HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#721 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 10. 10:07

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 5:47

Sziasztok!

Van egy Mio C250-es navigációm.
Hogyan lehet ebben a Poi pontokat frissíteni? Letöltöttem a Poi loader progit, de ahhoz kér valamilyen adatbázist (exel, csv fájl) vagy mit.

Ezzel a programmal saját pontokat tudsz a térképen meglevőkhöz adni, amelynek forrása lehet xls, csv, de akár kml tipusú adatbázis is. Maga a program nem tartalmaz semmilyen "frissített" POI adatbázist, azt neked kell elkészítened, vagy beszerezned valahonnan...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#722 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 04:42

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 10:07

Ezzel a programmal saját pontokat tudsz a térképen meglevőkhöz adni, amelynek forrása lehet xls, csv, de akár kml tipusú adatbázis is. Maga a program nem tartalmaz semmilyen "frissített" POI adatbázist, azt neked kell elkészítened, vagy beszerezned valahonnan...

Köszi!
Van egy poiplaza.com oldal ahol le lehet tölteni hozzá adatbázist, de nem túl jó.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#723 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 08:52

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 5:42

Köszi!
Van egy poiplaza.com oldal ahol le lehet tölteni hozzá adatbázist, de nem túl jó.

Mivel nem tematikus oldal, a sok fellapátolt POI-ból igen kevésnek tűnhet az ami Téged érdekelhet, és az is darabokban hever, viszont így mindenki találhat magának valamit ha odatéved... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#724 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 14:18

Sziasztok, Mio C320 navihoz, hol tudok nói navigációs hangot letölteni?
Köszönöm.
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#725 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 20:07

Idézet: axer - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 15:18

Sziasztok, Mio C320 navihoz, hol tudok nói navigációs hangot letölteni?
Köszönöm.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...13452&t=9162362

#726 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 21:11

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 21:07

Nagyon szépen köszönöm  :respect:
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#727 Felhasználó inaktív   nick81 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 18. 22:35

Sziasztok!

Remélem, hogy tudtok nekem segíteni!
Van nekem egy wayteq n 350- es készülékem. A problémám az vele, hogy nem tudom összekötni a géppel, a gépem nem látja a készüléket. Fel telepítettem a Active Sync  programot a gépemre, de még így sem látja. Nagy nehezen kiderült, hogy driver is kell hozzá, visszamentem az üzletbe , és megkaptam hozzá a driver részt is. A problémám az, hogy a driver egy tömőrített formátumban van.
Amint telepíteni akarom, azt írja ki a gépem, hogy ezek a fileok rendszerfileok, ezeket a fileokat az operáciosrendszer és a programok használják......, ezek megnyitása komoly kárt tehet a gépben.....
A Gondom az vele, hogy nem tudom megnyitni, illetve a társítást felajánlja, de nem tudom, hogy mihez kellene társítanom.
Ez a file sys file.
Légyszives segítsetek!!!

Köszi!!

#728 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 18:32

A .sys mellett kell lennie egy .inf file-nak is, azon jobb katt, Telepítés.
WoT nick: Atti77

#729 Felhasználó inaktív   limi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 17:40

Sziasztok!

Az lenne a problémám hogy kaptam egy LG LN 550-es navigációs rendszert de nem ad ki hangot, tudja valaki hogy miért?

Előre is köszönöm a válaszokat! :respect:
Intel P4 2,6@3,3Ghz, ASUS P4G8X Deluxe, 1024Mb, Gigabyte ATI Radeon 9600PRO, LG L1510S, Maxtor 200Gb SATA, Seagate 120Gb SATA, Maxtor 120Gb, Maxtor 80Gb, Pioneer DVR-105

#730 Felhasználó inaktív   Stephen003 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 06. 13:04

Sziasztok tud nekem valaki segíteni van egy MioC510 -es Gps-em.
Szeretném frissíteni.
Alapvetően mi a különbség a gyári rátelepített  Mio-map és az Igo szoftvere között mert ha jól tudom nagyon  hasonlóak.
Rá tudom-e rakni az Igo-t a Mio C510-re?
Ha igen hogyan.
Hogy tudom törölni a régi Miomap-et?
Hogy  rakom fel az Igo-t?

Hogy tudom beállítani hogy ne vigyen le a főútról egy kis vacak útra csak azért mert lehet hogy 5m -rel rövidebb de sokkal rosszabb az út és teli van kanyarokkal.

Előre is köszönöm. Remélem tud valaki segíteni.
Intel Core 2 Duo E6750 / Gigabyte  GA-P35-DS3P/
2* 1Gb 800Mhz Geil Black Dragon Ram / Samsung 320Gb Hdd  /  His X800 Gto 256Mb  / Chieftec ház /
Nec 4510A  / Sony Hdm 19 Tft /  Labtec Cordless Desktop / Chieftec 400W

#731 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 12:33

Idézet: Stephen003 - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 13:04

Sziasztok tud nekem valaki segíteni van egy MioC510 -es Gps-em.
Szeretném frissíteni.
Alapvetően mi a különbség a gyári rátelepített  Mio-map és az Igo szoftvere között mert ha jól tudom nagyon  hasonlóak.
Rá tudom-e rakni az Igo-t a Mio C510-re?
Ha igen hogyan.
Hogy tudom törölni a régi Miomap-et?
Hogy  rakom fel az Igo-t?

Hogy tudom beállítani hogy ne vigyen le a főútról egy kis vacak útra csak azért mert lehet hogy 5m -rel rövidebb de sokkal rosszabb az út és teli van kanyarokkal.

Előre is köszönöm. Remélem tud valaki segíteni.

ITT olvasgass.

Azt nem tudod beállítani, hogy ne vigyen le a főútról.
Tapasztalatom szerint sokszor az a baj, hogy végig a főúton akar menni, pedig azok be szoktak dugulni. Sokszor meg az a baj, hogy kis utcákon keresztül visz.
Nem számítja be az időbe pl. a fekvőrendőrös utcákat, a kis szük utcákat.
Maximum azt tudod beállítani, hogy földútra ne tervezzen.
Na, és persze, van gyors út, rövid út, és gazdaságos.
Nézd meg, hogy melyik a megfelelő számodra.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#732 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 23:04

Sziasztok!

Navigáció vásárlás elött állok.

Kis kutatás után most a Mio P360-al szemezem.
iGO, TMC csatlakoztatható, PDA
http://www.220volt.hu/Mitac+MIO+P360

Ti láttok vmi kivetni valót benne?
Ezzel talán majd a iGO 8 is futhat...

És 55e Ft.

Most találtam egy ilyet is:
http://www.gpsmarket.hu/index.php?scn=122&...&pi_id=51&ppt=0

Ez hasonló ár, de csak PNA. Viszont 4.3" TFT kijelző (érintőképernyő) 480 x 272 felbontással.
Csak az a gondom vele, hogy vmi iGO klón van benne, nem az eredeti és nem tudom lesz-e frissítés és hogy ha nem akkor felrakható-e erre a rendes iGO. Én úgy tudtam ezt a felbontást az nem kezeli.

Ti melyiket választanátok?
A jobb felbontás jól hangzik, de a többi... :s
Rozsó

#733 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 00:22

Frissítettem a pda-mon az iGO2006Plus-t s elsőre az tünt föl hogy a középső gomb körül színes lett ami jelzi a gps vevő állapotát, ezzel nem is lenne baj, meg lehet szokni.
Viszont ami marhára idegesít hogy eddig a navigációnál volt 3 paraméter (pl.: hátralévő idő és út a célig, aktuális sebesség) ez meg is maradt de valmiért a fejlesztők úgy gondolták, hogy szépen teljesen kiírják az értékek mellé hogy mit is jelentenek , DE ezzel lényegesen lecsökkent az aktuális sebesség betűmérete  :mad:  :banghead: 
1. Be lehet ezt valahol állítani hogy olyan legyen mint a frissítés előtti verzióban?
2. Ha nem akkor lenne egy kérdésem: miért kellett ez?
3. Csak engem idegesít ez az "újítás"?
4. Van mentésem ez előző verzióról, valahogyan megoldható hogy csak a térképet frissítem?

Köszönöm.

Szolti

#734 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 10:39

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 1:22

Frissítettem a pda-mon az iGO2006Plus-t s elsőre az tünt föl hogy a középső gomb körül színes lett ami jelzi a gps vevő állapotát, ezzel nem is lenne baj, meg lehet szokni.
Viszont ami marhára idegesít hogy eddig a navigációnál volt 3 paraméter (pl.: hátralévő idő és út a célig, aktuális sebesség) ez meg is maradt de valmiért a fejlesztők úgy gondolták, hogy szépen teljesen kiírják az értékek mellé hogy mit is jelentenek , DE ezzel lényegesen lecsökkent az aktuális sebesség betűmérete  :mad:  :banghead: 
1. Be lehet ezt valahol állítani hogy olyan legyen mint a frissítés előtti verzióban?
2. Ha nem akkor lenne egy kérdésem: miért kellett ez?
3. Csak engem idegesít ez az "újítás"?
4. Van mentésem ez előző verzióról, valahogyan megoldható hogy csak a térképet frissítem?

Köszönöm.

Szolti

Az I-GO-hoz van egy rakás skin, nézz körül, hátha lesz olyan ami a régire hasonlít, vagy esetleg más, de számodra jobban használható...
http://www.pdamania.hu/content/9793/

#735 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 13:34

Idézet: rozso2 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 23:04

Sziasztok!

Navigáció vásárlás elött állok.

Kis kutatás után most a Mio P360-al szemezem.
iGO, TMC csatlakoztatható, PDA
http://www.220volt.hu/Mitac+MIO+P360

Ti láttok vmi kivetni valót benne?
Ezzel talán majd a iGO 8 is futhat...

És 55e Ft.

Most találtam egy ilyet is:
http://www.gpsmarket.hu/index.php?scn=122&...&pi_id=51&ppt=0

Ez hasonló ár, de csak PNA. Viszont 4.3" TFT kijelző (érintőképernyő) 480 x 272 felbontással.
Csak az a gondom vele, hogy vmi iGO klón van benne, nem az eredeti és nem tudom lesz-e frissítés és hogy ha nem akkor felrakható-e erre a rendes iGO. Én úgy tudtam ezt a felbontást az nem kezeli.

Ti melyiket választanátok?
A jobb felbontás jól hangzik, de a többi... :s

Na úgy néz ki WayteQ N710B lesz belöle.
Akinek van nagyon dicséri és azt igéri a forgalmazó, hogy frissítés is lesz.
Rozsó

#736 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 15:02

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 10:39

Az I-GO-hoz van egy rakás skin, nézz körül, hátha lesz olyan ami a régire hasonlít, vagy esetleg más, de számodra jobban használható...
http://www.pdamania.hu/content/9793/

Köszönöm, megnézem.

#737 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 20:17

Idézet: rozso2 - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 14:34

Na úgy néz ki WayteQ N710B lesz belöle.
Akinek van nagyon dicséri és azt igéri a forgalmazó, hogy frissítés is lesz.

Valószinűleg a készülékkel nem is lesz gond, viszont a forgalmazó igéretét nem kell készpénznek venni.
Ezekhez a kedvező áru navigációs rendszerekhez a gyártó max annyi/olyan licencet vesz amivel jó áron el tudja adni őket, és a későbbi frissítésekkel nem igazán törődik, mivel neki az is pénzbe kerül, és a termék árába azt már nem tudja beépíteni, addigra amúgy is már egy másik készüléket kell eladni és inkább ahhoz vásárol friss térképkészletet...

#738 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 21:25

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 20:17

Valószinűleg a készülékkel nem is lesz gond, viszont a forgalmazó igéretét nem kell készpénznek venni.
Ezekhez a kedvező áru navigációs rendszerekhez a gyártó max annyi/olyan licencet vesz amivel jó áron el tudja adni őket, és a későbbi frissítésekkel nem igazán törődik, mivel neki az is pénzbe kerül, és a termék árába azt már nem tudja beépíteni, addigra amúgy is már egy másik készüléket kell eladni és inkább ahhoz vásárol friss térképkészletet...

Hát igen. De azért bizakodok, mert ezt eleve úgy hirdetik, hogy lesz frissítés mindig pár héttel az IGO-s után. Állítólag már most is dolgoznak a decemberben kiadotton.
Meg mivel eléggé hasonlít az IGO-hoz a klón, így lehet egy kis buherálással ki lehet cserélni az újra a régi térképet. Persze ha egy hozzáértö rászánja magát. Mondjuk innentöl kezdve már nem legális a golog.
Rozsó

#739 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 21:50

Idézet: rozso2 - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 22:25

Hát igen. De azért bizakodok, mert ezt eleve úgy hirdetik, hogy lesz frissítés mindig pár héttel az IGO-s után. Állítólag már most is dolgoznak a decemberben kiadotton.
Meg mivel eléggé hasonlít az IGO-hoz a klón, így lehet egy kis buherálással ki lehet cserélni az újra a régi térképet. Persze ha egy hozzáértö rászánja magát. Mondjuk innentöl kezdve már nem legális a golog.

Az I-GO-hoz decemberben csak térképfrissítés jött, azon nem kell semmit dolgozni, csak kifizetni és a megfelelő licenc-kulccsal kiadni mint frissítés, nekem gyanúsak ezek... :)

#740 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 08:51

sziasztok!

vettem egy Thomson intuvia GPS420-at.

eredetileg SmartGo progi volt rajta, de átcseréltem iGo-ra. Ami egyébként tökéletesen fut, de a nagy probléma a következő:
-régen amikor bekapcsoltam, nem indult el a progi, hanem ki tudtam választani, hogy navigációt, filmet nézni, vagy képeket nézegetni akarok-e. Majd bármelyiket használtam, kilépés után ugyainde dobott vissza.
-Amióta az iGo van, az bekapcsoláskor automatikusan indul, nem is kérdezi meg hogy mit akarok. És ha kilépek,akkor kiadja a képernyőt, ahol választok, de megfagy, ha kikapcsolom, majd vissza akkor ugyanoda juttat vissza, hogy semmi nem indul. Ha resetelek akkor normálisan indul az iGo-val.
-Annyi, ha kilépek az iGo főmenübe, és ott kapcsolom ki, akkor bekapcsolásnál ugyanoda jutok és akkor persze működik.

Remélem, érthető voltam azért. Van valakinek valami ötlete, vagy javaslata?
Előre is köszönöm!
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.