyitani, mert sztem nem sajnalatos dolog ha valaki infokat tud.

Azt sem mondom hogy xarabbul fizet, mint pl szekszardon a BHG ASZ KFT jopar alkalmazottjanak, merthogy az csak netto 33e-t fizet bizonyos szemelyeknek havi berkent, havi 160 oraert.

Szval igen, ahoz kepest az I-GO egy leanyalom lehet, de nem nekem.

Magyar cegek java info teruleten fejlesztes gyanant 150 nettot sem igazan akarjak kifizetni, tisztelet a nagyon keves kivetelnek /de ez nem graphisoft, nem NAVNGO es VIRUSBUSTER meg hasonlo bizbasz nagykepu es kiba xar cegek/, holott a normalis fejlesztoi munka rendesen bejelentve (nem ugy mint a cegek javanal) brutto 700-800-at kellene kifizetni.

Mostmar szerintem mondhatod van mihez viszonyitanod, de aszem ez alapjan azt mondod, hogy valoban keveset fizetnek ezek.

NB: algoritmikus fejlesztesekkel foglalkozoknak siman megkellene adni a netto 400-at (es akkor meg nem is rendes mernoki fizetes ez az osszeg!), de mind1, ragozhatnam a dolgokat. /csak annyit mondhatok, dolgoztam mar par teruleten, sot, inkabb jopar teruleten, es a mostani melom pedig olyan, hogy szaktudasban jutok elobbre, majdhogynem fizetnek azert, hogy egyre tobb szakmat sajatitok el *es nem rosszul*/
Asus P5WD2-Premium, Intel P4840EE@3833MHZ 2*1M cache, Corsair 1G 1GHZ, GF6600, Chieftech Dragon, 550W Chieftech tap, Philips109S4 Lightframe 3, 2*250G winch, Canon LPB-810, Thomson WHP 540D, Logitech MX518,Ninja1000;

#705 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 15:18

Gyerekek ezt másutt, jó?

Inkábbarról mit tudtok hogy Garmin Etrex Vistára hogy lehet felműteni Naviguideot? Csak megvásároltat?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#706 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 15:42

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 16:18

Gyerekek ezt másutt, jó?

Inkábbarról mit tudtok hogy Garmin Etrex Vistára hogy lehet felműteni Naviguideot? Csak megvásároltat?

A Naviguide használatához kell egy neten igényelhető unlock kód, ezt a szoftver CD-kulccsával és az eszköz  sorozatszámával (UID) tudsz szerezni. http://www.garmin.hu...dex.php?pid=268
A Topoguide szoftver is hasonlóan működik (ez is Mapsource alapú), terepre inkább ez való. http://www.garmin.hu...dex.php?pid=410
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#707 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:05

Terepre is akarok - főleg arra - csak közben láttam hogy a Navigude egész használhatónak tűnik lakott településekre...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#708 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:42

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 19:05

Terepre is akarok - főleg arra - csak közben láttam hogy a Navigude egész használhatónak tűnik lakott településekre...

A Naviguide teljesen okés, viszont szerintem normálisan csak egy Cx-es (azaz bővíthető memóriás) Vistán használható. A térképszelvények együtt 100 mega körül vannak, szelvényenként (térképrészlet) felrakhatod kisebb belső memóriájú készülékre is, viszont így egy hosszabb, több szelvényen átmenő navigáció és útvonaltervezés nem megoldható, mert egyszerre nem fér annyi szelvény a készülékbe. Topoguide esetében, ahol gylogosan/kerékpárral kisebb területen mozogsz ez annyira nem zavaró, mert 1-2 szelvényt feltöltve azok lefedik a teljes útvonalat.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#709 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 19:25

A etrex Vitában 24mb van, nem tudom mennyire elég városi navinál... de egy bp il 1-1 városnál 1×re többet nem akarok, arra ritkán lenne használva. Sőt, bp-ből sem kell az egész ált, bár nem lenne hátrány ha ráféren...

#710 Felhasználó inaktív   ata843 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 19. 09:26

Sziasztok!

Olvastam, hogy megjelent egy Nokia telefon a 40-es szériából, amiben beépített GPS antenna van. Ez ütött szöget a fejembe, hogy vajon létezik-e S40-es Nokiára GPS navigációs szoftver. Egy 6300-t szeretnék képessé tenni a navigációra. Hülye ötlet? : :Đ

Előre is köszi!
Már kétszer levágtunk belőle, mégis rövid.

#711 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 21:35

Ata: Sztem működne; persze bt gps vevővel. SE-ra már kerestem 1-2 progit, lehet hogy menne a fentebb linkelt a tieden is...  Persze az sem mindegy milyen igényeid vannak ezzel szemben...

Másik: Megvan a Garmin eTrex Vistám :taps:  :birthday2:

#712 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 22:39

Map Sourceot hogy tudok rá műteni ha nem kaptam hozzá?

#713 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:48

Lenne 1-2 problémám, hátha tudtok segíteni mert elakadtam...

1; "InstallDir"="e:\\Program Files\\Garmin\\MapSource" re írtam át a reg filet hogy felmenjen a MapSource (mert nincsmeg cdn hozzá), erre kirakja a c:\-be - ez beteg? Ahova szeretném oda nem tudom átrakni csak ha kézzekl átrakom, registryben átírom és imádkozok hogy menjen?

2; Mapsource először problémázott hogy nincs térkép. Leszedtem, zipből a tdb file regjét elindítottam, azóta azt mondja telepítse újra a Mapsourceot... eh'hülye...

3; Tegnap a "Turistautak: utak+felületek" verziót szedtem le, ezt is töltöttem fel, de _nincs_ most rajta térkép, legalábbis a nagy semmi közepén vagyok. Mit ***ttam el???

4; Ja, SportTracks végre észrevette, de azt mondja nincs rajta út. Igaz, a mait pl rögzítettem, nem tudom azért szívózik-e mert Legendet állítottam be - mert az a legközelebbi készülék ehhez...

+1: Látom fw frissítéssel fel lehet szabadítani 8mb memóriát még(alaptérkép lederiválsával); viszont ilyen fw-t nem láttam, merre keresem?

+

Picit kezdek elkeseredni. Térképet feltöltöttem jobbhijján a programot nem igénylő változattal, térképem nincs. Mapsource még mindig reinstallt kér. Kapott. Megint nem megy és kezdek kicsit bepöcenni rá mert már hekkelt mapszórszal is próbálkoztam, mapsourcefix-el eljutottam odáiog hogy pár tized másodpercre bevillan ahibaüzenet elött a mapsource... Se térkép, se progi :(  Tipp?

:respect2:

#714 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:45

MapSource az ilyen, mármint szeret a c:\garminba kerülni, onnan dolgozni.
Itt van egy elég fiss, rakd fel rendesen, ha lehet default beállításokkal.
http://www8.garmin.c...Source_6135.exe
A turistautak.hu térképei a zip-en kívül elérhetők mapsource telepítő formátumban, így nem kell tökölni a beregisztrálással, egyből használható.
http://turistautak.hu/file.php?dir=maps&fi...ource-setup.exe
Gyors térkép/szelet feltöltéshez a Mapinstall is jó, de ehhez is kell egy teleptett MapSource, legalább egy térképpel.
http://www8.garmin.c...nstall_3114.exe
Ezeknek a dolgoknak így menniük kell...

#715 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:58

6134 volt fenn, de töltöm...

Igen, az exével próbálom betölteni, végig megy, és a semmiben vagyok :(. (Elöte míg a Bakony térkép volt rajta írta utakat, mindent.)

mapinstallra visszatérünk ha lejött a 6135...

:respect2:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 11. 21. 23:58 -kor

#716 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 00:06

:birthaday:

Ez újra kérte a térképet (éjjen, javulás), a reg fileban meg javítottam az elérési utat hogy hol van ténylegesen a térkép és elindúúúúúúúúúlt :D

#717 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 20:52

HY!

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a TomTom 720GO a telefont is ki tudja rakni FM transzmitteren a kocsi hangrendszerére, és ha igen milyen minőségben?

Üdv!

#718 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 21:32

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 21:52

HY!

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a TomTom 720GO a telefont is ki tudja rakni FM transzmitteren a kocsi hangrendszerére, és ha igen milyen minőségben?

Üdv!

"Plays your device's audio wirelessly through your car stereo including MP3 music, navigation instructions and handsfree calls."

http://www.tomtom.com/products/features.ph...ategory=0&Lid=4

A hangminőség szvsz már a telefonnál eldől...

#719 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 13:11

Mint tippeltem a telefonos naivgáció esetlen és drága (egy normális telefon+navi kijön az árából, de így legalább jó lenne a navi)

http://mobilarena.hu/teszt/samsung_i550_me...kkumulator.html

Tessék, olvassátok el, kötelező :D :lol:

#720 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 04:47

Sziasztok!

Van egy Mio C250-es navigációm.
Hogyan lehet ebben a Poi pontokat frissíteni? Letöltöttem a Poi loader progit, de ahhoz kér valamilyen adatbázist (exel, csv fájl) vagy mit.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »